light_blue_sky
Primećen član
- Poruka
- 763
johane ako nije tajna sta studiras?![]()
Apsolvent na klavirskom odseku FMU

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
johane ako nije tajna sta studiras?![]()

Oni su, jednostavno - dobar bend. Mnooogo dobar. Imaju - SVE. I dobru muziku, i tekstove, i brze, muzički nesmarajuće stvari, u kojima su "skriveni" sjajni tekstovi i one, muzički zahtevnije, gde, opet, su sjajni tekstovi. Ne znam, možda je tu "kvaka": mix dobre i dopadljive muzike, s odličnim tekstovima, mnogo puta ravnim pravoj poeziji. Tekstovi pokreću najbitnija pitanja, tu je sve ono što čini čoveka, filozofija, emocija, smisao, sve do puke kože i puti... I to, naprosto, mora da dotakne svakoga, od tinejdžera, do "čoveka u godinama". A, nema ravnodušnih, ni u kom smeru. Ili ih se BAŠ voli, ili ne podnosi.Meni je uvek bio interesantan taj "fenomen" vezivanja EKV-a za "mladu publiku". Tako je nekad bilo, a i sad. Meni je EKV nekako isuviše "ozbiljan" bend, tekstovima pre svega, pa mi je stoga logičnije da ga slušaju "stariji"...
pa fino, pijanisto!Apsolvent na klavirskom odseku FMU![]()

@martina, a šta ti studiraš? Sorry ako si već pisala, a ja zaboravila.
pa fino, pijanisto!
4.g.arhitekture, mada sam ja mislim pisala![]()
A jel studiras u bg-u?
Upravo citam onu knjigu o Magi,kad je zavrsim,podelicu i ja svoje utiske sa vama![]()
Oni su, jednostavno - dobar bend. Mnooogo dobar. Imaju - SVE. I dobru muziku, i tekstove, i brze, muzički nesmarajuće stvari, u kojima su "skriveni" sjajni tekstovi i one, muzički zahtevnije, gde, opet, su sjajni tekstovi. Ne znam, možda je tu "kvaka": mix dobre i dopadljive muzike, s odličnim tekstovima, mnogo puta ravnim pravoj poeziji. Tekstovi pokreću najbitnija pitanja, tu je sve ono što čini čoveka, filozofija, emocija, smisao, sve do puke kože i puti... I to, naprosto, mora da dotakne svakoga, od tinejdžera, do "čoveka u godinama". A, nema ravnodušnih, ni u kom smeru. Ili ih se BAŠ voli, ili ne podnosi.

Onda je to najveca tragedija,da tinejdzeri znaju sta je dobra muzika
bolje od njih koji su imali mnogo vise prilike da slusaju pravu muziku,jer su
bili mladi u vreme kada si na televiziji i radiju mogao da cujes i nesto drugo osim
neartikulisanih glasova.
Ne znam zasto sam uvek bila ravnodusna na takve komentare,,ko jos slusa EKV''![]()

Ljubim vas...Ja mislim da su Milan i Džoni najbolji pesnici u našem (i ne samo našem) rokenrolu (ako to što su oni uradili uopšte i može da se tako ograničeno nazove "rokenrolom", jer je u stvari mnogo više od toga).Sibil, sa zakasnjenjem, srecan ti RodjenDan!!!!!!!!!!
Milunka, hvala ti sto si podelila sa nama svoj dozivljaj koncerta. Divno.
Meni je EKV na prvom mestu, pa puuuuuuuuuuno praznih mesta, pa ostale drage grupe. Najpre Haustor i Azra. Ono sto, je po meni, zajednicko Milanu i Stulicu je savrsena sposobnost da izraze i prenesu emociju. Dopadaju mi se Stulicevi tekstovi i vulgarni i srceparajuci, jer je covek bio u fazonu: "Bas me briga ja pricam svoju pricu". Naravno, Milanovi tekstovi su poezija i ne moze svako tako da pise. Forma i LOL, ono sto ste rekle za glas, potpuno vas razumem. Meni, kada je neciji glas ili nacin pevanja odbojan(Kebra, Cane, pevac Bjesova), ne mogu da se nateram da slusam, ma koliko dobro bilo. Mi smo se okupili i nasli na jednoj nam svima dragoj temi, a ukusi su nam razliciti i to mi se BAS svidja.Ljubim vas...
Ja mislim da su Milan i Džoni najbolji pesnici u našem (i ne samo našem) rokenrolu (ako to što su oni uradili uopšte i može da se tako ograničeno nazove "rokenrolom", jer je u stvari mnogo više od toga).

Po mom osećanju, Milan je mnogo više nego "rokenrol muztičar" On je i -pesnik. EKV, u celini, ne može da se klasifikuje u bilo koji žanr. Oni su - institucija za sebe, oni koji proizvedu kasnije mnogo uzora.Jesta.Kada je Milan u pitanju, to je ograniceno.
Pa upravo po tome, što su oni najbolji autori, koji daleko "odskaču" od svih ostalih, po tekstovima pre svega, ali i po muzici.Ne znam sto bas poredimo Milana sa Dzonijem.
Svako je "neuporediv" na neki način, i jedinstven. Da je Milan veoma izuzetan, na mnogo načina, jeste, velik talenat (Magi, možda, i još veći), ali možda, do idolopoklonstva, da li baš treba ići?Nikako ne mogu Milana da poredim.
Da je Milan veoma izuzetan, na mnogo načina, jeste, velik talenat (Magi, možda, i još veći), ali možda, do idolopoklonstva, da li baš treba ići?

Tačno. Od onih je muzičara koji su se davali tome bez ostataka, i bilo kakve kalkulacije. Od onih, što žive, umiru na sceni, i iznova se rađaju. To u ovom slučaju nije ni fraza, ni patetika ni preterivanje, već - činjenica. Možda je i to jedan od razloga njegovog preranog odlaska. Jednostavno, nije umeo da se, ni barem malo, štedi, niti kalkuliše, iskren do srži. Neki to umeju (što, da se razumemo, ni malo ne umanjuje njihov umetnički domet, jer, nije to samo ni ono "naučeno", vežbom i tehnikom, nego, naprosto, i takva je ličnost). Meni je tu najbolji primer Marija Kalas, na sceni nije ni umela ni htela da se štedi. Zato je - najbolja i nedostižna.To kako se unosi u muziku...
svaki koncert otpevao i odsvirao kao da je poslednji.![]()