EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ja ne volim ''jadransko more''...nekako,ceo taj poslednji album delim na Anesteziju i ostale pesme...Neko nas posmatra je mnogo laksi od ostalih,i za tumacenje i za slusanje.
Inace,bila sam danas na Milanovom grobu...:cry::cry:

sad slusam Rimtutituki.cudno mi je kad Milan izgovara one reci

Ja sam imala 2 ekv bedza,i jedan sam u skoli izgubila...normalno,niko nece da mi vrati bedz ''narkomana",a to mi je bio omiljeni,njih cetvoro samo glave,crni skroz...:( sad imam samo onaj zuti:-(.
Bas danas sam mislila o stampanju majce,ali ne znam,kolika slika treba da bude?

mislim da sam imala isti :shock:

...
a meni mir brate mir, uopste nije u njegovom stilu...

Da,uopste nije u Milanovom stilu,vise nekako odgovara Canetu...Koliko ja znam,Milan cak i nije bio prisutan kad su oni pisali tekst.Ali,gde bas on onakve reci da izgovara...:-)
Prolazim pre neki dan Knezom,i sa nekog standa gde prodaju bedzeve,cujem poznatu melodiju,zastanem,kad ono pustili "Budi sam":-).Tako mi je bilo drago kad sam cula to.

Bila sam juce na izlozbi...i idem danas opet...:):):) bas su mi se dopale slike,mada vise ima Vdovih i Kojinih.,nego Milanovih...
Je l 'gledao neko proslog vikenda "Kvadraturu kruga"?.Gostovao je onaj pop sto je napisao Bog i rokenrol,i rekao je nesto kao da je toliki talenat koji su oni imali samo prokletstvo,da ih je to unistilo...to mi je drugarica rekla,nisam gledala...:-(

Bila sam juce na izlozbi...i idem danas opet...:):):) bas su mi se dopale slike,mada vise ima Vdovih i Kojinih.,nego Milanovih...
Je l 'gledao neko proslog vikenda "Kvadraturu kruga"?.Gostovao je onaj pop sto je napisao Bog i rokenrol,i rekao je nesto kao da je toliki talenat koji su oni imali samo prokletstvo,da ih je to unistilo...to mi je drugarica rekla,nisam gledala...:-(

Ja sam gledala... pomenuli su i Ekv... :-(jeste li čitali knjigu? ja još nisam, da li da je nabavim, kakva je?

LEGENDARNI EX-YU ROKER POSTAO JE DIO NOVE PODGORIČKE URBANE GEOGRAFIJE

Ulica Milana Mladenovića

Podgorica - Kako se uopšte desilo da jedna zabjelska ulica dobije ime po legendarnom ex-Yu rokeru? Za ovaj ohrabrujući presedan zaslužna je legendarna podgorička alternativna organizacija - NVO Republika Zabjelo.
Saša Radović, novinar i jedan od kreatora pomenute NVO, neposredno pred referednum - 20. maja 2006. godine, tačno u 11.30 prije podne - pozvan je iz Kabineta gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše i zamoljen da se za pola sata - tačno u podne - pojavi na Zabjelu kod benzinske pumpe Dak Petrol. Razlog poziva nije bio obrazložen.
Kada se Radović pojavio na dogovorenom mjestu, upališe se kamere TV ekipa koje su očekivale njegov dolazak i gradonačelnik mu - pred kamerama, dakle - sopšti da će NVO Republika Zabjelo imati čast da predloži ime jedne ulice na Zabjelu - i to baš one koja počinje kod pomenute pumpe i spaja se zaobilaznicom koja ide kroz Zabjelo i izbija na raskrsnicu Cetinjskog i Nikšićkog puta.
NVO Zabjelo Republika je predložila da se ulica nazove imenom velikog beogradskog i ex-jugoslovenskog rokera Milana Mladenovića, frontmena i gitariste legendarne grupe Ekatarina Velika.
"Milan Mladenović je arhetipska pojava na ex-YU rok sceni. Njegovo djelovanje je u velikoj mjeri obilježeno i borbom protiv narastajućeg primitivizma krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog vijeka. Borio se za svoju i našu mladost koja je zenit doživjela pred početak mračnih ratnih godina", objašnjava Radović motive odluke NVO Zabjelo Republika.
Mladenović je karijeru otpočeo krajem sedamdesetih u bendu "Limunovo drvo". Nastavio je i punu afirmaciju doživi u bendu "Šarlo Akrobata" koji je osnovao sa Ivicom Vdovićem Vdom i Dušanom Kojićem - Kojom. Usljed međusobnih nesuglasica Mladenivić i Kojić se razilaze i Mladenović sa Dragomirom Mihajlovićem osniva bend Katarina II. Tokom 1982. bendu se priključuju basista Bojan Pečar, bivši bubnjar Šarla Akrobate Ivica Vdović Vd i klavijaturistkinja Margita Stefanović - Magi. Ostalo je legenda.
Pomenuta ulica na Zabjelu već nekoliko dana i oficijelno nosi ime velikog rokera koji je umro 1994. godine.
http://www.popboks.com/showcomments.php?ID=6037&type=T

Ne znam link,ali to je clanak napisan jos 89-te,povodom izlaska "Samo par g.za nas".Tek je postavljen sad 5-tog ...To su kao stranice casopisa koje moras da uvelicas da bi procitao...Zove se "A citava vecnost za njih"(samo to ukucaj na google,odmah ce se pojaviti")

Da,ja ga zovem "lutkica'',kad god pricam o njemu..tako zovem samo njega i Bojana...kako je on(M) bio osecajan decko,sto ti kazes-mio...I Njega su SVI voleli...niko nikad nije rekao nista lose o njemu...sad ne znam da li da placem ili da se smejem zbog toga...
Ali,ta sa lenonkama mi je NAJBOLJA...nekako mi je tu najlepsi,s dugom kosom...:D

da zaista ni ja nisam nikoga cula da se nesto negativno govori o Milanu... za sve ljude iz te price se mogu cuti svakojake price, ali nikada za Milana. imam osjecaj da je on bio jedno uzasno neiskvareno i cisto celjade, nekako ono jasno i produhovljeno lice govori puno o njemu kao licnosti. i kad prica nekako sav plijeni mirnocom i blagoscu.. nekako ljudi citav zivot provedu tragajuci za tim mirom i ljubavlju a on se cini mi se rodio takav
lutkica :) bas je bio neka lutkica

Prevelika je dobrica i emotivac bio,zato ga sad ni nema...Drug.koja je bila na Disciplini u petak,kaze da se tako izbedahila kad je videla samog Koju na bini,setila se milana i sarla,toga kako je ovaj ziv i zdrav,a milan...:cry:kako su oni drugaciji...:???:

da tako to nazalost biva. u onom jednom intervju sto je Magi dala neposredno poslije Milanove smrti cini mi se da je navela opste stanje u zemlji kao uzrok njegove smrti. nije pomenula njegovu bolest, nego samo to kako ljudi reaguju kad im se citav svijet srusi, obicno se razbole...

Back