EKV

• Začetnik teme Začetnik teme Karadjole De Mirel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Bio je veceras na mts-u intervju sa Canetom ,zbog novog albuma,i onda su prikazali spot(ako se moze tako zvati)Rimtutitukija,ali se Milan najmanje vidi,valjda nije hteo da se eksponira.snimljeno je kod nekih rusevina,ili gradilista.:)
jedva cekam da kupim taj album:).

vidite sta sam nasla...
gilejovecelorg3.jpg

opet je neko hladno ...tonuo do dna...

vidite sta sam nasla...
gilejovecelorg3.jpg

opet je neko hladno ...tonuo do dna...

Jao,videla sam ovu sliku... je l'ste citali onaj Giletov intervju,gde kaze da su nakon koncerta Rootsa u Pioniru,on i Milan istog dana skratili dugu kosu( i to samo oni),jer su clanovi te grupe imali kratku...toliko su obojici znacili Rootsi...plakala sam kad sam to citala,jer je neki noviji intervju...:-(
Svraticu danas do PGP-a,da vidim imaju li jos taj novi cd.

Na nedavnom prijemu u Starom dvoru upriličenom u čast grupe Van Gogh, koja je dobila prestižnu MTV nagradu, stidljivo je predloženo da bi ubuduće neka od beogradskih ulica mogla da ponese ime Milana Mladenovića, legendarnog frontmena grupe Ekatarina Velika.

Prisutni su ćutke primili ideju k znanju, neki su verovatno bili iznenadjeni, jer do danas nijedan rok muzičar sa ovih prostora nije "zaslužio" da mu se ime nadje na teget metalnoj tabli. Gradska komisija za promenu naziva imena ulica i trgova nikada do sada nije imala "rokerski predlog", piše "Blic".

U poslednje vreme, bilo je zvaničnih inicijativa da se izvesne ulice nazovu po pokojnim džez muzičarima, a Branislav Belić koji predesedava istoričarima, umetnicima, arhitektama i drugim stručnjacima koji razmatraju ideje i zamisli gradjana i raznih udruženja obećao je zato da će, na inicijativu "Blica", staviti ime Milana Mladenovića u fond rezervnih ulica.

"Eto, sigurno ćemo ime nekoj ulici dati po njemu. Ili bi možda bilo zgodno da ime bude 'Ulica Ekatarine Velike' po celoj grupi. Videćemo još", rekao je Belić.

Iako je istorijski gledano rokenrol relativno nov muzički pravac, pa je možda to razlog što se ime nekog od njegovih istaknutih predstavnika do sada nije našlo na spisku zaslužnih gradjana Belić navodi, kao jedan od razloga, i to što su u našem narodu omiljeni istorijski junaci, nacionalni heroji i ratnici.

"Imamo izuzetno mnogo zahteva, a gotovo svi su u tom ratničkom maniru. Ne možemo da stignemo da ulicama damo neka druga, poetičnija imena. Naravno, i članovi Komisije mogu samostalno da predlažu, ali jednostavno nemamo kad", otkrio je Belić.

Pored već pomenutog Milana Mladenovića, medju predlozima bi mogla da bude i klavijaturistkinja EKV Margita Stefanović Magi, gitarista Bijelog dugmeta Ipe Ivandić, pevač Indeksa Davorin Popović, duša Poslednje igre leptira Nenad Radivojević – Neša Leptir, klavijaturista Smaka i Bijelog dugmeta Lazar Ristovski ili Dušan Prelević Prele, beogradska legenda i nekadašnji član Korni grupe.

Rok kritičar Petar Janjatović smatra da je ideja da se i "buntovnici sa razlogom" nadju na spisku ulica odlična.

"Mora da postoji neki način da Milan Mladenović dobije svoju ulicu. On to zaslužuje i valjda ne moraju gradjani da pišu inicijativu. Nadam se da će se nadležni toga setiti, mada verujem da će to biti tek kada 'istrošimo' sve princeze, prinčeve i kraljeve", rekao je za "Blic" Janjatović.

Bajaga takodje smatra da bi i predstavnici subkulture trebalo da imaju svoje ulice, a da medju prvima to svakako zaslužuje Milan: "On je idealna ličnost. Mislim da bi to trebalo da bude neka ulica na Novom Beogradu. Dok smo se mi družili on je živeo tamo, negde izmedju blokova 19 i 32, i taj beton me uvek podseti na njega."

Jedini roker koji je na našim prostorima dobio "svoju" ulicu je Džon Lenon. Svoju ulicu zaslužio je u Novom Sadu. Beograd, medjutim, izgleda preferira ratnike iz oslobodilačkih i drugih ratova, kneževe, prinčeve, kraljeve, a provuče se i poneki naučnik ili pesnik, ali rokera nema.

Predivna vest. Drago mi je da cujem da je ta ideja opet aktuelna. Mislim da i deja da se ulica zove "Ekatarina Velika" je isto cool. Ipak su mi oni jedna celina....

Citala sam negde na Netu,Djule je rekao da svaki put kad ode kod Milanove majke ima osecaj da njoj i nije toliko tesko zbog Milanove smrti,vec da joj je mnogo gore jer nije imao dece,tj.potomke...:cry::cry::cry:

ulica Milana Mladenovica, to bi bio san. Ko zna, mozda neko kad vidi naziv ulice, se zapita ko je to bio Milan Mladenovic i nakon malo traganja otkrije blago Ekatarine...;) mada sumnjam da ce se to realizovati, prije par godina je ova ideja bila aktuelna, ali Milanova majka se nije slozila, tako da ne vidim zasto bi bilo drugacije sada ... no ko zna? samo mislim da bi svakako trebali da dobiju njenu dozvolu..
a Djule lupa gluposti ko po obicaju :roll:

Bolje je da bude ekatarine velike. Ipak da budemo skromni da ne dobijamo 2 ulice i za Milana i za Magi . Svidja mi se predlog i za Davorina i Nesu Leptira. Dosta nam je ulica koje imaju imena po Mirku i Slavku

izgubila sam moj ekv bedz.

ni jedan necu nositi dok ne nadjem ekv. :cry:

Ja sam imala 2 ekv bedza,i jedan sam u skoli izgubila...normalno,niko nece da mi vrati bedz ''narkomana",a to mi je bio omiljeni,njih cetvoro samo glave,crni skroz...:( sad imam samo onaj zuti:-(.
Bas danas sam mislila o stampanju majce,ali ne znam,kolika slika treba da bude?

Back