bas sam dosadna ali nema veze necu vas mnogo muciti bicu dosadna sebi
e pouksala sam sinoc da pravim majonez ostala neka 2 zhumanca pa kao ajde.
i onda je ishlo ok mada tamo pise na 2 zh 250ml ulja :shock: to mu dodje 5 flashica alkohola ulja posto sam iz nje kapala...
e da, kazhu da treba skroz da se ocisti od belanaca...mada ja sam imala malo...ok bash nije potpuno profi onda

valjda malo ne smeta..inace ok je pomoci se cedjenjem kroz prste
i onda sam tako radila s uljem ono je bitno da kaplje u pocetku .. prvo se zumanca umute ja dodala malo soli i pola kasicice sirceta kao sto pise i onda kapljem to ulje.. i lepo se zgusnulo pocelo da biva majonez..mada nisam stigla mislim ni do cele flashice..prvo sam s maslinovim radila ali onda kao to je skupo a i dosta je jako mada meni je to ok. pa sam presla na obicno ulje.
ajde mozda sam stigla do cele flashice... mrzelo me da mutim, mutila sam drvenom drshkom ne znam da li je to bitno.
malo je nezgodno lakse je da vas radi dvoje, jedan kaplje a drugi muti i drzi chiniju.
e na kraju kao gotovo dodam malo senfa i stvaerno licilo na majonez, ali opet ne sa tih 5l ulja
i onda kao aj josh ulja ali da li mi se prosulo naglo ili od senfa...ali onda se nekako raspalo

((
i sad imam tamo taj raspadnuti majonez... eto jedna sitnica a tako sam se trudila
doduse nemam mnogo toga pola sholje ispade i ono je bilo ok mozhda mlao jako, i zhuce je nego onaj kupovni...ali mozda je poenta da ispadne puno od samo 2 zhumanca (kazu da je bitno da su jaja na sobnoj temperaturi bar 3 sata tako pise u kuvaru ja nisam samo malo)
znaci kad pocne da se zgushnjava ne morate vise da kapljete, moze u tankom mlazu..
eto zgodne su flashice od alkohola..ne znam kako su to regulisali kad su izmislili majonez cime su kapali..
znaci muti se zhumance i kaplje ulje u to, sve vreme se kaplje... niej neka pamet ali je posao i valjda je osetljivo jer ako vam se prospe onda se masa pretvara u vodu shto ne treba. to je neka hemija u pitanju : )) to smo sve vec naucili
bas mi se neshto pise a nekako sam sranj.e.
ne znam kako prave onaj posni majonez to je samo ulje i voda...kaplju ulje u vodu ili shta
eto nije loshe probajte ali uzmite josh nekog da radi s vama da se ne muchite. i nemojte naglo i da se nervirate. mada i ne ispadne neshto jeftinije, cak je mozda jeftiniji u radnji...