Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja ja bite

afbd158e4606a7e87bb1163bbefcd99d.png

Лексус је јапански произвођач луксузних аутомобила, огранак компаније Тојота. Бренд је први пут представљен америчком тржишту 1989. године, а данас се продаје у преко 70 земаља. Основан је са циљем да освоји америчко тржиште луксузних аутомобила
Оснивач: Еиђи Тојода
Основано: 1989., Префектура Аичи, Јапан
Седиште: Нагоја, Префектура Аичи, Јапан
Председник: Токуо Фукуичи
Производи: луксузни аутомобили
Матична организација: Тојота

Zapravo se nije u Kikindi sklapala i zato mi je uvek bilo smešno kad su u oglasima za Opela naglašavali ''Nemac''. U Kikindi nikad nije postojao pogon za sklapanje automobila. Postojala je livnica koja je slala odlivke u Nemačku, a ovi bi u protivvrednosti slali gotove Opele kojima bi se onda u maloj radionici napred prišrafilo ''IDA'' i nazad ''J''. To je sve što su naši radili na Opelu.

To ne volim ja sam pristalica ključa imaju naravno ali to je meni besmislica. Jedino mi se sviđalo što je suzuki svift tada kada sam uzimao auto imao varijantu da ti je ključ u džepu i kada prilaziš autu on odmah otključa i pališ na dugme. Izađeš iz auta on zaključa. A ovo kartice i ključevi koje guraš pa pališ na taster mi je skrz besmisleno.

Vidi sedan varijanta N auuu koreanci bacili nemce u očaj :sad2:

Kia/Hyundai nemaju stedljive motore i to je opste poznato ali se ova dva brenda kupuju ako zelis da dobijes automobil sa dosta dodatne opreme ali znacajno jeftinije od drugih brendova. Naravno, naplate to sve oni kasnije kroz redovna i neredovna odrzavanja ali u startu se placa manje.

Novog Tucson-a sam probao i zaista je izuzetan paket opreme za 34K ali ima mnogo sitnih nedostataka koje cine da ovaj automobil ipak na kraju nece biti moj izbor za sledeci automobil. Potrosnja je uzasna i krece se od 9 - 12 litara benzina, a cuo sam da ni dizel nije mnogo bolji. Na primer na cetvrtoj pedali je samo tekstil bez ikakve zastite i to ce recimo da se upropasti zbog toga vec posle godinu dana koriscenja, Hyundai DCT menjac je daleko od dobrog, a miljama daleko od impresivnog ali ako se zeli identican automobil od nekog evropskog proizvodjaca onda je za sve potrebno izdvojiti bar 15K vise. I ne daje Hyundai 7 godina garancije vec 5 godina, a jos dve dodatne godine su servisi po 50% regularne cene.
Hyundai kao da je Tucson-om resio da napadne premium segment, a onda su negde na pola puta resili da ipak to ne rade pa je tako nekako sve ispalo cudno, i vide se te brojne manjkavosti i cudne odluke.

Back