Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@Mario
Pazi,sam si napisao da ti je tata tad vozio Stojadina a ja pre 30 godina nisam ni imao auto a bome ni dozvolu.
Bitno je da ti znas sta sam vozio a ako te bas interesuje moj prvi auto je bio Audi 80 1,6d 1984 a to je bilo 1994 godine. Kao danas da je 2011.
A sta si ti tad vozio?
Peglicu?
Pa tada niko nije imao dozvolu a vozilo se šta se imalo. Kakav crni audi vozio si juga ceo život sada ženinog punta kako si se udao.

Pa tada niko nije imao dozvolu a vozilo se šta se imalo. Kakav crni audi vozio si juga ceo život sada ženinog punta kako si se udao.
Tad sam ja vozio kola o kakvim si ti mogao da sanjas a danas vozim Punto jer mi puca tuki za kola.
Da registrujem neki 2.0 motor u lepom autu treba mi 38000-41000 dinara a za sta?
Za mojih 2000km godisnje u autu?
Ti se razbacuj ako hoces al ja razmisljam racionalno a ne kao vecina srba da kupe auto posto poto a onda nemaju za odrzavanje.
Vozim ono sto hocu a ne ono sto drugi zele i to mi se cude ostali trgvci kako ja ne vozim neki besan auto al posto ja nisam kao oni vozim najbolji auto na svetu i za tri godine sam ulozio 1500 dinara u njega a platio ga 1300€. Sad mogu da dobijem 2000€ za njega al ne dam jer to je auto koji cu odvesti jednog dana na otpad.Verovatno ce to biti za jedno 20 godina kad bude oltajmer pa mozda mu i vrednost skoci tad jer vec sad ima 18 godina.

Fijat i niski troškovi prosto ne idu zajedno, to je valjda i vrapcima na grani jasno. Taj punto konkretno, to je imitacija automobila dovoljno je jednom da ga provozaš i sve ti je jasno. To su njegove trgovačke žvake pa onda u jednom trenutku kao ipak da proda "ženin" auto.

Ti i ne zans sta je Fiat jer vozis 25 godina dva auta.
Punto je bestseler u prodaji kao polovnjak i najlakse se proda od svih automobila.Na njemu je sve jeftino a eto jednom sam imao cesanje sa jednim Puntom tj covek se stvorio niotkuda i udario u moju Bubu.Prihvatio sam da mu sve popravim i ti je bilo za farbanje hauba i blatobran,novi branik takodje za farbanje,hladnjak vode,kompletan amortizer sa oprugom,ispravljanje felne,far i poklopac maglenke i sve je to kostalo 195€. Ajd da te pitam koliko bi to kostalo za i20? Varujem da bi bilo bar 3x vise ako ne i vise.
Ako Punto nisam prodao za tri godine jel ti to ne govori da nemam nameru da ga prodam?
Kad sam ga tek doterao dobijao sam 2000 i nisam hteo da ga dam iako bi imao super zaradu na uozeni novac.JEdnostavno prosao sam tu fazu gde mi dope zine na zaradu pa sam tako prodao x extra automobila pa posle plakao za njima.
Golfa verovatno nikad prezaliti necu jer sam ga dao samo zato sto za 18 meseci nisam dinara ulozio u njega a kad sam ga prodao imao sam odlicnu zaradu pa posle sam bio razocaran sto sam ga prodao jer se taj auto meni svidja iako nisam VW-enovski nastrojen.Eto npr Golf V mi je najobicnije smece naspram cetvorke.
Ovaj Punto ne trazi ulaganje,placen je jeftino a to sto ne uzimam skup auto da bi se pokazivao je samo dokaz da sam prosao taj stadium i trenutno su mi prece druge stvari u zivotu. Eto bas ovih dana pregovaram za neki plac a ako je tim nekim ljudima kao sto su mario vazniji auto od ovakvih stvari onda sta reci a ne zaplakati.

Jedno je imati auto a drugo oprati i preprodati usput pričajući ko papagaj švercerske priče šta je dobro a šta nije menjajući po potrebi. Sutra kada uvedu eko test opet će ti golf 2 biti odličan auto zato preprodavcima ne treba verovati ni reč jer njima dan započinje sa: nov nov nov ima lanac nema veliki servis.

Ok.
A sad citiraj me gde sam ja ikad napisao nov nov ili da se ne menja lanac na nekim modelima.
Zasto pretpostavljas sta ja govorim? Nit me znas niti si video moja kola i pojma nemas o ovoj materiji. Ako neki tvoj komsija ili rodjak tako govore zasto mislis da i ja tako govorim?
Oni koji me znaju kao npr De Sisti znaju ko je ko u ovoj prici i redovno mi se obracaju za savet i pomoci i ja preporucim i neki auto koji uopste nemam na prodaju sto on moze da potvrdi i tako je uvek bilo i ostace a kad bih ti samo pokazao koliko imam poruka i mejlova uverio bi se da ljudi imaju poverenja ali.....samo si ti pametan i znas kako ja radim a to je dokaz da si klinac i da tako i razmisljas a ujedno da si nezreo.

A gde si to video?
Daj malo bolje objasni pa da vidimo jel samo lupetas ili pises istinu.
Imas problem u glavi i to je ono sto je istina.
Ako kazem da nikad nisam skinuo katalizator to je istina,ako kazem da nikad nisam remontovao diznu i to je istina i sve sto napisem je istina ma koliko ona tebi ne odgovarala i z ne znam kog razloga.To sto si ti navikao na lazove to je tvoj problem ali ne i nas ovde na forumu jer nas takvi poput tebe uopste ne interesuju.

Pa Pročitaj svoje prethodne postove, svako ko hvali fijata odmah znaš da nema pojma o automobilima. Da je ili juče položio ili je duduk. Ajde nov pa se desi da je dobar dok traje garancija pa eto imaš pozitivno iskustvo ali ti voziš i preprodaješ isključivo polovnjake i samo vrtiš istu ploču. Da prodaješ smederevac samo bi ga hvalisao.

svako ko hvali fijata odmah znaš da nema pojma o automobilima. Da je ili juče položio ili je duduk.
PA ja ne prodajem svoj Fiat i hvalim ga jer za tri godine voznje sam imao ulaganja kao da je nov auto.
I kako onda d aga ne hvalim?
Jel znas ti uopste da je Punto trenutno najtrazeniji mali auto?
Nemas pojma ali je bitno da hvalis svog koreanca koji je sve samo ne ono sto ti lupetas o njemu.

2000km godišnje? Manje od 5.5 km na dan! Pa što će ti uopće auto? Zar nije lakše pješice, biciklom, javnim prijevozom ili taksijem? Da se voziš javnim prijevozom u ZG 4+4=8. 8*365= 2920kn (45260din). Registracija te dođe skoro toliko, plus gorivo i održavanje auta.

Ma to je normalna kilometraza za Srbiju, ovde je realna plata za 80% stanovnika 350 evra. Ako napravis racunicu plata je oko 45000 dinara, ako bi vozili 2K mesecno to bi za neki prosecan automobil bilo 7 litara x 20 = 140 litara x 145 dinara = 20 300 dinara ili pola plate samo na gorivo. Zato ti prosecan stanovnik ovde godisnje ne predje ni 5K kilometara godisnje i zato se i isplati uvoz polovnih krseva jer neko ko vozi tako malo nece ni popravljati kada nesto pocne da lupa/skripi/otpada i onda ide kao prica ma nista nisam popravljao evo vec X godina, a realno za tih X godina je presao smesno malu kilometrazu i ignorise postojece nedostatke jer se ne isplati da popravlja jer realno ni ne koristi automobil.

Poslednja izmena:

Back