Eh ti Japanci..a mogu i Koreanci...

• Začetnik teme Začetnik teme Jary
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ooooh...duga prica! do sada sam prosao 40000km.pojavili su se mnogi kvarovi-otvoran je motor jer je curilo maslo pa su menjani i dihtung i semerinzi na bregastoj) :eek:
-smenjena lambda sonda jer se pojavilo gusenje(dok se to konstatiralo kao benzin nije valjao pa...tako su mi rekli u servisu)
-smenjena vodna pumpa
-kocnice(gurtne) stvaraju piskav zvuk na radiusu od 1 km(to od 15000km a kao u redu su pa na 50000 da ih menjam)
-mnoga plastika je popustila,negde popucala u enterijeru polomila itd...
-motor ima neravnomeran rad,nesto je pocelo da susti kod kaisa s vremena na vreme etc...

Lexus CT 200h Full Details Leaked

1779567.jpg

8010736.jpg

2719867.jpg

2ivmse9.jpg

4989410.jpg

Fenomenalan auto, pa još ako je šestak...
Čitaoci revije „Auto Motor und Sport“ iz 14 zemalja postavili su Subaru ispred 30 konkurenata u anketi „Najbolji automobili 2010“.

Rezultati 34. po redu studije čuvenog nemačkog specijalizovanog automobilskog magazina učvrstili su odličnu reputaciju subaruove servisne mreže time što su ovom japanskom brendu dodelili drugo mesto u konkurenciji „Kvalitena servisna usluga“ odmah iza Mercedesa.
Mercedes je mnogo jači s budžetom i propagandom, a i po defaultu se gledaju više klase uvek kada se pomene Mercedes. Zato je sve oko Mercedesa prividno tj. malo preuveličano. Naravno da su ok i automobili i servisna mreža, ali ipak poređenje Mercedesa ne ide sa proizvođačem poput Subarua ili npr. Renoa.

Hyundai i-Flow concept u Ženevi

hyundai%20iflow%204.jpg

Hyundai je kratkim saopštenjem najavio premijeru svog novog koncept vozila koji će svetlost dana ugledati početkom marta na Salonu u Ženevi.

Studija je nazvana i-Flow (pripada D segmentu), pri čijem je konstruisanju naglasak bio na smanjenju težine i ekonomičnosti (na krovu se nalaze i solarne ćelije), dok je za izgled odgovoran Hyundaijev Evropski dizajn studio u Riselshajmu.

i-Flow je hibrid (kombinuje 1,7 litarski turbo-dizel agregat i elektromotor) koji po navodima fabrike ima prosečnu potrošnju od tri litra goriva na 100 km, dok mu emijija CO2 iznosi 85 grama po km.

hyundai%20iflow.jpg

30csxop.jpg

[size=11pt]Jedan od modela koje tjuneri naročito vole da dorađuju je svakako i Nissanov sportista GT-R, a jedan od poslednjih modifikovanih primeraka stiže iz kuće Ventros.[/size]

Standardni GT-R očigledno nije bio dovoljno po njihovom ukusu, što je dovelo do još jednog paketa (od karbon fibera) za unapređenje izgleda i aerodinamike.

swpgnd.jpg

U najkraćem, Ventros Nissan GT-R karakterišu drugačiji prednji branik sa novim spojlerom, zadnji branik sa većim difuzorom i set pragova, kao i dekorativne trake i komplet novih točkova.

U kratkom saopštenju se ne pominje cena ovog paketa, kao ni eventualno povećanje snage V6 motora.

Izvor: AutoBlog.rs

vd:
upoređivati kvalitet Japanaca i Amerikanaca je bespredmetno.
ili možda neko misli drugačije?
Poznato je da uopšte nisam ljubitelj američkih automobila, ali verujem svojim očima. I po Americi i kojekuda po svetu viđao sam Amere stare i više od pola veka koji se kotrljaju bez problema. Japance nisam. Ako to nije dokaz kvaliteta ne znam šta je. Reklamni prospekti?

Poznato je da uopšte nisam ljubitelj američkih automobila, ali verujem svojim očima. I po Americi i kojekuda po svetu viđao sam Amere stare i više od pola veka koji se kotrljaju bez problema. Japance nisam. Ako to nije dokaz kvaliteta ne znam šta je. Reklamni prospekti?

Pre pola veka nije bilo japanskih automobila ni u Evropi ni u Americi. Bilo bi pravo cudo da si video neki. Uostalom, velika je Amerika i u Kaliforniji, Teksasu, Floridi i i tim nekim drzavama gde je tokom cele godine toplo i gde je suva klima, gde nema snega i kisa retko pada, tamo ima starih vozila mnogo vise nego bilo gde drugde, iz prostog razloga sto ih nije pojela korozija. I to je jedini razlog zasto su opstali do sad.

Jesi bio u Japanu?

Pre pola veka nije bilo japanskih automobila ni u Evropi ni u Americi. Bilo bi pravo cudo da si video neki. Uostalom, velika je Amerika i u Kaliforniji, Teksasu, Floridi i i tim nekim drzavama gde je tokom cele godine toplo i gde je suva klima, gde nema snega i kisa retko pada, tamo ima starih vozila mnogo vise nego bilo gde drugde, iz prostog razloga sto ih nije pojela korozija. I to je jedini razlog zasto su opstali do sad.

Jesi bio u Japanu?
Prvo skočiš pa kažeš hop! Ili se informišeš. Bilo je Japanaca u Evropi i Americi ranih šezdesetih, samo se ti tada verovatno nisi rodio. I služili su i dizajnom i kvalitetom za sprdnju. Kupovala ih je sirotinja i tehnički nepismeni. Da su bili kvalitetni preživeo bi neki pa bi i ti saznao za njih...Inače je recimo Kanada jako poznata po toploj i suvoj klimi, pa zato tih starih Amera ima k'o salate.

A gde si se ti informisao? Otvori mi oci...

To sto ih je i bilo, nije ih bilo dovoljno da bi puno njih prezivelo pa da se sad kotrljaju po Evropi i Americi. A slazem se da je bas u tom periodu poceo proboj Japanaca i da im u pocetku nije kvalitet bio bog zna kakav, ali su brzo napredovali, kao sto je to tipicno za njih, i vec sedamdesetih su pocele da kolaju price kako su pouzdani.

I jos ovo, poznato je i nama mladjima da su Ameri, pa i Kanadjani posveceni svojim vozilima i da ih dobro odrzavaju i paze i verujem da su sve te starudije restaurirane, i da drugacije ne bi prezivele toliko godina. Da ne pricamo o motorima i mehanici...Mislim da su samo ruski gori po kvalitetu. Mada, moguce je naci sigurno i primerke koji su u originalnom stanju, al to je samo kod pojedinih bolesnika moguce naci. Jel oces da ti nadjem broj telefona coveka koji ima Zastavu 1300 Luxe koja je fabricka, a poznato je da joj limarija nije bila jaca strana...Taj dekica je nikad nije vozio po kisi, stara je skoro 40 godina, a kao iz fabrike izgleda. A znam i jednog koji je isti slucaj samo je Opel Askona u pitanju iz 1983., ako se ne varam, i tako.

I da, nisam se tad ni rodio.

Poslednja izmena:
To je jasno iz tvog načina pisanja. Ali si hrabro uleteo u raspravu na temu u kojoj si tanak. Mogu da te iznenadim i da ti kažem da je šezdesetih Japanaca bilo i u Beogradu i odlično ih se sećam jer su bili više parkirani nego što su voženi. I sedamdesetih o kojima pričaš o kvalitetu smo ih gledali sažaljivo i vlasnike proglašavali budalama. Zato što nije bilo servisa, što se na najobičniju gumicu ili dihtung čekalo mesecima da preko konsignacije stigne iz glavne evropske centrale koja je bila u Belgiji, pa je sledila carina, devizno plaćanje o kome pojma nemaš, pa retki majstori koji su bežali čim čuju za Japanca...Šta još da ti kažem, tako mlad moraš da se naučiš strpljenju, naoružaš znanjem i podacima i onda kreneš da tvrdiš nešto...

Opet ovaj trovach...
Bash sam sinoc gledao emisiju o Tojoti i ovom kompletnom cirkusu koji su napravili americhki proizvodjaci kola u saradnji sa pojedinim medijima.
Tojota je proshli mesec prodala oko 100000 automobila na US trzhishtu.
jeste u padu su 8,6%.
4 od 5 amerikanaca je ubedjena da ce Toyota vrlo brzo da se oporavi od trenutnih neprijatnost i ostati broj 1 proizvodjach u svetu.

To je jasno iz tvog načina pisanja. Ali si hrabro uleteo u raspravu na temu u kojoj si tanak. Mogu da te iznenadim i da ti kažem da je šezdesetih Japanaca bilo i u Beogradu i odlično ih se sećam jer su bili više parkirani nego što su voženi. I sedamdesetih o kojima pričaš o kvalitetu smo ih gledali sažaljivo i vlasnike proglašavali budalama. Zato što nije bilo servisa, što se na najobičniju gumicu ili dihtung čekalo mesecima da preko konsignacije stigne iz glavne evropske centrale koja je bila u Belgiji, pa je sledila carina, devizno plaćanje o kome pojma nemaš, pa retki majstori koji su bežali čim čuju za Japanca...Šta još da ti kažem, tako mlad moraš da se naučiš strpljenju, naoružaš znanjem i podacima i onda kreneš da tvrdiš nešto...

A sto si ti, deda, ogorcen toliko u vezi ove stvari? Jel ti krivo sto si ceo zivot spucao a uvek si vozio kantu i nazivas ljude budalama zato sto su kupili japanski auto? To sto kod nas nije mogla ni obicna gumica da se kupi ne znaci da su ta vozila bila losa. A da si ti tako obavesten, znao bi da su, na primer, na britanskom trzistu sedamdesetih japanska vozila zabrinula konkurenciju zato sto su ih iznenadili neverovatno brzim napretkom, pa su tako u hladna i maglovita jutra Englezi verglali svoje Rovere i Morise i koje kakve gluposti, dok su ti jeftini japanski automobili za budale palili ko od sale i vozili proste i siromasne ljude do svojih poslova. Naravno, ovo nisam video uzivo, ali gledao sam na televiziji :)

A to sto si ljude nazivao ovako i onako i podsmevao im se, govori samo kakva si osoba i nista vise....

A sto si ti, deda, ogorcen toliko u vezi ove stvari? Jel ti krivo sto si ceo zivot spucao a uvek si vozio kantu i nazivas ljude budalama zato sto su kupili japanski auto? To sto kod nas nije mogla ni obicna gumica da se kupi ne znaci da su ta vozila bila losa. A da si ti tako obavesten, znao bi da su, na primer, na britanskom trzistu sedamdesetih japanska vozila zabrinula konkurenciju zato sto su ih iznenadili neverovatno brzim napretkom, pa su tako u hladna i maglovita jutra Englezi verglali svoje Rovere i Morise i koje kakve gluposti, dok su ti jeftini japanski automobili za budale palili ko od sale i vozili proste i siromasne ljude do svojih poslova. Naravno, ovo nisam video uzivo, ali gledao sam na televiziji :)

A to sto si ljude nazivao ovako i onako i podsmevao im se, govori samo kakva si osoba i nista vise....
Ko je ovde ogorčen? Ti tako nevaspitan i blanko drčan ili ja koji razložno pišem. Odlično poznajem Japance iz svih perioda, pola života proveo po svetu, navozao se automobila o kojima možeš samo da sanjaš...nemam za razliku od tebe ni jedan razlog da budem ogorčen, pogotovo ne tako zapenjen kao ti. Mene su na vreme naučili da saslušam starije i iskusnije. Ti si te lekcije očigledno propustio. Ovim završavam svaku besmislenu priču sa tobom. Nađi neke vršnjake pa im pričaj bajke.

Ko je ovde ogorčen? Ti tako nevaspitan i blanko drčan ili ja koji razložno pišem. Odlično poznajem Japance iz svih perioda, pola života proveo po svetu, navozao se automobila o kojima možeš samo da sanjaš...nemam za razliku od tebe ni jedan razlog da budem ogorčen, pogotovo ne tako zapenjen kao ti. Mene su na vreme naučili da saslušam starije i iskusnije. Ti si te lekcije očigledno propustio. Ovim završavam svaku besmislenu priču sa tobom. Nađi neke vršnjake pa im pričaj bajke.

Pametnjakovic tako se prezivas?
Sve ti znas, svaka cast.
Da ih odlicno poznajes ne bi pricao tako za njih, nego nemas ti pojima.
Uhvatio si se svojih godina i sada mislis ako si mator da si samim tim i naj pametniji, ali ne ide to uvek sa godinama.
O cemu ti pricas, video si vise americkih starih automo.nego japan.pa su oni sada kvalitetniji bolji. Ovde ako dodje neki amerikanac a da ima misljelje kao ti, kada se vrati u amer., govorice da su fice,jugici, stojadin, kvalitetniji od japanaca,nije taj amerikanac video stare japance u srbiji...
To je ta logika sto ti pricas.

Back