Egzorcizam - realnost ili mit?

Imaš li neki video snimak, konkretno? Ne ove gore.

Ako je to tako, a takav dokaz bih voleo, onda nema šta da sumnjam. I da li je pravilno reći đavo ili demon? Pošto tu postoji hijerarhija i ne mora se on zanimati svima nama zasebno kad ima pale anđele.
Имам тај снимак, ал је у приватној режији, није на нету... Сличан је овом...

За неки опипљивији доказ препоручио бих ти уживо ухваћену левитацију

Имам тај снимак, ал је у приватној режији, није на нету... Сличан је овом...

За неки опипљивији доказ препоручио бих ти уживо ухваћену левитацију

Malo smešno deluje, ali ok. Nego jel to božije ili demonsko delovanje? Ili prosto moć ovog coveka? 🤔
Isto pitanje i za blagodatni oganj. 🙂

Druže, jasno mi je da si ti vernik i da ces poverovati u sve što je u skladu sa tvojom verom, ali budi oprezan. Svakakvih gluposti ima na YT.
Mislim, da me pogrešno ne razumes. Ne odbijam postojanje drugih entiteta. I sam sam imao direktan susret sa time. Ali stvarno ima fejk gluposti po YT čiji je jedini cilj da navuku preglede. Kad čujem ovu epic horror muziku i efekte u pozadini klipa sve mi je jasno.
Što se tiče egzorcizma, demona i ostalog, to nije isključivost samo u hrišćanstvu. Skoro u svim religijama to postoji. Samo na drugačiji način.

Druže, jasno mi je da si ti vernik i da ces poverovati u sve što je u skladu sa tvojom verom, ali budi oprezan. Svakakvih gluposti ima na YT.
Mislim, da me pogrešno ne razumes. Ne odbijam postojanje drugih entiteta. I sam sam imao direktan susret sa time. Ali stvarno ima fejk gluposti po YT čiji je jedini cilj da navuku preglede. Kad čujem ovu epic horror muziku i efekte u pozadini klipa sve mi je jasno.
Što se tiče egzorcizma, demona i ostalog, to nije isključivost samo u hrišćanstvu. Skoro u svim religijama to postoji. Samo na drugačiji način.
Својим очима не верујеш у левтацију демонизованих... могу гомиле још клипова да ти качим, ал не вреди, ти си атеиста, замаскиран у неку ''религиозност''

Тешка си зентара брате, у томе је главни проблем твог наопаког ума за духовно...

https://www.youtube.com/watch?v=SxFO-HiREBA&ab_channel=bernardblackoak

Својим очима не верујеш у левтацију демонизованих... могу гомиле још клипова да ти качим, ал не вреди, ти си атеиста, замаскиран у неку ''религиозност''

Тешка си зентара брате, у томе је главни проблем твог наопаког ума за духовно...

https://www.youtube.com/watch?v=SxFO-HiREBA&ab_channel=bernardblackoak
I obratno. Ti ces poverovati u svaku glupost na netu jer "ide na tvoju vodenicu". A kategoricki ces odbaciti svaku glupost koja koje u skladu sa tvojim uverenjima.
Zar stvarno misliš da dosad neko iz naučne zajednice ne bi stručno i detaljno ispitao bar jedan taj slučaj s YT s obzirom da ih ima gomila i to stručno kategorizovao kao natprirodno?

I obratno. Ti ces poverovati u svaku glupost na netu jer "ide na tvoju vodenicu". A kategoricki ces odbaciti svaku glupost koja koje u skladu sa tvojim uverenjima.
Zar stvarno misliš da dosad neko iz naučne zajednice ne bi stručno i detaljno ispitao bar jedan taj slučaj s YT s obzirom da ih ima gomila i to stručno kategorizovao kao natprirodno?
Што је истина, то се анализира, шта мешаш бабе и жабе, истину са камере и мултимедију са филмова за лажно плашење ради негације истог...

Што је истина, то се анализира, шта мешаш бабе и жабе, истину са камере и мултимедију са филмова за лажно плашење ради негације истог...
Druže, kako god hoćeš. Sa tim tvojim nastupom i uvredama sigurno me nećeš ubediti. Jedini mogu da posumnjam da si ti zaposednut. Toliko besa i netrpeljivosti izbija iz svakog tvog odgovora.

Druže, kako god hoćeš. Sa tim tvojim nastupom i uvredama sigurno me nećeš ubediti. Jedini mogu da posumnjam da si ti zaposednut. Toliko besa i netrpeljivosti izbija iz svakog tvog odgovora.
Ниси навико да ти неко саспе истину у лице у лупаш... реално, мало коме је и стало да те убеди, пишемо због оних који читају, а не због тебе лично... тако да лично ни не треба да примаш критике своје глупости и незнања

Ниси навико да ти неко саспе истину у лице у лупаш... реално, мало коме је и стало да те убеди, пишемо због оних који читају, а не због тебе лично... тако да лично ни не треба да примаш критике своје глупости и незнања
Istinu...hehe 😁
Whatever...

Dotični je meni na listi ignorisanih, tako da i ne vidim šta piše iz razloga koje si naveo. :kafa:

Hmmm, interesantno. Zanimljiva mi je ova devojka što se naglo ispravila.

Hmmm, interesantno. Zanimljiva mi je ova devojka što se naglo ispravila.
Није се исправила већ ''полетела'' у ваздух... Тај лет из ''стомака'' се зове левитација, и тад ђаво може да их баца ко тениске лоптице по ваздуху (пинг-понг), ако их не држиш свезане за руке или ноге...

Али и свезани и држани за руке - лебде у ваздуху... Ово је најбољи снимак на нету за то, тако и изгледа код јачих демона...

Некад се у ваздуху врте као елиса хиликоптера, то да видиш уживо премро би од страха...

Некад се и увате за нешто, и не може 20 људи да им откину руке са нпр. довратника на вратима, или кваке, чак и кад су деца демонизована, чија ручица нема ни пола киле... Буквално се ''залепе'' за материју и имају тежину од пар тона, да нико не може да их помери једно време, док се молитва не заврши......

Има и кад скроз ''замрзну човека'' али то је баш хорор, тад је то са тим страним језицима које демонизовани никад нису чули, а причају их...

Apsolutno. U Srbiji nema egzorcizma niti narod zna šta je to pa nema ni zaposednutih. Tamo gde se za to pročulo javili se na milioni navodno zaposednutih, a crkva se sladi kad ima pune ruke posla.
Možda. Svaka osoba koja je vernik zna da se u Bibliji pominje egzorcizam od strane samog Isusa Hrista. Samim tim, to je moguće i demoni zaista obuzimaju ljude. E, sada, to što niko ne vidim ne znači da to nije realnost.

Da li je egzorcizam stvaran?
  1. Ako jeste, šta se dešava sa dušom zaposednute osobe?
  2. Zašto se o ovome zna tako malo u javnosti ako je recimo istina?
  3. Negde sam čuo da, navodno, rimokatolička crkva nema nadmoć nad palim anđelima te samo pravoslavni sveštenici mogu raditi egzorcizam.
Mišljenja?
1. Јесте
2. Не брини Божији посао
3. Зна се много, већ 2000 година Христос тера демоне из душе запоседнутих.
Ено ти књиге о чудима са Острога, имаш више деценија писање о томе. Зна се сасвим довољно.
Мани се ти те приче, не би волео да видиш како то изгледа.
Знаш како се каже, 100% свештеника види једном у животу запоседнуту особу. Само неће сваки свештеник да прича о томе. Просто - тога има и увек је било.
Видећеш и ти ако будеш обилазио манастире, тамо се често читају молитве за изгањање демона.

Ne znam. U Srbiji niko ne čita bibliju pa nam ne padaju na pamet demoni. To za sad samo kod Miroljuba.
Нешто си помешао, молитве егзорцизама су честа појава.
Дешава се и да демони проговарају из људи или на други начин реагују када свештеници читају Свето Јеванђеље.

Не брини Божији посао
Ali, recimo da zaposednuta osoba izvrši samoubistvo, šta onda sa njegovom dušom?

Дешава се и да демони проговарају из људи или на други начин реагују када свештеници читају Свето Јеванђеље.
Hmm, da, taj deo je interesantan i mnogo se o tome govorka ali kako razlučiti ljudsku imaginaciju od istine. Naravno, ako je biblija reper, a jeste, onda je definitivno istina da ljudi mogu biti zaposednuti jer je Isus proterivao demone iz ljude.

Ali, recimo da zaposednuta osoba izvrši samoubistvo, šta onda sa njegovom dušom?
Meни се чини да постављаш схоластичка питања.
Ова питања која ти постављаш ми се чини као да на столу имаш Библију, па Будизам, па све остало. Па као хајде редом да кренемо од Библије да видимо да нешто исчачкамо, православље и тако то па после идемо даље.
Као да те реално тема православља баш слабо занима, изледа ми као да си нешто у тој причи онако случајно па ниси сигуран да ли да напушташ то или да остајеш.

Back