Egipat

Dok sam procitala poruku vec sam smislila :mrgreen:
samo ja bi to obrnula ... jun Egipat , kraj jula pocetka avgusta Mljet , septembar npr Lagomadra

a i ja bi ali nmg nikako u junu, uvek sam isla jun+septembar ali ove god me zeznuse

muke tvoje niko ne zna :lol:

hahahahahha u julu poslovno, a grcka je da zasluzim pravo more jem mi je muz fun grcke pa moram da mu ispunim cef, tako da manje vise i jeste muke moje niko ne zna ja i moje more na kraju :P

Ljudi imam uplacen Egipat-Hurgadu krajem avgusta i sada me plasi ova situacija oko bezbednosti. koje je vase misljenje o tome!? :(
Ja nisam od plašljivih, prošle godine sam išao u Šarm sa trudnom ženom. Ove godine ne bih išao, ne toliko zbog politike, ne čak ni zbog bezbednosti u samoj Hurgadi.

Organizacija puta je problem, nekad naša agencija, nekad njihova. Avion, hotel, oko svega može nastati frka. Ti na letovanje ideš da se odmoriš i opustiš, da li je briga koja će trajati dok se ne vratiš moći da se nazove odmorom? Poštedi sebe toga, promeni aranžman na vreme dok te neće puno koštati i idi na ODMOR.

Lično planiram da svako drugo leto provodim tamo, ali ne pod ovim uslovima.

Ambasada Srbije: U egipatskim letovalištima bezbedno, ali izbegavati okupljanja
preporučujemo da izbegavaju okupljanja i demonstracije, čak i kada se odvijaju na miran način, i da izlaske svedu na nužni minimum
građanima Srbije se savetuje da se uzdrže od korišćenja kamera i foto-aparata, kao i da izbegavaju korišćenje mobilnih telefona na javnim mestima. Poželjno je da osobe ženskog pola budu u pratnji muškarca.
stvoren je i ambijent koji ide na ruku teroristima, čija meta mogu da budu posete hrišćanskim znamenitostima u Egiptu kao što je manastir Svete Katarine na Sinaju. Zato je potrebno izbegavati posete takvim lokacijama, a iz istih razloga trebalo bi izbegavati i sve izlete na lokacijama u dolini Nila kao što je Luksor, Asuan i druge

Не путујте у Египат!

Министарство иностраних послова упозорило српске држављане да не путују у Египат. Грађане који су већ тамо позвало да буду у сталном контакту са амбасадом у Каиру.

Министарство спољних послова Србије апеловало је на српске држављане да, услед развоја ситуације, не путују у Египат.

Грађани Србије који већ налазе у тој земљи позвани су да буду у сталном контакту са амбасадом Србије у Каиру. Телефон амбасаде је +20227367094.

У Египту тренутно борави око 2.000 туриста из Србије, а у тој држави стално живи 48 српских држављана.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/Политика/1353654/Не+путујте+у+Египат!.html

e super,idem da uplatim,sada kada budu prepolovili cene..vojska je preuzela situaciju(ionako vojska vlada od nezavisnosti)i biće sve ok

neko napisa da neće da ide zbog organizacije i čeka da se ona reši??
pa kako ćeš znati da se rešila?

i na kom to putovanju ne može da se desi neki maler sa agencijom,avionom,hotelom?

kakvo rezonovanje..

Ma idi slobodno, pa ćeš da kukaš posle da te država vadi odatle. Nije ovo završeno sa sinoćnom smenom, sad mogu Morsijevci da krenu sa napadima na strance, a onda će ti se baš isplatiti popust.

i na kom to putovanju ne može da se desi neki maler sa agencijom,avionom,hotelom?

kakvo rezonovanje..

Nije Egipat isto što i Španija, Italija... ne treba ti mnogo razloga da to shvatiš, svake godine nastaje problem sa nekom agencijom, ljudi budu izbacivani iz hotela i ostaju na ulici a Srbija šalje avione po njih. Ja sam prošle godine u junu otputovao sa Trinitijem, bili smo zadovoljni ali onda u avgustu je nastao problem i ljudi su prošli kroz pakao. Pre toga je bio Junajted, pre njega Konte.Vidiš li obrazac? YUTA je očigledno nesposobna da ih iskontroliše, a kada u Egiptu nastane problem nema druge nego poslati avion, a to traje. Mnogo je lakše uhvatiti prvi bus nazad iz Grčke, Turske pa i Španije.

Dodaj na sve to trenutni haos i moguće terorističke napade islamista, lako može doći do građanskog rata u narednih nedelju dana i šta onda?

Poslednja izmena:
Не путујте у Египат!

Министарство иностраних послова упозорило српске држављане да не путују у Египат. Грађане који су већ тамо позвало да буду у сталном контакту са амбасадом у Каиру.

Министарство спољних послова Србије апеловало је на српске држављане да, услед развоја ситуације, не путују у Египат.

Грађани Србије који већ налазе у тој земљи позвани су да буду у сталном контакту са амбасадом Србије у Каиру. Телефон амбасаде је +20227367094.

У Египту тренутно борави око 2.000 туриста из Србије, а у тој држави стално живи 48 српских држављана.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/Политика/1353654/Не+путујте+у+Египат!.html

e super,idem da uplatim,sada kada budu prepolovili cene..vojska je preuzela situaciju(ionako vojska vlada od nezavisnosti)i biće sve ok

kakvo rezonovanje..

moze na svakom
ja egipat obozavam
ali u ovom trenutku ne bih isla
previse mi je adrenalina od 90 do danas i u mojoj zemlji
i u srecnije vreme su fundamentalisti bili izuzetno aktivni, pa se kroz egipat putovalo samo sa policijskom pratnjom

Ma idi slobodno, pa ćeš da kukaš posle da te država vadi odatle. Nije ovo završeno sa sinoćnom smenom, sad mogu Morsijevci da krenu sa napadima na strance, a onda će ti se baš isplatiti popust.

Nije Egipat isto što i Španija, Italija... ne treba ti mnogo razloga da to shvatiš, svake godine nastaje problem sa nekom agencijom, ljudi budu izbacivani iz hotela i ostaju na ulici a Srbija šalje avione po njih. Ja sam prošle godine u junu otputovao sa Trinitijem, bili smo zadovoljni ali onda u avgustu je nastao problem i ljudi su prošli kroz pakao. Pre toga je bio Junajted, pre njega Konte.Vidiš li obrazac? YUTA je očigledno nesposobna da ih iskontroliše, a kada u Egiptu nastane problem nema druge nego poslati avion, a to traje. Mnogo je lakše uhvatiti prvi bus nazad iz Grčke, Turske pa i Španije.

Dodaj na sve to trenutni haos i moguće terorističke napade islamista, lako može doći do građanskog rata u narednih nedelju dana i šta onda?

neće se ništa desiti,pogotovo ne građanski rat,vojska opet kontroliše egipat,kao što ga je oduvek kontrolisala od sticanja nezavisnosti..nehru,naser,mubarak su sve bili likovi da se napravi slika kako postoji nekakva demokratija inače je na vlasti vojna hunta koja "pusti"civile da malo vladaju,da vide šta će narod da kaže..na ovoga iz muslimanskih burazera su pukli za godinu dana i morao je da ode

slažem se ovo za agencije,uvek postoji rizik..znam da nije egipat grčka,mnogi nisu smeli zbog demonstracija 2010 u grčku pa šta onda,ajmo svi na srebrno jezero..

ima još i gore,otputuješ za dominikanu,pukne agencija dok si tamo i šta onda?

razmem te sada jer se to tebi desilo nego mi nije bilo jasno što si napisao "kada se sredi situacija,odnosno pod drugim uslovima"

kada ćeš znati da su se stekli bolji uslovi kod naših agencija koje rade egipat?

ima još i gore,otputuješ za dominikanu,pukne agencija dok si tamo i šta onda?

razmem te sada jer se to tebi desilo nego mi nije bilo jasno što si napisao "kada se sredi situacija,odnosno pod drugim uslovima"

kada ćeš znati da su se stekli bolji uslovi kod naših agencija koje rade egipat?
Nisi me razumeo, ja sam super prošao sa Trinitijem :)

Ptoblem je što se svake godine dešava isto sa nekom agencijom, YUTA treba nešto da uradi po tom pitanju. Kada se raščisti po pitanju sigurnosti aranžmana za Egipat treba ići, da recimo 2 godine nema takvih situacija iz bilo kog razloga.
Egipat je ipak jedina destinacija na kojoj se ove peezdarije događaju.

U međuvremenu je postalo jasno da nije ovo baš tako bezazleno, ostajem pri tome da ne treba ići ove godine.

Nisi me razumeo, ja sam super prošao sa Trinitijem :)

Ptoblem je što se svake godine dešava isto sa nekom agencijom, YUTA treba nešto da uradi po tom pitanju. Kada se raščisti po pitanju sigurnosti aranžmana za Egipat treba ići, da recimo 2 godine nema takvih situacija iz bilo kog razloga.
Egipat je ipak jedina destinacija na kojoj se ove peezdarije događaju.

U međuvremenu je postalo jasno da nije ovo baš tako bezazleno, ostajem pri tome da ne treba ići ove godine.

e pa onda putujemo sa trinitijem:)

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

a taj link po protestima je bajat samo tako,dobro da nisi stavio"počela evakuacija britanskih turista iz dalmacije,avgust 1991"

smiriće se situacija,već ima nagoveštaja da muslimanski burazeri spuštaju rogove jer im je ponuđena kombinacija oko prelazne vlade do novih izbora

Poslednja izmena od moderatora:
Link sam postavio 8. jula, vest je od 8. jula i tebi je to bajato? A što se mog posta tiče, stvarno ne treba biti genijalac razumeti ga.

Pošto si tako siguran u razvoj situacije, trenutno imaš povoljne ponude. Srećan ti put.

a taj link po protestima je bajat samo tako,dobro da nisi stavio"počela evakuacija britanskih turista iz dalmacije,avgust 1991"

smiriće se situacija,već ima nagoveštaja da muslimanski burazeri spuštaju rogove jer im je ponuđena kombinacija oko prelazne vlade do novih izbora

Link je sa vestima od 8.7.2013 , znaci svez ... od ''nagovestaja'' do potpunog smirivanja i normalizacioje zivota u Egiptu treba malo vise da prodje .
Naravno svako za sebe odlucuje gde ce da putuje na odmor i kako ocenjuje aktuelnu situaciju . Cinjenica je da agencije nece ovaj put obezbediti brzi povratak nazad ... mada ni do sada to nisu radile vec drzava i Jat jer svako ide na svoju odgovornost . Ovo nije prica od juce vec traje dosta dugo tako da niko ne moze da kaze da nije bio obavesten .

Ovako. Vidim da se prepucavate. Bio sam u Egiptu od 20.06.-04.07. Turisti su sigurni. Bili smo u resortu. Nemiri su u većim gradovima. Ljudi protestiraju jer ne mogu živjeti od 60E mjesečno.Razlozi pobune su ekonomske naraqvi. Nikome nije u interesu da napada turiste. Pa od toga žive.
Postavit ću novu temu o Egiptu

Ne naplaćuje se u okviru hotelskog kompleksa i plaže, inače se plaća svugde. U Grčkoj ide i gratis, ali uz obavezu kupovanja pića. U Leptokariji su, čak, tražili da se uzme piće na svaka dva sata, ali bio je avgust i kolektivni odmor Grka.
Nemam neku želju da idem u Egipat: vrućina, ajkule (Crveno more 3. stanište ajkula po brojnosti), politička situacija. Ne volim ni da sam zatvorena u nekom rizortu. Onda je mnogo bolja opcija Turska.

Krivo. Nisam vidio ni jednog morskog psa.:) Ja sam tamo išao najviše zbog ronjenja. Malo sam ostao razočaran. Ima puno boljih i ljepših lokacija

Krivo. Nisam vidio ni jednog morskog psa.:) Ja sam tamo išao najviše zbog ronjenja. Malo sam ostao razočaran. Ima puno boljih i ljepših lokacija

Da li je moguće? Pa po svim procenama Crveno more spada u top 5 (najčešće u top 3) destinacija za ronjenje u svetu? Sem Velikog Koralnog Grebena i Kariba, gde je bolje? Ne pokušavam da započnem prepirku, stvarno me interesuje odgovor? Još ako je negde relativno blizu... :)

Back