Egipat

Ако га не убију тамо, ко зна које амебчне могу да га последично испрате запаћене у Иџипту.
Многи су одапели две недеље по повратку, а да се не зна од чега.

Poslednja izmena:
poznajem i ja dosta ljudi koji su isli na letovanje u egipat, a ne znam bas nikog ko je tamo isao dva ili vise puta. jos sad uz sva ta politicka previranja i nemire...
ja vec 10 god u nazad idem u antaliju (turska) i odusevljena sam. ove god mm zeli da ide u spaniju, sad ima vrlo povoljnih ponuda... ali videcemo :)
sto se meseca tice licno mislim da je druga polovina juna najbolja, a uvek su najvece guzve krajem jula i avgusta tako da -ocigledno vecina ne misli kao ja!

i da, kad se ide u tunis, maroko, egipat... uopste u afriku trebalo bi da se prime tzv zastitne vakcine.

Po meni najlepsi ti je april ili maj - pocetkom ktobra su ti jos vrucine, tako da ako ces u jesenjem delu tempiraj drugu polovinu oktobra.
Jedino bih se slozio sa ostalima oko toga da treba stvarno dobro da razmislis jesi li siguran da sad hoces da ides u Egipat, posle svih ovih desavanja.
Ja sam obisao veci deo i to u vreme dok je bilo koliko toliko sigurno,a ni tad nije bilo sigurno.

poznajem i ja dosta ljudi koji su isli na letovanje u egipat, a ne znam bas nikog ko je tamo isao dva ili vise puta. jos sad uz sva ta politicka previranja i nemire...
ja vec 10 god u nazad idem u antaliju (turska) i odusevljena sam. ove god mm zeli da ide u spaniju, sad ima vrlo povoljnih ponuda... ali videcemo :)
sto se meseca tice licno mislim da je druga polovina juna najbolja, a uvek su najvece guzve krajem jula i avgusta tako da -ocigledno vecina ne misli kao ja!

i da, kad se ide u tunis, maroko, egipat... uopste u afriku trebalo bi da se prime tzv zastitne vakcine.
Био, Барселона, ванпансионска потрошња скупа уби боже(обичан капућино у просечном кафеу 5 евАра!!!
И још се заломило хладно море усред јула,:roll: мада су температуре ваздуха биле 35+.

Nesto razmišljam da odem u Egipat na letovanje pa me interesuje koji je mesec najbolji? Znam da su u julu i avgustu paklene vrućin, šta mislite o junu?

egipat ima suvu klimu i zbog toga visoke temperature ne dozivljavas uopste kao takve
za razliku od recimo turske, alanja, fetije gde je procenat vlagejako visok i zbog cega imas utisak da je mnogo toplije, negosto jeste

u eg sam bila krajem jula i pocetkm avgusta sa decom i bilo je savrseno!
bila sam krajm oktobra i pocetkom novembra, i ako je temperatura mora 25C meni je bilohladno jer uz obalu kod njih konstantno duvaju vertovi..onog momenta kad se navuce oblak preko sunca, morala sam da navucem dux i trenerku na sebe
bila sam polovinom aprila, savrseno je..uz taj detalj - hladnjikavo je kada duva..
u aprilu sam bila 7 dana na pucini i ciljano sam iz beograda ponela vrecu za spavanje da bih na brodu spavala sa sun decku, a ne u kabini
da sam kojim slucajem ponela letnju umesto zimske, smrzla bih se najstrasnije! duva strasno!

cula sam se sa prijateljem koji zivi u hurgadi i kaze da su nemiri o kojima se prica samo u kairu, i to samo u odredjenimkvartovima
koliko znam, a sada nema carter letova i info o njima moze da se dobije tek u aprilu
ja se u egipat uvek rado vracam..juni je savrseni mesec..

Zaobidji april i maj jer je vetar jak i neprijatan (govorim o Crvenom Moru). Najbolji je krej leta pocetakj eseni -septembar i oktobar. Hurgada je i za sve vreme ovih nemira poslednjih godina savrseno mirna, i sada ima turista najnormalnije.

ajde da je zadrzimo na prvoj strani.....
ja se nesto mislim hostmark ili suni dejs .....

I jedan i drugi su dobri 4* hoteli,mada su poslednjih godina svi hoteli izgubili na standardu zbog opste krize u zemlji. Nego htela sam da dodam u vezi stomacnih tegoba, ima jedan lek jos bolji od antinala,a zove se entozide. Isto tabletice. jedna tabla je oko 4-5 funti,isto se uzima kao antinal, prvo 2 pa na svakih 6 sati po 1. A ukoliko ste zakacili streptokoku, i imate proliv i bolove u zelucu kupite streptoquin, isto jeftin i jako efikasan.

I jedan i drugi su dobri 4* hoteli,mada su poslednjih godina svi hoteli izgubili na standardu zbog opste krize u zemlji. Nego htela sam da dodam u vezi stomacnih tegoba, ima jedan lek jos bolji od antinala,a zove se entozide. Isto tabletice. jedna tabla je oko 4-5 funti,isto se uzima kao antinal, prvo 2 pa na svakih 6 sati po 1. A ukoliko ste zakacili streptokoku, i imate proliv i bolove u zelucu kupite streptoquin, isto jeftin i jako efikasan.

znas li u kojeb je bolja all formula?

znas li u kojeb je bolja all formula?

E to ne mogu pouzdano da ti odgovorim jer se i to menja iz godine u godinu. Mnogi hoteli koji su bili poznati po odlicnom AI sistemu su propali i ne nude vise tako kvalitetnu uslugu. Najbolje je otici direktno na sajt hotela i pogledati fact sheet ili im pisati da ti ga posalju mejlom.

ٍSea gull je u samom centru (sakala) buka, haos, saobracaj, prodavci smaraci…Hostmark I Sunny days su udaljeni od svega toga, a opet ne mnogo daleko.

znam gde je sea gull prolazila sam pored njega, vise me zanima kako je unutra i kakva je usluga, a mesto mi odgovara sasvim... i da videh da je u hostmarku preskup net, zna li neko posto je u sea gull?

Da li neko moze da napise okvirne cene fakultativnih izleta do Kaira, Luxora i drugih lokacija, na znam ni tacno sta sve ima :)? Hvala unapred!
Cena izleta za Luksor odn. Kairo je oko 70 evra. Razmisli dobro pre nego krenes na te izlete, bezbednost na njihovim putevima je 0,spavaju za volanom, gine se samo tako i niko ni za sta ne odgovara. Ja ne bi pristala na taj rizik ni da mi se plati.

znam gde je sea gull prolazila sam pored njega, vise me zanima kako je unutra i kakva je usluga, a mesto mi odgovara sasvim... i da videh da je u hostmarku preskup net, zna li neko posto je u sea gull?

Moje susjede su bile prosle godine u Sea Gull i bile su zadovoljne :)
A sto se tice buke,nju i ne cujes :D
Cak i ja ako budem opet isla u Hurgadu mislim ici u Sea Gull .. prosle godine sam bila u Golden 5,Emerald :)

A ove godine razmisljam izmedju Sharm El Sheik,Antalija ( Turska) ili opet Hurgada ...

Back