Џингис-кан

sta bi to trbalo da znaci u nasem slucaju ,sta smo ,jesmo li arijevci ?Kod mene u famliji je specifican slucaj da sa oceve strane gotovo svi imaju svetlo plave oci ,a ima i manji deo njih koji imajuu crnu kosu ,a opet plave oci ...

Ма, Срби смо, то је најбитније, какви Аријевци и бакрачи. :D

Ми нисмо раса, ми смо народ. Веже нас језичка, културна и крвна матрица, а то је јача спона од било каквих расних карактеристика. Ко га ебе ако је некад неки Илир, Авар, Гот, Келт, Трачанин, Цинцарин, Грк, Влах, па и Цига решио да буде Србин, ородио се са нама и оставио своје гене. Чим је хтео да буде део српске екипе, то значи да су ти гени добри. :D

А ја назив "Аријевац" не волим јер су га Германи злоупотребили. Аријевци су преци данашњих становника Ирана, средње и северне Индије и Таџикистана. То је једини народ на свету који се звао Аријевцима, а и сам назив "Иран" је од "Арјанам" што значи "земља Аријеваца". Наши Германи су за те Аријевце провалили да је у питању германска нордијска раса и одатле фора да се "аријевцима" називају плавооки плавушани. Само је проблем што ти стари Аријевци нису изумрли - они живе и данас, а не изгледају баш тако. Неко ће рећи, мешали су се са другим народима, али чистота њиховог језика то прилично демантује, јер да су се толико измешали са неким странцима, и језик би им се измешао.

Ја сам раније имао обичај да бројим људе.

На пример, идем Калемегданом, Кнез Михајловом, Булеваром или сам на Ади, и бројим. На пример, бројим све женско у неким младим годинама, отприлике између 17-40 година одока. Свака жена или девојка коју видим у тој категорији, ја је бројим. А међу њима бројим оне које ми се свиђају и оне које су ми тотални "врх". Отприлике је око 30% у категорији "океј, лепа" и 10% у категорији "врх!!!", али тотално симетрично, и око 30% у категорији "никако ми се не свиђа" и 10% у некој контра-категорији оној "врх!!!".

Исто тако сам бројао плаве људе. Плаве очи је мало теже приметити у пролазу, али плаву косу. (Ту сам бројао само мушкарце, јер је најмања вероватноћа да се фарбају.) Отприлике сам око 10% таквих избројао. Некад и до 15%, али никад испод 10%. А отприлике избројим 200-300 људи. На пример, станем код 300-ог, и ако сам до њега избројао 34 плава човека, то је 11,3%.

Е сад, ово ће гарант већини деловати глупо, али тад сам био толико докон, а и тад сам се изразито интересовао за расе, антрополошке типове у Срба и на Балкану уопште и сл.

Е да, код ових за плаву косу нисам бројао оне који су ми изгледом личили на Роме, него само ове "наше".

А шта ти мењам се рачунаш као светле очи?

Светле очи су све варијанте плаве и зелене боје и ајде да издвојим сиву боју. Шарене очи су прелаз, ни светле, ни тамне. Тамне су све варијанте смеђе.

Ти под светлим очима рачунаш само светлу варијанту плавих очију, ни предратни СС није имао такве критеријуме за одређивање светлих очију.

Нордијац, Швеђанин може да има и плаву и зелену боју очију. Ти очи Бранислава Ивановића сматраш за тамне, човече, а његову косу као црну!!! Красић ти има смеђе очи, а Јовановић зелене!!!!

И на крају, ако већ тврдиш да светле очи код Цигана нису такве због Европљана, а данашње ''црне Индусе'' називаш изворним аријевцима, онда откуд Циганима те светле очи и коса?

А шта ти мењам се рачунаш као светле очи?

Светле очи су све варијанте плаве и зелене боје и ајде да издвојим сиву боју. Шарене очи су прелаз, ни светле, ни тамне. Тамне су све варијанте смеђе.

Ти под светлим очима рачунаш само светлу варијанту плавих очију, ни предратни СС није имао такве критеријуме за одређивање светлих очију.

Нордијац, Швеђанин може да има и плаву и зелену боју очију. Ти очи Бранислава Ивановића сматраш за тамне, човече, а његову косу као црну!!! Красић ти има смеђе очи, а Јовановић зелене!!!!

И на крају, ако већ тврдиш да светле очи код Цигана нису такве због Европљана, а данашње ''црне Индусе'' називаш изворним аријевцима, онда откуд Циганима те светле очи и коса?

Nekom Svedjanu bi ona kosa koju mi smatramo smedju plavu delovala tamno smedje.

Цигани су народ из индоевропске групе народа. Прецизније, из индо-аријевске, тј. језички и етнички припадају аријевским народима Индије.

Одакле код Индоевропљана светла коса и очи, одатле и код Цигана. Носе људи рецесивне гене у себи, некад се испоље, некад не, а некад се може десити и нека спонтана мутација на гену. За то већ боље да говоре генетичари него ја.

Под светлим очима подразумевам светлу боју очију. Светло око.

За Красића не знам, можда сам ја слеп, ал да ме јебeш ако је ово плаво око:

milos-krasic.jpg
krasic-aeordrom.jpg
krasic_2381536.jpg

150 слика сам му прегледао и свугде су му очи смеђе. Ено, оних 6-7 слика са претходне стране, плус ове.

Плаво око је ово код Видића:

Nemanja-Vidic-001.jpg

а оно код Красића ако није смеђе, ја не знам шта је смеђа боја. Онда су и моје очи "плаве", а ја читав живот живим у заблуди мислећи да су смеђе. :confused:

braco,vi ste totalno odlepili ako ste poceli da gledate boju ociju fudbalerima
bogami u Srbiji pod hitno radne akcije dfa se uvedu,od dokonosti ce narod da prolupa

P.S..mislim da je sada,u ovom,21 veku vec mnogo mnogo kasno naci neku cistu naciju,sem u nekim zabitima,u Srbiji,pogotovo...naci coveka koji je etnicki "cist" da nema nekih drugih primesa,je nemoguce

to bar ja mislim...u danasnje vreme,uporedjivati situaciju od pre 2000 god....nemoguce

Цигани су народ из индоевропске групе народа. Прецизније, из индо-аријевске, тј. језички и етнички припадају аријевским народима Индије.

Одакле код Индоевропљана светла коса и очи, одатле и код Цигана. Носе људи рецесивне гене у себи, некад се испоље, некад не, а некад се може десити и нека спонтана мутација на гену. За то већ боље да говоре генетичари него ја.

Под светлим очима подразумевам светлу боју очију. Светло око.

За Красића не знам, можда сам ја слеп, ал да ме јебeш ако је ово плаво око:

milos-krasic.jpg
krasic-aeordrom.jpg
krasic_2381536.jpg

150 слика сам му прегледао и свугде су му очи смеђе. Ено, оних 6-7 слика са претходне стране, плус ове.

Плаво око је ово код Видића:

Nemanja-Vidic-001.jpg

а оно код Красића ако није смеђе, ја не знам шта је смеђа боја. Онда су и моје очи "плаве", а ја читав живот живим у заблуди мислећи да су смеђе. :confused:

Нема Красић ни смеђе ни плаве већ зелене очи, ево овде се најбоље види.

425418_mediumsquare.jpg

Али и зелене очи су светле, зар не?

А што се Цигана тиче, дакле тачно је оно да уколико Циганин у Београду има светле очи или косу, може на томе да захвали Србима.:hvala:

braco,vi ste totalno odlepili ako ste poceli da gledate boju ociju fudbalerima
bogami u Srbiji pod hitno radne akcije dfa se uvedu,od dokonosti ce narod da prolupa

P.S..mislim da je sada,u ovom,21 veku vec mnogo mnogo kasno naci neku cistu naciju,sem u nekim zabitima,u Srbiji,pogotovo...naci coveka koji je etnicki "cist" da nema nekih drugih primesa,je nemoguce

to bar ja mislim...u danasnje vreme,uporedjivati situaciju od pre 2000 god....nemoguce

Сасвим тачно, зато ћеш у планинана Ирана, Индије, Авганистана,... наћи највише светлих људи, јер се нису превише мешали са осталима, а сиђеш ли у низију, светле људе је тешко наћи. Е сад, када су оригинални аријевци изгледали као данашњи Цигани и Индуси, другим речима били гарави, мене онда баш занима откуд ти ''светли људи'' баш у планинана Персије, Индије, Авганистана, Пакистана. Ако су већ ''светли људи'' били освајачи из Централне Азије, није ли чудно да су се настанили баш у планинчугама, уместо да сиђу у низије?

Сасвим тачно, зато ћеш у планинана Ирана, Индије, Авганистана,... наћи највише светлих људи, јер се нису превише мешали са осталима, а сиђеш ли у низију, светле људе је тешко наћи. Е сад, када су оригинални аријевци изгледали као данашњи Цигани и Индуси, другим речима били гарави, мене онда баш занима откуд ти ''светли људи'' баш у планинана Персије, Индије, Авганистана, Пакистана. Ако су већ ''светли људи'' били освајачи из Централне Азије, није ли чудно да су се настанили баш у планинчугама, уместо да сиђу у низије?

To si u pravu

Pazi,rekoh vec nekloliko postova ranije,da su Iranci sa severa sa tih planinskih delova beli,smedje kose i svetlijih ociju......tako je i sa Afgancima

No...nazalost,malo ih je......uglavnom,kada se te nacije pomenu,prva asocijacija je taman ten....tzv arabianb look tipa Ahmedinadzad ili talibani sa bradama

To si u pravu

Pazi,rekoh vec nekloliko postova ranije,da su Iranci sa severa sa tih planinskih delova beli,smedje kose i svetlijih ociju......tako je i sa Afgancima

No...nazalost,malo ih je......uglavnom,kada se te nacije pomenu,prva asocijacija je taman ten....tzv arabianb look tipa Ahmedinadzad ili talibani sa bradama

Тачно, мало их је, јер су ови из низија измешали са Арапима, мада и у низијама можеш наћи људе са светлим очима или косом. Ови ''горштаци'' су остали углавном онакви какви су и били. Према томе, није тешко закључити како су изгледали древни Персијанци, као Цигани из картон ситија сигурно нису.

Kakvi crni Arapi u Persiji.

Sad bas lupate.

A i anticki Persianci nisu bili plavi.

Dareios, Kyros i Xerxes svi su bili crni.

Arabska migracija u Persiju nije bila toliko brojna da bi od svetlih ljudi napravila crne.

Poslednja izmena:
Jel je istina da je Dzingis kan bio zarobljen nekoliko godina kod nekog Kineza u jednom kraljevstvu i da je kasnije sravnio celo to kraljevstvo sa zemljom osim jednog manastira ? To sam gledao u jednom ruskom filmu Mongol pa me zanima dal je istina ...

Тачно, мало их је, јер су ови из низија измешали са Арапима, мада и у низијама можеш наћи људе са светлим очима или косом. Ови ''горштаци'' су остали углавном онакви какви су и били. Према томе, није тешко закључити како су изгледали древни Персијанци, као Цигани из картон ситија сигурно нису.

Zemljače, Persijanci se nisu mnogo miješali sa Arapima, nego sa turanskim narodima, i danas u Iranu imaš oko 25% ljudi koji se izjašnjavaju kao Azerbejdžanci, još mnogo drugih manjina, većina su naravno Iranci (Persijanci) a od Indoevropljana imaš i Kurde. Prema zvaničnoj istoriji preci Persijanaca su se doselil na teritoriju Irana (oko 1000 p. n. e., a možda i ranije) sa sjevera, iz Skitije i Sarmatije i bili su svijetle puti, ne baš kao Šveđani, nego kao mi Srbi, uglavnom smeđkasti, poneko plav, poneko tamnosmeđ! Na toj teritoriji su već tada zatekli semitske narode koje su pokorili i asimilovali.

Jel je istina da je Dzingis kan bio zarobljen nekoliko godina kod nekog Kineza u jednom kraljevstvu i da je kasnije sravnio celo to kraljevstvo sa zemljom osim jednog manastira ? To sam gledao u jednom ruskom filmu Mongol pa me zanima dal je istina ...

Ima malo podataka o njemu i vecina je nagadjanje. Postiji izvor da je bio zarobljen ali ne u Kini, mada opet...ko ce ga znati kad nema mnogo pisanih dokaza.

Како ти тамо видиш светле зелене очи, да га ебем и њега и све зелено на свету... :neutral:

Говорим о светло плавим очима и о томе да су Срби са плавим очима тешка мањина, а ти ми смеђе очи продајеш прво за плаве, а после за светло зелене.

Зелене очи су ово:

s1-3-1.png

gadjo-delire-haut-3686646hmeqv_1731-1.jpg

И све то због тога да се покаже како Цигани не могу да имају зелене очи ако се не мешају са Србима. А на страну то што је у питању индоевропски народ који има исте претке са осталим Индоевропљанима... :roll:

И све то због тога да се покаже како Цигани не могу да имају зелене очи ако се не мешају са Србима. А на страну то што је у питању индоевропски народ који има исте претке са осталим Индоевропљанима... :roll:

Ако имамо исте претке онда смо и ми аријевци, зар не?

А ја у животу не видех Циганина, а да није гарав. Искрено волео бих, али нисам видео.

Cekaj, sta je fora ovde oko cele spike sa Ciganima ? :) Da su arijevci , sta ?

Овде живе Аријевци, а Цигани су пореклом одатле (средња Индија):

240px-Indoarische_Sprachen_Gruppen.png

Генетски су најсроднији Индо-Аријевцима и језик им припада индо-аријевској групи (припада западној групи, ово црвено на мапи).

Стварно је помало иронично да смо ми на Балкану потпали под хитлеровске бајке о плавим и светлим Аријевцима, а и не знамо да међу нама живе њихови директни потомци који су се доселили из њихове домовине.

Kada se rade istraživanja na određenoj teritoriji, ne beleži se ko ima crne, ko zelene oči. Već - svetle i tamne. U Srbiji oko 30-35% (okvirno trećina) ima svetle oči.

Ajde lepo mi dokaži kako su to Cigani ( ne koristim naziv Romi) Indo-Evropljani i odkada spadaju u porodicu indo-evropskih jezika ?

Kada se rade istraživanja na određenoj teritoriji, ne beleži se ko ima crne, ko zelene oči. Već - svetle i tamne. U Srbiji oko 30-35% (okvirno trećina) ima svetle oči.

Ajde lepo mi dokaži kako su to Cigani ( ne koristim naziv Romi) Indo-Evropljani i odkada spadaju u porodicu indo-evropskih jezika ?

Glupo pitanje pricaju indogermanski jezik romanez.

Ja ko da sam reko da zive marsianci na zemlji.

Cigani su jedini arijevci evrope.

Nadam se da ce moderator premestiti nase razgovore o Arijevcima negde druge, jer za dzinghisom nema to nikakve veze.

Poslednja izmena:

Back