- Poruka
- 5.939
А ја не знам где ти живиш па виђаш зеленооке Цигане, ја у животу не видех таквог?
А и ако имају зелене очи, на томе могу да захвале нама.
Знаш, имаш ти и плавооких црнаца, па албино, итд. по твојој логици онда и њих можемо назвати аријевцима.![]()
У Панчеву.
Аријевци ти изгледају овако:
а оно што су у Европи провалили да су Аријевци били нордијци, то је сасвим друга прича. Аријевац значи племенит и та реч постоји само на територији Ирана и Индије где су овакви људи.
Ово је географски распоред индо-аријевских језика у Индији, а Роми и лингвистички и фенотипски спадају ту. Значи, језик им је од свих светских језика најсроднији овима на мапи, а и они физички највише личе на народ који је на мапи.
То да Цигани треба да захвале "нама" на зеленим очима је глупост. Не знам како ти изгледаш, имаш ли зелене или плаве очи? Ја имам смеђе и огромна већина Срба има смеђе, а то преношење гена не иде баш тако лако. Не може један белац да се упари са црнцем и да деца имају његове рецесивне карактеристике. То је рецесивно преношење, не иде то баш тако.
Тврдња да светлооких Цигана има колико и светлооких Срба је глупост коју можеш чути само од усташе кад покушава да те увреди ниским ударцима.
Даље, ако Србин има плаву косу не мора бити нордијац, може бити и динарац и балтид,... Ја сам на пример чист нордијац и плава коса није само њихова карактеристика.
А где сам ја то рекао? Споменуо сам чисто-плавооке Србе, а све светле нијансе код Цигана. Значи, оно, нордијски плаве очи.
То за увреде од усташа, на то могу само да се пецају они Срби и Хрвати који су пали на нордијске расне приче какве форсира нпр. форум Скади, па се међу собом такмиче ко ће да прикупи више слика нордијских и балтичких Срба/Хрвата, а ко ће кога више да заебе постављањем слика циганоидних Срба/Хрвата.
Наравно да не мора плава коса да буде повезана са нордијцима и нордоидима. Тај светлији динарски тип (норички ако се не варам) постоји нпр. на примерима глумца Богдана Диклића и Војислава Шешеља. Али код плавих аплинаца и динараца ћеш приметити да је оно што код њих називамо "плавим" доста тамније од плаве косе Швеђана или Норвежана. На пример, за Пиксија се често говори да је плав, а он је светло смеђ.
И на крају Иранци нису Цигани. Баш бих волео да знам шта би ти се десило када би градоначелнику Техерана рекао да је плавооки Циганин.
Прошао бих као да ти неком Хрвату у лице кажеш да је покатоличени Србин.

Ја нисам рекао да су Цигани, већ да Цигани припадају том делу индо-аријевске гране и да су им најсроднији. Није ни Коштуница Румун, али да га ставе у групу Румуна, па у групу Литванаца, па у групу Арапа, па у групу Иранаца, међу Румуне би се највише уклопио.
Да Ахмадинежадовог рођеног брата видиш на улици, гарант би помислио да је Циганин. Мада може да буде и Србин, има и црнпурастих Срба доста.

imam svetle oci , a nisam cigan ,zamisli cuda