- Poruka
- 5.939
sta bi to trbalo da znaci u nasem slucaju ,sta smo ,jesmo li arijevci ?Kod mene u famliji je specifican slucaj da sa oceve strane gotovo svi imaju svetlo plave oci ,a ima i manji deo njih koji imajuu crnu kosu ,a opet plave oci ...
Ма, Срби смо, то је најбитније, какви Аријевци и бакрачи.
Ми нисмо раса, ми смо народ. Веже нас језичка, културна и крвна матрица, а то је јача спона од било каквих расних карактеристика. Ко га ебе ако је некад неки Илир, Авар, Гот, Келт, Трачанин, Цинцарин, Грк, Влах, па и Цига решио да буде Србин, ородио се са нама и оставио своје гене. Чим је хтео да буде део српске екипе, то значи да су ти гени добри.
А ја назив "Аријевац" не волим јер су га Германи злоупотребили. Аријевци су преци данашњих становника Ирана, средње и северне Индије и Таџикистана. То је једини народ на свету који се звао Аријевцима, а и сам назив "Иран" је од "Арјанам" што значи "земља Аријеваца". Наши Германи су за те Аријевце провалили да је у питању германска нордијска раса и одатле фора да се "аријевцима" називају плавооки плавушани. Само је проблем што ти стари Аријевци нису изумрли - они живе и данас, а не изгледају баш тако. Неко ће рећи, мешали су се са другим народима, али чистота њиховог језика то прилично демантује, јер да су се толико измешали са неким странцима, и језик би им се измешао.

Da su arijevci , sta ?