Џингис-кан

jel istina da su bili teski koljaci,tj,ubijali sve i svasta pred sobom

Може а и не мора бит'. Исто је тако била активна прича да су јели сирово месо, па када су лепо честити историчари доказали да нема апсолутно никаквих доказа који иду у прилог томе - нико ти ни не спомиње више. Заправо, мало су загрејавали месо и стављали коњу на тело, како би лакше поднео константне болове.

Може а и не мора бит'. Исто је тако била активна прича да су јели сирово месо, па када су лепо честити историчари доказали да нема апсолутно никаквих доказа који иду у прилог томе - нико ти ни не спомиње више. Заправо, мало су загрејавали месо и стављали коњу на тело, како би лакше поднео константне болове.
To je priča kao ono sa Hrvatima i kravatom. Verovatno nije tačno, al' dobra je priča.

jel istina da su bili teski koljaci,tj,ubijali sve i svasta pred sobom

Džingis Kan bi se pre mogao opisati kao uništitelj gradova nego kao ubica ljudi, zato što je često sravnjivao čitave gradove sa zemljom, iz strateških razloga.
Pošto bi pogubili vojnike, mongolski oficiri bi slali pisare da civilno stanovništvo razvrstaju prema struci i znanju. Za ljude od struke smatrali su sve one koji su umeli da čitaju i pišu na bilo kom jeziku – pisare, lekare, astronome, sudije, proroke, inženjere, učitelje, imame, rabine i sveštenike. (Mongoli nisu poznavali nikakve zanate sem ratovanja, čuvanja stoke i lova. Carstvo u usponu je vapilo za obučenim znalcima bilo kog zanata ili veštine.)
Ljude, koji se nisu bavili nekim posebnim zanimanjima, upućivali su da pomažu pri napadu na sledeći grad: oni su nosili terete, potkopavali utvrđenja, služili kao živi štit – gurali su ih da pune odbrambene šančeve, ili su na neki drugi način svojim životima doprinosili mongolskim ratnim poduhvatima.
Interesantan je podatak da su, za razliku od drugih osvajača, Mongoli uglavnom ubijali bogate i moćne. Ubijali su ih kako bi sprečili buduće ratove.

Ne znam da li je ovde nekom poznat tzv. "Veliki zakon" Džingis Kana ... i sve inovacije koje je ustoličio (zabranu otmica, robovanja, oslobađanje od poreza za sve verske vođe i sve javne službenike, obavezu opismenjavanja, vojnu signalizaciju itd.itd). Ima dosta toga o Džingis Kanu što ga svrstava ne samo među najveće osvajače, već i u najinteligentnije vođe.

odakle su po vama japanci dosli na ostrvo???

jesu li se svi,ceo narod iselili tamo,onako,dzumle

Аман, човече...

Јапанци и Кинези су народи две разнородне етничке и језичке групе и сродни су само по томе што припадају жутој раси и користе скуп сличних идеограма. Сродни су као Немци и Турци, јер су и једни и други белци који пишу латиницом.

INDOEVROPLJANI!!!
Tebi se cini da je to svejedno, ali tvoji Germani i u terminologiji isticu svoju superiornost u odnosu na druge evropske narode!

А што "његови Германи", зашто си безобразан? :dontunderstand:

Већ сам рекао горе, на немачком језику је званичан термин Indogermanische, а тај термин се користио и у другим језицима, пре него што је промењено са "Индоевропљани".

И тиме се не мисли да су то Германи, него оно што сам написао раније.

Ко истиче своју супериорност у односу на друге европске народе? :dontunderstand: Хитлер и остала покојна компанија која нема везе са науком?

Аман, човече...

Јапанци и Кинези су народи две разнородне етничке и језичке групе и сродни су само по томе што припадају жутој раси и користе скуп сличних идеограма.

Nikad mi nije bilo jasno to što kažu - "ŽUTOJ RASI", kad uopšte nisu žuti. Bijeli su ito kao i mi.

Аман, човече...

Јапанци и Кинези су народи две разнородне етничке и језичке групе и сродни су само по томе што припадају жутој раси и користе скуп сличних идеограма. Сродни су као Немци и Турци, јер су и једни и други белци који пишу латиницом.

А што "његови Германи", зашто си безобразан? :dontunderstand:

Већ сам рекао горе, на немачком језику је званичан термин Indogermanische, а тај термин се користио и у другим језицима, пре него што је промењено са "Индоевропљани".

И тиме се не мисли да су то Германи, него оно што сам написао раније.

Ко истиче своју супериорност у односу на друге европске народе? :dontunderstand: Хитлер и остала покојна компанија која нема везе са науком?

Pa čo'ek studira u Beču, zato sam mu napisao "tvoji Germani", inače Kočo i ja se super slažemo i nisam imao ni trunku namjere da ga uvrijedim, a nije mi jasno zašto mu ti glumiš advokata!:dontunderstand:
Germani su mnogo manja skupina od Slovena, zašto se se ne zove Indo-slovenski narodi, odnosno jezici! I istina je da se ranije i u nekim drugim jezicima koristio njemački termin Indogermanische koji su njemačko-austrijski naučnici izmislili, a tu je i njihov naziv arijevski narodi ili jezici!:evil:

Poslednja izmena:
Nikad mi nije bilo jasno to što kažu - "ŽUTOJ RASI", kad uopšte nisu žuti. Bijeli su ito kao i mi.

U pravu si! Ali ponovo ponavljam da je podjela na 3 rase veoma gruba i neprecizna! I u razlikovanju rasa ne mora boja kože da bude presudna! Imaš crnaca (npr. Obama) kojima je koža svjetlija nego u nekog Arapina ili Indusa, koji su pripadnici bijele rase!
Inače neki Kinezi i narodi Indokine malo ipak vuku na žuto!
A imaš nekih pripadnika žute rase kojima je koža prilično tamna npr. Inuiti ( Eskimi)!

Pa čo'ek studira u Beču, zato sam mu napisao "tvoji Germani", inače Kočo i ja se super slažemo i nisam imao ni trunku namjere da ga uvrijedim, a nije mi jasno zašto mu ti glumiš advokata!:dontunderstand:
Germani su mnogo manja skupina od Slovena, zašto se se ne zove Indo-slovenski narodi, odnosno jezici! I istina je da se ranije i u nekim drugim jezicima koristio njemački termin Indogermanische koji su njemačko-austrijski naučnici izmislili, a tu je i njihov naziv arijevski narodi ili jezici!:evil:

Austriska istografija je tesko anacionalna. Tako da to nije termin mojih germana, vec prvi zvanicni naziv koji je bio u koristi u nauci odkad su nasli jezicnu srodnost izmedju Indije i Islanda.

A i Nemci odavno ne furaju onu foru o Arijevcima (jedini evropski Arijevci su Cigani), dok pola foruma ovde tupi nesto o istorickim teorijama koji trebaju dokazati superiornost srpskog naroda.

Odakle tebi da su Romi (Cigani) Arijevci, a ostali evropski narodi nisu? Sta su po tebi uopste Arijevci?
Sto se tice jezicke srodnosti, u Indiji i Pakistanu imas jezike koji su srodni evropskim jezicima (Hindu, Urdu i jos par manjih) a imas i jezike koji nemaju veze sa njima!
Sto se tice porekla Roma imas vise teorija, jedna od njih je da su oni bili pripadnici najnize kaste u Indiji a ima i teorija da su oni bili van kasti! Ima i teorija da Romi (odnosno vecina njih) uopste nisu iz Indije vec sa bliskog i srednjeg istoka (Egipat,Palestina,Persija...)
I ponovo, svi evropski narodi (osim par izuzetaka) pripadaju indoevropskim narodima, odnosno jezicima! Sta ste zapeli za Island, a ne spominjete npr. Kanarska ostrva na kojima takodje zive Indoevropljani?

Odakle tebi da su Romi (Cigani) Arijevci, a ostali evropski narodi nisu? Sta su po tebi uopste Arijevci?
Sto se tice jezicke srodnosti, u Indiji i Pakistanu imas jezike koji su srodni evropskim jezicima (Hindu, Urdu i jos par manjih) a imas i jezike koji nemaju veze sa njima!
Sto se tice porekla Roma imas vise teorija, jedna od njih je da su oni bili pripadnici najnize kaste u Indiji a ima i teorija da su oni bili van kasti! Ima i teorija da Romi (odnosno vecina njih) uopste nisu iz Indije vec sa bliskog i srednjeg istoka (Egipat,Palestina,Persija...)
I ponovo, svi evropski narodi (osim par izuzetaka) pripadaju indoevropskim narodima, odnosno jezicima! Sta ste zapeli za Island, a ne spominjete npr. Kanarska ostrva na kojima takodje zive Indoevropljani?

Arijevci su se nazivali osvajaci severne indije.

A Romski je indoarijevski jezik.

Arijevski termin samo se javlja u Indiji i Persiji.

Ako ti smeta termin indogermanski necu ga vise koristiti i kraj price.

Romi su definitivno iz Indije sa teritorije današnje indijske pokrajine Pendžap i od tamo su se od 5-7v raselili prema Evropi i Bliskom istoku.
Njihov jezik je skoro identičan sa onim koji se i danas govori u Pendžapu.
Ako je neko bio u indiji onda će potvrditi, da su tamo a posebno u Pandžapu tipični Romi.

Razlog za masovno seljenje- bježanje je bio napad Mongola a kasnije i Huna.

Danas u Evropi živi oko 12 miliona Cigana (Rom je novijeg datuma ) a na svijetu oko 20 miliona.

Njihovu kulturu je očuvalo to, što se samoizoluju i skoro ih nije moguće asimilirati.
To je taj prirodni nagon za samoočuvanje.

Poslednja izmena:
A i Nemci odavno ne furaju onu foru o Arijevcima (jedini evropski Arijevci su Cigani), dok pola foruma ovde tupi nesto o istorickim teorijama koji trebaju dokazati superiornost srpskog naroda.

Шта све нећу чути!

И да, многи ме критикују када тврдим да је Темуџин био ''бео'' али нико да каже нешто конкретно и да то оповргне.

Шта све нећу чути!

И да, многи ме критикују када тврдим да је Темуџин био ''бео'' али нико да каже нешто конкретно и да то оповргне.

Naravno da se to ne cuje na forumu stormfront ali to je istina.

Arijevski termin ne postoji na podrucuju evrope nego na teretoriji Indije i Persije.

Romi su definitivno iz Indije sa teritorije današnje indijske pokrajine Pendžap i od tamo su se od 5-7v raselili prema Evropi i Bliskom istoku.
Njihov jezik je skoro identičan sa onim koji se i danas govori u Pendžapu.
Ako je neko bio u indiji onda će potvrditi, da su tamo a posebno u Pandžapu tipični Romi.

Razlog za masovno seljenje- bježanje je bio napad Mongola a kasnije i Huna.

Danas u Evropi živi oko 12 miliona Cigana (Rom je novijeg datuma ) a na svijetu oko 20 miliona.

Njihovu kulturu je očuvalo to, što se samoizoluju i skoro ih nije moguće asimilirati.
To je taj prirodni nagon za samoočuvanje.

Huni su 3 vek pre nove ere a Mongoli tek 1000 godina kasnije.

Да, али упореди ''циганске аријевце'' са ''преосталим'' аријевцима Индије и Персије. Нешто се ту не слаже, зар не?

Pa da mogu i ja da radim video za slikama 1 od 1000 Cigana koji su plavi.

Osim toga mi je smesno kako su samo deca u video. A svako zna da se pocrni za godinama.

Pogledaj Sabana Saulica, retko mozes videti coveka koji ima takav svetli ten u Srbiji.

Inace glupo je uopste pricati o Arijevcima, jer taj narod je usao u istoriju vec odavno.

Poslednja izmena:
Pa da mogu i ja da radim video za slikama 1 od 1000 Cigana koji su plavi.

Osim toga mi je smesno kako su samo deca u video. A svako zna da se pocrni za godinama.

Pogledaj Sabana Saulica, retko mozes videti coveka koji ima takav svetli ten u Srbiji.

Не можеш да направиш такав видео, зато што Циганин не може бити светлоок и светлокос, никада. Може, ако има доста гена ''са стране'', али његови гени природно не могу да дају светле очи или косу, не могу, као што не могу ни гени банту црнца.

А кад смо већ код Шабана Шаулића, откуд знаш да је он Циганин?

А кад већ не волиш децу, бабарого:) ево ти линк где можеш наћи доста слика одраслих.

http://pastmists.wordpress.com/

Poslednja izmena:

Back