Џингис-кан

То им је главна предност. А највећа мана им је то што ти треба неких 15 година да истренираш једног.

To je bio nacin zivota, pocnu sa nekih 6-7 godina i do dvadesete su potpuno obuceni vojnici. I danas postoji takmicenje mladih jahaca u Mongoliji, mislim da je gornja granica 14 godina.

Ако је био Монгол 100% није могао да има светле очи.:rtfm:

И није имао зелене већ плаве(ка сивим) и читаво његово племе су звали Bourchikoun(сивооки).

Ево још неких сличица.

bezek01.jpg
bezek02.jpg

Bio je mongol svejedno koju je boju ociju imao.

To je bio nacin zivota, pocnu sa nekih 6-7 godina i do dvadesete su potpuno obuceni vojnici. I danas postoji takmicenje mladih jahaca u Mongoliji, mislim da je gornja granica 14 godina.

To jeste bilo tako, da su praktično od rođenja bili ratnici profesionalci i to im je bila profesija,
ali ipak je nevjerovatno, da jedan narod veličine današnje Crne Gore osvoji pola svijeta.

Turke su totalno pokorili i njihovog sultana Bajazita dali u kavez i kao psa vodili po njegovim mjestima i sprdali se sa njim.
Od Rusije su napravili dar-mar i pokorili je.
Takođe su dobro naoružanu i savremenu vojsku tadašnje Evrope, Ugarsku, Poljsku, Austrijsku, ...... potukli do nogu i iza sebe ostavili pustoš.

Propali su, kad su se počeli svađati između sebe.

Znači, dok su bili jedinstveni, bili su najači.

И данас има светлокосих и светлооких Монгола, таман сам хтео и ја неке слике да ставим, али ме претекоше.

А о изгледу Џингис-Кана мислим да не можемо ништа поуздано да кажемо. Као када би неко тврдио да је Исус имао светло смеђу косу и плаве очи, зато што је тако приказан на иконама.

Не ради се о чистим Монголима, већ о Монголима којима неки предак или више њих нису били Монголи.

Светла коса и очи су искључиво карактеристике беле расе.

Jedan evropski predak ne pravi od jednog Mongola evropejca.

Не прави али му даје плаве очи, без тог претка имао би тамне очи. Дакле још једном, чист Монгол не може да има светле очи и светлу косу, као што не може ни банту црнац.

Џингис кан је имао плаве очи бео тен и риђу косу, потиче из племена које су Кинези називали ''Сивооки'', а ако је цело племе познато по светлим очима не само Џингис шта то говори?

Не ради се о чистим Монголима, већ о Монголима којима неки предак или више њих нису били Монголи.

Светла коса и очи су искључиво карактеристике беле расе.

Плава коса је на рецесивном гену, тако да није довољно да један предак постоји са том цртом, мора их имати више.

Код Швеђана је друго. У чисто плавом народу је довољно да дође један црнокос и да обезбеди да тај народ има црнокосе људе и наредних 1000 година.

Мислим да је код Монгола (као и код Ескима, или код Абориџина или Индијанаца у умерним подручјима) то пре плод мутација сличних онима које су и у белој раси створиле плаву косу. Мада можда грешим.

На пример, када би се сад један плавокоси Европљанин или Европљанка укрстили са неким црнокосим Монголом или Монголком, шанса да дете буде плаво је на минимуму минимума, а то дете ће имати 50% европљанских гена и видну европоидну физиономију лица. Овде се ради о Монголима са карактеристичном монголском физиономијом.

Сматрам да је Темуџин био белац.

Ако је заиста имао црвену косу, плаве очи, бео тен и ако је долазио из племена ''сивооких'' није могао бити Монгол.

Ако је имао црвену косу, није могао никако бити Словен.

А и Монголи и туркијски народи имају белу боју коже. Оно "жутаћи" се развило због Кореанаца, Вијетнамаца и народа са југа Кине.

Што кажу потомци Тамерлана и Џингис-кана, белцима је криво што су од некога пукли на бојном пољу, па их зато проглашавају за белце, да буде да су губили од својих.

The ancestral mother and founder of this clan was known as Alan goa (beautiful Alan). According to the Mongol and Chinese legends on the subject, she was said to have been visited in her tent by a divine being, who possessed golden hair, a fair complexion and grey eyes. Shortly after this visitation, she gave birth to the first member of the Bourchikoun clan.

Temujin himself was noted in Chinese descriptions of him, for his tall stature and heavy beard.We should also note the following depiction of Temujin's appearance, as given by Harold Lamb, in his biography of the great Khan:

"He must have been tall, with high shoulders, his skin a whitish tan. His eyes, set far apart under a sloping forehead, did not slant. And his eyes were green, or blue-grey in the iris, with black pupils. Long reddish-brown hair fell in braids to his back."

Ab ul Ghasi also observed that the family of Yesukai, the father of Temujin, were known for the fact that their children often had fair complexions, and blue or grey eyes.

Temujin's wife, Bourtai, bore a name which means "Grey-Eyed".

As both Günther (1934) and Lamb (1928) note, Temujin's relatives and descendants also possessed fair features: Temujin's son and successor Ogadei (1229-41), had gray eyes and red hair; Temujin's grandson Mangu (1251-9), had reddish eyebrows and a red-brown beard; Subatei, who conquered China, had a long, reddish beard. Indeed, it was said that people were surprised Kubilai Khan had dark hair and eyes, because most of Genghis Khan's descendants had reddish hair and blue eyes.

Имаш изворе у трећем линку, њих подоста.

Ако је имао црвену косу, није могао никако бити Словен.

А и Монголи и туркијски народи имају белу боју коже. Оно "жутаћи" се развило због Кореанаца, Вијетнамаца и народа са југа Кине.

Што кажу потомци Тамерлана и Џингис-кана, белцима је криво што су од некога пукли на бојном пољу, па их зато проглашавају за белце, да буде да су губили од својих.

Хоћеш да кажеш да Словени не могу да имају црвену(риђу) косу???!!! Ја лично знам доста риђих људи и виђам их свакодневно. Осим тога нисам ни тврдио да је Словен већ да је бео, прецизније да одредим, ради ли се о Словену или Герману или Роману не знам.

Иначе можда има истине у томе што тврде потомци, али можда и није истина, чуо сам да чак око 16.000.000 људи у Азији води порекло од Темуџиновог клана, тако да је могуће да су они са слика плави и риђи Казаци и Киргизи(или неки други Централноазијци) управо потомци Bourchikoun-а, тј ''људи са сивим очима'' и опет понављам ако је његов клан био познат као клан светлооких људи онда ти људи нису били Монголи.

Виђаш риђе људе међу данашњим словенским народима, а сад да бих баш има "доста", нема их. Изузетно су ретки, можда 1 у 100 или мање.

Нисам за то стручњак, али знам да сам својевремено читао неке антрополошке анализе према којима тај специфичан ген за риђокосост није постојао међу Старим Словенима и да је настао у западној Европи.

Back