Maha-maja
Poznat
- Poruka
- 7.375
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
SLUGA KOJI JE VOLIO SVOJE MOLITVE
U zoru je jedan bogataš želio krenuti u saunu. Probudio je svoga slugu Sunqura: Hajde kreni, priredi bazen, ručnike, glinu za pranje i krenimo u kupku. Sunqur je odmah skupio sve što je bilo potrebno I krenuli su jedan pored drugoga cestom. Dok su prolazili pokraj džamije Čuli su poziv za molitvu. Sunqur je volio molitvu koja se obavlja pet puta dnevno. Molim vas gospodaru, odmorite se na ovoj klupi dok ne iz molim suru 98 koja počinje: Ti koji tretiraš svog slugu dobrotom. Gospodar je sjeo na klupu vani, Dok je Sunqur otišao unutra. Kada su molitve bile gotove, A svećenik i svi vjernici izašli, Sunqur je ostao unutra. Gospodar je čekao. Konačno je zavikao u džamiju: Sunqure, zašto ne izlaziš ? Ne mogu, ovaj pametni me neće pustiti. Strpite se još malo, čujem vas tamo vani. Sedam je puta gospodar čekao a potom vikao. Sunqurov odgovor bio je isti: Još ne. Još me ne pušta da izađem. Ali tamo nema nikoga osim tebe, svi su već otišli. Tko te tamo dugo zadržava ? Onaj koji me zadržava ovdje je isti onaj koji tebe zadržava tamo. Isti onaj koji tebe ne pušta unutra, mene ne pušta van. Ocean neće dozvoliti svojoj ribi da izađe sama od sebe. Niti će dozvoliti da uđu kopnene životinje tamo gdje se nježne ribe kreću. Kopnene životinje su zakrčile kopno. Nikakvo pametovanje ne može to promijeniti. Postoji samo jedan otvarač koji otključava tu bravu. Zaboravite svoj izgled, zaboravite sebe. Slušajte svog Prijatelja. Kada u potpunosti postanete poslušni, bit ćete slobodni.
Dželaludin Rumi