Maha-maja
Poznat
- Poruka
- 7.375
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Raskrsce
Dolazis na dva puta,
Ne znas koji je pravi.
I jedan i drugi su pravi,
Ali da li su za tebe.
Odluci pravilno,
uskoro ce doci jos dva nova,
pa jos dva, pa jos dva
Zivot nas vodi na nova raskrsca
Ne hodaj brzo,
ali hodaj,
Hodaj i ne odustaj, jer ce doci nova
A ona ce se nagomilati.
Moguće da su ovde neumesni komentari,ali evo ipak jer me ovi stihovi zaintrigirali iako tog pesnika
homića,a uz to i islamistu baš i ne marim...Čak,poeziju baš i ne čitam ,osim po koji stih na forumu...
Dakle me iznenadilo, na mah, ali nakon iracionalne sinteze fragmenata, zamislilo ovo Rumijevo raskrsničarenje...
Bokte,pa ovo je kvantna mehanika! Superpozicija,modalnosti i kombinatorika u Hilbertovom prostoru.
Takođe ima veze sa Šredingerovom mačkom!
Dotićni Šredinger,ali i A.Ajnštajn baš se nisu zamlaćivali s poezijom Persije i Islama,ali misaoni eksperiment s mačkom u kutiji
i onim otrovom koji ima 50% šanse da pojede te se ne zna da li je živa ili nije jer na jedan prolaz ide do otrovanog mesa,a na drugi u prostor gde nema ničeg i ostaje živa...
Kao da su čitali Rumijevu pesmu "Raskršće" iz 13 veka...
Ozbiljnija filozofska misao koja me tu počinje lomiti je oko reči "otkriće" tj da li ljudi izmišljaju i kreiraju novotarije ili ih otkrivaju kao
postojeće u našim umovima samo zastrte nekim velom neprisećenosti...
Ozbiljno je to razmatranje na granicama teologije i filozofije...
Biće da ima i jednog i drugog,baš kako i kreacionizam nije,u ozbiljnoj racionalnoj + iracionaknoj logici ,suprotstavljen evoluciji!
Tj.zašto Bogopvi ne bi bili tvorci-kreatori evolutivnog procesa...
Ipak ovo nije pdf filozofija,a i taj Rumi nije znao za evolutivne procese na način kako to logička indukcija F.Bejkona podrazumeva...