Šakal
Elita
- Poruka
- 17.385
да... то би значило да сви имамо једнако душе...шта год то било...
Pa sad, ako misliš na zapreminu, količinu, težinu... onda je odgovor - da... valjda...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
да... то би значило да сви имамо једнако душе...шта год то било...
Hm, uuuuu... ovo bilo ispod pojasa...![]()
А слаба осећања? Позитивна? Негативна?Ja nemam pojam o dushi.Mislim da bi najpre dushu povezala s osecanjima... Jakim osecanjima.
Пази кад до сада уопште нисам била у конфузији...
сад су се родила три нова питања... :???:
Земаљско тело - Каква још тела постоје?
Овај материјални свет - Јел постоји још неки?
Шта је то нтелигентна енергија?
Hm,Ti si ovde jedini deklarisani ateista.
Ono što bi mene interesovalo oko te gramaže:
1. U kom vremenskom intervalu ispari tih 21 gram?
2. Kako se određuje trenutak smrti?
Интелигентна?![]()
Pa da je nemamo valjda ne bi smo postavljali ovakva pitanja...
Postoji nešto što mi muški nemamo, pa ipak u prošlosti sam provodio ogromne količine vremena diskutujući o tome sa drugima što to takođe nisu imali.
Mislim, nije baš argument.![]()
Ма само полако.. и само добровољно...Jooj, polako, nisam bas siguran da sam kompetentan za utoljivanje necije izgladnelosti za takvim informacijama.
Важи...Zemaljsko telo - rekli bi smo telesno, a mozemo jos da pridodamo i inelektualno i dusevno to jest emotivno. A o andjelima mozemo kasnije ...
Значи то је само претпоставка?Ovaj materijalni svet - sastoji se od tacnog opsega frekvencija od-do, taj pseg od-do je nasa stvarnos i sve u tom opsegu vidimo ako materijalno i opipljivo. Pretpostavimo da postoji drugi opseg od-do, koji mi ne mozemo ni videti ni zapaziti, kao radio talase, no u njemu isto tako sve sto je u tom frekventom opsegu je medjusobno vidljivo i opipljivo.
Јел то она централна свест?Inteligentna energija - bi trebalo da bude sva dosadasnja iskustva i saznanja kondezovana u neku formu, predpostavimo, inteligentnu energiju.
Uh, nije vece za ovakve komentare, svezi jutarnju um bi ipak mogao da kaze vise i jasnije.
![]()
Postoji nešto što mi muški nemamo, pa ipak u prošlosti sam provodio ogromne količine vremena diskutujući o tome sa drugima što to takođe nisu imali.
Mislim, nije baš argument.
Oko energije:
Ako je tih 21 gram energija...
Na brzaka sam sračunao sad da bi se potpunom konverzijom 21 grama mase u energiju dobila energija dovoljna čoveku za nekih 500 miliona godina.
Да... још и ако је интелигентна, може да превари вагу...Komentar nije trebao predstavljati argument. A ne znam sta to ni jedan muski nema?
A ono u vezi 21 gram, i ja sam tu malo skeptican, pa mislim, energija se ne meri gramima.
Ма само полако.. и само добровољно...![]()
А зашто правиш разлику између емотивног и интелектуалног?
Значи то је само претпоставка?
Јел то она централна свест?
:???:kojica
Re: Душа
Nemam pojma gde ode...mislim moja duša...valjda ona zna.![]()
Poslednje bih sebi dopustio da diskutujem u vezi duše u onom,da kažem Biblijskom smislu.Tipa ono duša + duh = telo ili ti duša je ovo a duh je ono.Pa ako ova tema krene ka onom metafizičkom i ezoteričnom shvatanju duše i svesti o njoj sa zadovoljstvom ću učestvovati u diskusiji.Znači,kako je ona ''Biblijska'' duša malo nezanimljiva pa kako Budizam negira postojanje duše,ostaje ona...neka duša...koja je veoma,veoma zanimljiva.
![]()
Ај да поновим, па ти види јесам ли схватила...
Библијска душа је незанимљива. Нека тамо душа је занимљива.
Pa ne znam...А слаба осећања? Позитивна? Негативна?
Evo, i link sam pročitao (Bo me onaj koji me navuče na Krstaricu, što reče Fizikalac
Nekako, kad osetim tugu, melanholiju uvek to nekako povezujem s dushom.
Шта је то?
или...
Како знате да имате душу?