Šakal
Elita
- Poruka
- 17.385
да... то би значило да сви имамо једнако душе...шта год то било...
Pa sad, ako misliš na zapreminu, količinu, težinu... onda je odgovor - da... valjda...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
да... то би значило да сви имамо једнако душе...шта год то било...

Hm, uuuuu... ovo bilo ispod pojasa...![]()
Ti si ovde jedini deklarisani ateista. А слаба осећања? Позитивна? Негативна?Ja nemam pojam o dushi.Mislim da bi najpre dushu povezala s osecanjima... Jakim osecanjima.
Пази кад до сада уопште нисам била у конфузији...
сад су се родила три нова питања... :???:
Земаљско тело - Каква још тела постоје?
Овај материјални свет - Јел постоји још неки?
Шта је то нтелигентна енергија?

Hm,Ti si ovde jedini deklarisani ateista.
Ono što bi mene interesovalo oko te gramaže:
1. U kom vremenskom intervalu ispari tih 21 gram?
2. Kako se određuje trenutak smrti?
Интелигентна?![]()

valjda.....Pa da je nemamo valjda ne bi smo postavljali ovakva pitanja...
Postoji nešto što mi muški nemamo, pa ipak u prošlosti sam provodio ogromne količine vremena diskutujući o tome sa drugima što to takođe nisu imali.
Mislim, nije baš argument.![]()

Ма само полако.. и само добровољно...Jooj, polako, nisam bas siguran da sam kompetentan za utoljivanje necije izgladnelosti za takvim informacijama.

Важи...Zemaljsko telo - rekli bi smo telesno, a mozemo jos da pridodamo i inelektualno i dusevno to jest emotivno. A o andjelima mozemo kasnije ...

Значи то је само претпоставка?Ovaj materijalni svet - sastoji se od tacnog opsega frekvencija od-do, taj pseg od-do je nasa stvarnos i sve u tom opsegu vidimo ako materijalno i opipljivo. Pretpostavimo da postoji drugi opseg od-do, koji mi ne mozemo ni videti ni zapaziti, kao radio talase, no u njemu isto tako sve sto je u tom frekventom opsegu je medjusobno vidljivo i opipljivo.
Јел то она централна свест?Inteligentna energija - bi trebalo da bude sva dosadasnja iskustva i saznanja kondezovana u neku formu, predpostavimo, inteligentnu energiju.
Uh, nije vece za ovakve komentare, svezi jutarnju um bi ipak mogao da kaze vise i jasnije.
![]()

Postoji nešto što mi muški nemamo, pa ipak u prošlosti sam provodio ogromne količine vremena diskutujući o tome sa drugima što to takođe nisu imali.
Mislim, nije baš argument.
Oko energije:
Ako je tih 21 gram energija...
Na brzaka sam sračunao sad da bi se potpunom konverzijom 21 grama mase u energiju dobila energija dovoljna čoveku za nekih 500 miliona godina.
Да... још и ако је интелигентна, може да превари вагу...Komentar nije trebao predstavljati argument. A ne znam sta to ni jedan muski nema?
A ono u vezi 21 gram, i ja sam tu malo skeptican, pa mislim, energija se ne meri gramima.

Ма само полако.. и само добровољно...![]()

А зашто правиш разлику између емотивног и интелектуалног?
Значи то је само претпоставка?
Јел то она централна свест?
:???:kojica
Re: Душа
Nemam pojma gde ode...mislim moja duša...valjda ona zna.![]()
Poslednje bih sebi dopustio da diskutujem u vezi duše u onom,da kažem Biblijskom smislu.Tipa ono duša + duh = telo ili ti duša je ovo a duh je ono.Pa ako ova tema krene ka onom metafizičkom i ezoteričnom shvatanju duše i svesti o njoj sa zadovoljstvom ću učestvovati u diskusiji.Znači,kako je ona ''Biblijska'' duša malo nezanimljiva pa kako Budizam negira postojanje duše,ostaje ona...neka duša...koja je veoma,veoma zanimljiva.
![]()

Ај да поновим, па ти види јесам ли схватила...
Библијска душа је незанимљива. Нека тамо душа је занимљива.
šta si uopšte trebala da shvatiš...Čini mi se da nisam ukazao na bilo šta što bi trebala da shvatiš.A o pojmu duše u Biblijskom smislu ispisao sam toliko mnogo tamo na ...Isusovim poslednjim rečima...tako da bi bilo malo previše kada bih opet zalazio u to.I samo da ponovim...veoma sam zaintrigiran u kom će pravcu da krene diskusija.I ništa više.
Pa ne znam...А слаба осећања? Позитивна? Негативна?
Evo, i link sam pročitao (Bo me onaj koji me navuče na Krstaricu, što reče Fizikalac

Nekako, kad osetim tugu, melanholiju uvek to nekako povezujem s dushom.

Шта је то?
или...
Како знате да имате душу?