Dusa

c012.gif

alles_gut[/QUOTE:
O, MOJA TIHA MOLITVO

Ovo je mjesto gdje pozivam Gospoda za svjedoka. Ovo je molitva koju nijesam preuzeo ni iz jednog molitvenika, već sam je uzeo iz svoga srca, i uputio onome ko bdi nad našim životom i smrti.

Ova tišina u meni, prije molitve, znači da svi glasovi iz vanjskog svijeta moraju da utihnu, kako bi se čulo samo moje disanje. Ja sam kao struna, napeta i razapeta, koja zadrhti na najtiši jecaj duše: zato moram da se priberem i saberem u sebi. Povukao sam se u samoću, ali ne da bih ćutao: ove riječi, upućene Tebi, svjedoče da su nada i ljubav u meni našle svoje sklonište. Hoću da govorim s Tobom, jer bih bez Tebe bio užasno usamljen: moja duša se otvara na svaku Tvoju riječ. Ti bolje razumiješ mene nego ja sebe.

Sve što ima neku vrijednost za život na zemlji, dato mi je kao poklon, od Tebe, darodavče. Na koljenima želim da Te slavim, da Te hvalim, i da Ti zahvalim. Hoću da svaki moj dan započne razgovorom sa Tobom, da moja mala soba bude dom molitve. Sveti, koji živiš u molitvama mojim, riječ Tvoju čekam, jer ona je čista. Izvadi svako zlo iz mene i ispuni me svojom svjetlošću: svani u duši mojoj. Budi utješna riječ, umornom od života. Ivicom ponora koračam, ako me Tvoja ruka ne pridrži, pašću u bezdan. Ne skrivaj lice svoje od mene.

Nikad nije kasno da budem ono što bih mogao biti, makar na samrtnoj postelji: sličan Tebi, bogolik. Kad držim upaljenu svijeću u rukama, kao da držim svu radost i čistotu svijeta: sada hoću život kao svijetlo i svetkovinu. Iz tjeskobe moje izvedi me, da i dalje slavim ime Tvoje. Primi u uši svoje molitvu moju, sjenkom krila svojih zakloni me.

Došlo je vrijeme da podvučem crtu ispod svog života. Glavnicu života sam potrošio, sada trošim sitniš. Moje sjećanje je duže od moje nade: kad se čovjek sjeća, sklon je da prašta i da voli. Svako je bolji kada se sjeća. Molitvom Tebi pomažem sebi da ne odustanem od nade: "kad Bog hoće, i u situ se može ploviti". Sada sam kao drvo sa koga je opalo lišće: suva grana drveta života. Sve je tako jadno da oko ne može da gleda: iza mene samo groblje uspomena.

Za života nijesam dobio nikakve nagrade: učini Oče da me ona mimoiđe i na dan strašnog suda, kada se svode svi računi i obračuni. Hoću da umrem onako kako sam i živio: tiho, u zoru, kada priroda duboko diše u svom snu, i kad još nije uznemirena ljudskim glasom. Tada Te vjera moja vidi i čuje i dira.

Teško je umrijeti na vrijeme. Ali ja već sada osjećam da sam dio olupine jednog potonulog čovjeka. Šta će mi sada moji dani pokopani, šta će mi sada moje noći uvele? Šta će mi sada moja jutra blijeda, šta će mi sada moja kosa sijeda? Više niko ne može da se ogrije na mojoj vatri, jer u njoj je više pepela nego žara, spaljen sam vatrom koju si Ti potpalio. Stara poslovica kaže: kad je kuća dovršena, dolazi smrt. Smijem li da Te molim da i dalje ostanem beskućnik. Oče moj, daj mi još malo vremena da dovršim svoju priču: volim da Tebe pričam i zapisujem.

Prosijed, u meni se sve bijeli. Svaki živac mi boluje, u meni smrt stoluje. Učini, nado moja, da vedro bude moje duhovno nebo, i da na staroj grani, još koji dan, ne uvene posljednji zeleni listić, kao jedini trag života. Ti, što vedriš i oblačiš, podari mi još neki tren radosti, umjesto dugih godina bola. Jedva naslućujem šta ću i kako ću sa preostalim danima. Vječito iznenađenje moje, izbavi i osvijetli dušu moju, pomozi da se ponovo rodi za svjetlost: ne daj da mi mrak ispuni oči. Skloni me od zlog jezika i mača ljutoga:da mi jezik ne pozna otrovne riječi i da istinita riječ bude jedini mač.

Poslije velike borbe dolazi dugi mir: negdje u božijem naselju nađi(te) i za mene mjesto, a grob moj neka se ne obilježava, jer nijesam bio ničiji, osim Tvoj i svoj. Ponekad mi je duša široka i duboka kao okean. Kad uplovim u njega, čini mi se da sam se spojio sa svim bićima u jednom jedinom poljupcu i da nas sve skupa štiti oklop Tvoje ljubavi.

Punim srcem živio sam ovdje, iako ovdje nije raj. Uvijek ponešto mislim i pišem, kako me smrt ne bi zatekla u neradu i neredu: moram sve lijepo da sredim i sebe uredim, kako bi čist izašao pred nju. Imam želju da dočekam smrt kao svoju vjerenicu: pripremljen za slavlje, s čašom vina u ruci. Molim se za se, da ne umrem usamljen na tuđem pragu, ili na nekom putu, daleko od svojih bližnjih.

Tebi se radujem kao suncu koje grije i koje ne zna za zalazak. Moja je ljubav sada neprestano umiranje od žeđi za Tvojom milošću. Razapeo si iznad moga čela svoje plavo nebo, a kada ga moje oči više ne budu gledale, neka u njima ostanu dvije male plave uspomene.

Plod je zreo kada pada. Već istanjen plamičak života tiho uranja u vječnu, hladnu noć

Ponekad Te ne razumijem, često Te molim, uvijek Te volim.

Primi, Oče, ovu riječ što izdahnu na mojim usnama.

(Đuro Šušnjić - Žetva značenja)

" Rekoh, i duša je organizam. Reč je o astralnom, nematerijalnom telu sa svim funkcijama, odlikama i osobenostima jednog organizma. Naravno, ne telesnog. I nije reč o amorfnoj, bezobličnoj, neartikulisanoj, energiji. Naprotiv. Kao što je parče naizgled bezobličnog mesa sastavljeno od jedara, mitohondrija, miozina, aktina i plazme, hromozoma, hormona i čega sve još ne, i duhovno telo je specifično, sačinjeno od sistema strogo određenih međuzavisnih i uslovljenih raznorodnih energija. To što čovek na današenjem stupnju razvoja nauke i tehnologije nije u stanju da ih detektuje, definiše, razdvoji na sastavne elemente i izmeri, ni u kom slučaju ne znači da one i ne postoje. Da bismo ih otkrili i počeli da koristimo, nedostaju nam instrumenti. I sve dok ih ne budemo imali, moraćemo da se oslanjamo na "vančulne" sposobnosti pojedinaca koji su u stanju da ih, svesno ili nesvesno, detektuju pa čak i pojedinačno razlikuju.

Onog trenutka kad pomenuta energija postane vidljiva instrumentima koje će čovek napraviti, dakle identifikovana, merljiva i upotrebljiva, otvoriće se novo polje nauke - polje anatomije duše i bioenergije. Baš kao što je nekada atom bio "najsitnija nedeljiva čestica" materije a ćelija organizma, nauka o anatomiji duše počeće da se bavi njenim elementima, sastavom, organizacionim celinama, podelom pojedinih segmenata i "organa", specifičnostima različitih vrsta energija... Ovo će, opet, otvoriti mogućnosti za merenje, otkrivanje i identifikovanje prisustva duša u određenom prostoru, samim tim i izradu instrumenata uz čiju pomoć će postati "vidljive". A možda će, zahvaljujući ovoj mogućnosti, čovek konačno doći do trajnog rešenja vlastite egzistencije pa i mogućnosti posete ili čak seljenja u druge galaksije. Nema sumnje da bi iz saradnje materijalnog i astralnog sveta mogle da se izrode izuzetno interesantne i zanimljive ideje a, zašto da ne, i obostrana korist. U krajnjoj liniji, dovoljno će biti i samo to što će "odlazak na poslednji put" postati manje stresan budući da više neće biti "put u nepoznato". "

prim. dr sci. Todor JOVANOVIĆ

http://www.astrologyinserbia.com/s/21/dusa_je_astralni_org.htm

Oh, otkud ti ovde?. Ako hoćeš ozbiljnu diskusiju onda da vidimo koja je to energija?

pa duševna...hahahahaha:D
kinetička, potencijalna....nemaš baš neki izbor u nazivima. ali je činjenica da kad se telo potpuno energeski isprazni, onda postaje mrtvo i hladno.:?

" Rekoh, i duša je organizam. Reč je o astralnom, nematerijalnom telu sa svim funkcijama, odlikama i osobenostima jednog organizma. Naravno, ne telesnog. I nije reč o amorfnoj, bezobličnoj, neartikulisanoj, energiji. Naprotiv. Kao što je parče naizgled bezobličnog mesa sastavljeno od jedara, mitohondrija, miozina, aktina i plazme, hromozoma, hormona i čega sve još ne, i duhovno telo je specifično, sačinjeno od sistema strogo određenih međuzavisnih i uslovljenih raznorodnih energija. To što čovek na današenjem stupnju razvoja nauke i tehnologije nije u stanju da ih detektuje, definiše, razdvoji na sastavne elemente i izmeri, ni u kom slučaju ne znači da one i ne postoje. Da bismo ih otkrili i počeli da koristimo, nedostaju nam instrumenti. I sve dok ih ne budemo imali, moraćemo da se oslanjamo na "vančulne" sposobnosti pojedinaca koji su u stanju da ih, svesno ili nesvesno, detektuju pa čak i pojedinačno razlikuju.

Onog trenutka kad pomenuta energija postane vidljiva instrumentima koje će čovek napraviti, dakle identifikovana, merljiva i upotrebljiva, otvoriće se novo polje nauke - polje anatomije duše i bioenergije. Baš kao što je nekada atom bio "najsitnija nedeljiva čestica" materije a ćelija organizma, nauka o anatomiji duše počeće da se bavi njenim elementima, sastavom, organizacionim celinama, podelom pojedinih segmenata i "organa", specifičnostima različitih vrsta energija... Ovo će, opet, otvoriti mogućnosti za merenje, otkrivanje i identifikovanje prisustva duša u određenom prostoru, samim tim i izradu instrumenata uz čiju pomoć će postati "vidljive". A možda će, zahvaljujući ovoj mogućnosti, čovek konačno doći do trajnog rešenja vlastite egzistencije pa i mogućnosti posete ili čak seljenja u druge galaksije. Nema sumnje da bi iz saradnje materijalnog i astralnog sveta mogle da se izrode izuzetno interesantne i zanimljive ideje a, zašto da ne, i obostrana korist. U krajnjoj liniji, dovoljno će biti i samo to što će "odlazak na poslednji put" postati manje stresan budući da više neće biti "put u nepoznato". "

prim. dr sci. Todor JOVANOVIĆ

http://www.astrologyinserbia.com/s/21/dusa_je_astralni_org.htm

Čista alhemija.

Da znaš da sam mogao jer ja sam ratnik na putu istine.
a010.gif

Браво!
Добили смо још једног ратника.

И ја нешто као ратујем, ал много незнам...:oops:
Већ месец дана трчкам за тобом и запиткујем те о енергији а ти ништа нећеш да ми кажеш...:cry:

Ljudi sasvim sam ozbiljna , a vi ako ne verujete raspitajte se malo, medicina i nauka poznaju i priznaju postojanje duse. Cak raspravljaju o neunistivosti te energije u coveku, sasvim ozbiljno i naucno, i to nije nikakva neupucenost i zaostalost. Razumete li me.
Da Alles doktori znaju da dusa postoji.
Ma svi znaju da dusa postoji.
I alhemija, mislite da je to nesto bez veze.
Pa veliki hemicari su pocinjali od zabluda, pokusavali nemoguce i dobili usput spektakularne rezultate.
Samo je u nase doba moderno biti u pravu i sve razumeti i znati. Nekada su ljudi voleli da nagadjaju,
prave pretpostavke, sanjaju, a da ih niko zbog toga ne smatra ni ludim ni glupim.
Tako se stvaralo ono sto danas zovemo nauka.
Njutn je hteo sebi kao dete oko da iskopa da vidi kako to funkcionise a vi bi sad rekli da je zaostao.
Pa covek je istrazivao, nagadjao, ... Nisu stvari crno bele.

Ljudi sasvim sam ozbiljna , a vi ako ne verujete raspitajte se malo, medicina i nauka poznaju i priznaju postojanje duse. Cak raspravljaju o neunistivosti te energije u coveku, sasvim ozbiljno i naucno, i to nije nikakva neupucenost i zaostalost. Razumete li me.
Daj malo detalja o ovoj raspravi ili neki link, ali ne neke verske zajednice.

Pa jadna mi majka, samo sam ja neupućen.

Pa veliki hemicari su pocinjali od zabluda, pokusavali nemoguce i dobili usput spektakularne rezultate.
Alhemija jeste nešto bez veze i ljudi su se bavili njom iz neznanja, a sasvim druga stvar je što su pokušavajući nemoguće možda "uboli" i nešto novo i korisno. Ali spektakularni rezultati iz hemije nisu proistekli iz alhemije, već potpunim razumevanjem atoma i njihovih međudejstava.

Samo je u nase doba moderno biti u pravu i sve razumeti i znati. Nekada su ljudi voleli da nagadjaju,
Neko ovde reče da je duša energija, neko reče da je duša svest. Da li ovo znači da danas nagađate i o duši da biste došli do nekih naučnih otkrića. Do naučnih otkrića se ne dolazi nagađanjem već razmišljanjem, eksperimentisanjem, matematičkim proračunima sve u zavisnosti od vrste istraživanja.

Njutn je hteo sebi kao dete oko da iskopa da vidi kako to funkcionise a vi bi sad rekli da je zaostao.
Ne da je zaostao nego jadan nije znao. Zaostao bi bio danas, jer se danas zna kako oko funkcioniše. On se bavio i alhemijom jer nije znao a zaostao je onaj ko se danas bavi alhemijom.
No, mi danas znamo ili skoro znamo hemizam ćelije, a neuroni su ćelije i nema nikakvog razloga da mislimo da se u neuronu odvija nešto spektakularno novo i mistično, do opet nekih hemijsko-fizičkih procesa. Jedini problem danas je metodologija ispitivanja, iako je već razvijeno pet šest različitih metoda istraživanja. Problem je u tome što svest (ili kako neko reče dušu) treba ispitivati na aktivnom mozgu, u živom čoveku, pa nije lako dostupan eksperimentisanju.
E sada ako sporo ide sa istraživanjem da li treba nagađati. Ja mislim da ne, jer lakih otkrića, koja bi došla kao nuz proizvod nagađanja, više nema. Danas uglavnom istražuju multidisciplinarni timovi uz pomoć tehničkih pomagala koja su dostigla spektakularne razmere (elektronski mikroskopi, skeneri, magnetna rez.....).

Problem je u tome što svest (ili kako neko reče dušu) treba ispitivati na aktivnom mozgu, u živom čoveku, pa nije lako dostupan eksperimentisanju.
.

Samo vi nezaostali sacekajte da vam multidisciplinarni tim javi da li imate Dusu.

“ Ljudi koji razmisljaju I govore o riziku su kukavice I takvi ljudi ne treba da praktikuju jogu. Za njih je bolje da jedu, piju, ozene se I umru neprosvetljeni. “

Svami Satjananda Sarasvati

Samo vi nezaostali sacekajte da vam multidisciplinarni tim javi da li imate Dusu.

“ Ljudi koji razmisljaju I govore o riziku su kukavice I takvi ljudi ne treba da praktikuju jogu. Za njih je bolje da jedu, piju, ozene se I umru neprosvetljeni. “

Svami Satjananda Sarasvati

Ha, ha, dobro rečeno ali ne znam zašto se ljutiš. Pa mi diskutujemo. Ali, ako ti hoćeš da ti neki prosvetljeni jogin (ako je citirani to) drži predavanje o duši neka ti bude. Ali ako hoćeš isitnu, onda prati naučnu literaturu koju pišu vođe multidisciplinarnih timova.

Da Alles doktori znaju da dusa postoji.
prave pretpostavke, sanjaju, a da ih niko zbog toga ne smatra ni ludim ni glupim.
Tako se stvaralo ono sto danas zovemo nauka.
Pa covek je istrazivao, nagadjao, ... Nisu stvari crno bele.

Ajnštajn, u svojoj čuvenoj jednačini E=mc2, u najjednostavnijim crtama, govori da su masa i energija ekvivalentne. To su dvije forme jednog te istog: energija je oslobođena materija, materija je energija koja čeka da se dogodi. Pošto je c2 (brzina svjetlosti pomnožena sama sa sobom) uistinu ogroman broj, ta jednačina govori da postoji ogromna količina - zaista ogromna količina- energije vezane u svakoj materijalnoj stvari. Možda se ne osjećate bogzna kako robusno, ali ako ste odrasla osoba prosječne građe, u vašem skromnom tijelu nalazi se ništa manje do 7x10 na 18 džula potencijalne energije - dovoljno da eksplodirate sa silinom trideset veoma velikih vodoničnih bombi, pod pretpostavkom da znate kako tu energiju da oslobodite. Baš sve sadrži tu vrstu energije zapretenu u sebi. (Bil Brajson - Kratka istorija bezmalo svačega, str.127)

Hm, ajd' sad malo ozbiljno... OPet mi nisu jasni kreacionisti... Pazi sad, sama Biblija poriče postojanje duše... Stari Zavet... Naravno, Crkva tj. crkve tupe o tome jer je to samo još jedan pokazatelj opravdanosti postojanja iste... još jedan način kontrolisanja mase... Pre nego što počnete da kenyate... obavezno pročitati Stari Zavet, Knjigu MOjsijevu i napraviti razliku, tj. potpuno ukapirati razliku izmedju reči 'nešamah' , 'Ruah' i 'nefeš' ...

Ajnštajn, u svojoj čuvenoj jednačini E=mc2, u najjednostavnijim crtama, govori da su masa i energija ekvivalentne. To su dvije forme jednog te istog: energija je oslobođena materija, materija je energija koja čeka da se dogodi. Pošto je c2 (brzina svjetlosti pomnožena sama sa sobom) uistinu ogroman broj, ta jednačina govori da postoji ogromna količina - zaista ogromna količina- energije vezane u svakoj materijalnoj stvari. Možda se ne osjećate bogzna kako robusno, ali ako ste odrasla osoba prosječne građe, u vašem skromnom tijelu nalazi se ništa manje do 7x10 na 18 džula potencijalne energije - dovoljno da eksplodirate sa silinom trideset veoma velikih vodoničnih bombi, pod pretpostavkom da znate kako tu energiju da oslobodite. Baš sve sadrži tu vrstu energije zapretenu u sebi. (Bil Brajson - Kratka istorija bezmalo svačega, str.127)
Suština je upravo u podvučenom, pa se vidi da si se malo ovde zaneo. Tačno je da su masa i energija ekvivalentne i da gornju jednačinu potvrđuju defekt mase i anihilacija, ali zapamti ti imaš masu, kojoj, po gornjoj formuli, odgovara neka količina energije, ali ta se masa nikada neće pretvoriti u energiju. Znači i dalje ćeš na vagi da meriš svoju masu, koju možeš da preračunavaš u neku energiju i da svoju masu ne izražavaš u kilogramima nego u džulima. Ali, ti si masa, i to lako možeš da potvrdiš čak i klasičnom fizikom. Ja mogu da ti dam relaciju, koja je jednostavnija od one gore, pomoću koje ćeš moći svoju masu da pretvaraš u težinu

Suština je upravo u podvučenom, pa se vidi da si se malo ovde zaneo. Tačno je da su masa i energija ekvivalentne i da gornju jednačinu potvrđuju defekt mase i anihilacija, ali zapamti ti imaš masu, kojoj, po gornjoj formuli, odgovara neka količina energije, ali ta se masa nikada neće pretvoriti u energiju. Znači i dalje ćeš na vagi da meriš svoju masu, koju možeš da preračunavaš u neku energiju i da svoju masu ne izražavaš u kilogramima nego u džulima. Ali, ti si masa, i to lako možeš da potvrdiš čak i klasičnom fizikom. Ja mogu da ti dam relaciju, koja je jednostavnija od one gore, pomoću koje ćeš moći svoju masu da pretvaraš u težinu

Kako su sveci hodali po vodi? Kako jogiji levitiraju i izvode druga "čuda"? Drevni vedski spisi govore kako u materijalnom svijetu vrijedi jedan osnovni zakon maje, princip relativnosti i dualnosti.Njutnov zakon kretanja, zakon je maje. "Za svaku akciju postoji uvijek njoj jednaka i njoj suprotna reakcija. Uzajamno djelovanje bilo koja dva tijela uvijek je jednako i u suprotnom smjeru". Akcije i reakcije su, prema tome, tačno jednake. U prirodi se ne može naći samo jedna sila. Uvijek postoji, i mora postojati, par sila jednakih po veličini, a suprotnih po smjeru.
Sve osnovne prirodne aktivnosti otkrivaju da im je porijeklo u maji. Elektricitet, na primjer, jeste pojava odbijanja i privlačenja, njegovo elektroni i protoni električno su suprotno nabijeni. Sav pojavni svijet u neslomljivoj je moći polarnosti. Nijedan zakon u fizici, hemiji ili nekoj drugoj naučnoj oblasti nikad nije otkriven bez sebi suprotnog principa.

Fizika, dakle, ne može formulisati zakone izvan maje, same teksture i strukture kreacije. I sama priroda je maja i prirodne nauke moraju se pomiriti s tom neizbježnom činjenicom. U svom domenu maja je vječna i neiscrpna. Nauka je samo neprekidan tok koji ne može doseći nikakav konačan cilj; primjerena za formulisanje zakona kosmosa koji već postoje i funkcionišu, ali nemoćna da otkrije Zakonodavca i jedinog Pokretača. Veličanstvene pojave gravitacije i elektriciteta poznate su, ali šta je to zapravo, to ne zna ni jedan smrtnik.

Među trilionima tajni u svemiru, najviše nas zapanjuje svijetlo. Nasuprot valovima zvuka koji se mogu prenositi samo vazduhom ili nekim drugim materijalnim medijem, svjetlosni valovi slobodno prolaze vakuumom međuzvjezdanih prostora. Čak i hipotetički eter koji se u valnoj teoriji smatrao međuplanetarnim medijem svijetla, može se odbaciti na temelju Ajnštajnovih tvrdnji da geometrijska svojstva prostora čine teoriju o eteru nepotrebnom. Bez obzira na bilo koju od pretpostavki, svijetlo je od svih prirodnih pojava najsuptilnije i najmanje zavisno od materije.

U Ajnštajnovom gigantskom nacrtu, brzina svjetlosti dominira cijelom teorijom relativnosti. Ajnštajn matematički dokazuje da je brzina svjetlosti jedina konstanta u svemiru koji se neprestano mijenja. Sve ljudske mjere vremena i prostora zavise isključivo od apsoluta brzine svjetlosti. Dakle, vrijeme i prostor nijesu više apstraktno vječni kao što se dosad smatralo, nego su relativni i konačni faktori koji vrijede kao mjere samo u odnosu na brzinu svjetlosti.
Pridružujući se prostoru kao relativna dimenzija, vrijeme je odustalo od svojih despotskih zahtjeva da ne bude niičim uslovljeno. Otkrivena je njegova prava priroda – suština dualnosti. S nekolika poteza perom Ajnštajn je iz svemira proćerao svaku fiksnu relanost osim realnosti svijetla.
U kasnije razvijenoj teoriji jedinstvenog polja, veliki fizičar je sažeo zakone gravitacije i eloktromagnetizma u jednu formulu. Svodeći strukturu kosmosa na varijacije jednog zakona, Ajnštajn prekoračuje hiljade vjekova i rukuje se s rišijima koji su tvrdili da je cijela kreacija od iste supstance, tj od mnogolike maje.

Na epohalnom otkriću teorije relativnosti, stigle su i matematičke mogućnosti da se atom do kraja istraži. Veliki naučnici sad hrabro izjavljuju da ne samo da je atom energija a ne materija, nego da je atomska energija u svojoj suštini svijest. „Rijeka znanja“, piše ser Džejms Džons u Tajanstvenom svemiru, „kreće prema ne-mehaničkoj stvarnosti. Svemir sve više izgleda kao velika misao, a sve manje kao veliki stroj“. Savremana nauka zvuči kao list iz drevnih Veda.

U svojoj slavnoj jednačini o ekvivalentnosti mase i energije, Ajnštajn je dokazao da je energija svake materijalne čestice jednaka njenoj masi pomnoženoj s kvadratom brzine svjetlosti. Oslobađanje atomske energije postiže se uništavanjem materijalne čestice. „Smrt“ materije bila je rođenje atomskog doba.
Brzina svjetlosti nije matematička konstanta zato što postoji neka apsolutna vrijednost od 300000km u sekundi, nego zato što ni jedno materijalno tijelo, čija se masa povećava s njegovom brzinom, ne može nikad dostići brzinu svjetlosti. Ili, drugim riječima: samo materijalno tijelo čija je masa beskonačna, može postići brzinu svjetlosti.

Taj nas pojam dovodi do zakona o čudima.

Majstori koji mogu materijalizovati i dematerijalizovati svoje tijelo ili bilo koji drugi predmet i kretati se brzinom svjetlosti, upotrijebiti kreativne zrake svjetlosti da bi bilo koju materijalnu pojavu učinili trenutno vidljivom, ispunili su nužan Ajnštajnov uslov: njihova je masa beskonačna.
Svijest savršenog jogija bez napora obuhvata ne samo njegovo ograničeno tijelo nego i cijelu strukturu svemira. Gravitacija, bila ona Njutnova „sila“ ili Ajnštajnova „manifestacija inercije“, ne može prisiliti Učitelja da ispolji svojstvo „težine“, karakteristično gravitacijsko stanje svih materijalnih predmeta. Onaj ko za sebe zna da je sveprisutni Duh, ne podliježe više krutim zakonima tijela u vremenu i prostoru.

„Neka bude svjetlo. I bi svjetlo“. Prva Božija zapovijed njegovoj urođenoj stvarnosti (Postanak 1,3) oživjela je jedinu atomsku stvarnost: svijetlo. Na zracima tog nematerijalnog medija sve su božanske manifestacije. Poklonici svih vremena svjedoče o pojavi Boga u vidu svijetla. „...njegovo je lice bilo kao sunce koje sija u svoj svojoj sili“.

Jogi koji se savršenom meditacijom stopio sa Stvoriteljem, vidi kosmičku suštinu svijetla. Za njega nema razlike između svjetlosnih zraka koji sačinjavaju vodu i svjetlosnih zraka od kojih je zemlja. Oslobođen od svijesti o materiji kao i od tri dimenzije prostora i četvrte vremena, Majstor svoje svjetlosno tijelo s jednakom lakoćom prenosi preko svjetlosnih zraka zemlje, vode, vatre... „Zato, bude li ti oko jedno jedino, cijelo će ti tijelo biti u svjetlu“.

Dugotrajna koncentracija na oslobodilačko spiritualno oko omogućila je jogiju da uništi sve obmane u odnosu na materiju i njenu gravitacionu masu. Stoga on vidi svijet kao masu svijetla u kojoj nema suštinskih razlika. Svojim božanskim znanjem o svjetlosnim pojavama, Majstor atome svjetlosti (koji su svuda prisutni) može trenutno projektovati u pojavu koja će se moći opaziti čulima. Oblik projekcije – bilo to drvo, ljudsko tijelo, predmet neki – u skladu je s jogijevom voljom i sposobnošću vizualizacije. U stanju najviše svijesti, bez ikakvih ličnih motiva, a služeći se stvaralačkom voljom, jogi premješta atome svijetla u svemiru da bi zadovoljio svaku iskrenu molitvu poklonika.

U suštini, jogi je postigao svrhu čovjekovog postojanja i kreacije: uzdigao se iznad maje, postao njen gospodar, svjestan da vlada kosmosom.

Pricate o dusi...hmmm.ja to zovem energijom bica koju osecam,centar je u materici kod zene i kao izvor siri se telom,bori se svaki dan sa stranim implantom ciji je centar u temenu glave i kao parazit sisa i sisa,ali mnogo je tesko u opste konstatovati sve te energije koje struje po telu,pre svega sto "razum" svakog dana ubedjuje nas same da sve to nije istina,da je neoguce,i potiskuje sve cudne stvari duboko u podsvest,a zapravo je jako tuzno sto je to strani um koji je zatrovao nase sopstveno ja,i nas siroti um....a svi vi filozofirajte koliko vam volja,mrzi me i da citam vase textove,dok u sopstvenom telu ne osetite strujanje i prestanete to da poricite....ma....samo me obuzme tuga kad gledam svet i ljude koji zive po mehanizmu,stalno,iz dana u dan,iz veka u vek....ne radeci na svojim potencijalima,ne primecujuci ih,ako ih u opste imaju... :(((

Pricate o dusi...hmmm.ja to zovem energijom bica koju osecam,centar je u materici kod zene i kao izvor siri se telom,bori se svaki dan sa stranim implantom ciji je centar u temenu glave i kao parazit sisa i sisa,ali mnogo je tesko u opste konstatovati sve te energije koje struje po telu,pre svega sto "razum" svakog dana ubedjuje nas same da sve to nije istina,da je neoguce,i potiskuje sve cudne stvari duboko u podsvest,a zapravo je jako tuzno sto je to strani um koji je zatrovao nase sopstveno ja,i nas siroti um....a svi vi filozofirajte koliko vam volja,mrzi me i da citam vase textove,dok u sopstvenom telu ne osetite strujanje i prestanete to da poricite....ma....samo me obuzme tuga kad gledam svet i ljude koji zive po mehanizmu,stalno,iz dana u dan,iz veka u vek....ne radeci na svojim potencijalima,ne primecujuci ih,ako ih u opste imaju... :(((

Molim samo da mi otkloniš neke nejasnoće (naravno, ako te ne bude mrzilo da pročitaš ovo): ako je kod žene centar energije u materici, đe je kod muškarca? Kakav je to strani implant u centru glave? Kažeš da si tužan/na gledaju ći ljude iz dana u dan, iz vijeka u vijek...koliko imaš godina?

Back