ti ne znas sta pise u bibliji u prevodu js, jer ne citas fusnote, vec samo propagandu koju ste stavili u bibliju prepravljajuci je, a koja moze da posluzi za vrbovanje - da, znam sta znaci pojam siromasan, zasto pitas?
bakonja, ne izmisljaj, ja kada pobedim, javljam, a spc ja ne pobedjujem, u pravoslavnoj crkvi je spasenje, jer ni u jednoj drugoj lazno otkrivenje nije izvan svete liturgije - samo u pravoslavnoj.
a sto se tice kesarijskog, meni ne smeta niciji odgovor, ni tvoj ni nekog inoslavnog koji ga isto priznaju, samo je problem sto nikakvog odgovora nema, tvoje ruganje se ne racuna kao odgovor
Kako "ne pobedjujes" , a ovamo ne prihvatas kompletno izdanje "Novog Zaveta" u izdanju SPC iz 2009. gde se nalazi i "Otkrovenje po Jovanu" i ceo niz citata koje sam ti u vise mahova ponudio kao primer , a koje su koristili Apostoli ?
Ovo sto sam citirao je prepisano iz "Novog Zaveta , Psaltir , Molitvenik" II Izdanje Izdavacki fond SPC Arhiepiskopije Beogradsko - Karlovacke , Beograd 2009.
https://forum.krstarica.com/threads...tovim-laznim-otkrovenjem.890752/post-38047613
bakonja @:
"Sveto Jevandjelje od Mateju:
" "Jer ko hoce zivot svoj da sacuva , izgubice ga; a , ako komizgubi zivot svoj mene radi , naci ce ga" Mt.16.25
(Otk.12.11)
"Ali ko pretrpi do kraja , taj ce se spasiti" Mt.24.13 (Otk..3, 10)
"Jer ce se pojaviti lazni hristosi i lazni proroci , i pokazace znake velike i cudesa da bi prevarili , ako bude moguce i izabrane" Mt.24.24 ( 5 Moj. 13 , 3 - 4 , 2 Tim.2,8.9 ;
Otk.13,13)
"I tada ce se pokazati znak Sina Covecijeg na nebu ,; i tada ce proplakati sva plemena na zemlji ; i ugledace Sina Covecijeg gde dolazi na oblacima nebeskim sa silom i sdlavom veliko" Mt.24.30(Dan 7,13,14
; Otk. 1.1)
"Tada ce biti Carstvo nebesko kao deset devojaka koje uzese svetilke svoje i izadjose u sretenje zeniku" Mt.25.1
(Otk.19,7)
"Sveto Jevandjelje od Luke" :
"A on im rece : Videh satanu gde pade s neba kao munja" Lk. 10.18(Jn.12,31;
Otk..12,8,9)
"I pasce od ostrice maca i biuce odvedeni u ropstvo po svim narodima ; i Jerusalim ce gaziti neznabosci dok se ne ispune vremena neznabozaca" Lk.21.24; Otk.11,2; Rim.11, 25
"Tada ce poceti govoriti gorama: Padnite na nas i bregovima ;Pokrijte nas" Lk.23.30; Otk.6,16,9,6 )
"Sveto Jevandjelje od Jovana" :
"U pocetku bese Logos (Rijec)i Logos bijese u Boga , i Logos bijese Bog" Jov.1,1 ; (
Otk.19,3; Jn.17,5)
" A u poslednji veliki Praznika stajase Isus i povika govoreci : Ko je zedan , neka dodje meni i pije" Jov.7, 37 ( 3Moj23, 36; Jn.4,10; Is.55;
Otk.22,17)
"I opet drugo Pismo govori : Pogledace koga probodose" Jov. 19.37 (Zah.12,10;
Otk.1,7 )
"Dela Apostolska" :
"A Petar ga podize govoreci : Ustani i ja sam samocovek" DAP. 10.26;
Otk.19,10 )
"Ako neko ne ljubi Gospoda Isusa Hrista , neka je anatema.
Maran ata." Pr.Posl.Kor. 16.22(Gal.1,8,9:
Otk.22,20 )
"Zato izadjite iz njihove sredine i odvojite se , govori Gospod , i ne dohvatajte se necistog , i ja cu vas primiti" 2osl.Kor.6.17(Is.52, 11:
Otk.18,4 )
"A gornji Jerusalim slobodan je , i mati je svima nama" posl.Gal.(Jev.12,22:
Otk.21,2 )
"Zaista , ubistva , pijanstva, raskalasenosti i slicno ovima za koja vam unapred kazujem , kao sto sam i ranije govorio , da oni koji tako nesto cine nece naslediti Carstva Bozijega" posl.Gal.5.21(Ef.5,5
:Otk.22,15 )".