- Poruka
- 77.429
dobro nista taj stih ne govori, stavili su ga bez konsultacijeNigde ne pise da je dusa besmrtna niti da je zaseban deo tela.
Dakle taj citat nista ne govori.
Ti se skoncentrisi
ili ne znas sta se u tom stihu govori
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
dobro nista taj stih ne govori, stavili su ga bez konsultacijeNigde ne pise da je dusa besmrtna niti da je zaseban deo tela.
Dakle taj citat nista ne govori.
Ti se skoncentrisi
Taj stih kaze to sto kaze...dobro nista taj stih ne govori, stavili su ga bez konsultacije
ili ne znas sta se u tom stihu govori
jedno je pričati priču a drugo je uvođenje pojmova raja i pakla kroz priču...Ti tumacis Isusovu procu kao stvarnost
to je biser
da, postoje telo, dusa i duhTaj stih kaze to sto kaze...
Postoje Telo dusa i duh samo treba znati sta je sta.
Biblija ti to kaze ali ti neces da citas.
Arianna@
:
"...
Psalmist je napisao da kad osoba umre, ‘iz nje iziđe duh, i vrati se u zemlju svoju:
taj dan propadnu sve pomisli njene’ (Psalam 146:4).
"
Kada iz tela "izadje duh i vrati se u zemlju svoju" po nekom "tvom shvatanju" , da li u "toj zemlji" nastavi da zivi i u kom obliku ili "umire i tamo" ?
Da je taj jedan stih u kontekstu narednog - tastineDuh se vraca Bogu koji ga je dao.
Tako pise jedan stih...
evo ga
'duh se vraća k Bogu, koji ga je dao' (Propovednik 12:7).
...govori i pitanje, takodje propovednika koji ne tvrdi, vec pita7 I vrati se prah u zemlju, kako je bio, a duh se vrati Bogu, koji ga je dao.
8 Taština nad taštinama, veli propovednik, sve je taština.
20 Sve ide na jedno mesto; sve je od praha i sve se vraća u prah.
21 Ko zna da duh sinova ljudskih ide gore, a duh stoke da ide dole pod zemlju?
Nisi cuo za retoricko pitanje?Da je taj jedan stih u kontekstu narednog - tastine
...govori i pitanje, takodje propovednika koji ne tvrdi, vec pita
cuo sam, ali i kao retoricko, KO ZNA, potvrdjuje da je tvoj citat prethodni - TASTINA, - da je tvoja nauka da se duH vraca Bogu tastina, jer je retoricko u smislu da NIKO NE ZNA, vec samo gradite tastinu nad tastinama.Nisi cuo za retoricko pitanje?
Tastina je nesto drugo...cuo sam, ali i kao retoricko, KO ZNA, potvrdjuje da je tvoj citat prethodni - TASTINA, - da je tvoja nauka da se duH vraca Bogu tastina, jer je retoricko u smislu da NIKO NE ZNA, vec samo gradite tastinu nad tastinama.
ne nego ti vadis iz konteksta, pa citiras samo polovinu da se ne vidi smisao, a ja citiram komplet, nema sta da se tumaci, samo da se procitaTastina je nesto drugo...
kako nakaradno tumacis Bibliju to je strasno
Duh potice od Boga.Duh i svest jedno je isto. Neki naucnici veruju da dok zivimo da je svest vezana medju usima a da kad umremo svest je vezana sa kosmosom.
Hamerof recimo.
Ako bukvalno tumacis to tastina onda si i ti tastina.ne nego ti vadis iz konteksta, pa citiras samo polovinu da se ne vidi smisao, a ja citiram komplet, nema sta da se tumaci, samo da se procita
7 I vrati se prah u zemlju, kako je bio, a duh se vrati Bogu, koji ga je dao.
8 Taština nad taštinama, veli propovednik, sve je taština.
uostalom, i na retoricko pitanje treba odgovor, zasto ne odgovoris, KO ZNA, ako se ne slazes sa mnom, JE L' TI ZNAS, ili neko drugi, KO
20 Sve ide na jedno mesto; sve je od praha i sve se vraća u prah.
21 Ko zna da duh sinova ljudskih ide gore, a duh stoke da ide dole pod zemlju?
upravo iz razloga sto niko ne zna, ti i tebi slicni nudite tastinu, tastina vam je zamenila neznanje - to ti je Propovednik kako ga ja shvatam, kako pise, a ti izvoli pokazi da ja nisam u pravu
ma zovi me bukva[lac] uopste mi ne smeta, niti se ljutim, eto priznajem, procitala si me.. ajd sad idi, pa mi ucini i pOkazi na drugoj temi gde te pitah, sta pise u bibliji jehovinih svedoka gde ja navodim i jevandjelja da se radi o vecnim mukama - sta pise kod vas, BUKVALNOAko bukvalno tumacis to tastina onda si i ti tastina.
Solomon je rekao da je sve tastina kada se misli na svrhu zivota.
Videla sam ti to i dala objasnjenjema zovi me bukva[lac] uopste mi ne smeta, niti se ljutim, eto priznajem, procitala si me.. ajd sad idi, pa mi ucini i pOkazi na drugoj temi gde te pitah, sta pise u bibliji jehovinih svedoka gde ja navodim i jevandjelja da se radi o vecnim mukama - sta pise kod vas, BUKVALNO
znaci i kod vas isto pise, ali vi niste bukvalci kao ja...aaaa... e, pa lukav je djavo, sve sto mu se ne svidja samo kaze, pusti ga bukva, to si arianna eternal princess, nisi luda da budes bukva kao ovaj vcvcvcvvcbc - grana im ispred nosa stoji, a oni ne vide, jel tako kaze sz Prorok?Videla sam ti to i dala objasnjenje
vecne muke ne postyoje osim u simbolicnom smislu
jezero ognjeno je simbol unistenja - druga smrt
nema mucenja a kamoli vecnog.
Bog je ljubav i nikoga ne moze muciti.
Sta ti napisaznaci i kod vas isto pise, ali vi niste bukvalci kao ja...aaaa... e, pa lukav je djavo, sve sto mu se ne svidja samo kaze, pusti ga bukva, to si arianna eternal princess, nisi luda da budes bukva kao ovaj vcvcvcvvcbc - grana im ispred nosa stoji, a oni ne vide, jel tako kaze sz Prorok?
ja sam vec lepo objasnio na mojoj temi o adu i paklu [geheni]Sta ti napisa
Pokusavam ti lepo objasniti![]()
zar ti mislis da u istoj bibl. recenici, vecni zivot , vecne muke, pola tumacis bukvalno jer ti se svidja, a pola koje ti se ne svidja kao bajagi simbolicno? ili je sve simbolicno, ili je sve bukvalno, nema govora da ti mozes da svoj obrok, jedes pola, a pola da ostavljas, nisi dobro vaspitana ili kuci ili u obdanstu, ovo 'ocu, ovo necu.Zar mislis da se sve tumaci bukvalno u Bibliji?
Pa uzme se bukvalno šta ti se sviđazar ti mislis da u istoj bibl. recenici, vecni zivot , vecne muke, pola tumacis bukvalno jer ti se svidja, a pola koje ti se ne svidja kao bajagi simbolicno? ili je sve simbolicno, ili je sve bukvalno, nema govora da ti mozes da svoj obrok, jedes pola, a pola da ostavljas, nisi dobro vaspitana ili kuci ili u obdanstu, ovo 'ocu, ovo necu.
p.s. ne vredjam, ovo je sto se kaze trik pitanje, pazi dobro.
Pa oni 144000 tumace bukvalno a 12 plemena izraela simbolicno. Polako se nazire obrazac...vecni zivot , vecne muke, pola tumacis bukvalno jer ti se svidja, a pola koje ti se ne svidja kao bajagi simbolicno?
ma lako bih ja da su samo oni u pitanju, nego svi to rade, ovo ocu bukvalno, ovo necu, neka bude simbolicno, kao mala deca, valjda misle da je to ona Hristova da ko se ne obrati u dete, nece uci u carstvo nebesko... i onda ono sto im je simbolicno lako mogu i da zanemare, kao kada dajes milostinju simbolicno... ja npr. kada sakupim zute banke, sve ih pobacam u kantu, a mogao bih simbolicno, kao oni da delim milostinju, znaci, fakticki nista - e to je njihova simbolicna vera - jedno obicno nista, NULA, ne mislim samo na js, nego na sve koji beze u simboliku onoga sto je vec stvarno, konkretnoPa oni 144000 tumace bukvalno a 12 plemena izraela simbolicno. Polako se nazire obrazac...