vcbccbc vcbcvb
Iskusan
- Poruka
- 6.887
odlicno si primetio, znaci nema nikakve sumnje - citira ga, pa kaze, Ne trcite za njima. Zapazite koliko se govori u Pismima o ovome. Zato sam vam vise puta napomenuo za bezbozne jeretike, i sad molim, ne saglasavajte se sa njim za bilo sta....Jos jedan dokaz da je Zlatousti upotrebljavao delove iz Otkrivenja:
E sad moj istrazivacu nr.2 da ne bi rekao da je deo, za koji se u ovim patroloskim omilijama govori da je Otkrivenjski, uzet iz nastavka Luke 21.8, postavicu ti originale:
Luka 21.8. ...καὶ ὁ καιρὸς ἤγγικε (vreme se priblizilo) dok u Otkrivenju 22.10 stoji kao sto je i Zlatousti rekao: ὁ καιρὸς γὰρ ἐγγύς ἐστιν ( јер је вријеме близу).
ja bolje ne bih znao da objasnim i kazem od svetog Jovana Zlatoustog, pa sam samo stavio citate uporedo, reko, ljudi ce sami uvideti, ali svetitelj ga ja bas pogodio, ne moze da se kaze da ga nije citirao, pseudohrista, - verovatno jer je neko vec za jevandjelje stavio prevod vreme se priblizilo, pa je Zlatousti resio da ga zakuca, sto je sigurno - sigurno, kad si autoritet mozes.
lazno otkrivenje preti da njegovo nedelo ne sme da se menja, a onda se Zlatousti seti da malo promeni jevandjelje, pa umesto vreme se priblizilo, kaza jer je vreme blizu da se zna da misli bas na knj. otkr., a i kakvi su ljudi da teraju mak na konac, pa da im udovolji da ne bude zabune, hehe. A KONTEKST?
Poslednja izmena: