Ducic o Hrvatima...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Jeste, Karadzic koji je zavrsavo skole po Becu kad se Gaj rodio je ukrao od Nemca/Slovaka osnovu za srpski knjizevni jezik :dash:
Ti si covece CAR, king, ma legenda ovog foruma :D kako kazu da te nema trebalo bi te izmisliti :mrgreen:
Ajde lepo, ako ce vam biti lakse da ste jezik dobili od tamo nekog Nemca/Slovaka, vec Srbina nek' vam bude, i drzavu su vam dva put pravili, sto ne i jezik :hahaha:

Vi ste Hrvatima jedino upropaštavali državu, a ne stvarali. :roll:

I dalje niko ne razume zasto bi hrvatski intelektualci u centru sopstvene nacije ZG stvarali knjizevni jezik na narecju koje nije izvorno hrvatsko(cakavski i kajkavski).I dan danas se zagorje sporazumeva na sopstvenom "jeziku".

O čemu ti?
To o čakavsko i kajkavskom su Karadžićeva trabunjanja!
On je sve koji su koristili štokavicu proglasio Srbima!
Jes vala bio retard! Dobro mu je Miloš govorio! :hahaha:

A većina štokavaca u Hrvatskoj nije i nema ni danas blage veze sa Srbima!

Pa sta?danas ovako iduce godine drugacije!pa ces ostati ti a i Slovenci bez argumenata.Spor ce ostati dok ne pristanu na sud,sud ce reci svoje i to je to.Mi imamo jace argumente ali sud ce reci kako ce biti.Pa ce na kraju ispasti dobro za HR sto su nas usporili ali im necemo zahvaljivati,kao sto ne zahvaljujemo Milosevicu i srpskim ratnim politicarima sto su pomogli u stvaranju RH:cool:

Kazem ja...

Ma ti si KING burazeru :D jos samo da nam objasnis kako je Vuk kopirao osnovu za srpski knjizevni jezik od petogodisnjeg svabe :mrgreen: i verovatno je kopirao i prvo izdanje Srpskog recnika koji je napisao dok je mali dojcer imao citavih 9g. :hahaha: :rotf:

p.s. A sto se tice ovog gore sto si napisao, u pravu si, Srbi su posle prvog svetskog rata trebali da vas ostave Austrijancima i Italijanima, pa nebi ni dosli u poziciju da vas u drugom svetskom ratu spasavaju od protektorata koji je bio namenjen ustaskoj drzavi ;)

Ae sad vozdra, siguran sam da imas nesto pametno na HTVu o SRBOCETNICIMA :rotf:
:bye:

Jel treba da ti osvezim pamcenje? Ajmo da vidimo.... Kako se pravilno pise:
1. Mi nebi (eto da ti pomogne tako si ti napisao.... jako si pismen, kao 20 nepismenih)
2. Mi ne bi
3. Mi ne bismo

Ajmo 1,2,3....

4. Mi nebismo.

Hrvatski jezik se razlikuje od srpskog. Kod nas nema potrebe odvajati negaciju, jer se pritom kod pogrešnog akcentiranja riječi može promijeniti značenje.
Ali uzalud ja to pričam srednjoškolcu. ;)

А ко си ти да о томе судиш је ли неко уметник или није? :roll:

Ali vidiš, ovaj dasa ima sva prava da sudi ko je umjetnik. ;)

U Parizu je Dučić dosta često plaćao Matošu ručak (Matoš je bio slabih prihoda). Godina je negdje 1904-6. U tom je društvu bio i Belimarković, student na Sorbonni i sin srbijanskoga ministra vanjskih poslova, koji je inzistirao da plaća Matošu prehranu, no Matoš ga je odbijao, s nekom slutnjom.

Očinski bi mu odgovorio: "Ne sekiraj se, Belimarkoviću, doći će i tvoje vrijeme !"

I izađe Dučićeva zbirka pjesama koju Matoš doslovno sahrani u bosanskoj "Vili". Kao, škripi rima, fraze puste, slabo...

Sjede u kavani negdje na Pigalle Matoš i Belimarković, kad upada Dučić, sav zapjenjen.
"Pa dobro, šta je ovo Matošu ? Ja tebi ručak i duvan- a ti ovako !", sve gužvajući taj broj "Vile".

AGM će pak njemu: "E moj Jovane- zar si mislio da jednoga Matoša možeš kupiti ručkom i paklom duhana ?"

I, okrećući se sudrugu za stolom: "Belimarkoviću- došlo je tvoje vrijeme. Prelaziš iz pasive u aktivu !"

Ali vidiš, ovaj dasa ima sva prava da sudi ko je umjetnik. ;)

Kakav je on umetnik?Po cemu?Da li se on i danas cita kao Ducic? Napisao par pesama... i to je to.Mozda je obavezna lektira,ali ne verujem da ga ljudi citaju kao Ducica.

Btw i od njega nismo mogli u Srbiji da se odbranimo-cak je jedno vreme i ziveo u BG .Pitanje je :Zasto? Zasto su svi dolazili u BG??? I sad dolaze-ne mozes ulicom proci od njih...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back