Opet ja napisah post koji je suštinski i iskreno u korist nastavnika a Lagerta lajkuje Paulinu kul poruku o sinergiji i flomasterima.
E stvarno ste, vi prosvetari...
E stvarno ste, vi prosvetari...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Je je glavni kočioni faktor lične slobode i time svake pozitivne promene sistema.
Dokle god državni činovnici, počevši od vojske, preko matičara, nastavnika, pa do spremačica u obdaništu, ne budu u svojoj glavi raščistili i počeli da gledaju na sebe kao na slobodnog čoveka, slobodnog radnika na tržištu rada koji bira posao a ne samo da se trese da ne bude neizabran ili mu dat otkaz, neće biti suštinski bolje.
Ja imam predlog. Posto se drzavni posao smatra kao nekakva privilegija, onda da se ogranici rad svakog drzavnog sluzbenika na max 3 godine, posle cega na njegovo mesto dolazi neko drugi i tako redom.
Ili bar da se donese zakonsko ogranicenje da ne moze drugi clan porodice da radi u javnom i drzavnom sektoru, samo jedan, i da sledeca generacija (deca) ne mogu da rade u drzavnom ili javnom sektoru ako im je tamo radio jedan od roditelja.
Time bi se razbile te porodicne tradicije gde prakticno drzava postaje "vlasnistvo" jednog broja gradjana, koji to naravno zloupotrebljavaju.
I naravno, pod hitno doneti zakone da sve greske u radu drzavnih sluzbi snose zaposleni u tim sluzbama. Na primer, ja sam tuzioc i uhapsim Miskovica, pa se ispostavi da nema elemenata za hapsenje i Miskovic bude oslobodjen. Koliko znam trenutno Miskovic odstetu dobija od DRZAVE, sto je potpuno ludilo, jer greska nije greska DRZAVE vec TUZIOCA i to imenom i prezimenom, ili nekoliko njih, koji su proces vodili. Zato svu odstetu i treba da plate TI TUZIOCI LICNO, pa neka im plene stanove i vade organe sto se mene tice. A ne da mi svi gradjani iz budzeta placamo njihove brljotine.
S tim da bi im ja uveo slicnu kaznu i ako ne rade po sluzbenoj duznosti istrage, a sto su po zakonu i sad obavezni da rade. Znaci ako ja izjavim da je Djilas ukrao 615 miliona evra, tuzilastvo to MORA da istrazi, i ili u zatvor ili on ili ja - treceg nema. A ako uhapse pogresnu osobu neka sami placaju odstetu. Pa ce to da rade ljudi koji znaju i hoce, a ne ovaj cirkus od drzave.
Znaci javni sektor na ograniceno vreme pa neko drugi, i/ili ne moze vise iz iste porodice da radi i ne moze potomstvo da radi ako je radio jedan od roditelja.
Pa ti sutra sudi dete od onog koga si ti ili tvoj otac/majka osudili nepravedno, pa da vidis kako ce da se pazi sta ko radi.
Moram da citiram samog sebe, napisah ovo a nisam ni znao da je Srdjan Nogo izasao iz pritvora i da je objavio novi video, i covek ponovi sve sto sam ja ovde napisao.
To je katastrofa. Apsolutno treba iz svog džepa da plaćaju brljotine koje su napravili a ne na štetu građana. S tim što je i ta odšteta naduvana. Zašto običan građanin ne dobije toliku odštetu.Ja imam predlog. Posto se drzavni posao smatra kao nekakva privilegija, onda da se ogranici rad svakog drzavnog sluzbenika na max 3 godine, posle cega na njegovo mesto dolazi neko drugi i tako redom.
Ili bar da se donese zakonsko ogranicenje da ne moze drugi clan porodice da radi u javnom i drzavnom sektoru, samo jedan, i da sledeca generacija (deca) ne mogu da rade u drzavnom ili javnom sektoru ako im je tamo radio jedan od roditelja.
Time bi se razbile te porodicne tradicije gde prakticno drzava postaje "vlasnistvo" jednog broja gradjana, koji to naravno zloupotrebljavaju.
I naravno, pod hitno doneti zakone da sve greske u radu drzavnih sluzbi snose zaposleni u tim sluzbama. Na primer, ja sam tuzioc i uhapsim Miskovica, pa se ispostavi da nema elemenata za hapsenje i Miskovic bude oslobodjen. Koliko znam trenutno Miskovic odstetu dobija od DRZAVE, sto je potpuno ludilo, jer greska nije greska DRZAVE vec TUZIOCA i to imenom i prezimenom, ili nekoliko njih, koji su proces vodili. Zato svu odstetu i treba da plate TI TUZIOCI LICNO, pa neka im plene stanove i vade organe sto se mene tice. A ne da mi svi gradjani iz budzeta placamo njihove brljotine.
Prema statutima nekih fakulteta mislim da je nekad i bilo zabranjeno da se deca profesora zapošljavaju na fakultetu.S tim da bi im ja uveo slicnu kaznu i ako ne rade po sluzbenoj duznosti istrage, a sto su po zakonu i sad obavezni da rade. Znaci ako ja izjavim da je Djilas ukrao 615 miliona evra, tuzilastvo to MORA da istrazi, i ili u zatvor ili on ili ja - treceg nema. A ako uhapse pogresnu osobu neka sami placaju odstetu. Pa ce to da rade ljudi koji znaju i hoce, a ne ovaj cirkus od drzave.
Znaci javni sektor na ograniceno vreme pa neko drugi, i/ili ne moze vise iz iste porodice da radi i ne moze potomstvo da radi ako je radio jedan od roditelja.
Pa ti sutra sudi dete od onog koga si ti ili tvoj otac/majka osudili nepravedno, pa da vidis kako ce da se pazi sta ko radi.
Celom javnom sektoru dati otkaze i onda otvoriti nove novcate konkurseMoje je misljenje da su greske u prosveti pravljene decenijama te su sada sve te greske stigle na naplatu.
Mnogo je ljudi u Srbiji potpisalo faustovski ugovor. Korenje se preplelo i sada svi moraju da igraju kako patron svira.
Verovalo se da naplata nece stici, ali kako neretko i biva, usluga za uslugu se naplacuje...kao u Kumu, doci cu kod tebe kada mi budes bio potreban.
Vec neko vreme su zbunjeni profesori otkud Don Vito kod njih kada su oni ugrozeni, otkud kod sudija, lekara, opstinara...otud sto su se mahom (bezmalo u celosti) zaposljavali preko veze (koje su obilato koristili) decenijama.
I sada nema lekara. I sada nema profesora. I sada nema pravnika sa drzavnog fakulteta.
Pa naravno da ih nema!
Zasto se nisu zalili kada je veza za lekara isla do ministra? Nisu se zalili vec su iste koristili i na taj nacin potpisali ugovor sa Mefistom.
U skoli se niko ziv nije mogao zaposliti bez politicke stranke do pre deceniju i po.
I sada se zale da nema nastavnika!
Naravno da ih nema kada su ljudi koji su sada srednja generacija oterani.
Nezamislivo je bilo zaposliti se bez "podrske".
E, sada je dosao Don Vito i trazi uslugu nazad. Zato se takvi ugovori i ne potpisuju.
Ja sam za to da im se povecaju plate na 1500 evra, ali ako se uhvati jedan jedini nastavnik da je uzeo mito i to na bilo koji nacin, momentalno se uzimaju sve licence i taj vise u struci ne moze da radi nikada. Uz to, ukinula bih mogucnost clanstva u partiji jer su ta clanstva kod lekara, profesora j opstinara zloupotrebljavana vise decenija.
Mnogo kao narod imamo lepljive prste, skloni smo korupciji, vezama i lomljenju dobrih u korist dece afluentnih roditelja.
Neka drzava podrzi zdravstvo i prosvetu, sa tim sam saglasna u potpunosti.
Testovi na mrezicu i ocene kroz procente, a ne da imamo po deset vukovaca u odeljenju koji se onda glodju za poen i po pri upisu u gimnaziju.
Ako idemo posteno, mora da bude posteno prema svima.
I tada ce se vratiti posteni profesori u skole i posteni lekari u zdravstvo. I tek tada mozda krene obnova.
Sa istim ljudima, sa istim metodama, sanse nema. Trljacemo sminku na prljavo lice.
Najpre bi valjalo umiti se i krenuti od pocetka.
Tresu se svuda - ko se trese.Je je glavni kočioni faktor lične slobode i time svake pozitivne promene sistema.
Dokle god državni činovnici, počevši od vojske, preko matičara, nastavnika, pa do spremačica u obdaništu, ne budu u svojoj glavi raščistili i počeli da gledaju na sebe kao na slobodnog čoveka, slobodnog radnika na tržištu rada koji bira posao a ne samo da se trese da ne bude neizabran ili mu dat otkaz, neće biti suštinski bolje.
Kakav strah od otkaza? Normalan čovjek se ne zadržava na istom radnom mjestu dulje od 4 godine, osim ako ne dobije ludo unapređenje. Radi se od projekta do projekta, sloboda je bitna, kao i fokus da se ne ovisi o jednom radnom mjestu. Čovjek postane kilav kada se zakopa na jedno radno mjesto čitav život.U potpunosti se slažem s tobom. Nikada mi nije bilo jasno kako većina ljudi tako lako guta svoj ponos?! Vjerovatno zbog prljavog sistema, koji sve stvari zarobljava ucjenama i pretnjama. Dobiti otkaz je veliki stres, sada sam zaboravila koji broj je na skali stresa, ali je negdje pri samom vrhu. Ne treba podcjenjivati strah od gubitka posla. Ljudi vole ustaljen život i boje se promjena.
Uz to, ne može se glumiti sloboda kada si u diktatorskoj državi, gdje te drugi vode kroz život, onako kako oni hoće, a ne kako bi ti želio.
Svake 4 godine da tražim posao i nađem ,,od prve,,!!! Šališ se?Kakav strah od otkaza? Normalan čovjek se ne zadržava na istom radnom mjestu dulje od 4 godine, osim ako ne dobije ludo unapređenje. Radi se od projekta do projekta, sloboda je bitna, kao i fokus da se ne ovisi o jednom radnom mjestu. Čovjek postane kilav kada se zakopa na jedno radno mjesto čitav život.
Niko ih nije tukao po ledjima da tamo rade.Je je glavni kočioni faktor lične slobode i time svake pozitivne promene sistema.
Pa da. Siroma' žandarm je samo radio svoj posoNiko ih nije tukao po ledjima da tamo rade.
Svaki covek bira.
Oni “su morali”. Svasta oni moraju, zato i zivimo u banana drzavi.
ја радим у градској управи као матичар ја ето ништа не морам ни по митинзима ни по састанцима, знају мој став знају моје опредељење знају моје мишљење и не питају ме хоћу лиNiko ih nije tukao po ledjima da tamo rade.
Svaki covek bira.
Oni “su morali”. Svasta oni moraju, zato i zivimo u banana drzavi.
A yebiga sad! Po toj skali ispada da je u životu sve stres. Od proslave Božića i kupnje u dućanu do promjene posla i razvoda.Svake 4 godine da tražim posao i nađem ,,od prve,,!!! Šališ se?
Promjena posla je takođe stres. Evo našla sam jednu od skala stresa:
[td]1. Smrt bračnog (emotivnog) partnera 100[/td]
[td]2. Razvod 73[/td]
[td]3. Razdvajanje od bračnog (emotivnog) partnera 65[/td]
[td]4. Boravak u zatvoru 63[/td]
[td]5. Smrt bliskog člana porodice 63[/td]
[td]6. Povreda ili bolest 53[/td]
[td]7. Udaja/ženidba 50[/td]
[td]8. Gubitak posla 47[/td]
[td]9. Pomirenje sa bračnim (emotivnim) partnerom 45[/td]
[td]10. Odlazak u penziju 45[/td]
[td]11. Bolest člana porodice 44[/td]
[td]12. Trudnoća 40[/td]
[td]13. Seksualni poremećaji 39[/td]
[td]14. Rođenje novog člana porodice 39[/td]
[td]15. Promjena radnog mjesta 39[/td]
[td]16. Promjena finansijske situacije 38[/td]
[td]17. Smrt bliskog prijatelja 37[/td]
[td]18. Promjena zanimanja 36[/td]
[td]19. Učestale svađe sa bračnim (emotivnim) partnerom 35[/td]
[td]20. Ogromna hipoteka 31[/td]
[td]21. Najava dospjelih kredita, hipoteke i sl. 30[/td]
[td]22. Promjena u obavezama 29[/td]
[td]23. Dijete (sin, kćerka) su se odselili iz kuće 29[/td]
[td]24. Problemi sa rođacima bračnog (emotivnog) partnera 29[/td]
[td]25. Značajan lični uspjeh 28[/td]
[td]26. Početak i završetak rada bračnog (emotivnog) partnera 26[/td]
[td]27. Početak školovanja ili diplomiranje 26[/td]
[td]28. Promjena mjesta boravka 25[/td]
[td]29. Promjena životnih navika 24[/td]
[td]30. Problemi sa šefom 23[/td]
[td]31. Promjena radnog vremena ili uslova rada 20[/td]
[td]32. Promjena stanovanja 20[/td]
[td]33. Promjena škole 20[/td]
[td]34. Promjena u načinu korišćenja slobodnog vremena 19[/td]
[td]35. Promjena u religioznim aktivnostima 19[/td]
[td]36. Promjena u društvenim aktivnostima 18[/td]
[td]37. Mala hipoteka 17[/td]
[td]38. Promjena u navikama spavanja 16[/td]
[td]39. Promjena u broju članova porodice 15[/td]
[td]40. Promjena u navikama ishrane 15[/td]
[td]41. Odlazak na godišnji odmor 13[/td]
[td]42. Božić i drugi veliki praznici 12[/td]
[td]43. Manji problemi sa zakonom 11
15. mjesto?! Šta kažeš sada? Radni vijek 40 godina, što znači 10 puta stresiranja. Karcinom zagarantovan. Bolesna sloboda.
Jeste, ali zaboravio si našu praksu. U početku se dokazuješ i radiš kao lud sve i svašta. Onda malo stagniraš i onda bukvalno zabušavaš na poslu do penzije. Treba se sačuvati do penzije. Nema medalja za rad, a papir od zahvalnice tvrd za guzu.A yebiga sad! Po toj skali ispada da je u životu sve stres. Od proslave Božića i kupnje u dućanu do promjene posla i razvoda.
Posao se radi dok si zadovoljan s njime. Nitko se ne vjenčava za poslodavca, niti ti je poslodavac rod pa da ga moraš trpjeti cijeli radni vijek. Kad dođe prilika, odyebeš postojeći i skočiš na bolji posao. Kad se taj potroši, ideš dalje. Živimo u kapitalizmu! Sve je u ponudi i potražnji.
То важи само код комуњара ..У Краљевини нема корупције ..ни у капитализму ... а неима ни ухлеба
@Mystic+
Не лупај.
100х ти је објашњено, да има свугде , монархија је била вртић за вас из 1944, али ви деришта комуњаризма сте ово усавршили.
Ненормално је код вас постало нормално !
--
Ако неможеш да укапираш због недостатка морала, способности и интелигенције - шта је системска корупција - не дави више
ви деришта комуњаризма сте ово усавршили.
Ви предратни шпекуланти сте посебна сорта ..
Derišta komunjarizma i predratni špekulanti
E smešni ste![]()
Derišta komunjarizma i predratni špekulanti
E smešni ste![]()
Komunizam je mnoge oslobodio od normi pristojnosti.ДБ наратив , како и пре ништа није ваљало, а било је 5 фабрика авиона .
Не кењајте, да вам је ова пропала држава и народ супер и да не ваља као и оно претходно
Госпођо, ви нисте нормални !!!![]()
Što imaš od dosadnog posla koji ne nudi motivaciju? Evo primjerice, ja sam na poslu oko 4-5 sati dnevno, iako sam obavezan biti 8 sati. Jednostavno mi je dosadno na poslu pa sam više vanka na kavi, nego u firmi. Ovaj trenutni posao radim neke tri godine otkako mi je propala firma. U međuvremenu aktivno tražim drugi posao, jer mi je dosadilo sjediti po bircevima u radno vrijeme, a posao koji imam mogu napraviti u tih 4-5 sati, jer je premalo izazovan.Jeste, ali zaboravio si našu praksu. U početku se dokazuješ i radiš kao lud sve i svašta. Onda malo stagniraš i onda bukvalno zabušavaš na poslu do penzije. Treba se sačuvati do penzije. Nema medalja za rad, a papir od zahvalnice tvrd za guzu.
Skakati s posla na posao možeš dok si mlad i dok imaš zaleđinu, poslije se pogrbiš malo. Sve za zdravlje.
Ih, 4 sata na poslu? Stranački čovjek. Imamo mi takve.Što imaš od dosadnog posla koji ne nudi motivaciju? Evo primjerice, ja sam na poslu oko 4-5 sati dnevno, iako sam obavezan biti 8 sati. Jednostavno mi je dosadno na poslu pa sam više vanka na kavi, nego u firmi. Ovaj trenutni posao radim neke tri godine otkako mi je propala firma. U međuvremenu aktivno tražim drugi posao, jer mi je dosadilo sjediti po bircevima u radno vrijeme, a posao koji imam mogu napraviti u tih 4-5 sati, jer je premalo izazovan.