Društvo se moralno srušilo kada su ženu izveli iz kuće

Da je bila u nekom vrhunskom položaju nije. Da je bila robinja nije ni to.
Na selima jeste bila “robinja”

Odakle ti ideja da se većina gura u garsonjeri? Rijetko ko danas živi u garsonjeri.
Gde žive gradjani koji rade za minimalac ?

Ima žena kojima to jeste zadovoljstvo. I ne žele da rade. I gdje je tu problem. Naravno mnoge žele i da rade. U današnje vrijeme rekao bi većina. I to je sasvim u redu.

Pricam o slobodnom odabiru žene , ima žena koji se pronadju u toj ulogi i koje su srećne i ispunjene! Medjutim ovde je rečeno da je bila velika greska izvesti ženu iz kuće sto znaci dati joj pravo odluke je greska !

To jednostavno nije tačno a mnogi ovde podržavaju tu izjavu

To “izvesti” ženu iz kuće me asocira više kao na izvodjenje sljepca i malo uvredljivo.
Žene su same izašle iz kuće i sad moraju raditi jednako sati i brinuti o kući i djeci.
E nakon takvog dana je dobro da je normalna a ne nervozna i umorna. Čast izuzecima koji su podjelili obaveze ali su u manjini.

Tu treba reforma.
Osnovati datimg sajt za žene koje žene biti domaćice i posebno za ove karijeristkinje pa posle izvlačiti statistiku čija su djeca izrasla u zdraviji naraštaj.

Primjećujem puno dobrih cura, moralne, religiozne, školovane ali ne mogu naći partnera za udaju. Ove otkačene se već pet puta razvele a dobre cure stare same. Tu bi isto uvela datimg site i da se odmah sa njega eliminišu barabe i foliranti. Čak misim da bi provodadžijski sajt bio super biznis. Da tamo vlasnik sajta spaja parove i vodi evidenciju i briše profile neozbiljnih.

Jednostavno živimo u vremenu gdje su ljudi otudjeni, strah ih je upoznavati strance i treba im pomoć i sigurnija opcija.

Šteta je da dobri i fini ljudi sa iskrenim namjerama ostaju sami.

Eh, dobro sam krenula ali ode opet u drugom pravcu. ..ti ADHD..mada se moj način razmišljanja može svati spontano odlaženje u širinu zbog prevelike inteligencije..i skromnosti nadasve 😅

Ne možeš uvoditi isto pravilo za svaku ženu jer smo svi različiti. Isto tako ne možeš otići u zološko vrt i tražiti da sve životinje budu vegeterijanci.
Treba da imamo slobodu izbora a onda se priklanjamo svoji grupi ljudi koji misle slično.

Kako Amiši preživljavaju i u modenom svijetu tehnologije. Treba ti jedno selo u koje može da se nastani porodica prinližno sličnih vrednovanja i stila života. Kad djeca porastu nek vide grad i drugu stranu pa odaberu ako žele ili se vrate kad vide da ro nije za njih.

Ovako se samo prepucavamo jel bolje biti “emancipicovana” ili tradicionalna i pokušavamo spojiti ulje i vodu ili ubjedjivati jedni druge jel bolje biti voda ili ulje.

Тражи се разлог зашто је друштво овакво какво је. Ја само показујем да приче феминиста како жене имају мање права од мушкараца нису тачне, јер у ствари имају и више права и мање обавеза од мушкараца.
Веома лош си пример изабрао, веруј ми.

У ком смислу је била робиња?
Ево, ја ти тврдим да су жене на селу сто пута слободније од ових што сада морају да продају све, па и своје тело, својим шефовима да би напредовале у каријери.

Оне су робиње својих шефова и власника фирми. Још једна од ,,благодати" феминацизма.
Pricam o slobodnom odabiru žene , ima žena koji se pronadju u toj ulogi i koje su srećne i ispunjene! Medjutim ovde je rečeno da je bila velika greska izvesti ženu iz kuće sto znaci dati joj pravo odluke je greska !
Жене које одабиру каријеру и само посао, уместо брака и породице, углавном на крају буду несрећне и неиспуњене.

Моја покојна кума је радила код једне богате Аустријанке. Она је јурила каријеру и била веома успешна жена, пуно пара зарадила. Мењала партнере али се никада није удала, ни децу није изродила.
Једног дана, пошто је јако ценила моју куму, села је са њом и отворено поразговарала. Рекла је да је, поред свих својих успеха, у суштини несрећна и да јој то богатство које има ништа не значи, јер нема коме да га остави. Не види смисао свог живота јер нема за кога да живи, нема децу, фамилију, итд. И због тога је дубоко несрећна.

Дакле, не завсравајте се, колико год неке жене мислиле да су се ,,пронашле" у каријери, факултетима, парама, то није оно што жену суштински чини срећном. Њој је од Бога или ако хоћете од природе дато да тежи да мужу, фамилији, деци. То је оно што је истински испуњава и чини срећном.
Феминацизам је све то пореметио и уништио базу људске заједнице- традиционалну породицу. И тиме унесрећио оне за чију се срећу наводно борио.

Pa nije. Ili bar ne ništa više od muškarca. Realno do pojave traktora i uopšte mehanizacije i novih tehnologija život na selu je bio težak. U smislu da se dosta fizički radilo.
Gde žive gradjani koji rade za minimalac ?
Kod roditelja ili kao podstanari. Jer oni ne mogu da izdvoje i za ratu kredita i za život.

У ком смислу је била робиња?
Ево, ја ти тврдим да су жене на селу сто пута слободније од ових што сада морају да продају све, па и своје тело, својим шефовима да би напредовале у каријери.

Оне су робиње својих шефова и власника фирми. Још једна од ,,благодати" феминацизма.

Valjda žena ima pravo da odluci da li želi biti tvoja robinja ili robinja potrošačkog drustva gde zaradjuje pare i u svaka doba može da živi i bez tebe i biti samostalno biće

A ne❓

Жене које одабиру каријеру и само посао, уместо брака и породице, углавном на крају буду несрећне и неиспуњене.

Моја покојна кума је радила код једне богате Аустријанке. Она је јурила каријеру и била веома успешна жена, пуно пара зарадила. Мењала партнере али се никада није удала, ни децу није изродила.
Једног дана, пошто је јако ценила моју куму, села је са њом и отворено поразговарала. Рекла је да је, поред свих својих успеха, у суштини несрећна и да јој то богатство које има ништа не значи, јер нема коме да га остави. Не види смисао свог живота јер нема за кога да живи, нема децу, фамилију, итд. И због тога је дубоко несрећна.

Дакле, не завсравајте се, колико год неке жене мислиле да су се ,,пронашле" у каријери, факултетима, парама, то није оно што жену суштински чини срећном. Њој је од Бога или ако хоћете од природе дато да тежи да мужу, фамилији, деци. То је оно што је истински испуњава и чини срећном.
Феминацизам је све то пореметио и уништио базу људске заједнице- традиционалну породицу. И тиме унесрећио оне за чију се срећу наводно борио.

Paušalno reci da su sve žene koje imaju karijeru i koji nisu želeli klasičnu sliku dobrog života kao sto to smatraju desnicari , je glupo

Valjda žena ima pravo da odluci da li želi biti tvoja robinja ili robinja potrošačkog drustva gde zaradjuje pare i u svaka doba može da živi i bez tebe i biti samostalno biće

A ne❓
Неће то ни он ни она да одлуче него ће неко уместо њих, а они ће као и свака овца у крду само да прате инструкције и да верују да су они то сами изабрали. Нека моћна организација (мушкараца) на светском нивоу је одлучила да упосли жену и и наметне јој принципе феминизма, а до тада сте биле срећне у кући и није вам сметало ништа хиљадама година, тако да не питате се ви ту ништа, мисао креирају јачи играчи од вас и само су ретки духовно јаки људи кроз историју могли да се одупру томе..

Значи, сад потврђујеш да је у сваком случају робиња, само може да ,,бира" чија ће робиња бити??

А заправо, то није тако. Жена није робиња у традиционалној породици, напротив, она је принцеза, домаћица, стуб куће.
А у модерном друштву она је робиња система, својих шефова и власника корпорација.

Што се мене тиче, моја жена није робиња, него газдарица куће. :D ;)
Paušalno reci da su sve žene koje imaju karijeru i koji nisu želeli klasičnu sliku dobrog života kao sto to smatraju desnicari , je glupo
Нисам рекао све, али већина да. Постоје чак и студије које сам давно читао, а које то потврђују.
Баш ћу да пробам да нађем, па ћу да ти поставим овде.

Неће то ни он ни она да одлуче него ће неко уместо њих, а они ће као и свака овца у крду само да прате инструкције и да верују да су они то сами изабрали.
Зато и кажем да су жене преварене.

jel to ona kad odj***** muskarca?
Данас ви имате само илузију избора јер жене и ушкарци су данас научени да бирају уз помоћ ниских страсти и похлепе за разлику од старијих времена где су код људи владали неки други принципи.

Нису преварене него им је дата могућност да истакну своју лошу страну, као што је исто таква могућност дата мушкарцима да извуку све лоше из себе.
Ако тиме нису усрећене, што је прокламовани циљ тих идеологија које су до тога довеле, значи да су преварене.
Преварени су и мушки, наравно, само на друге начине.

Данас ви имате само илузију избора јер жене и ушкарци су данас научени да бирају уз помоћ ниских страсти и похлепе за разлику од старијих времена где су код људи владали неки други принципи.
koji?

i danas su br.1 - valjda po njima biras prijatelja,partnera,poslovnog partnera?
Нису број 1, можда 2 или 3 али 1 не. Ако са пријатељем немам никакву заједничку тему и интересовања џабе што је карактер, нећемо се дружити. Ако је пословни партнер неспособан за тај посао џабе што је карактер, нећемо радити. Ако ми жена физички никако није привлачна не могу бити са њом па не знам какав да је карактер. Раније мушкарци нису имали тај проблем претеране визуелне важности. Пре 100 година ако девојка покаже колено то је било падање у несвест, а данас голо колено ни не приметимо јер нам је мозак толико надражен разним много јачим сексуалним призорима да нас такви призори више и "не раде".

Нису број 1, можда 2 или 3 али 1 не. Ако са пријатељем немам никакву заједничку тему и интересовања џабе што је карактер, нећемо се дружити. Ако је пословни партнер неспособан за тај посао џабе што је карактер, нећемо радити. Ако ми жена физички никако није привлачна не могу бити са њом па не знам какав да је карактер. Раније мушкарци нису имали тај проблем претеране визуелне важности. Пре 100 година ако девојка покаже колено то је било падање у несвест, а данас голо колено ни не приметимо јер нам је мозак толико надражен разним много јачим сексуалним призорима да нас такви призори више и "не раде".
Koja je verovatnoca da sa nekim nemas bas nikakvu zajednicku temu? - Prijatelj je prvi na listi koji mora karakterno da mi odgovara.Briga me dal je seksi i dal voli iste filmove kao ja.Koga briga kakva su njegova interesovanja?Moze da bude naucnik a ja konobarica i? Prijatelj je prijatelj. Zena mora da ti bude privlacna ali mora i karakterno da ti odgovara-tu su kljucna i zajednicka interesovanja.

Zena je imala slobodu u zivotu na selu i u proslosti, ali slobodu koja je dolazila iz njenog karaktera, odnosa sa suprugom i nacina snalazenja...Dakle iskljucivo njenom zaslugom... Nije uredu da se takva sloboda pripise jednom drustvu, kao da joj je tu slobodu drustvo udelilo, a ne da se za nju svojim zivotom izborila...Naravno, ne kazem ja da svaka zena kao osoba tu slobodu koristi na neki pravedan nacin, niti je na meni da o tome sudim...
Ono sto sam ja kroz zivot primetio je da muskarci vecinom preziru zene, okrivljuju ih i na njih gledaju sa omalovazavanjem. Rec "zena" upotrebljavaju iskljucivo u negativnom smislu, ne secam se kada sam cuo da je muskarac tu rec upotrebio u pozitivnom smislu...A opet iz iskustva mogu da kazem da su zene bolji ljudi od muskaraca i bolji hriscani...Ono sto prepoznaju kao lose u sebi i medj drugim zenama, cesto ne prepoznaju u muskarcima i onda za njim imaju vise razumevanja...Da ne sirim temu dalje....

Back