Društvo se moralno srušilo kada su ženu izveli iz kuće

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
40.373
Elvedin Pezić iz Bosne i Hercegovine jedan je od najpoznatijih tumača islama u regiji, a njegovi statusi na društvenim mrežama često izazovu veliku pozornost, kao i rasprave zbog njegovih zastarjelih stavova.

Jedan od takvih Facebook statusa odnosi se na položaj žene u društvu.

“Zapadno društvo moralno se SRUŠILO onog momenta kada su ženu izveli iz kuće i onda kada je žena postala sve osim MAJKA!!!”, poručio je Pezić, a njegov status je pokupio preko dvije tisuće lajkova

Neki od pratitelja složili su se s ovom nebulozom.

“Moderno društvo. Ljubomora kod muškaraca umire, a sram kod žena nestaje”, “Istina”, “Tako je, danas sve žene žele da rade samo da bi ostavile djecu nekom drugom da ih čuva, a one kao da se ‘odmore’ od djece jer im smetaju, pa idu da se miješaju s muškarcima”, neki su od komentara.

Jedna pratiteljica jasno je poručila Peziću što misli o njegovoj teoriji.

“Ljude koji misle da su svi belaji nastali kada se ‘žena izvela iz kuće’ ne bi trebalo izvoditi iz kuće. Sramotna izjava! Imam dojam da se pojedini ‘muškarci’ boje da im se ‘žena izvede iz kuće’ jer će, ne daj Bože, svijeta vidjeti pa joj on neće biti zanimljiv. Žena nije objekt da se drži u kući već joj je mozak dat s razlogom, da misli, da se školuje, da napreduje, a naravno i da taj mozak koristi i formira zdravu obitelj”, poručila je, a njen komentar je pokupio preko tisuću lajkova.

Pezićeva Facebook stranica broji preko 220 tisuća lajkova i skoro 300 tisuća pratitelja.

https://6yka.com/bih/izjava-jednog-...-moralno-srusilo-kada-su-zenu-izveli-iz-kuce/

I ovo je BiH

Šta reci i kako ove struje zaustaviti ?

Ne moze moralno da se srusi, kada je uvek bilo moralno dno.

Foliranje morala je u svim drustvima bilo jedan od glavnih diskura u drustvu, ali to foliranje morala nije bilo nikakvo vezivno tkivo drustva.

Foliranje morala u javnom diskursu i javnosti ne odrzava drustvo.

Taj moral u dominatnom javnom diskursu je jedna od najglupljih stvari u istom, i cak je i negativna stvar u drustvu, a ne pozitivna.

Razlog je u tome sto moral u dominatnom javnom diskursu tako dolazi u potpunu neravnotezu sa pravim realnim moralom u drustvu, i realnim ljudskim izborima.

Ja ne znam sta eticari kazu po tom pitanju, jer eticare i nisam citao mnogo, ali postoje neke stvari koje su toliko ocigledne; i ne bih se iznenadio da se i u toj nauci ljudi kroz istoriju foliraju, kao u nekim drrugim.

Danas se ssamo foliranje morala lakse provaljuje.

Ni u srednjem veku pametni ljudi nisu držali ženu u ćupu, makar bio kao bazen.
Jedna od boljih stvari koja se desila u prošlom veku je ustavna sloboda žene koja je svakako bila deo društva, sada je pravac oslobadjanja i dece, pa dežurni komandanti gube moć nasilja...
Bolest u muslimanskom delu evrope nije i bolest arapskog sveta svesnog da je upotreba snage slobodne žena zdravija i korisnija za čovečanstvo nego pesma tiče pevačice...Istina je da je moral u krizi i da je beskrupuloznost bolesnog mozga gora, ali je to samo mala inercija ženskog mentalnog sklopa....koju će same žene da isprave...

Ne moze moralno da se srusi, kada je uvek bilo moralno dno.

Foliranje morala je u svim drustvima bilo jedan od glavnih diskura u drustvu, ali to foliranje morala nije bilo nikakvo vezivno tkivo drustva.

Foliranje morala u javnom diskursu i javnosti ne odrzava drustvo.

Taj moral u dominatnom javnom diskursu je jedna od najglupljih stvari u istom, i cak je i negativna stvar u drustvu, a ne pozitivna.

Razlog je u tome sto moral u dominatnom javnom diskursu tako dolazi u potpunu neravnotezu sa pravim realnim moralom u drustvu, i realnim ljudskim izborima.

Ja ne znam sta eticari kazu po tom pitanju, jer eticare i nisam citao mnogo, ali postoje neke stvari koje su toliko ocigledne; i ne bih se iznenadio da se i u toj nauci ljudi kroz istoriju foliraju, kao u nekim drrugim.

Danas se ssamo foliranje morala lakse provaljuje.
moral je realtivna kategorija. ovde za mnoge mozemo reci da su ili moralni ili amoralni, to i sam znas samo na osnovu nacina kako ekspliciraju svoju misao. a kakav moral imas to se sazna brzo u medjuljudskim odnosima koja ne trpe neka forumska proseravanja.

zapad je generalno izgubio sve sto je gajio kao neku moralnost i zapao u klise cinizma, ironije i ogavnog samodopadanja sto svako ko ima oci vidi. dao ti savet za body of lies...feris koga igra de kaprio je na kraju filma dao bas zbog tih lazi odjebaus agenciji i ostao da zivi medju onom sirotinjom koja gaji bas moralna nacela na koja je tzv. civilizovani deo sveta pljunuo i popisao se.

a to je batice itekako crta snazne licnosti, kao kada kaze ona muslimanka da je htela da ide u usa a on kaze ja bi pre ovde ostao jer bi se mnogo razocarala. i to je istina, svako ko je imalo ziveo u usa zna to. mozda taj i dalje sedi tamo jer je rob kredita il luksuza ili sta ja znam cega, ali da je stani pani, znam da bi mnogi zamenili taj nacin zivota necim mnogo skromnijim...znaci moralnijim.

Elvedin Pezić iz Bosne i Hercegovine jedan je od najpoznatijih tumača islama u regiji, a njegovi statusi na društvenim mrežama često izazovu veliku pozornost, kao i rasprave zbog njegovih zastarjelih stavova.

Jedan od takvih Facebook statusa odnosi se na položaj žene u društvu.

“Zapadno društvo moralno se SRUŠILO onog momenta kada su ženu izveli iz kuće i onda kada je žena postala sve osim MAJKA!!!”, poručio je Pezić, a njegov status je pokupio preko dvije tisuće lajkova

Neki od pratitelja složili su se s ovom nebulozom.

“Moderno društvo. Ljubomora kod muškaraca umire, a sram kod žena nestaje”, “Istina”, “Tako je, danas sve žene žele da rade samo da bi ostavile djecu nekom drugom da ih čuva, a one kao da se ‘odmore’ od djece jer im smetaju, pa idu da se miješaju s muškarcima”, neki su od komentara.

Jedna pratiteljica jasno je poručila Peziću što misli o njegovoj teoriji.

“Ljude koji misle da su svi belaji nastali kada se ‘žena izvela iz kuće’ ne bi trebalo izvoditi iz kuće. Sramotna izjava! Imam dojam da se pojedini ‘muškarci’ boje da im se ‘žena izvede iz kuće’ jer će, ne daj Bože, svijeta vidjeti pa joj on neće biti zanimljiv. Žena nije objekt da se drži u kući već joj je mozak dat s razlogom, da misli, da se školuje, da napreduje, a naravno i da taj mozak koristi i formira zdravu obitelj”, poručila je, a njen komentar je pokupio preko tisuću lajkova.

Pezićeva Facebook stranica broji preko 220 tisuća lajkova i skoro 300 tisuća pratitelja.

https://6yka.com/bih/izjava-jednog-...-moralno-srusilo-kada-su-zenu-izveli-iz-kuce/

I ovo je BiH

Šta reci i kako ove struje zaustaviti ?

Ja kad sam bio mali i naučio da čitam bilo mi zanimljivo da čitam i "novine za velike" a ne samo stripove
i tako ja u "Politici" natrčim na članak gde neka izBosne prijavila muža policiji daleko pre ovog lgbt zakona o "nasilju u braku"
Ono čitava SFRJ bez da se očekivalo šta je usledilo...
Elem, ta žena izBosne otišla u policiju i rekla:
"Jel možete da kažete mom mužu da me bije samo tri puta nedeljno a ne svaki dan? Ja razumem da je on muško i da bije kad neko pogreši nego ne mogu od batina svaki dan da se posvetim deci"

Eto a ti ako oćeš veruj ako nećeš nemoj
Pa tamo ne ulaze u prevoz "ako žena vozi"

Ja kad sam bio mali i naučio da čitam bilo mi zanimljivo da čitam i "novine za velike" a ne samo stripove
i tako ja u "Politici" natrčim na članak gde neka izBosne prijavila muža policiji daleko pre ovog lgbt zakona o "nasilju u braku"
"Jel možete da kažete mom mužu da me bije samo tri puta nedeljno a ne svaki dan? Ja razumem da je on muško i da bije kad neko pogreši nego ne mogu od batina svaki dan da se posvetim deci"

mozda mu kuha dobro pa nek je i srpkinja, ko sto rece onaj mali u ono malo duse :lol:

Ma šta nam napriča? :D

Volio bi gospodinu Elvedinu Peziću stisnuti ruku.

:heart2: :heart2: :heart2: 🐈
girl GIF

Back