- Poruka
- 76.576
А ако Елведин каже ,,Има Бога" а атеиста ,,нема Бога", ко би био у праву?Ni sa jednim ni sa drugim. Nije sve ili ili.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
А ако Елведин каже ,,Има Бога" а атеиста ,,нема Бога", ко би био у праву?Ni sa jednim ni sa drugim. Nije sve ili ili.
U tom slučaju Elvedin ali ako bi ateista rekao "islam je pogrešan" onda bi ateista bio u pravu. Znači obojica bi bili ponegdje u pravu a ponegdje u krivu.А ако Елведин каже ,,Има Бога" а атеиста ,,нема Бога", ко би био у праву?
Уф, Маки, на опасном си путу да те обрлате.U tom slučaju Elvedin
procitaj malo na inglish, ne pise "udariti"....drugo, koliko je krstenih srba i clanova spc iskljuceno iz crkve zbog premlacivanja svoje zene? koliko ih je iskljuceno zbog kradje, sto su zavrsili po zatvorima i td...Kod muslimana itekako piše.
"Muškarci vode brigu o ženama zato što je Allah dao prednost jednima nad drugima i zato što oni troše imetke svoje. Zbog toga su čestite žene poslušne i za vrijeme muževljeva odsustva vode brigu o onome o čemu trebaju brigu voditi, jer i Allah njih štiti. A one čijih se neposlušnosti pribojavate, vi posavjetujte, a onda se od njih u postelji rastavite, pa ih i udarite; a kad vam postanu poslušne, onda im zulum ne činite! – Allah je, zaista, uzvišen i velik!" (En-Nisa 34).
Ajd da pogledamo na arapskom, jeziku na kojem je zapravo to napisano.procitaj malo na inglish, ne pise "udariti"....drugo, koliko je krstenih srba i clanova spc iskljuceno iz crkve zbog premlacivanja svoje zene? koliko ih je iskljuceno zbog kradje, sto su zavrsili po zatvorima i td...
Znači udariti. Intenzitet udarca nije definisan.poenta je da "udariti" ne znaci lupiti joj samar, lupite je sakom u nos, lice il sutnuti je nogom u dupe..
Otkud ja znam to? Pravoslavlje ne odobrava bilo kakvo nasilje u porodici. A svaki se grešnik može pokajati.nisi mi odgovorio koliko je vjernika iskljuceno iz crkve zbog udaranja svoje zene..
Za tu tvrdnju nemaš pokrića. Crkva nikada nije učila da muževi smiju dići ruke na ženu. Tako nešto je protivno duhu pravoslavlja.znaci crkva ne radi na ukoravanju vjernika i iskljucenju jer joj nije uopste ni bitno..
A ja sam ti odgovorio da ne znam. Takvi se podaci ne objavljuju javno.jel ti mene kontas sta ja tebe pitam..crkva nije nikad ucila da smiju dici ruku, al crkva uci o disciplinskim mjerama kad do toga dodje..procitaj malo bolje poslanice pa ces vidjeti..znaci moje pitanje je bilo kad dodje do toga jel crkva ima neke disciplinske mjere prema svojim vjernicima i tipa da iskljucuje vjernike jer svojim ponasanjem sramoti
Da je bila u nekom vrhunskom položaju nije. Da je bila robinja nije ni to.Ću nije bila robinja u tradicionalnom društvu ?
Ti sine pojma nemaš
Odakle ti ideja da se većina gura u garsonjeri? Rijetko ko danas živi u garsonjeri.Gospodo Bože
zaboravio si da se većina gura u garsionjeri sa dvoje djece nemam pojma dje nadje tu idilicnu sliku bašte zdrave hrane i igranje se djecom
Ima žena kojima to jeste zadovoljstvo. I ne žele da rade. I gdje je tu problem. Naravno mnoge žele i da rade. U današnje vrijeme rekao bi većina. I to je sasvim u redu.Odakle tebi ideja i uverenje da je ženi jedino zadovoljstvo konstanto brinuti o kući i deci ? I kad ta deca odrastu o kome onda da brine? Ili praviti svake godine po dijete tako da sa 50 godina rodi poslednje ?
Odgovori
izmedju vjernika, clanova crkve, na crkvenom odboru...ne mislim ni ja javno da pop na tv objavljuje imena...crkva ne uci, al crkva nigdje na neki nacin ne ukorava vjernike da bi ovaj znao kakve posljedice snosi zbog sramnog cina..a to je isto zadatak crkve da disciplinuje vjernike...ako to crkva ne radi, dzabe prica joj nije lijepo tuci zenu...A ja sam ti odgovorio da ne znam. Takvi se podaci ne objavljuju javno.
Posljedice takvog čina treba da budu zatvor i kazna. Inače kako ti znaš da li crkva ukorava?izmedju vjernika, clanova crkve, na crkvenom odboru...ne mislim ni ja javno da pop na tv objavljuje imena...crkva ne uci, al crkva nigdje na neki nacin ne ukorava vjernike da bi ovaj znao kakve posljedice snosi zbog sramnog cina..a to je isto zadatak crkve da disciplinuje vjernike...ako to crkva ne radi, dzabe prica joj nije lijepo tuci zenu...
Kad si ti zadnji put bio na liturgiji? Naročito u nekom malom selu.to je zemljska kazna...treba malo i duhovna kazna....otidji u neku manju crkvu u nekom selu, neces cuti da pop ukorava vjernike, a sve se u malom mjestu zna ko samara zenu...a zna i pop kad ide da osvestava kuce..
Dule je u njegovom slucaju skracenica od ''Abdulah'', ne od ''Dusan''.Овај Дуле Хамасенда је најдосаднији исламски фанатик на Балкану.
Sasvim suprotno, to je islam u svojoj cistoj formi.to je neka sektaska bitanga, kao ovi sto vladaju Iranom.
Svi su vernici takvi: ''nasa vera je jedina prava , a svako ko ne veruje ili se ne slaze treba da gori u paklu''.Ovo je razlog zašto se sa fanatičnim vernicima ne može ni razgovarati, vi niste sposobni za dijalog, za kritičko razmišljanje.
Iskreno, coveku koji izjavi da zena treba da uzme od odmora da bi rodila dete nemam sta reci, niti smatram da si uopste sagovornik sa kojim mogu komunicirati. Pridruzi se ekipi na ignoru.
Ево лепо испод шта сам написао, да сви виде још један твој спин. И тиме званично завршавам са тобом. И онако ништа продуктивно није из тога изашло, јер само спинујеш и вртиш једно те исто.Дакле жене неће породиљско? Узимају од годишњег да се породе?
Тражи се разлог зашто је друштво овакво какво је. Ја само показујем да приче феминиста како жене имају мање права од мушкараца нису тачне, јер у ствари имају и више права и мање обавеза од мушкараца. Дакле те приче како само хоће једнакост су приче за малу децу, јер су већ повлашћене. Закон их третира као децу, а неке хоће још повлашћенији положај.Немој више молим те...