Društvo se moralno srušilo kada su ženu izveli iz kuće

Kod muslimana itekako piše.
"Muškarci vode brigu o ženama zato što je Allah dao prednost jednima nad drugima i zato što oni troše imetke svoje. Zbog toga su čestite žene poslušne i za vrijeme muževljeva odsustva vode brigu o onome o čemu trebaju brigu voditi, jer i Allah njih štiti. A one čijih se neposlušnosti pribojavate, vi posavjetujte, a onda se od njih u postelji rastavite, pa ih i udarite; a kad vam postanu poslušne, onda im zulum ne činite! – Allah je, zaista, uzvišen i velik!" (En-Nisa 34).
procitaj malo na inglish, ne pise "udariti"....drugo, koliko je krstenih srba i clanova spc iskljuceno iz crkve zbog premlacivanja svoje zene? koliko ih je iskljuceno zbog kradje, sto su zavrsili po zatvorima i td...

jel ti mene kontas sta ja tebe pitam..crkva nije nikad ucila da smiju dici ruku, al crkva uci o disciplinskim mjerama kad do toga dodje..procitaj malo bolje poslanice pa ces vidjeti..znaci moje pitanje je bilo kad dodje do toga jel crkva ima neke disciplinske mjere prema svojim vjernicima i tipa da iskljucuje vjernike jer svojim ponasanjem sramoti
A ja sam ti odgovorio da ne znam. Takvi se podaci ne objavljuju javno.

Ću nije bila robinja u tradicionalnom društvu ?

Ti sine pojma nemaš
Da je bila u nekom vrhunskom položaju nije. Da je bila robinja nije ni to.
Gospodo Bože

zaboravio si da se većina gura u garsionjeri sa dvoje djece nemam pojma dje nadje tu idilicnu sliku bašte zdrave hrane i igranje se djecom
Odakle ti ideja da se većina gura u garsonjeri? Rijetko ko danas živi u garsonjeri.

Odakle tebi ideja i uverenje da je ženi jedino zadovoljstvo konstanto brinuti o kući i deci ? I kad ta deca odrastu o kome onda da brine? Ili praviti svake godine po dijete tako da sa 50 godina rodi poslednje ?

Odgovori
Ima žena kojima to jeste zadovoljstvo. I ne žele da rade. I gdje je tu problem. Naravno mnoge žele i da rade. U današnje vrijeme rekao bi većina. I to je sasvim u redu.

A ja sam ti odgovorio da ne znam. Takvi se podaci ne objavljuju javno.
izmedju vjernika, clanova crkve, na crkvenom odboru...ne mislim ni ja javno da pop na tv objavljuje imena...crkva ne uci, al crkva nigdje na neki nacin ne ukorava vjernike da bi ovaj znao kakve posljedice snosi zbog sramnog cina..a to je isto zadatak crkve da disciplinuje vjernike...ako to crkva ne radi, dzabe prica joj nije lijepo tuci zenu...

izmedju vjernika, clanova crkve, na crkvenom odboru...ne mislim ni ja javno da pop na tv objavljuje imena...crkva ne uci, al crkva nigdje na neki nacin ne ukorava vjernike da bi ovaj znao kakve posljedice snosi zbog sramnog cina..a to je isto zadatak crkve da disciplinuje vjernike...ako to crkva ne radi, dzabe prica joj nije lijepo tuci zenu...
Posljedice takvog čina treba da budu zatvor i kazna. Inače kako ti znaš da li crkva ukorava?

Iskreno, coveku koji izjavi da zena treba da uzme od odmora da bi rodila dete nemam sta reci, niti smatram da si uopste sagovornik sa kojim mogu komunicirati. Pridruzi se ekipi na ignoru.
Дакле жене неће породиљско? Узимају од годишњег да се породе?
Ево лепо испод шта сам написао, да сви виде још један твој спин. И тиме званично завршавам са тобом. И онако ништа продуктивно није из тога изашло, јер само спинујеш и вртиш једно те исто.

Немој више молим те...
Тражи се разлог зашто је друштво овакво какво је. Ја само показујем да приче феминиста како жене имају мање права од мушкараца нису тачне, јер у ствари имају и више права и мање обавеза од мушкараца. Дакле те приче како само хоће једнакост су приче за малу децу, јер су већ повлашћене. Закон их третира као децу, а неке хоће још повлашћенији положај.

Ево, најједноставнији пример је абортус. Ако неће да роде, какав год да је разлог, могу да абортирају. Избегну одговорност, и ником ништа, мушкарац нема право гласа. Али ако хоће да роди, е онда мушкарац опет нема право гласа, и још губи право да располаже својом имовином како хоће. Тада се од њега захтева да финансира женску одлуку да роди.
Дакле овако испада или да је женско објекат који се не пита ни да ли хоће да има сексуални однос нити на који начин, или да се сваки полни однос дешава без пристанка жене или на начин на који она то не жели (тј. испада да је сваки полни однос силовање).

Back