Dresura pasa

:D:D:D:D:D Pa sto? To kad ga naucis posle sve ide lakse.Ej pa od neceg moras poceti sa dresurom,ako oces da ga ucis.
Pa gde nam je sad SARA?:D
Kazem ja nema ucenja preko interneta nego popljuni u ruke i gas.
Neznam ja vama ovako sve to da objasnim,kako ja to radim vec treba videti to na delu.
Neznam ja lepo da pricam kao neki ja radim.

Migora, dobro nam se vratio. :)

Mackic zao mi je sto si odustala. Moze on to da savlada, nije teska komanda a korisna ti je i zanimljiva. Ako mogu da predlozim, ne moras da ga ucis da se propne na zadnje noge da bi zatvorio vrata, moze i njuskicom ili sapom.. :)

Migora, dobro nam se vratio. :)

Mackic zao mi je sto si odustala. Moze on to da savlada, nije teska komanda a korisna ti je i zanimljiva. Ako mogu da predlozim, ne moras da ga ucis da se propne na zadnje noge da bi zatvorio vrata, moze i njuskicom ili sapom.. :)

Ne dobro se ti nama vratila:-) Ja nisam nigde ni odlazio ti si falila par dana.
Ajde sad i ti mucis nasu Mackic vidis da joj to ne ide.Lepo sam reko nije to za svakog,al sad SVI hoce u dresere.Brzo se to iskristalise vidi se ko moze a ko ne.Kvalitet ispliva odma na povrsinu,i vidi se.

Ljudi vi ste genijalci;)Citao sam sinoc vase postove i jutros kupio jednorednu poludavilicu...i gle cuda,prvi put do sada sam ja vodio Reu a ne ona mene:lol:Danas smo se malo navikavali ali krecemo uskoro intenzivno da lecimo lose navike.

:lol::lol: to je bio i sa nama slucaj:lol:ide on prilicno lepo kad nema sta da mu ometa paznju,al cim vidi psa ili macku odosmo i ja i on.A kad dodjem kuci ruka mi otpada.Juce je prvi put lepo setao.Stvarno jednoredna davilica cini cuda.A naostrili se mi za danas ali kisa pada:cry:,cekam da stane pa odosmo...:mrgreen:

Ne dobro se ti nama vratila:-) Ja nisam nigde ni odlazio ti si falila par dana.
Ajde sad i ti mucis nasu Mackic vidis da joj to ne ide.Lepo sam reko nije to za svakog,al sad SVI hoce u dresere.Brzo se to iskristalise vidi se ko moze a ko ne.Kvalitet ispliva odma na povrsinu,i vidi se.

Ma kakvi, daleko od toga da je mucim ali znam kako je dobar osecaj kada uspes da ih naucis nesto, cak i osnovne komande koje samo i znam da je naucim, a treba puno strpljenja ali i da se voli da se radi sa njima. Ja uzivam dok radim sa njom jer je toliko smesna dok pokusava da ukapira sta joj govorim.. potajno crkoh od smeha u sebi. :D Mislim da Mackic i Tedi mogu, samo istrajati, ako stvarno zeli da ga nauci.. :)

Tebi svaka cast za sta uspevas sa psima, ali moram biti iskrena i reci da mi se ne svidja sto ih udarate. :-(

nije to udaranje, palica kojom se preti psu nije tvrda i stvarno ne moze nauditi psu, ali kada se gleda sa strane stvarno se moze pomisliti da metoda nije humana. vise psa zaboli cim ( jednorednom ) davilicom neko udarac vezbovnom palicom.

DOGG verujem da je tako, ali eto ni davilice mi se ne svidjaju. Sta znam, uvek sam za bilo koju metodu osim da ih zaboli. Ja sam ti totalni laik po pitanju napredne dresure ali mislim da moze da se izbegle davilica i palica.

verujem saro i stvarno te razumem, takodje sam protiv svakog nasilja ne samo nad psima nego nad svim zivotinjama ali postoje tvrdi psi koji jednostavno ne mogu drugacije da se nauce necemu bez upotrebe davilice. recimo konkretno u mom slucaju nanda sam skoro sve naucio na foru bez upotrbe ostrine i davilice a vec njegov mladji brat je morao ( nazalost ) da okusi davilicu. do sada sam na njemu pokidao tri jednoredne davilice

Ne znam nista o naravi NO ali izgleda da koliko su neki Dogosi traposi, toliko su pojedini NO izuzetno tvrdoglavi, u svakom slucaju ne sumnjam da znate kako je najbolje sa njima raditi.

Ja mog mao pre setala nekih 5 minuta sa davilicom i cim sam usla u dvoriste i pustila ga on utrco u kucicu,bas se nesto uplasio,a nije cimao mnogo,a isao je lepo pored noge,znaci nije ga skoro uopste davila...:cry:
Sto se toliko plasio?:roll:

ne smes laki mi da preteras sa davilicom, kada nije poslusan namestis davilicu da steze i onda ga malo povedes tako, cim malo udari u poslusnost onda mu zakaci i drugu alku ( da ga davilica ne steze ) i nastavi da ga vodis i povremeno mu komandujes pored ili koju vec komandu koristis. ne smes mu na svakih deset koraka komamdovati nego mu izdaj komandu i pokusaj sto duze da ga vodis bez korekcije ali mislim da bi pored toga mogla malo i da povedes psa uz zid kako je migora opisao na nekoj strani iza.

ako voli lopticu ili drvo ili neki poseban predmet to drzi u levoj ruci uz butinu da ga on ne vidi bas najbolje ali da zna da je tu i tako ga vodi ali mu ne daj predmet i onda mu mozes nametnuti svoj tempo hoda. cesto menjaj pravac kretanja ( naglo okretanje za 180 stepeni ) samo ne toliko naglo da ga uplasis i dok se okreces malo mu pokazi predmet pa tako par puta i svaki treci cetvrti put sakrij predmet da se ne navikne da se krece ako drzis nesto

Кад сам ја успела једног рота да натерам да иде поред (јао што је тај вукао, није било шансе никако другачије осим са давилицом) успећете и ви. И даље је имао тенденцију за вучењем али није смео.

Cak i moj Gizmo ima davilicu zbog koje ne voli da seta samnom, cim udjemo u neku guzvu, ja mu otkacim drugu alku jer su ga moji totalno raspustili. Ali misllim da je to ipak za njegovo dobro, imamo puno ogromnih lutalica po gradu, ne bi valjalo da privlaci paznju. I ne bih rekla da ih boli, vise da je neprijatno.

Мигора, жао ми је, али остајеш сам, без помоћника. Напуштам све. Стварно ћете ми сви недостајати, много сте ми драги и ви и ваши љубимци.

Мигора, жао ми је, али остајеш сам, без помоћника. Напуштам све. Стварно ћете ми сви недостајати, много сте ми драги и ви и ваши љубимци.

Ako TI odes odo i ja!!!! Necu da ostanem u rukama kod one Mackic !:-(

Back