Dresura pasa

DSC00230-1.jpg

Evo pocetni polozaj,SEDI. U desnoj ruci je loptica a njegova glava je GORE.;)
Sve je napisano,korak po korak i vi cete uspeti,normalno ko je uporan.Dok ne podigne glavu NEMA LOPTICE ili sta vec vole.To upamtite,mozda ne ukapira odma al ce ubrzo shvatiti sta se trazi od njega -nje.

IMG_5656-1.jpg

Evo ja sam moju SEVE ovako ucio,dok je nisam posle prebacio na lopticu i dok nije ukapirala da glava MORA gore.
IMG_5657-1-1.jpg

E onda posle dobrog drzanja glave dobija nagradu.
Ovo je moj sistem. Svako ima neki drugi,sve zavisi od psa kakav je temperament!!

MILI sad si ti zvanicno moj zamenik!!!!!:D Ajd sad i tebe da cujemo malo,kolko znas znas pa ipak imas i ti nekih caka,znam ja to nisi ti bas pocetnik vidim ja to.Kad si prvo pismo napisala odma sam video da si i ti Djavolcic!:D Nemas pojma kolko mi je drago kad si se vratila,sunce me ogrejalo veruj mi.Bio sam u kanalu!!!

Хвала, Мигора, уживала сам у сликама. И текстовима. Све ме то подсећа на мог пса и оно што сам радила са њим. А за рукав - ух, видела сам шта им је мој рот радио, једног дресера је успео и да обори на земљу, наравно, није га напао, а нико од њих није успео да га одлепи са земље (читај: 55 кг чисте масе на 67 цм висине).
А тај контакт о коме причаш - и то сам искусила, са друга два рота. Једну женку сам тотално обрнула, била је баш дивља и ништа није хтела да слуша и умела је да нападне човека из чиста мира, после је само пао коментар "јао, па ово није мој пас"! Ето толики преображај је био.

Не знам да ли је ова цака прихватљива, али ја сам користила кратак трзај десним раменом кад би пас требао да направи пун круг око мене и он би очас посла то обавио.

Migora ja ne znam sta da ti kazem osim veliko HVALA. Ovakva objasnjenja nema nigde da se nadju.
Kad budemo dolazili kod tebe donosim ti neku domacu rakiju ili vino moz da biras:) Probacu sve sutra pa javljam kako je bilo.

Ima pritisak od povodca jer ga ne nosi cesto sto je isto moja greska. Zivim na 2min od parka i onda je ni ne stavljam na povodac kad idemo u setnju jer nemam potrebu. Ma bice to sve ok samo vezda(pravilna) i to je to. Pozz

Seve045-1.jpg

Ovo mi je naj draza slika od svih.Neznas koji je bolji,od boljeg ovaj Dzoki ludak preterano ostar a Nole stabilan i precizan,pravi karakter NOvcara tacno po knjigama kako treba da bude.

CD122-1.jpg

Seve i Nole.Znala je Seve skim treba da se druzi jos kao mala devojcica.Al je ta bila opajdara svoje vrste:D
SEVEBG-1.jpg

A vidi je sad ozbiljna gospodja.Neznam ko je ovo sliko,al je sliko svaka cast!!!!Dobice od Seve 1 stene.;)

Back