Dresura pasa

Pitanje za prijatelje Migoru i Dogga. Naucio sam Donu da ide pored super pomocu loptice ali sad imam problem jer nekad ode previse ispred mene. Ja sam kriv za to jer je nisam prvo ucio sa povodcem nego odmah bez. Kad joj stavim povodac nekako i nece lepo da radi ne moze da se skoncentrise na lopticu. Ima li nekog resenja? Isto kad pravim okred pravi preveliki luk oko mene.

Мигора, жао ми је, али остајеш сам, без помоћника. Напуштам све. Стварно ћете ми сви недостајати, много сте ми драги и ви и ваши љубимци.

MILI BRE PUSTI BUDALU! Sta cemo mi bez tebe? Nekako ste mi ti i Smeh asocijacija na ovaj pf, nece biti isto bez tebe.

Ako TI odes odo i ja!!!! Necu da ostanem u rukama kod one Mackic !:-(

Migora, nemoj sad i ti. Ajde da je ubedimo da ostane. I ne sekiraj se oko Mackic, Mili je resila da se solidarise sa njom, pogledaj kad budes imao vremena lepljivu temu Vasi predlozi, sugestije i primedbe, bice ti sve jasno. Ipak ne bi bilo isto ni bez Mackic.

Pa ne mogu da verujem, bolje bi bilo da je ovo samo neka sala!?:shock:
Nadam se da ce mi neko ipak odg...Nama nije problem da naucimo npr komandu SEDI :) ali sta ce biti kad prestanem da mu dajem poslasticu svki put kad ispravno izvrsi komandu? Sta ako onda i on prestane da me slusa...? :roll:
Daj, brate, nemojte da idete, sto to? Pa bas bi bilo ruzno bez vas... :cry:

Pa ne mogu da verujem, bolje bi bilo da je ovo samo neka sala!?:shock:
Nadam se da ce mi neko ipak odg...Nama nije problem da naucimo npr komandu SEDI :) ali sta ce biti kad prestanem da mu dajem poslasticu svki put kad ispravno izvrsi komandu? Sta ako onda i on prestane da me slusa...? :roll:
Daj, brate, nemojte da idete, sto to? Pa bas bi bilo ruzno bez vas... :cry:

A sto ga ne ucis bez poslastice? I mazenje Uz BRAVO moze da bude nagrada,po mom misljenju mnogo efikasnija od poslastice.

Ja sam mog psa ucila da baci pet,da jednu pa drugu sapu,sedne i legne uz poslasticu i sad kad vidi da nosim hranu on sve to uradi bez da mu to trazim.
Komande pored,mesto i cekaj je ucio uz Bravo bez poslastice i to odlicno slusa onda kad mu kazem.
Samo da kazem da gajim pse koji su jako teski za obuku,pa ako su oni naucili bez poslastice,moze i tvoj pas.

Inace sam veliki protivnik ucenja uz poslasticu,pogotovo napolju,jer onda pas kapira da napolju moze da jede pa cesto to prvo i nauce. Mi smo naseg muzijaka 3 puta vracali sa same ivice zivota zbog otrova.

keksice i slicno treba koristiti samo dok je pas stene kako se ne bi dogadjalo da spasavate psa kao vilus, cist pakao, neka mu pored obozavanog predmeta pohvala bude veliko bravo i mazenje po grudima i vratu

e i ja sam mog ucila sa poslasticama,tako sam procitala u nkoj knjizi koju je kao napisao iskusni odgaivac nemackog ovcara. Ali oducili smo se od toga,tesko,ali nekako,sad ucimo uz lopticu,i sve je mnogo jednostavnije......

Јесам, вратила сам се! Душа ме је болела кад сам прочитала да ћеш и ти да идеш, па куд да оставиш своје најверније ученике овде?

Necete mi verovati,suze su mi udarile na oci kad sam ovo pisao jedva sam video slova od suza.E sad ako neko opet za...e temu dovescu sva 3 moja kera i neko ce biti iscepan,o svom trosku dolazim:mad:.dosad sam bio na dosta foruma al nigde nisam ostao tako dugo ko ovde,a da mi nije lepo otiso bih jos ojojjoj,davno.Zato ajmo da se slozimo i da ne zezamo jedno drugo AKO moze.Za kvalitet smo potrebni svi a za skart samo jedan.Prema tome citajte i uzivajte AKO necete trazite drugog dresera pa nek vam on prica (ako koji to hoce).Sumnjam.Mili samo za tebe sad da postavim neke slike,to ti je srdacan pozdrav od MIGORE.

Хвала и теби што си ту! Ма научићемо ми те њихове кучиће да буду прави пси! ;) Поред тебе не могу да оману. Не знам ниједног другог дресера који се усудио да буде пожртвован и несебичан па да дели своје знање са другима, зарад ничега. Ту имаш моје поштовање. А какви су ти пси, немој молим те сву тројицу, бре, довољан је и један, видимо како су опаки!

Piton-1.jpg

Piton1-1.jpg

Piton2-1.jpg

Kao sto i rekoh Mili ovo je za tebe ,da vidis da sam i rota drzo na rukavu.Ovo mu je drugi put da je pusten na rukav.Taj danas ubija,koliko je ta zivotinja teska joj.

Losmi vidi ovako sam kazes da si radio bez povoca.A sto?Uci prvo na povocu,e sad kazes da nece tako,pa nece jer nije tako slobodna ima pritisak od povoca,tu tyreba da se setis sto.Jel si je treso?No nije bitno daj da je uradimo.Vodi je pored zida u levoj ruci drzi povodac na krace a u desnoj lopticu,i backaj lopticu u ruci da je ona vidi privuci joj paznju.Kad vidis da je lepo krenula i digla glavu daj joj (baci joj) lopticu u usta da uhvati.I onda tako radi,samo joj pricaj nesto,ja mojima pricam ''gde je loptica'' i cim digne glavu evo je leti u usta.tako radi makar 5 metara na dan i to je nesto,i posle povecavaj.E sad velik krug kad obilazi oko noge?Kad je na povocu isto radi samo se okreni zajedno sa njom na desno ceo krug al joj pokazivaj lopticu u desnoj ruci i cim je lepo i ''brzo'' obisla daj joj.Znaci ides sa njom i malo cucni i to uradite privuci je malo al pokazuj lopticu i ne boj se.Nadam se da ces uspeti.Tako ja radim.Samo je bodri bravo bravo dije loptica ili kako hpoces.Ajd sad kreci.
DSC00220-1.jpg

Evo ti p[rimer pogledaj u desnoj saci sa povocom je loptica!!!! Vidi kako ja to drzim sve u ruci LABAV POVODAC nema greske cim se priljubi uz nogu i glavu digne daj joj.Mili ovaj je bio kao tvoj ludak za lopticom.

Ovaj je iso pored sve je od snega pravioPRASINU.:lol::ok::rotf: Samo sam poslusnost radio nisu hteli rukav jer ga nebi obuzdali.Sa ovim sam se odmarao kad smo radili.Ja mu zakopam lopticu u sneg i dok ne nadje ne odustaje.I njega sam zeleo da imam taj bi cuda pravio samnom,kako me voleo ludo.A sto? Pa kontakt je bio 100% e to kad se dobije onda mu radi sta hoces.

Back