DRAMA U VALJEVSKOJ GRAČANICI Policija uhapsila 20 vernika

Sad ozbiljno.
Vidimo da je svako uplitanje države u ekonomske procese neprihvatljivo. Zato država Srbija treba da odbaci ekonomsku praksu Najljepše Koreje i mrtve USSR koja se zove "centralno planiranje" i usmjeri svoje potencijale u školovanje mladih fizičara. Pa ako bude imala pameti, možda neko od njih bude dio tima koji će sagraditi prvi fusioni reaktor na teritoriji Srbije.

To nije ozbilno. Ti mladi fizičari ima da zbrišu čim im se ukaže prva prilika.

Niko ne želi da živi u korumpiranoj državi.

ДВЕРИ: Oштро се противимо потапању Ваљевске Грачанице

Ионако смо свакодневно изложени потапању свега моралног, духовног, породичног и традиционалног у српском народу. Остало је још само да се и светиње које имамо физички затру из колективног памћења српског народа.

Поводом најава да ће акумулацијом вештачког језера на брани Ровни бити потопљена велика светиња СПЦ – Ваљевска Грачаница, Српски Покрет Двери изражава оштар протест и позива све појединце и забринуте грађане да дају подршку верном народу Епрахије ваљевске које се противи овом срамном чину властодржаца!

Ионако смо свакодневно изложени потапању свега моралног, духовног, породичног и традиционалног у српском народу, остало је још само да се и светиње које имамо физички затру из колективног памћења српског народа.
Подсећамо јавност да је један од разлога великих поплава у пролеће 2014. било и немарно руковање преградама на брани ”Ровни”. Поред тога што је планирано да се трајном забораву пошаље ова велика светиња са гробовима који датирају још из 10.века, прављње ове акумулације трајно би пореметило микроклиму Ваљевског краја и дугорочно изавало бројне негативне климатске промене са негативним утицајем на здравље људи и економију ваљевског краја, а дугорочно и безбедност целог града Ваљева са околином.

Зато се Српски Покрет Двери прикључује борби против потапања Ваљевске Грачанице и апелује на надлежне да хитно обуставе даље планове на овом погубном послу, који ће се на крају као проклетство обити о главу оних који овакво злодело спроводе над сопственим народом.
Информативна служба Српског Покрета Двери

ШТО нису отишли да чувају СТРАЖУ са оним мученицима, што их полиција к`о животиње избаци из манастира:?:

Да својим телима стану у одбрану, а не САОПШТЕЊИМА:roll:

ШТО нису отишли да чувају СТРАЖУ са оним мученицима, што их полиција к`о животиње избаци из манастира:?:

Evo, ja do jutros nisam znao da se ovo kuva. Ali Dveri u Valjevu su svakako morale nešto da urade po tom pitanju prve.

Poslednja izmena:

Да, и ја се исто то питам..........:cool:

Ovo mi lici na mudjahedine iz ISIS-a koji porusise stari grad Palmiru!
Mozda, cak, i gore!
Vi u Srbiji rusite tragove svoje historije!

На власти имамо људе КОЈИ НИСУ ЧЕСТИТИ СРБИ и ОНЕ КОЈИ СУ НЕКАКВИ ПОЛУТАНИ ДОШЛИ КО ЗНА ОДАКЛЕ У БЕОГРАД И ЗАСЕЛИ НА ВЛАСТ А ПОД КОНТРОЛОМ СУ СТРАНИХ СЛУЖБИ - према томе ови потези су очекивани..... једино не знам ГДЕ ЋЕ ПОБЕЋИ КАД ОВДЕ "ПУКНЕ ТРПИЛО"..........

п.с. Не треба заборавити да су стране антисрпске службе ОДШКОЛОВАЛЕ и УСТОЛИЧИЛЕ НА ЗАПАДУ многе наше људе које овде представљају као еХперте свега и свачега а то траје још од 1990 - значи имали су времена читавих 25 година...........

На власти имамо људе КОЈИ НИСУ ЧЕСТИТИ СРБИ и ОНЕ КОЈИ СУ НЕКАКВИ ПОЛУТАНИ ДОШЛИ КО ЗНА ОДАКЛЕ У БЕОГРАД И ЗАСЕЛИ НА ВЛАСТ А ПОД КОНТРОЛОМ СУ СТРАНИХ СЛУЖБИ - према томе ови потези су очекивани..... једино не знам ГДЕ ЋЕ ПОБЕЋИ КАД ОВДЕ "ПУКНЕ ТРПИЛО"..........

п.с. Не треба заборавити да су стране антисрпске службе ОДШКОЛОВАЛЕ и УСТОЛИЧИЛЕ НА ЗАПАДУ многе наше људе које овде представљају као еХперте свега и свачега а то траје још од 1990 - значи имали су времена читавих 25 година...........

Све то стоји. Али мене нешто друго забрињава. ШТА је са народом из Ваљева и околине Ваљева. Не могу да верујем да нису упознати са тим шта ће им се десити када се направи та брана. Да ли су они свесни шта ће им се сручити на главу:?:

Хидролошке и геолошке карактеристике тла, за хидро акумулацију Ровни са максималном котом акумулације од 364 метара надморске висине је таква, тврде стручњаци, да су велики изгледи да може доћи до еколошке катастрофе. Јер уколико хидроакумулација Ровни премаши коту 333, барска вода ће загадити огромне ресурсе подземних вода за пиће. Професори са Рударско – геолошког факултета, те Геолошког института, у више наврата су упозоравали на неопходност рада на независној Студији изводљивости.

...

- У будуће акумулационо језеро сливаће се муљ, лишће и метали из пестицида и вештачких ђубрива, тако да је употребљивост такве воде крајње дискутабилна. Таква вода из језера ће кроз кречњак загадити подземне воде и врела Градац и Пакље која Ваљево снабдевају најквалитетнијом водом у Србији. Ваљевци морају бити свесни да добијају потенцијалну хидрогеолошку бомбу над главом јер нису урађене ни анализе утицаја акумулације на сеизмичност и микроклиматске односе

---

Како се наводи у независним студијама Ваљево има нескоришћене ресурсе питке воде за још неколико Ваљева. Ни Пакаљска врела ни вода уз Градачких врела нису сакупљене, а Ваљево још лежи над највећим подземним језерима питке воде Лелићког карста. Изнад манастира Грачаница, у кањону Сушице налазе се кречњачки подземни понори, јаме и порозно тло, те реке понорице, а који су подземним токовима повезани са изворима реке Градац, врелом у Пакљама и свим подземним језерима на којима почива Ваљево. Вода из акумулације Ровни , загађена не само хемикалијама са њима, већ и тешким металима из напуштених околних рудника трајно би уништала ова блага.

Da su ih bar odškolovali kako treba no bacali na nekakve kurseve koji su ih samo dodatno zaglupeli...ništa gore nego polupismen, ni tamo ni 'vamo pa nam ih takve i vratli, tačno kažeš eXperti.

Vidiš da ovi eXperti numeju ni da prekopiraju nešto korisno od drugih, izmeštanje manastira na sigurniju lokaciju što tri kršna seljaka komotno mogu i sama da obave uz par balvana sa točkovima al' ova nepismena marva jok :roll:

SNS bezboznici ruse i zatrpavaju vodom srpske svetinje...

Kako vi Pravoslavnima radili - tako vama Bog vracao bezboznici.

Nisam vernik, ali ovo je zaduzbina, kulturno dobro, koje ni jedan jedini narod ne bi porusio! Prvo hrast, sad ovo, sta je jos potrebno da se desi pa da se ovaj narod probudi?

- - - - - - - - - -

Evo, ja do jutros nisam znao da se ovo kuva. Ali Dveri u Valjevu su svakako morale nešto da urade po tom pitanju prve.

Zao mi je sto sam im dala svoj glas na predhodnim izborima! To mi je za nauk da na izbore vise ne izlazim. Stanje se ovde moze promeniti jedino ako se pojavi neko kao na datom snimku ko ima srce i hrabrosti
!

Све то стоји. Али мене нешто друго забрињава. ШТА је са народом из Ваљева и околине Ваљева. Не могу да верујем да нису упознати са тим шта ће им се десити када се направи та брана. Да ли су они свесни шта ће им се сручити на главу:?:

Verovatno nisu upoznati ili vrlo malo njih koji ne mogu ništa tu da promene, urade.

I mi smo ovde svesni svega što nam se svima dešava pa šta možemo i šta radimo sem što piskaramo tu i tamo ?

U čijeg tatka veća patka u toga i vlast i narodna milicija .

Obratiti pažnju i na maliciozni naslov ( ne upratih odakle je ovo preneseno) i način kako su predstavili te ljude : kao uhapšeno 20 vernika bla bla , samo je falilo da pored toga napišu sektaša, budala, čobana i da šire narodne mase samo pređu preko toga...

Nemaju ljudi danas ni vremena ni želje da se zadržavaju na sitnicama koje su im dalje od mesta prebivališta i osnovnih im interesovanja kako prehraniti sebe i decu i opstati u ovom ludom vremenu sa ludacima koji odlučuju o našim životima, ja ih i ne krivim zbog toga jer i nisu plaćeni za to poput svih drugih grupa i grupica, politikantskih partija koje se debelo nafatiraju i fatiraju iz naših džepova , a ćute k'o mulci na sva ova zlodela.

Eto te dveri što ih neko gore spomenu , umesto što se krljaju zbog neke ženetine i love ko je više maznuo ili će tek maznuti što oni ne stadoše u prvoboračke redove kad već glume opoziciju i šatro patriotizam ?

Kako im ortaci radikali i Roksandina * dss ?

Svi junaci nikom ponikoše...

* Roksanda samonazvana Sanda.

- Svi ljudi na videu su sektasi, odpadnici SPC! Ziloti, njima popovi ne dolaze u kucu da svete vodicu, njima dolazi vodja ove bande, proterani monah Antonije.
- Samo ti ziloti brane tu crkvicu, kad su bili protesti u Valjevu povodom ovoga uspeli su da sakupe citavih 20 ljudi od 100 000 ljudi koliko Valjevo ima sa okolinom.
- SPC je danas dosla i pokupila ikone i ostale vredne stvari. Oni su dobili kompenzaciju za ovu crkvu.
- To zvono je skinuto danas
- "Branitelji" su gomila matoraca koji nose uniforme kao ustase,a zovu sebe Cetnicima, taj raspop i par luda sto je pokupio.
- Taj raspop je napravio u vise navrata stetu na brani od 800 000 dinara.

Imate grupu na fb-u Valjevska Dracanica pa vidite ko su i branitelji i koliko su ovi vec razrusili.
Da sam ja neka vlast, sve bi ih u zatvor na jedno godinu dana da sade krompir.

Dobro, neka je sve to i istina, nisam znala koji su ti ljudi što su danas protestvovali protiv rušenja našeg kulturnog blaga, manastira ali da su i najgori svaka im čast.

Jer hranimo i tovimo tolike politikante i grupice građana koji q ne mrdaju ni za šta sem za budžetsku sisu i NIKO se nije udostojio da glas pusti za ovaj nemoral jer rušiti takvu jednu vekovnu svetinju , spomenik naše civilizacije i jeste zlodelo i nemoral najgore vrste.

Obratiti pažnju i na maliciozni naslov ( ne upratih odakle je ovo preneseno) i način kako su predstavili te ljude : kao uhapšeno 20 vernika bla bla , samo je falilo da pored toga napišu sektaša, budala, čobana i da šire narodne mase samo pređu preko toga...

Nemaju ljudi danas ni vremena ni želje da se zadržavaju na sitnicama koje su im dalje od mesta prebivališta i osnovnih im interesovanja kako prehraniti sebe i decu i opstati u ovom ludom vremenu sa ludacima koji odlučuju o našim životima, ja ih i ne krivim zbog toga jer i nisu plaćeni za to poput svih drugih grupa i grupica, politikantskih partija koje se debelo nafatiraju i fatiraju iz naših džepova , a ćute k'o mulci na sva ova zlodela.

Eto te dveri što ih neko gore spomenu , umesto što se krljaju zbog neke ženetine i love ko je više maznuo ili će tek maznuti što oni ne stadoše u prvoboračke redove kad već glume opoziciju i šatro patriotizam ?

Kako im ortaci radikali i Roksandina * dss ?

Svi junaci nikom ponikoše...

* Roksanda samonazvana Sanda.

ИСТИНА ЈЕ ЈЕДНА

Back