DRAMA U VALJEVSKOJ GRAČANICI Policija uhapsila 20 vernika

Mene još nešto interesuje što se nekidan pojavilo kao fusnotica u nekom toaletoidu i prošlo nezapaženo ?

Iz manastira Mileševo hoće da ukradu mošti i ruku Sv. Save i premeste negde u crnu goru
?

Jesu i njega prodali , takozvana SPC ?

- - - - - - - - -

Svi su oni na istom zadatku bez razlike za koga nastupaju.

То са преносом реликвија из Милешеве је само најава - А НИЈЕ ДОНЕТА ОДЛУКА........колико сам ја успео да проверим.

А са овим да су СВИ НА ИСТОМ ЗАДАТКУ ----- да, слажем се......

Znači, istina. Otud i ona baljezgarija o nevinosti krvoloka stepinca , Bože oprosti :confused:

Godinama se radi na uništavanju vojske ( taj zadatak je obavljen što bi rekao onaj streljani šibicar) a evo sad se pojačalo na crkvu preko onih što voze E klase mercedesa i audi 8.

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena od moderatora:
Реално, Црква и држава (сад није битно која), проценили су да је за добробит људи и задовољење њихових потреба нужно изградити брану. Отуда и ова пројекат и сасвим је неразумљиво из којег се разлога јавља ова група верника (или "верника") који наводно бране светињу.

Реално, Црква и држава (сад није битно која), проценили су да је за добробит људи и задовољење њихових потреба нужно изградити брану. Отуда и ова пројекат и сасвим је неразумљиво из којег се разлога јавља ова група верника (или "верника") који наводно бране светињу.

država radi za dobrobit ljudi? u kom filmu batice? :lol:

Mozda tim ljudima ne treba voda! Videli smo ovih meseci kako przi na plus 40. Ko nema vode i to masala moze da se obesi. Evo Kalifornija je morala da smanji potrosnju za 30% a mi se kurcimo. Sve u vezi cuvanja vode i akumulacija sam ZA,Makedonija ce isto biti jedna od ugrozenijih zemalja.Pravite akumulacije, svaki grad treba da ima po jedno jezero.sto kazu Amerikanci rezervoir water. Znaci slobodno gradite ,crkve da se izmeste postoji tehnika i za to

Теслино Оружје Императора Путина.

Пржи бато.

Подквантни штит Светог Николе који је штитио Србију од бомбардовања.

Неколико учењака га је направило још за потребе генералштаба. И бата Шаја је био део те групе.

Mozda tim ljudima ne treba voda! Videli smo ovih meseci kako przi na plus 40. Ko nema vode i to masala moze da se obesi. Evo Kalifornija je morala da smanji potrosnju za 30% a mi se kurcimo. Sve u vezi cuvanja vode i akumulacija sam ZA,Makedonija ce isto biti jedna od ugrozenijih zemalja.Pravite akumulacije, svaki grad treba da ima po jedno jezero.sto kazu Amerikanci rezervoir water. Znaci slobodno gradite ,crkve da se izmeste postoji tehnika i za to

А зашто ја који мој напред постављам стручне текстове и мишљења??? :dash::dash::dash:

цитат:

У првом и оригиналном пројектовању Бране висина коте била је предвиђена на 333 мнв. Са овом котом, као што се више пута понављало од стране стручњака, избегли би се многи еколошки проблеми и умањио ризик од евентуалног пуцања Бране у случају сеизмичких активности, а тиме и спасао град Ваљево од тоталног и катаклизмичког уништења, а сачувала древна светиња ваљевског краја „ваљевска Грачаница“.

„Брана-ровни”, удаљена свега 15 километара од града Ваљева, могла би да проузрокује њеним пуцањем, не дао Благи Бог, страшни армагедонски копнени цунами који би за свега неколико минута стигао до Ваљева и угасио на десетине хиљада живота, а сами град избрисао са карте постојећих градова. Наш апел, наша молба, наш глас вапијућег у духовној пустињи овога света, света глувог за духовне реалности, јесте позив да се одустане од коте 375 мнв и задржи ниво до 333 мнв.

А зашто ја који мој напред постављам стручне текстове и мишљења??? :dash::dash::dash:

цитат:

У првом и оригиналном пројектовању Бране висина коте била је предвиђена на 333 мнв. Са овом котом, као што се више пута понављало од стране стручњака, избегли би се многи еколошки проблеми и умањио ризик од евентуалног пуцања Бране у случају сеизмичких активности, а тиме и спасао град Ваљево од тоталног и катаклизмичког уништења, а сачувала древна светиња ваљевског краја „ваљевска Грачаница“.

„Брана-ровни”, удаљена свега 15 километара од града Ваљева, могла би да проузрокује њеним пуцањем, не дао Благи Бог, страшни армагедонски копнени цунами који би за свега неколико минута стигао до Ваљева и угасио на десетине хиљада живота, а сами град избрисао са карте постојећих градова. Наш апел, наша молба, наш глас вапијућег у духовној пустињи овога света, света глувог за духовне реалности, јесте позив да се одустане од коте 375 мнв и задржи ниво до 333 мнв.

Iako sam laik par logickih stvari.Ako zamislimo tu akumulaciju kao geometrijsko telo ,predpostavka je da ima levkast oblik Dno je uze i gore se siri. Znaci najveca kolicina vode ce biti u poslednjem ,najvisem nivou jer je tu i najveca kolicina vode. Mislim da u ovih 40 metara pri vrhu ima vise vode nego u ostatku. Kako god meni je prihvatljivo i tih 333nm. .

Poslednja izmena:
Strašna je i sama pomisao da neko može stavi svoj potpis na projekat ili oduku koja potapa manastir iz 15. veka.

Meni je taj primitivizam i dalje neshvatljiv iako veoma dobro razumem opskurne motive rušilaca i uništitelja.

- - - - - - - - - -

Inače oni već spuštaju zatvarač...

Inače, dan pre početka važenja zabrane prilaska brani i akumulaciji “Rovni”, episkop valjevski Milutin je u manastiru Svetog arhangela Mihaila služio arhijerejsku liturgiju, u sklopu dogovora sa JP “Kolubara” da se Valjevska Gračanica koju su ranije napustili monasi koristi dok ne počne proces spuštanja zatvarača na brani i punjenja akumulacije.

Сатанисти испразнили манастир Ваљевска Грачаница, народ још увек задржан од стране режимске полиције

Ваљево – Јутрос раном зором полиција је упала у манастир Ваљевска Грачаница, третирајући верни народ као какве криминалце прво су их потрпали у марицу а затим задржали на око километар од манастира где се и даље налазе.

Подсећамо да се међу задржанима налазе жене и малолетна деца старости од 3 и 5 година и да их полиција није обавестила зашто су задржани нити шта ће даље са њима, сем да им не дају да оду. Такође према извору са лица места забрањено им је фотографисање и припадници полиције су прилично непријатељски расположени.

Последња сазнања која имамо јесте да је црква исрпажњена, односно да је извађен иконостас, који је стражарима био последњи бастион одбране.

Наш извор наводи да је иконостас са преосталим иконама превезен камионом приватног каменорезачког предузећа из Ваљева.
У току разговора, чули су се јецаји жена и деце.

Иначе, према речима монаха Антонија званичан благослов за ово разбојништво, као ни кључ од цркве није добијен од владике Милутина, што је између осталог и разлог оваковог упада у цркву.

Последња вест: Народ који је био задржан од стране полиције код Ваљевске Грачанице тренутно је на путу за суд за прекршаје у Ваљево.
Кривица му је то што је био у манастиру…

:eek::eek::eek:

Poslednja izmena:
ДВЕРИ: Oштро се противимо потапању Ваљевске Грачанице

Ионако смо свакодневно изложени потапању свега моралног, духовног, породичног и традиционалног у српском народу. Остало је још само да се и светиње које имамо физички затру из колективног памћења српског народа.

Поводом најава да ће акумулацијом вештачког језера на брани Ровни бити потопљена велика светиња СПЦ – Ваљевска Грачаница, Српски Покрет Двери изражава оштар протест и позива све појединце и забринуте грађане да дају подршку верном народу Епрахије ваљевске које се противи овом срамном чину властодржаца!

Ионако смо свакодневно изложени потапању свега моралног, духовног, породичног и традиционалног у српском народу, остало је још само да се и светиње које имамо физички затру из колективног памћења српског народа.
Подсећамо јавност да је један од разлога великих поплава у пролеће 2014. било и немарно руковање преградама на брани ”Ровни”. Поред тога што је планирано да се трајном забораву пошаље ова велика светиња са гробовима који датирају још из 10.века, прављње ове акумулације трајно би пореметило микроклиму Ваљевског краја и дугорочно изавало бројне негативне климатске промене са негативним утицајем на здравље људи и економију ваљевског краја, а дугорочно и безбедност целог града Ваљева са околином.

Зато се Српски Покрет Двери прикључује борби против потапања Ваљевске Грачанице и апелује на надлежне да хитно обуставе даље планове на овом погубном послу, који ће се на крају као проклетство обити о главу оних који овакво злодело спроводе над сопственим народом.
Информативна служба Српског Покрета Двери

U svakoj normalnoj zemlji bi premestili taj manastir ali u Srbiji se sve rusi

Тачно - данас постоји технологија КОЈА ОМОГУЋАВА КОМПЛЕТАН ПРЕНОС ЦЕЛЕ ГРАЂЕВИНЕ ------ али не вреди када имамо стоку дилетантску на власти КОЈА НЕ СЛУША СТРУКУ и НАУКУ - НЕГО СТРАНЕ ГАЗДЕ..........

Piii, šta sve može d se sruši u Srbiji za 1 do 2 decenije...!

SVEEEEEEE AAAAAAAAAA

;)

Sad ozbiljno.
Vidimo da je svako uplitanje države u ekonomske procese neprihvatljivo. Zato država Srbija treba da odbaci ekonomsku praksu Najljepše Koreje i mrtve USSR koja se zove "centralno planiranje" i usmjeri svoje potencijale u školovanje mladih fizičara. Pa ako bude imala pameti, možda neko od njih bude dio tima koji će sagraditi prvi fusioni reaktor na teritoriji Srbije.

Back