Драгољуб Дража Михаиловић

file0015yk8.jpg

file0018eu4.jpg

Ja sam to pitao sto puta i uvek je odgovor da sam glup i nisam dovoljno kvalitetan diskutant.
I nikad odgovor nisam dobio.

Ето конкретног питања.
Прво, комунистима је циљ био да компромитују Калабића јер је имао јединицу звучног имена.
Друго, јер је биуо Дражин највернији командант. 1941. је приволео свог оца да ради за четнике, 1944. је на Златибор и Јастребац довео 2000 уместо тражених 500 људи, а 1945. је кренуо у Србију са Дражом и са чела Средње колоне потиснуо пуковника Симића.
Треће, зато што му је комунистичка шпијунка продала оца, а они сами убили сина.
Зато су хтели да га компромитују.

obozavam ovu recenicu....

misli se na sliku kalabica i von Vrede.....

slika je objavljena u knjizi ;
"Das Ende auf dem Balkan 1944/45", autor Karl Hnilicka, godina objavljivanja 1970, i na slici je naravno Kalabic i von Vrede jer su upravo potpisali sporazum sa nemcima, u Topoli

cetojka zasto stalno lazes okolinu?

Јели кисели како то сва три команданта најјаче четничке формације иду на састанак у Тополу, док се иста на Западној морави и у Расини спрема за противудар на Копаоник?

pa sto nastavljas da se brukas....

dve lazno potpisane slike Kalabica....nema ga ni na jednoj :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Ne samo da na slikama nema nikog ko lici na Kalabica, kamoli nesto vise, nego cak ni likovi koji su na obe slike potpisani kao Kalabic, ne lice medjusobno...:hahaha:...Eh ko je sve bio Kalabic po komunjarskim falsifikatima...morao je minimum 3 plasticne operacije da izvrsi u toku rata....eto ti i odgovor na pitanje zasto bas Kalabic...vidis da im je on bio prvi na meti, zato sto ih je tamanio ko zeceve...

al navikli smo Heki na tvoje postove kad ostanes bez argumenata...i tako u krug...

Poslednja izmena:

Ајмо аплауз.:hahaha:
Ако си необавештен ни на једној слици нема Калабића.
На првој је прво питање да ли је човек са брадом уопште четник четник и да ли је човек без браде Немац. Калабић није, заправо више подсећа на потпуковника Дамјановића.
На другој не само да нема Калабића и да је Немац налепљен већ ни један четник није Дражин него су у питању Пећанчевци.
На трећој бих волео да ми кажеш ко је и где, у сваком случају ни на њој није Калабић.

Највећа црвена комедија за Калабића.

http://www5.picturepush.com/photo/a/...40/2296233.png
Лажни Калабић са 12 Ознаша. Виши је од Раденка Мандића(са његове леве стране) и нема седу браду.
http://img294.imageshack.us/f/f12p2jvu4btimedf707e.jpg/
Лажни Калабић са 2 Ознаша. Сед је и исте висине као Раденко Мандић.

Довољан доказ да су комунисти користили два дублера за Калабићев лик.

Ајмо аплауз.:hahaha:
Ако си необавештен ни на једној слици нема Калабића.
На првој је прво питање да ли је човек са брадом уопште четник четник и да ли је човек без браде Немац. Калабић није, заправо више подсећа на потпуковника Дамјановића.
На другој не само да нема Калабића и да је Немац налепљен већ ни један четник није Дражин него су у питању Пећанчевци.
На трећој бих волео да ми кажеш ко је и где, у сваком случају ни на њој није Калабић.

Cetnici sa Nemcima, jel tako bolje? :)

Извор је тотална глупост,а и Ти ме забрињаваш када овакву глупост примиш здраво за готово....али да,ти си комуниста.

Па ваљда је Тито сазнао за тај план и напустио четнике на веме. Какав мозак. Није чудо што му се Срби комунисти диве и данас. А са друге стране није ли баш Тито склопио савез са Турском и Грчком?

Cetnici sa Nemcima, jel tako bolje? :)

...Koste Pecanca. Da, tako je bolje...samo oni nisu tema, sto znaci da spamujes...

tema je konkretno Dragoljub Draza Mihailovic, ministar vojske, vazduhoplovstva i mornarice Kraljevine Jugoslavije i Jugoslovenska vojska u II sv. ratu :)....a NE paravojne formacije koje su saradjivale sa okupatorom, itd...jel sad malo jasnije? :)

Poslednja izmena:
...Koste Pecanca. Da, tako je bolje...samo oni nisu tema, sto znaci da spamujes...

tema je konkretno Dragoljub Draza Mihailovic, ministar vojske, vazduhoplovstva i mornarice Kraljevine Jugoslavije i Jugoslovenska vojska u II sv. ratu :)....a NE paravojne formacije koje su saradjivale sa okupatorom, itd...jel sad malo jasnije? :)

eeeee, pa polakooo, nisu samo Pecancevi saradjivali sa okupatorom, sta je sa Radicem? Djujicem? Drenovicem? Kerovicem? Djurisicem? Stanisicem?

A kome su oni odgovarali?

;)

ili sta je sa samim vrhom KPJ?

Ne verujem ni da si u svoje vreme listao udzbenik iz Istorije, kamoli da znas sta danas, kada se izaslo iz visedecenijskog komunistickog mraka, tamo pise...

Vidis, saradnja je sirok pojam koji ti tesko mozes da razumes...Ali kada je u pitanju kolaboracija, onda je ona najsramnija u II sv.ratu, na nasim prostorima, poznata pod nazivom ''Martovski pregovori''

I vidis u tom udzbeniku istorije, kada je u pitanju saradnja sa Nemcima, spominju se upravo Martovski pregovori, nista drugo...

Poslednja izmena:
Pod 1. koji su ovi dvoje papci.

Pod 2. To je 1940 godina, Kraljevina Jugoslavija uopste nije bila u ratu.

Pod 3. Ili je Draza se ikad slozila za Curchilom.

Pod 4. Turska nije isto sto i Osmansko Carstvo.

Pod 1. Sta te briga, kad su vec papci.

Pod 2. Za pismene lepo pise da je raspad stare Evrope 1940. naveo Cercila kako da prekroji rat posle poraza Nemacke. Takodje, opet za pismene, lepo pise da je Cercil hteo da prekraja ne samo granice porazenih drzava, nego i granice drzava pobednica, kao i neutralnih drzava.

Pod 3. Draza se ne slozila sa Churchil, Draza bila glupa, borila se za tudje interese i ugrozila svoja narod. U tome i jeste poenta. :per:

Pod 4. Turska nije isto sto i Osmansko carstvo samo zato sto joj se ne moze, ali se prema Balkanu ponasa kao prema svojoj staroj koloniji na koju i danas polaze puno pravo.

Obratiti paznju na ovaj deo :rtfm:

Dunavsku konfederaciju bi činile Bavarska, Virtemberg, Austrija i Mađarska sa prestonicom u Beču. Balkanska konfederacije bi bila pod vođstvom Turske i imala bi, što bi Čerčil rekao onako starinski, Konstantinopolj kao glavni grad. Pet nezavisnih sila i četiri konfederacije, činili bi Savet Evrope, koji bi upravljao internacionalizovanim vazduhoplovstvom pri čemu bi svakoj zemlji ponaosob bilo dozvoljeno da održava samo nacionalnu gardu. Za Čerčila je ključna stvar u toj postavci uvek bila Dunavska konfederacija, rasturanje Nemačke i restauracija Habsburga. (Dobar deo rata je posvetio pokušaju da obezbedi ovaj poslednji cilj).

Lajf Magazin: 18. mart, 1940

http://books.google.com/books?id=nj...&resnum=2&ved=0CC0Q6AEwAQ#v=onepage&q&f=false

books

Slika u sredini sa cigaretama:

Nadvojvoda Oto fon Habsburg (levo) došao je u SAD da bi se sastao sa svojim bratom Feliksom (desno) i propagirao ideju o federaciji centralnoevropskih zemalja i popio čaj u Beloj kući. Glavu porodice Habsburga, nacisti su nazvali ,,Oto poslednji”.

Čerčil, Oto i Grof Kodenhove-Kalergi bili glavni zagovornici Ujedinjene Evrope skrojene po gore opisanom kalupu.

Čerčil i Grof su odapeli, a matori Oto je jedan od najuticajnijih ljudi u EU zahvaljujući zaslugama u Panevropskom pokretu i rušenju Berlinskog zida.

Na mom blogu ima podrobnije o tome koliko se je taj fosil zalagao da dođe Srbima glave, a ovde samo vezano za ovu temu:

Iz Otovog intervjua za nemački Welt od 28. Juna 2007:
WELT ONLINE: Bili ste dugogodišnji član Evropskog parlamenta. Kakva je vaša vizija evropske budućnosti?

Habsburg: Kosovo mora biti nezavisno. Nemate pojma kako je simpatično tamošnje stanovništvo. Zatim nam je potrebna Turska – kao privilegovani partner. Turska ima ulogu mosta prema islamu – sličnu ulozi koju je igrala u vreme Austrougarske Monarhije.

Iz intervjua za hrvatski ,,Nacional” od 12.04.2002:

Kada sam rođen, rođen sam i kao Hrvat. To nikako ne smijemo zaboraviti. Osim toga, poznajem mnogo Hrvata, i kada god sam mogao nešto učiniti za Hrvatsku, učinio sam to, jednako tijekom Drugog svjetskog rata kao i danas.” Nadvojvodi nisu svojstveni komentari o aktualnoj politici pojedine države, pa tako ni o hrvatskoj. “Mislim da se vlasti trude učiniti najbolje što znaju. Nije na meni da kritiziram Vladu, mislim da radi dobro koliko može. Želim pred Europom progovoriti o hrvatskim nastojanjima da uđu u Europsku uniju. Nisam zadovoljan idejom Zapadnog Balkana i Hrvatske u njemu, čak sam vrlo protiv toga, kao i protiv toga da se Hrvatsku trpa među balkanske zemlje. Ideja Zapadnog Balkana nastala je pod utjecajem srpske politike i uz pomoć određenih europskih krugova nesklonih hrvatskoj, ali apsurd je da Hrvatsku netko stavlja na Balkan i govori o njoj kao o balkanskoj državi. Hrvatska je potpuno drukčija od Balkana, ona pripada zapadnim zemljama. Kad odete u Dubrovnik, kao da ste u Veneciji. Pogledajte Varaždin – u njemu je vidljiva sva austrijska tradicija. Hrvatska je oduvijek bila zapadna zemlja, ona je obranila Zapad od najezde Turaka. Bitka kod Siska bila je značajna za cijelo austrijsko carstvo, i obrana tog malog grada, koji su obranili hrvatski vojnici, spasila je Zapad. Beč danas ne bi bio kakav je da nije bilo te bitke i velike hrabrosti koju su Hrvati iskazali u njoj. Ali to kao da se zaboravlja, takve se stvari više ne vrednuju na pravi način.’’

Toliko o dobrim namerama zapadnih saveznika, istoriji, sadašnjosti i tome kako Turska nije isto što i Otomansko carstvo.

Da je debeli uspeo da nagovori Ruzvelta na iskrcavanje na Balkan, odavno bismo mi bili tu gde smo danas - na pragu Beogradskog pasaluke, drugovi cetnici :per:

Poslednja izmena:

Back