Parra-Bellum
Buduća legenda
- Poruka
- 40.087
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja sam to pitao sto puta i uvek je odgovor da sam glup i nisam dovoljno kvalitetan diskutant.
I nikad odgovor nisam dobio.
obozavam ovu recenicu....
misli se na sliku kalabica i von Vrede.....
slika je objavljena u knjizi ;
"Das Ende auf dem Balkan 1944/45", autor Karl Hnilicka, godina objavljivanja 1970, i na slici je naravno Kalabic i von Vrede jer su upravo potpisali sporazum sa nemcima, u Topoli
cetojka zasto stalno lazes okolinu?
Ајмо аплауз.
Ако си необавештен ни на једној слици нема Калабића.
На првој је прво питање да ли је човек са брадом уопште четник четник и да ли је човек без браде Немац. Калабић није, заправо више подсећа на потпуковника Дамјановића.
На другој не само да нема Калабића и да је Немац налепљен већ ни један четник није Дражин него су у питању Пећанчевци.
На трећој бих волео да ми кажеш ко је и где, у сваком случају ни на њој није Калабић.
Jasta Cetnici hteli veliku Tursku a pobili toliko Balija/Poturica u Podrinju.
Sta cu nasi sve smisliti.
Које глупости....
Али једно је тачно,борба Равногорства није имала јасан циљ...док четничка борба је имала за циљ опстанак.
Zatucanost i neupucenost nije izgovor da se zivot nastavi u neznanju.![]()
Извор је тотална глупост,а и Ти ме забрињаваш када овакву глупост примиш здраво за готово....али да,ти си комуниста.
Ja prevedoh za one koji ne govore engleski, a vi koji ni maternji niste stigli da izucite - to je vec vas problem![]()
Cetnici sa Nemcima, jel tako bolje?![]()
...Koste Pecanca. Da, tako je bolje...samo oni nisu tema, sto znaci da spamujes...
tema je konkretno Dragoljub Draza Mihailovic, ministar vojske, vazduhoplovstva i mornarice Kraljevine Jugoslavije i Jugoslovenska vojska u II sv. ratu....a NE paravojne formacije koje su saradjivale sa okupatorom, itd...jel sad malo jasnije?
![]()
Извор је тотална глупост,а и Ти ме забрињаваш када овакву глупост примиш здраво за готово....али да,ти си комуниста.
hehehe, koja glupost, pa od toga ne bi bilo nista
Pod 1. koji su ovi dvoje papci.
Pod 2. To je 1940 godina, Kraljevina Jugoslavija uopste nije bila u ratu.
Pod 3. Ili je Draza se ikad slozila za Curchilom.
Pod 4. Turska nije isto sto i Osmansko Carstvo.
Dunavsku konfederaciju bi činile Bavarska, Virtemberg, Austrija i Mađarska sa prestonicom u Beču. Balkanska konfederacije bi bila pod vođstvom Turske i imala bi, što bi Čerčil rekao onako starinski, Konstantinopolj kao glavni grad. Pet nezavisnih sila i četiri konfederacije, činili bi Savet Evrope, koji bi upravljao internacionalizovanim vazduhoplovstvom pri čemu bi svakoj zemlji ponaosob bilo dozvoljeno da održava samo nacionalnu gardu. Za Čerčila je ključna stvar u toj postavci uvek bila Dunavska konfederacija, rasturanje Nemačke i restauracija Habsburga. (Dobar deo rata je posvetio pokušaju da obezbedi ovaj poslednji cilj).
Nadvojvoda Oto fon Habsburg (levo) došao je u SAD da bi se sastao sa svojim bratom Feliksom (desno) i propagirao ideju o federaciji centralnoevropskih zemalja i popio čaj u Beloj kući. Glavu porodice Habsburga, nacisti su nazvali ,,Oto poslednji”.
WELT ONLINE: Bili ste dugogodišnji član Evropskog parlamenta. Kakva je vaša vizija evropske budućnosti?
Habsburg: Kosovo mora biti nezavisno. Nemate pojma kako je simpatično tamošnje stanovništvo. Zatim nam je potrebna Turska – kao privilegovani partner. Turska ima ulogu mosta prema islamu – sličnu ulozi koju je igrala u vreme Austrougarske Monarhije.
Kada sam rođen, rođen sam i kao Hrvat. To nikako ne smijemo zaboraviti. Osim toga, poznajem mnogo Hrvata, i kada god sam mogao nešto učiniti za Hrvatsku, učinio sam to, jednako tijekom Drugog svjetskog rata kao i danas.” Nadvojvodi nisu svojstveni komentari o aktualnoj politici pojedine države, pa tako ni o hrvatskoj. “Mislim da se vlasti trude učiniti najbolje što znaju. Nije na meni da kritiziram Vladu, mislim da radi dobro koliko može. Želim pred Europom progovoriti o hrvatskim nastojanjima da uđu u Europsku uniju. Nisam zadovoljan idejom Zapadnog Balkana i Hrvatske u njemu, čak sam vrlo protiv toga, kao i protiv toga da se Hrvatsku trpa među balkanske zemlje. Ideja Zapadnog Balkana nastala je pod utjecajem srpske politike i uz pomoć određenih europskih krugova nesklonih hrvatskoj, ali apsurd je da Hrvatsku netko stavlja na Balkan i govori o njoj kao o balkanskoj državi. Hrvatska je potpuno drukčija od Balkana, ona pripada zapadnim zemljama. Kad odete u Dubrovnik, kao da ste u Veneciji. Pogledajte Varaždin – u njemu je vidljiva sva austrijska tradicija. Hrvatska je oduvijek bila zapadna zemlja, ona je obranila Zapad od najezde Turaka. Bitka kod Siska bila je značajna za cijelo austrijsko carstvo, i obrana tog malog grada, koji su obranili hrvatski vojnici, spasila je Zapad. Beč danas ne bi bio kakav je da nije bilo te bitke i velike hrabrosti koju su Hrvati iskazali u njoj. Ali to kao da se zaboravlja, takve se stvari više ne vrednuju na pravi način.’’