Драгољуб Дража Михаиловић

Па ваљда је Тито сазнао за тај план и напустио четнике на веме. Какав мозак. Није чудо што му се Срби комунисти диве и данас. А са друге стране није ли баш Тито склопио савез са Турском и Грчком?

Nesto ne znam da je njegovo saveznistvo podrazumevalo da Istanbul bude prestonica tamo neke Balkanske konfederacije :per:

Edit ljuba miljkovic
Obrisan prvi deo posta koji je izazvao skretanje toka rasprave.

Istraživanje: Kako bi izgledala Srbija da je pobedio Draža?

Kako bi izgledala Srbija bez Tita: srpski analitičari i istoričari izračunali za Pressmagazin da bismo danas imali BDP od minimum 29.000 evra, da bismo bili u EU i NATO

Zapadna istorija voli da kaže da je sudbina 19. veka odlučena u seoskoj kući u Valdhajmu, kada je prilično nepoznati i prilično prosečni maršal Gruši odlučio da ne posluša logiku i svoje podređene i s trećinom Napoleonove vojske nastavio slepo da juri prusku vojsku kako mu je dva dana ranije naredio car. U toj jednoj sekundi Grušijevog razmišljanja rešena je bitka kod Vaterloa, a kasnije i sudbina sveta koji zbog običnog poslušnika danas govori engleski umesto francuski i raste na anglosaksonskoj umesto na francuskoj kulturi.
Istorija je prepuna ovakvih događaja, trenutaka u kojima kao na Sutjesci geler Josipa Broza pogađa u ruku, dok Draža Mihailović baš u tom trenutku odbija da sruši neki most na Ibru i preseče komunikaciju Nemaca u Sandžaku. Generacije rođene pedeset godina kasnije možda i dalje žive posledice tog metka ili tog mosta, posle kojeg je Čerčil definitivno odustao od iskrcavanja na Balkanu i vojnu pomoć preusmerio komunistima.

A šta bi bilo da je Draža srušio most, da nemački general Ler nije ostavio rupu od dva kilometra u obruču oko Tita, da su se Britanci logično prebacili iz Italije u Dalmaciju i makar još Jugoslaviju i Mađarsku sačuvali Staljinove čizme. Naravno, to niko sa sigurnošću ne zna, ali naravno i da nije tako teško dati relativno precizne projekcije.
Goran Nikolić, saradnik Instituta za evropske studije, za naš magazin precizno je izračunao da bi Srbija - da je 1945. ušla u zapadni umesto istočni blok - danas imala MINIMUM BDP od 29.000 evra, kao Grčka, a ne sadašnjih 7.000, kao Azerbejdžan. I drugi istoričari sa kojima smo kontaktirali slažu se da bi pobeda Draže Mihailovića od Jugoslavije napravila svojevrsnu evropsku Južnu Koreju, kao poslednji bastion ka komunizmu i jedini gerilski pokret koji je sve vreme gajio specijalne odnose s Amerikancima.
Pero Simić, koji širom bivše Jugoslavije važi za najboljeg poznavaoca lika i dela Josipa Broza Tita, kaže za Pressmagazin da bi „Jugoslavija sasvim sigurno bila daleko razvijenija zemlja da je pobedio Draža umesto Tita. On kaže da je ekonomija upravo najveći komunistički mit (pročitaj tekst sa strane „U vreme Tita, Tito je živeo bolje") i kaže da je normalno da nam je Tito uveo televiziju, a ne kralj Aleksandar.
Ali, da ne ulazimo u to što obična vožnja Beogradom demantuje - jer se prelazi preko tri mosta koja je za šest godina izgradio knez Pavle i jednog koji je izgradio i jednog koji je za 37 godina obnovio Tito - da ne ulazimo ni u emocije s kojima se uvek preteruje kada je u pitanju maršal, od hvatanja uplakanog naroda za bandere tokom Brozove sahrane u Beogradu, do Šešeljevog pokušaja da glogovim kocem jednom za svagda raskrsti sa vampirom koji je isisao srpsku krv i srpske teritorije. Jer, preispitivanja Tita u Srbiji nikad nisu imala veze ni sa demokratijom, ni sa istorijom.
Počelo je na mitinzima na kojima su se rušila pokrajinska rukovodstva i ustoličavala vlast Slobodana Miloševića. Jednopartijski sistem nije dovođen u pitanje, već se tražio novi gazda, Brozov naslednik. Na prvim mitinzima orila se pesma „Slobodane, sad se narod pita, ko će nama da zameni Tita". Uskoro će, najpre stidljivo, a onda sasvim glasno krenuti napadi na Broza u Srbiji. Nažalost, najveći deo ovih napada nije imao nikakve veze sa aktuelnim trendom u Istočnoj Evropi - rušenjem jednopartijskih sistema i borbom za demokratiju. Napadi su bili usmereni na Broza - Hrvata, a ne na Broza diktatora.

Tako je ostalo do danas, pa nakon obeležavanja tridesetogodišnjice njegove smrti širom bivše Jugoslavije postavlja se pitanje da li bi nam bilo bolje da je on još živ, kao da nije logičnije pitanje da li bi nam bilo bolje da ga je geler pogodio malo iznad ruke 37 godina ranije na Sutjesci.
Goran Nikolić polazi od realne pretpostavke da je savezničko iskrcavanje moglo da se odigra na Jadranu umesto u Normandiji i da bi u tom slučaju četnici u Jugoslaviji zadržali primat. Naravno, tu je i svedočenje Milovana Đilasa o „pripremama partizana da saveznike na Jadranu dočekaju bajonetima".

- U tom trenutku Draža Mihailović je i dalje bio jak, on bi se tada mnogo lakše složio sa Britancima, a partizanski pokret bio bi ugušen. Zapad bi preko vlade u Londonu pokušao da održi tripartitni model Jugoslavije, dakle da to i dalje bude država Srba, Hrvata i Slovenaca, što je uostalom bio i zvaničan program pokreta Draže Mihailovića, definisan na Kongresu u selu Ba 1944. godine - objašnjava Nikolić.
Prema ovom istorijskom scenariju, čizma sovjetskog vojnika nikada ne bi prešla granicu Srbije, pošto bi tu već bili stacionirani saveznici, i bila bi otvorena vrata za uvođenje demokratske vlasti u Jugoslaviji. Goran Nikolić kaže da bi Jugoslavija kao takva opstala, pošto bi za Zapad bila granica prema ruskom uticaju. A prema njemu, u takvoj geopolitičkoj podeli karata, Jugoslavija bi mnogo bolje prošla nego što je to bio slučaj pod komunistima.
- Za početak, Jugoslavija bi ušla u Maršalov plan o obnovi posleratne Evrope. A potom bi bila i predmet američke doktrine „zaprečavanja" Sovjetskog Saveza, koju je izradio američki diplomata Džordž Kenan. On je još 1942, dok je rat besneo, predvideo Nemačku i Japan kao američke saveznike u budućnosti kako bi se neutralisao uticaj SSSR-a. Ova doktrina podrazumeva ogromna ulaganja u zemlje koje treba da igraju odbrambenu ulogu prema SSSR-u, čime Amerika sebi stvara ekonomski moćne saveznike - kaže Nikolić.

Jugoslavija bi, međutim, uvek bila rizična zemlja zbog jakog levičarskog pokreta, ali pre svega zbog jakog slovenskog elementa koji može da bude faktor na koji bi igrali Sovjeti. Goran Nikolić kaže da bi Zapad verovatno iskoristio kraj rata da se obračuna sa levičarskim pokretom u Jugoslaviji, ali bi slovenstvo ostalo kao problem.
- Zato bi velika količina novca ušla u Jugoslaviju kroz investicije i kredite kako bi se stvorio jak saveznik Americi. Tako bi Jugoslavija verovatno doživela razvoj koji je doživela i Južna Koreja, upravo zbog američkih investicija. Ta zemlja nije imala ništa, ali je bila bitan politički faktor. I Italija je bila problem Americi zato što je imala jaku levicu. Na prvim posleratnim izborima osvojila je skoro trećinu glasova, zbog toga su Amerikanci strahovito mnogo uložili u Italiju, čak su bili spremni da pokradu izbore. Kao posledica toga je neverovatan uspon Italije pedesetih i šezdesetih godina, a slično je bilo i sa Zapadnom Nemačkom. Jugoslavija nema takve kapacitete kao što ima Italija, tako da bi razvoj Jugoslavije bio sličan Grčkoj, koja nam više odgovara. Razvoj naše zemlje i u ekonomskom i u političkom smislu trebalo bi da se posmatra kroz primer Grčke. Pošto bi u Jugoslaviji bila demokratija, onda bi ona u paketu sa Grčkom ušla u Evropsku uniju, odnosno pre Španije i Portugala, u kojima se držala diktatura. Današnji BDP bi bio sličan Grčkom, dakle nešto manji od trideset hiljada dolara, što je tri puta više nego danas. Da ne govorimo o decenijskom slobodnom kretanju kapitala i slobodnom tržištu Zapadne Evrope. Kao i demokratija u širem smislu, koja bi pogurala stvaralaštvo i nauku. I naravno, Jugoslavija bi od početka bila član NATO-a - kaže Nikolić.
Jugoslavija u kojoj bi vladao kapitalizam posle Drugog svetskog rata bila bi demokratska država i zbog toga bi stalno postojale etničke tenzije koje opterećuju ovaj prostor vekovima ali bi, kako kaže Nikolić, i takva država bar do devedesete godine bila interes Zapada, a Srbija bi verovatno, zbog istorijskih apetita koje bi nasledila iz Kraljevine Jugoslavije, verovatno želela da očuva Jugoslaviju. Beograd bi u tome imao podršku Zapada, tako da bi verovatno postojala i jaka vojska. On kaže da bi se posle pada Berlinskog zida Jugoslavija verovatno mirno raspala po sistemu Čehoslovačke ili bi opstala najslabija moguća konfederacija.
Istoričar Milosav Samardžić kaže da nije siguran da li bi opstala Jugoslavija, ali da bi granice na Balkanu sigurno bile drugačije.

Poslednja izmena od moderatora:
- Pre rata nije postojala Bosna i Hercegovina i verovatno ne bi postojala ni posle rata. Ako gledamo predratne granice banovina, od kojih su srpske bile i Zetska, Drinska i Vrbaska u Banjaluci, možemo da pretpostavimo da bi granice Srbije bile na Neretvi i na Kupi. Kako bi se odvijala istorija Srbije da na njenom tlu nije zavladao komunizam može samo da se nagađa, ali ipak postoje neke nesreće za koje sigurno možemo da kažemo da bismo ih izbegli. Ako smo 1945. imali opciju da Srbijom vlada politička elita sa Slobodanom Jovanovićem na čelu ili ljudi bez škole, jasno je kakva nas je sudbina zadesila. Zemlju su preuzeli ljudi sa bravarom na čelu. Aleksandar Ranković je bio abadžija, Dušan Petrović Šane, koji je žario i palio Šumadijom, bio je pomoćni kamenorezački radnik. Za početak, da je pobedio kralj Petar, zemlju ne bi vodili neobrazovani ljudi. A sigurno je da bi u zemlji bilo više Srba - kaže Samardžić.
On svoju tvrdnju zasniva na podatku da je više od sto hiljada Srba ubijeno od strane komunista i da su stotine hiljada držane u logorima ili naterane na emigraciju.
- I to su predstavnici najobrazovanijeg društvenog sloja. Građanska klasa, koja je praktično postepeno stvarana u Srbiji od Karađorđa, u nekoliko godina je nestala. Industrijalci, trgovci, prosvetni radnici, a posebno oficiri, koji su bili značajan društveni sloj. Hiljade oficira sa završenom vojnom akademijom, obrazovan kadar je ostao u emigraciji, a posle rata značajan društveni faktor postali su oficiri bez dana škole. U vreme Sremskog fronta komunisti su imali četiri armije, a samo jedan od komandanata armije imao je vojnu školu. Bio je to Kosta Nađ, koji je bio narednik, a kasnije je pretvoren u generala. Osamdeset odsto komandnog kadra kod komunista imao je četiri razreda osnovne i manje. Da ne govorimo o sveštenstvu. Više od 450 sveštenih lica ubili su partizani, mnogo više čak i od ustaša, koje su ubile oko 180 srpskih sveštenika - priča Samardžić.

On kaže da ne bismo imali većinu problema koji opterećuju današnju politiku Srbije, počev od odnosa sa Crnom Gorom do pitanja Kosova.
- Mnogo toga možemo da nagađamo, ali da je pobedio Draža Mihailović sigurno je da ne bi bilo zabrane na povratak Srba na Kosovo, a i svi Albanci koji su pod protektoratom nacista za vreme rata naselili Kosovo bili bi vraćeni u Albaniju, a vrlo verovatno bi i svi Albanci bili poslati u Albaniju, tako da bi danas Kosovo bilo srpsko - kaže Samardžić.
...........

Ceo tekst ovde

http://www.novinepress.co.rs/sr/ves...+bi+izgledala+Srbija+da+je+pobedio+Draža.html

Poslednja izmena:
"Draza dies a Martyr" by Watson Kirkconnell

http://4.***************/_5yC7rBE51K0/TE4JxbSOzBI/AAAAAAAABgI/03qsZbeGg00/s320/Watson+Kirkconnell+Canada.JPG

Watson Kirkconnell
Born: Port Hope, Ontario May 16, 1895
Died: Wolfville, Nova Scotia February 26, 1977

Aleksandra's Note: Canadian Watson Kirkconnell was an incredibly prolific man. Among the hats he wore were that of professor, university administrator (President of Acadia University 1948-64), poet, translator proficient in many languages, including Hungarian, Ukranian, Russian, Serbo-Croatian, and others (it has been said that he was a "master of more than 50 languages and dialects"!), social commentator, literary critic, scholar, Baptist lay leader, and repeatedly a nominee for the Nobel Prize.

My sincere gratitude goes out to Mr. Michael Petrovich in Canada for sharing this passionate and honest historical poem about General Draza Mihailovich, written by Watson Kirkconnell in 1946, that gives new meaning to "poetic justice" as it serves as both a proper tribute and a condemnation.

Sincerely,

Aleksandra Rebic

DRAZA DIES A MARTYR

By Watson Kirkconnell

The cheeks of every honest man
Are wet with tears today;
And everyone, at murder done,
For justice kneels to pray

The evil deed that Tito did
Smells foul to honest men;
The world will weep at Draza's death
Till freedom comes again.

Tito a triple traitor was,
A life-long cheat and knave,
Who sought through Soviet tyranny
To make his land a slave.

While Stalin kissed with Hitler
Tito kissed Hitler too,
And blessed the bloody Nazi band
That raped and sacked his native land.
The Serbs and Draza made a stand
But Tito was untrue.

And when the Soviets joined the war
And Tito turned to kill
He fought not for his country-folk
But fought for Stalin still.

When Draza won a victory,
Black Tito claimed the credit.
A radio on Russian soil
In noisy clamor said it.

In vicious folly the Allies
Then bowed to Stalin's orders,
And gave to Tito countless guns
To join the fight on Hitler's Huns;
But Tito murdered Serbia's sons,
Who guarded Serbia's borders.

Cold Stalin's orders must be served;
The Serbs must not be free:
Convicted by a mighty lie,
Draza Mihailovich must die
Who stands for liberty.

Five hundred Yankee airmen
Give Tito back the lie;
They know the truth of Draza
Whom Tito dooms to die.

But Tito will not hear them speak;
Foul murder is his aim;
Three of his bloody generals
Conclude a court of shame.

And as the summer sunshine dawns
Upon white Belgrade town,
The guns of murdering Communists
Shoot noble Draza down.

At last the Yanks and English see
No deed is on the level
That sells the saints and heroes out
To please a bloody devil.

The lying clamors of their press
And radio have ceased,
And men and nations now begin
To see the folly and the sin
Of hoping by foul means to win
The friendship of a beast.

Pale Churchill gnaws his black cigar
To hear of Draza's doom;
The haggard ghost of Roosevelt
Is restless in the tomb;

But in the reeking Kremlin
Where bloody Stalin stands,
The tyrant laughs in bloody glee
And cringing servants shrink to see
Fresh blood upon his hands.

But all shall speak of Draza,
And all shall tell his worth,
Long after bloody autocrats
Have vanished from the earth.

For through all lands and nations
His name shall glorious be
When, the comfort of all souls,
Serbs, Balts, Ukrainians and Poles ---
And Russians -- shall be free.

Then let us pray for Draza,
That he with God may dwell,
His tortures done, his warfare o'ver,
Among the saints for evermore.
While Tito rots in hell.

Watson Kirkconnell
1946

http://www.generalmihailovich.com/2010/07/draza-dies-martyr-by-watson-kirkconnell.html

draza je trebao da ode u englesku i ne smara se sa srbijom

Najgore od svega sto mu je to ponudio sam zadnji americki izaslanik u Drazinom stabu Robert Mc Dowell krajem 1944.a li ne u Englesku vec u Ameriku, nasta je on odbijo i rekao da ga srpski narod sada najvise treba da bi se odupreli sirenju boljsevicke kuge i dolaska hrvatsko-slovenackog vrha u Srbiju KPJ-a Tito- Kardelj.

Nije to Cercil mogao da uradi zbog Rusa. Za njih je bila rezervisana cela Istocna Evropa. Zeleo je Cercil da napadne Ljubljanu,al nije smeo,nisu mu dali Ruzvelt i Staljin.

Tacno tako ali i izgubio izbore odma nakon rata '45, jer se taj rat sa Titom vec uveliko spremao.

Cherchil pise 14 maja 1945, Sir Orme Sargentu:
‘’Vec sam procitao memorandum g. Eden-a, i njemu sam uputio moje stavove o novo nastaloj situaciji…..Dogadjaju su pokazali da je Tito potpuno u ruskim rukama, a po tom pitanju ne mozemo vise sedeti skrstenih ruku. Sta vise, mi mozemo biti svakog momenta u oruzanom sukobu sa Titovim banditima, iako se nadam da do toga nece doci i razum pobediti.
Promena u situaciji je ogromna. Posle poruke predsdnika Trumana br. 34. razvila se jadna akutna zategnutost izmedju nas i Tita. Truman je rekao da su americke trupe iz Italije spremne da krenu u oruzan sukob sa Titom vec sada. Ja smatram stvar u ovom prostoru povoljnom za svrastavanje Britanije, Italije, i Amerike protiv Titovih zahteva na austrisku i italijansku teritoriju. Njegova ( Titova ) arogancija je postala neverovatna.

Wintson S. Churchill, 14 maja 1945

Tacno tako ali i izgubio izbore odma nakon rata '45, jer se taj rat sa Titom vec uveliko spremao.

Cherchil pise 14 maja 1945, Sir Orme Sargentu:
‘’Vec sam procitao memorandum g. Eden-a, i njemu sam uputio moje stavove o novo nastaloj situaciji…..Dogadjaju su pokazali da je Tito potpuno u ruskim rukama, a po tom pitanju ne mozemo vise sedeti skrstenih ruku. Sta vise, mi mozemo biti svakog momenta u oruzanom sukobu sa Titovim banditima, iako se nadam da do toga nece doci i razum pobediti.
Promena u situaciji je ogromna. Posle poruke predsdnika Trumana br. 34. razvila se jadna akutna zategnutost izmedju nas i Tita. Truman je rekao da su americke trupe iz Italije spremne da krenu u oruzan sukob sa Titom vec sada. Ja smatram stvar u ovom prostoru povoljnom za svrastavanje Britanije, Italije, i Amerike protiv Titovih zahteva na austrisku i italijansku teritoriju. Njegova ( Titova ) arogancija je postala neverovatna.

Wintson S. Churchill, 14 maja 1945

Jel' napisao Cercil... E, i neka je!

I?! Kad su ono napali? :dontunderstand:

Drazin Dan u Kanadi, 25. Jula 2010.

Rade Borisavljevic

Postovani oce proto Andreja. Pretsednice Srpskih Cetnika "Ravna Gora" za Kanadu i Ameriku, brate Dusane Mandicu. Brate Petrovicu, Presednice mesnog odbora u Torontu. Pretsednice mesnog odbora u Hamiltonu. Brate Nikola Mandicu, braco i sestre.

Kada me je brat Petrovic predlozio da budem govornik na "Drazinom danu", nisam bas bio voljan. Smatrao sam da ima nekih jacih intelektualaca koji ce to mnogo bolje odrzati nego ja. Posto sam kasnije malo razmislao, setio sam se istoricara Veselina Duretica, koji je takodje bio izabran za senatora Republike Srpske. Pre jedno 15 godina, kada je Veselin bio u poseti Kanadi, imao sam dug razgovor sa njim. Pored ostalog, pitao sam ga zasto vecina Srpske inteligencije cuti dok su se u Hrvatskoj svi ukljucili u rat i bore se za Hravtsku nezavisnost? Veselin mi je odgovorio: "Vi ste ovde Srpska inteligencija, jer znate vise od mnogih u Srbiji, vi ste pravi Srbi, vasa ljubav prema majci Srbiji je neizmerna. A ta majka Srbija bila vam je vise maceha nego majka.''
Da se vratimo na prvog gerilca Evrope protiv fasizma, Dragoljuba Drazu Mihailovica. Draza ne bi mogao organizovati otpor protiv Hitlera da nije poznavao volju i dusu srpskog naroda. Kada kazem "Draza", to je bila Srbija. Danas pokusavaju da izravnaju pokret srpskih cetnika (tada jedini gerilski organizovarni pokret u Evropi) sa partizanskim porkretom koji se borio samo za vlast. To je vise nego sramota, posto su partizani i komunisti bili internacionala, kao i danasnjij globalisti koji imaju vlast u Srbiji. Kao sto rekoh, komunisti su se borili da uzmu vlast, a ne za slobodu srpskog naroda. To se odmah pokazalo, nakon takozvanog oslobodjenja 1945. godine. Stvarno, komunisti su nas oslobdili od slobode, od zemlje, od kuca i celopuknog imanja. Narod je govorio: " Vratite nam zemlju, a vi zadrzite vasu slobodu.'' Stotine hiljada Srba su zavrisili po zatvorima, a mnogi i pobijeni. Danasnja vlast nece da otvori arhive da se zna istina. Dok se god prava istina ne bude ucila po srpskim skolama, generacije ce i dalje rasti zbunjene. Medutim, pravu istinu danas mozete naci na Internetu, pa i na Youtubu.
Ja nisam morao da ucim mnogo moga devetnaesto godisnjeg sina o cetnicima i partizanima, nasao je to sam na Internetu a ja sam ga samo malo uputio. Danasnja zvanicna istorija u Srbiji krije istinu, pa nije ni cudo, kako sam saznao, da je Stipe Mesic kupio zavod za stampanije udzbenika Srbije. U Srbiji ima preko 400 hrvatskih firmi, dok srpskih u Hrvatskoj samo sedam. Ipak istina prodire, morace, hteli ili ne, deca i unuci komunista, koji danas vladaju Srbijom, pre ili kasnje prikazati istinu o Drugom svetskom ratu, jer ih sama Evropa tera na to.

Da li se pitaju unuci komunista zasto partizani ne podigose otpor protiv fasizma u Hrvatskoj, gde je bio veci fasizam nego i u samoj Nemackoj? Preko milion Srba je prognano i pobijeno u Hrvatskoj, dok su partizani imali ugovor o nenapadanju sa Pavelicem. A to su jos potpisali prije rata u zatvoru, u Sremskoj Metrovici. (Bar kako su procurili neki izvori iz Srbije.) Sve je ovo odgovaralo komunistickoj internacionali. Diktatura, da li bila komunisticka ili fasisticka, srpskom narodu je svejedno, ali izgleda da ova globolisticka nece doneti nista dobro Srbiji. Naprimer, svake godine samo u Nemackoj preko 15.000 osoba krivicno odgovara zbog takozvanog "Delikta misljena" i to je demokratija novog svetskog proredka. Ja mislim da se vraca diktatura crveno-crne-bratije.

Sta mislite, kada bi se pokojni Draza danas pojavio? Da libi stao na stranu Tadica koji se samo celom svetu izvinjava za neke zlocine koji srpski narod nikad nije ucinio? A o zlocinma koji su ucinjeni nad srpskim narodom za 3 zadnja rata se zaboravlja. Kako vreme dolazi, Tadic ce se morati izvinjavati i za Kosovsku bitku 1389. godine, zato sto smo branili Srbiju i Evropu od islama. Prosle godine kad sam bio u Srbiji, pokazaju Tadica na televiziji, kako se sepuri sa turskim premijerom i hvale ga kako je dao Sandzak Turskoj, da ga navodno Turska izgraduje.

I vidimo vec danas da nicu madresse i dzamije vec i po selima i gradovima Raske. Pa cak tamo i gde nema naroda, ocigledno, muslimani misle za buducnost, to jest da ce dovesti muhadzedine i velhebije kad srpski narod unisti. U udzbenicima Srbije danas pise da su Srbi dosli na Kosovo i Balkan i uzeli zemlje od Siptara, pa naravno sto je uzeto, treba i vratiti. Po njihovoj Srbi su dosli na Kosovo, u Hrvatsku, Vojvodinu, pa ih treba iseliti. Problem je sto ne znaju gde sa Srbima.

Kad malo razmislimo, neka se ne sekiraju gde ce sa Srbima, jer po nekoj statistici, ima preko dvesto hiljada abortusa godisnje u Srbiji, kako sami kazu, svake godine 32 hiljade Srba umire vise nego sto se rodi. Ako je to neka uteha, to je slucaj i sa celom Evropom. Libijski Presednik Gadafi je apelovao na muslimane sirom sveta da ne prave terorizam. da ce Evropa biti vecinski muslimanska. Evropa se odrekla Hriscanstva i prihvatila globalizaciju, sto joj je siguran pogodak u nestajanje. Evropljani visi imaju kerova i macaka nego dece. Ovo slicno ceka Rusiju i Ameriku. Jer covek na zapadu se pretvorio samo u potrosaca jeftine kineske robe.

Alah je na nasoj strani, uzviknuo je Gadafi, a vi Evropljani sutirajte praznu loptu sa praznim glavana, sumnjam da je prazna lopta buducnost Evrope. Kinezi se isto tako mnogo useljavaju u Srbiju, pa cak i otvaraju svoje farme i prodavnice sirom Srbije, a Srbi kazu da im se to ne isplati da rade. Ostvaruje se vizija srbozdera Tite, "kad nestane Srba, dovescemo Kineze". To je rekao u bratoubiliackom ratu, kada je neko postavio pitanje Titu da se Srbi izmedju sebe unistise i nestace Srba dok se ovaj rat ne zavrsi.

Razgovarao sam na Srpskom danu ovde na ovom imanju sa gospodinom James Bisetom, bivsim Kanadskim ambasadarom u nekadasnjoj Jugoslaviji. Gospodin Biset, nama svima je poznat kao veliki borac, jer on nije samo prijatelj Srba, on je prvo prijatelj istine kao cestit covek. Ja ga upitah, dali je bilo vredno sto smo mi Srbi spasili Evropu od Islama na Kosovu pre 650 godina. Kad ta danasnja Evropa srlja u zagrljaj Islama. Vi ste Srbi samo produzili agoniju Evrope, koju nije bilo vredno ni spasavati, odgovori mi ambasador Biset sa osmenhom. Pomislih, kakva ironija Knez Lazar je spasao Evropu 1389. godine, a drugi veliki covek Draza Mihailovic 1941. Kako kazu Britanski izvori, zbog Srpskog otpora na Balkanu, Hitler je zakasnio 5 nedelja ofanzivu na Mosku. Taman toliko da ga je uhvatila sibirska zima, najjaca u zadnih 100 godina. Jer nije mogao dalje sa tehnikom napred. To je bilo dovoljno da se Rusija reorganizuje za kontra napad.
Mozda ce neko reci da sam isuvise pesimista, a ja vam kazem da sam samo dobro informisan optimista. Danas je nasa najbolnija tacka Srpska Pravoslavna Crkva. Turci je nisu mogli unistiti za 500 godina, komunisti, za 60, a danas je svetski poredak, koji vodi danasnja vlast u sprezi sa srpskim vladikama i mitropolitima, privodi kraju. A to je unijacenju i katolicizmu. Kazu danas u SPC ima 20 tajnih kardinala koji su primili pristen od Pape. Boze dragi, izgleda da je Sveti Sava bio u zabludi sto je primio pravoslavlje umesto katolicizma. Ovi danasnji zemaljski podrepari u crkvi misle da znaju bolje, a nikad nisu ni primili svetoga duha. Vidim na orginalnom videu koji i dolazi iz Srbije kako narod brani pravoslavlje od vladika i popova. Izgleda da je doslo vreme da narod brani svoju veru i crkvu od antihrista. "Ne bojim se kota vrazijega pa da ga je ko na gori lista, vec se bojim jada domacega". Davno je rekao nas Vladika Njegos. "Poturica gori od Turcina".

Kao sto vidimo, postoji sprega izmedju crkvenih vlasti i danasnjijh stranih vazala u Srbiji i hoce da se ukljuce sto pre u drustvo novog svetskog poretka, drustvo gde su im vazniji macici i kucici nego potomstvo. Skupstina Srbije je glasala da su Srbi napravili zlocin u Srebrenici, a sad i "genocid". Kazu da ih Evropa tera na to pa ta ista Evropa je u dva svetska rata pobila vise od 50 miliona svojih ljudi pa nema svoj dan "genocida". Gde je dan genocida na Vijetnamskim narodom? 6 miliona za deset godina rata sto su pobili Amerikanci. Gde je dan genocida na Srbima? sto su pobili Hrvati i Muslimani u dva rata. Gde je dan genocida na Americkim indijancima? Ako se pise dan genocida mora se poceti ispocetka. Danasnji svet sluzi samo da zadovolje dnevnu politiku Mocnika. Braco i sestre, i to ce proci a mi Srbi cemo ostati dostojni i ponosni bozji narod.
Proglasava se Crnogorska Pravoslavna Crkva, Makedonska, Hrvatska, Kosovska, Bosanska, a sutra verovatno i Sumadinska, Vojvodjanska, i ko zna sta sve. Sve ovo znaci da ce se pridev Srpski potpuno izbrisati. Izmislavaju se novi jezici crnogorsko pismo i gramatika, sklepali su Hrvati od nekadasneg Srpskom jezika stvorili su jos desetak jezika hybrida.
SPCrkva, ne samo da cuti u vezi svega ovoga, nego je i saucesnik istih podela. Mnogo vladika hoce da budu drzava sa svojem imenom, naprimer Kanadski vladika Georgije, tuzi se sa 3 Srpske crkvene skolske opsitne u Kanadi, trose hiljade i hiljade dolara na advokate od dobrovoljnog priloga. Sve ovo narod vidi... Polako ali sigurno, vecina dize ruke od crkve. Kada je Srpska Narodna Obrana pre nekoliko godina dovela vladiku Artemija da gostuje u Kanadi da nam kaze sta se desava na Kosovu, Vladika Georgije je to pokusavao zabraniti, a za Srpsku Narodnu Odbranu reko da su ulicari i to javno objavljeno na internetu.

SPC urucije ordenje Svetog Save prvog reda katolickim kardinalima. A na primer nas veliki Crkveni dobrotvor i nacionalni borac brat Milan Lesic iz Kanade dobija ordern drugog reda Svetog Save. Dokazanog borca za veru i naciju vladiku Aretmija silom penzionisu crkvene vlasti iz Beograda u sprezi sa danasnjom Globalistickom Vladom u Beogradu. Nek nemisle danasnje vlasti, a i crkva, oni koji danas vode taj Srpski narod, da ce Srbi resiti sovj problem unistanja prelaskom u Katolizam. Morace Srbi ponovo da ginu, samo ovaj put za "Svetski Poredak" ginuce mozda i vise, jer oni ce Srbe okrenuti na pravoslavnu Rusiju i na Islam, kad to bude potrebno, NATO ubicama.
Nekom Amerikancu profesoru politickih nauka koji je urgirao i razradio NATOV plan za unistavanje Yugoslavije i Srbije 1999 Godine. Danas tog Srbo ubicu proglasavaju pocasnim doctorom nauka Universiteta u Beogradu. Braco i sestre, vidite sta sve traze Brisel i Vasington od Srbije. Naprimer; pre zadnijh izbora od Srbije su trazili da u vladi Srbije udje bar 12 posto homo sexualaca a na zadnim izborima, cak i 30 posto. Mogo bi vam pricati do sutra kakvi se sve jadi i cuda dogadjaju danas u Srbiji, a i ovo sto rekoh za normalni um je mnogo. Ako neko misli da je to sto rekoh Kleveta, neka mi da svoj Email, i ja cu biti vise nego usluzan da mu posaljem sve te izvore, podataka.
Sada, sto se tice Cetnicke organizacije u Kanadi, pored ostalog treba i istaci dve stvari, koje ste vi kao nacionalna organizacija uspeli. Prvo, Apel Poslati Kanaskom parlamentu od muslimana i lobista da se prizna dan u Kanadi genocida nad muslimanima u Srebrenici, za sada je zaustavljen, a tu je mnogo doprinela i cetniska organizacija koja je svojim pismom pored ostanog podsetila i Premiera Kanade Postovanog Gospodina Stephen Harpera da je napravljen genocid i na Srbima od strane muslimanima u BIH. To neznaci da u nekom buduceom vremenu ovi nece opet pokusavati.
Drugo, stampanjem "Srpskih Novina" u otadzbini u dva zadnja broja u nekoliko hiljada primeraka je razgrabljeno. Uredniku Doctorki Desanki Kristic i vama koji pomazate izdavanje vasih novina, to je veliki uspeh. Predlazem da se javi deset dobrovoljaca da da po pedeset dolara mesecno, da bi nastaviti sa izdavanjem Novina u Srbiji, Narod je zeljan istine i pravog srpskog pogleda na svet. Slobodne stampe nema u Srbiji jer su sve novine i televizije u rukama Sorosa i njemu slicnih. Ja bih bio jedan od deset a vi nadjite jos devet izmedju vas. Draga braco i sestre, ako je ovaj govor bio dug, ja bi vas zamolio da me vise ne birate za govornika, a ovo sto sam rekao nisam dohvatijo ni stoti deo danasnje stvarnost u Srbiji. Hvala nam na strpreljnu. I neka nam bog bude u pomoc.

Nedelja, 25. jul 2010, "Drazin Dan" u Kanadi, na imanju Pravoslavnog centra "Svete Trojice", Bimbruk kod Hamiltiona.

Rade Borisavljevic - Toronto

Bugojanska skupina
Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži

Hrvatske oružane postrojbe "Planinske lisice“, poznatije kao Bugojanska skupina, odnosno Fenix skupina naziv je za hrvatsku domoljubnu paravojnu skupinu, koja je ušla na područje Jugoslavije 20. lipnja 1972., s ciljem da se pokrene pobunu i sruši Jugoslaviju. Bugojansku skupinu je organiziralo Hrvatsko revolucionarno bratstvo (HRB), tajna organizacija koja je bila osnovana 1961. u Australiji i koja je djelovala i u Europi te SAD. Osnovni cilj HRB-a bilo je oslobođenje Hrvatske od Jugoslavije.
Povijest nastanka [uredi]

Nakon ugušenja Hrvatskog proljeća, HRB je bilo u uvjerenju, da je u Hrvatskoj bila povoljna klima, da se pokrene oružani ustanak. Nakon kratke pripreme, HRB je organizirala ljudstvo, oružje i novčanu podlogu, da pošalje inicijalnu skupinu, koja je imala za zadatak pokrenuti ustanak na području južne Hrvatske, Like i Hercegovine. Većina boraca i novca je došlo iz Australije, dok je vojna oprema bila nabavljena u Njemačkoj.

Nakon kratkih priprema u kampu u Austriji, skupina se ubaciva preko Dravograda u Jugoslaviju, 20. lipnja 1972., s ciljem da stigne na Tromeđu tj. na planinu Radušu, na području općine današnjeg Uskoplja. Već 25. lipnja 1972., Bugojanska skupina dolazi do prvog sukoba s Milicijom, a potom sa JNA, i Teritorialnom obranom. Jugoslavenske snage sačinjavalo je oko 30.000 pripadnika SUP-a (Milicije), JNA i TO, koje su pokušale uništiti Bugojansku grupu, što im je uspjelo, uz pomoć doušnika i UDBE, tek 24. srpnja 1972.

Desetorica su izgubila živote na različitim mjestima u BiH tijekom sukoba, a devetorica su bila zarobljena i pogubljeni. Strijeljanje je izvršeno u Rakovici blizu Sarajeva.

Sam ovaj događaj je dobrano "uzdrmao" stranačke ("partijske"), vojne i policijske ("milicijske") krugove, što je i sam predsjednik Tito priznao rekavši: "...dobro smo dobili po glavi...", govoreći o upadu Bugojanske skupine.

Bugojansku skupinu sačinjavalo je 19 članova HRB:

* Ambrozije Andrić
* Adolf Andrić
* Pavao Vegar
* Ilija Glavaš
* Đuro Horvat
* Vejsil Keškić
* Viktor Kancijanić (Kocijančić)
* Petar Bakula
* Ludvig Pavlović
* Mirko Vlasnović
* Ilija Lovrić
* Filip Bešlić
* Stipe Ljubas
* Vlado Miletić
* Vinko Knez
* Ivan Prlić
* Nikola Antunac
* Vilim Eršek
* Vidak Buntić

Poslednja izmena:
Nisu bili ni retardi ni likovi sa mudima bili su poput onog Hrnjaka fanatici i ludaci...Hrnjak u bolnici kada je ranjen nije hteo da primi ''srpsku krv''.Iako si mnogi četnici mrzeli ustaše i muslije,ipak takvih ludaka i fanatika tu nije bilo.

Ja ne znam koja muda trebaju da bi se uslo u zemlju u kojoj ce grupu od 15 ljudi da lovi 20 000 teritorijalaca.Ali sigurno velika.

Grupa nedugo nakon toga likvidira nekoliko pripadnika vojne milicije, koji su bili poslani za njima nakon vijesti o njihovom prisustvu. Nakon toga u selu Rumboci, između Prozora i Šćita, odakle je bio jedan od terorista, Lovrić, grupa iz zasjede likvidira sedam pripadnika teritorijalne odbrane. Potom je pokrenuta vojna akcija jugoslavenskih snaga koje su se sastojale od nekoliko odreda JNA i TO. Posljednji terorista je uhvaćen 28. jula. Ova teroristička grupa ubila je ukupno 15 pripadnika vojne policije, teritorijalne odbrane i civila.

Back