Драгољуб Дража Михаиловић

Pa i sam znaš da to nije baš išlo tako. Zašto tog nisu ubili tada, to ja ne znam. Ali prilikom proslave valjda 47 godina od oslobođenja, onda se povela ta rasprava, jer su se ovi hvalili kako su sa saradnicima po kratkom postupku, radili. Zato ih je taj meštanin upitao, ako su morali njega , zašto su ubili ženu i dete. To sam hteo da ti kažem. A uostalom seti se i Beograda kada su za par dana pobili oko 10 -11000, civila, sve sami saradnici okupatora! I to po kratkom postupku! Pa i tu je bilo svedoka, po tvome onda su morali pobiti pola Beograda.
Ti kako hoćeš, nastavi i dalje po svome! Ja dalje u diskusiju neću ulaziti. Tebi pozdrav, a Koča neka nastavi sa svojom dokumentacijom pa ćemo videti ko je u pravu! Pozdrav :bye:

koca stavlja cetnicku prozu , a ne dokumentaciju.......cisti cetnicki agitprop. logika tih pamfleta je svetska zavera protiv srbijanaca iz srbije...draza ostaje neshvacen kod saveznika, zbog svoje dusevnosti

koca stavlja cetnicku prozu , a ne dokumentaciju.......cisti cetnicki agitprop. logika tih pamfleta je svetska zavera protiv srbijanaca iz srbije...draza ostaje neshvacen kod saveznika, zbog svoje dusevnosti

Па ти стављаш комунистичке бајке, приче где 5 партизана убије 20000000 Немаца, спасе 400000 рањеника, а за то време четници седе у кафани и гледају фудбал Југославија-Италија уз ракију и печење, и након пораза од Италије закољу једног Хрвата због тога.

Сетите се ''превентивних'' ликвидација и Пасјих гробља по Црној Гори. Комунисти су стрељали ''потенцијалне'' непријатеље, људе који су били недужни и невини, али су им били криви због тога што нису подржавали комунизам.
По комунистичкој логици, свако ко није комуниста је издајник и кољач.

Где овде видиш икога осим четника?:dash:
То су италијански војници са четником;).
-23.500 Срба
- 3.000 Бугара,
- 1.000 Македонаца,
- 500 Албанаца,
- 1.500 Црногораца,
- 3.000 муслимана,
- 1.000 Хрвата,
- 1.500 Италијана.

Додај још усташе које су примили у своје редове.
Поред тога,ево и састав партизана у ндх 1944:
Croatia - Late 1944
around 150,000 fighters

60703 Croats
24528 Serbs
5113 Slovenians
3593 Muslims
525 Montenegrins
2733 Italians
947 Russians
314 Germans
271 Poles
1353 Czechs and Slovaks
171 Jews
270 Hungarians
74 Ukrainians
145 others

Као што видимо,убедљиво највише хрвата,а поред тога хрватски комунисти су били главни у партизанском вођству.

pa ukiseljeni valjda ljudi sami vide sta postavljam, ne moras ti da im kazes...isto tako vide sta postavljas ti :mrgreen:....stari lazovu i falsifikatoru...i ovim si dokazao inferiornost u diskusiji :D

ps

kiseli dok jednom prilikom nije pitao, nije znao sta znaci ''T'' u oznakama nemackih dokumenata...kamoli nesto dalje... al zato zna sta je proza, a sta dokumentacija :lol:...e kisi, kisi...mali si ti igrac za ovu diskusiju...:)

Poslednja izmena:
То су италијански војници са четником;).

Поред тога,ево и састав партизана у ндх 1944:
Croatia - Late 1944
around 150,000 fighters

60703 Croats
24528 Serbs
5113 Slovenians
3593 Muslims
525 Montenegrins
2733 Italians
947 Russians
314 Germans
271 Poles
1353 Czechs and Slovaks
171 Jews
270 Hungarians
74 Ukrainians
145 others

Као што видимо,убедљиво највише хрвата,а поред тога хрватски комунисти су били главни у партизанском вођству.

hrvata-ustasa...da...godina 44. sve govori...klali Srbe 3 godine pa kad su videli sta sledi beg u partizane, gde su oberucke prihvaceni...u stvari samo zamenili uniforme...

Poslednja izmena:
kao i tokom citavog rata...dok se cetnici bore protiv Nemaca i ustasa, komunisti ih napadaju s ledja...Draza protiv okupatora, komunisti protiv Draze...

Ivan Avakumovic, Mihailovic prema nemackim dokumentima, London 1969.

66080774.jpg

ib1w.jpg

ib2i.jpg

_______

ibim.jpg

28V.jpg

Zeleznicki most koji su cetnici srusili

Poslednja izmena:
Још један пример историје у стилу Вук и три прасета.

Наиме, у уводној рецензији књиге Затамњена истина, рецензент је наравно без навођења извора спаковао лаж и понајвише глупост да су партизани 447 000 окупаторских војника,заробили 559 434,уништили или освојили 4 630 топова,13 396 митраљеза,49 813 аутомата,590 984 пушке,7 149 минобацача,309 авиона,928 тенкова,20 000 моторних возила. :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Да ствар буде смешнија, испада да су партизани избацили из строја 2 пута више непријатељских војника него Совјети на Курску. :mrgreen:

Највеће легенде, нема им равних, а верујем да ће кисељко, Хектор и остали сад почети обилато да користе ову глупост, наравно без елементарног доказивања где су могли да убију толико војника.

Још један пример историје у стилу Вук и три прасета.

Наиме, у уводној рецензији књиге Затамњена истина, рецензент је наравно без навођења извора спаковао лаж и понајвише глупост да су партизани 447 000 окупаторских војника,заробили 559 434,уништили или освојили 4 630 топова,13 396 митраљеза,49 813 аутомата,590 984 пушке,7 149 минобацача,309 авиона,928 тенкова,20 000 моторних возила. :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Да ствар буде смешнија, испада да су партизани избацили из строја 2 пута више непријатељских војника него Совјети на Курску. :mrgreen:

Највеће легенде, нема им равних, а верујем да ће кисељко, Хектор и остали сад почети обилато да користе ову глупост, наравно без елементарног доказивања где су могли да убију толико војника.

sjajno...

:hahaha::hahaha::hahaha:

Poslednja izmena:
Pa kako su partizani mogli bilo sta da zarobe od okupatora kad su - kako tvrdite ti, Koca i ostali - bili saveznici okupatora?

A cetnici se borili borili borili, oslobadjali oslobadjali oslobadjali, zarobljavali zarobljavali zarobljavali ...... i na kraju .... sta?

Pushing :mrgreen:

Где си ти био јуначино када је требало да се одговара на питања која сам поставио?
Где те је било када сам питао колико је партизанских команданата погинуло у устанку у Србији 1941. , да ми се наведе једна Титова интерна наредба о борби против Немаца, да се наведе бар један град који су партизани ослободили од Немаца пре уласка Совјета, да се наведе једна офанзивна акција партизана против Немаца пре доласка Црвене Армије, да се одговори шта су партизани радили у време јунског устанка у Херцеговини? Што те тад није било да одговараш него си се завукао као миш?

Где си ти био јуначино када је требало да се одговара на питања која сам поставио?
Где те је било када сам питао колико је партизанских команданата погинуло у устанку у Србији 1941. , да ми се наведе једна Титова интерна наредба о борби против Немаца, да се наведе бар један град који су партизани ослободили од Немаца пре уласка Совјета, да се наведе једна офанзивна акција партизана против Немаца пре доласка Црвене Армије, да се одговори шта су партизани радили у време јунског устанка у Херцеговини? Што те тад није било да одговараш него си се завукао као миш?

Zasto? I onako tvrdite da su partizani bili fasisticka vojska, tj. na strani fasista, skupa sa ustasama i Nemcima :worth:

Gde su bila 2 zasedanja AVNOJ-a, u sumi? :mrgreen:

Zasto? I onako tvrdite da su partizani bili fasisticka vojska, tj. na strani fasista, skupa sa ustasama i Nemcima :worth:

Gde su bila 2 zasedanja AVNOJ-a, u sumi? :mrgreen:

Поново те питам, где си онда био када је требало да се договара? Што онда ниси промаљао нос, када толико браниш партизане и тврдиш да су антифашисти, што онда ниси као обожавалац лика и дела друга Тита одговорио, што ми онда ниси доказао да нисам у праву ? Књиге у шаке, па онда долази на дискусије.

Поново те питам, где си онда био када је требало да се договара? Што онда ниси промаљао нос, када толико браниш партизане и тврдиш да су антифашисти, што онда ниси као обожавалац лика и дела друга Тита одговорио, што ми онда ниси доказао да нисам у праву ? Књиге у шаке, па онда долази на дискусије.

Nemam potrebe za tim.

;)

1. tito nije trebao da da internu naredbu. vidljivo je da su se borili protiv nemaca iz nemackih dokumenata. neretva i sutjeska su primeri. ako su menjali nemacke zarobljenike, za svoje ljude, morali su negde da ih zarobe...nemci su napravili dovoljan broj ofanziva na partizanski teritorij.
2. partizani su oslobadjali teritorije , a ne gradove. oni su imali strategiju (vojnu i politicku). stvaranje narodne vlasti i ojacavanje "narodnog fronta" operacija weiss je bila uperena protiv "bihacke republike" (koja nije bila cetnicka). za razliku od cetnika koji su "oslobadjali" gradove ( tako da su ga proglasili slobodnim, jer nikada nemaca nije bilo tamo, ili da su, kao u rogatici, poklali muslimansko stanovnistvo , i "oslobodili" ga zivota...), NOVJ je bila prisiljena da napadne grad zbog svoje linije snabdevanja, pokupila ratni materijal i povukla se. cetnici koji su ziveli na vojnom kazanu italije (kao MVAC) , NDH-azije i nemaca, te bili "legalizovani" kod svoje brace nedicevaca/ ljoticevaca, sve su dobivali gratis. njihov neprijatelj su komunisti ( draza je to uvek isticao... a talijani prijatelji...)

1. tito nije trebao da da internu naredbu. vidljivo je da su se borili protiv nemaca iz nemackih dokumenata. neretva i sutjeska su primeri. ako su menjali nemacke zarobljenike, za svoje ljude, morali su negde da ih zarobe...nemci su napravili dovoljan broj ofanziva na partizanski teritorij.
2. partizani su oslobadjali teritorije , a ne gradove. oni su imali strategiju (vojnu i politicku). stvaranje narodne vlasti i ojacavanje "narodnog fronta" operacija weiss je bila uperena protiv "bihacke republike" (koja nije bila cetnicka). za razliku od cetnika koji su "oslobadjali" gradove ( tako da su ga proglasili slobodnim, jer nikada nemaca nije bilo tamo, ili da su, kao u rogatici, poklali muslimansko stanovnistvo , i "oslobodili" ga zivota...), NOVJ je bila prisiljena da napadne grad zbog svoje linije snabdevanja, pokupila ratni materijal i povukla se. cetnici koji su ziveli na vojnom kazanu italije (kao MVAC) , NDH-azije i nemaca, te bili "legalizovani" kod svoje brace nedicevaca/ ljoticevaca, sve su dobivali gratis. njihov neprijatelj su komunisti ( draza je to uvek isticao... a talijani prijatelji...)

1. Наведи једну офанзивну битку партизана против Немаца, не обрнуто пре доласка Црвене Армије.
2. Герилска тактика је покривати простор тако да је довољно извесно прегруписање снага да се задобије предност. Операција Вајс је требала да буде уперена и против четника, али су прво Роата, а потом и Роботи одбили да нападну четнике. Четници су допадало се теби или не ослободили више од 30 места од Немаца пре доласка Црвене Армије, а партизани ни једно.

Ја бих рекао да не знаш да одговориш на питања.

Ti bi rekao, ja ne bi :lol:

Докажи да нисам у праву.

Rekoh da nemam potrebe za tim, i zasto? :dontunderstand:

Pitao sam te gde su bili 1. i 2. zasedanje AVNOJ-a, u sumi? Nekoj pecini? Gde?

Sta je bilo 08. 07. 1942?

Jesi cuo za Slavisu Vajnera?

Nije problem pisati o borbenom putu partizana i mestima koja su oslobadjali, o poginulim borcima i njihovim komandantima, ali to necu da radim na zahtev cetnika, da bi VAMA nesto dokazao.. gluposti.

Ovo boldovano je bila mala iznimka

Poslednja izmena:

1.Znaci kiseli i javno priznaje da ne postoji ni jedna Titova naredba za borbu protiv Nemaca :hahaha::hahaha::hahaha:

pa ovo je sjajno....

Zato ima brdo za borbu protiv cetnika....I zar je tesko doci do zakljucka protiv koga su se borili komunisti....kakvi crni antifasisti...borili se za vlast i to je sve...

2. ''Stvaranje narodne vlasti''...bravo kiseli...o tome pricamo sve vreme...:mrgreen:

Ti bi rekao, ja ne bi :lol:

Rekoh da nemam potrebe za tim, i zasto? :dontunderstand:

Pitao sam te gde su bili 1. i 2. zasedanje AVNOJ-a, u sumi? Nekoj pecini? Gde?

Sta je bilo 08. 07. 1942?

Jesi cuo za Slavisu Vajnera?

Nije problem pisati o borbenom putu partizana i mestima koja su oslobadjali, o poginulim borcima i njihovim komandantima, ali to necu da radim na zahtev cetnika, da bi VAMA nesto dokazao.. gluposti.

Ovo boldovano je bila mala iznimka

Знам где су била два заседања Авноја и питам те да ли су ти градови ослобођени од Немаца?
Чуо сам за Вајнера, био политком на Романији али не знам шта је то урадио да треба да се велича.
8.7.1942. су комунисти оставили народ на милост и немилост усташама уместо да се боре и да бране огњишта као што су то на пример учинили четници у операцији Тојфел априла 1943.
То што олако прелазиш преко чињеница које говоре да су четници први ослободили град, први пуцали на Немце, изгубили много више команданата у устанку 1941. итд. значи да си немоћан да одговориш. Но ја те више нећу терати. Ионако си оборен милион пута, баш као и кисели.

Poslednja izmena:
Знам где су била два заседања Авноја и питам те да ли су ти градови ослобођени од Немаца?
Чуо сам за Вајнера, биио политком на Романији али не знам шта је то урадио да треба да се велича.
8.7.1942. су комунисти оставили народ на милост и немилост усташама уместо да се боре и да бране огњишта као што су то на пример учинили четници у операцији Тојфел априла 1943.
То што олако прелазиш преко чињеница које говоре да су четници први ослободили град, први пуцали на Немце, изгубили много више команданата у устанку 1941. итд. значи да си немоћан да одговориш. Но ја те више нећу терати. Ионако си оборен милион пута, баш као и кисели.

Jashta

Eto komentara, pola ne znas, pola izokreces, i onda pitas zasto ne odgovaram?

P.S.

Vajner je poginuo u nemacko-cetnickoj akciji protiv njegove jedinice.

;)

Evo obavestenja za ravnogorce>

"Слободни смо да Вас позовемо на парастос генералу Дражи
Михаиловићу који ће се одржати у суботу 17.7.2010.год. са почетком у 11 и 30 минута у Вазесенској цркви у Београду. "

Удружење
припадника Југословенске војске у отаџбини

http://1.***************/_mrY6K6-VHpg/SGdhLLD7N7I/AAAAAAAAB2M/4vYf__2U0pA/s400/Draza+Mihajlovic06.jpg

Back