Драгољуб Дража Михаиловић

Nista ti ne kontas...

Pa vidis se kako se cuva i odrzava Titov grob, a za Drazin se ni ne zna gde je...

Toliko je to vazno za Srbe.

To ti govori o VREDNOSTI DVA COVEKA.

I skini molim te taj avatar koji nosis.

Preveliki je za tebe.

preispitaj se malo i pokusaj da se skontas sa samim sobom a i sa svojim pisanijem.
hvalis se time kako se ne zna Drazin grob i to istices kao neku vrednost.
ijao nama, jao i kao ljudima a i kao narodu.
cinjenica da su se i mrtvog draze plasili, pa su u najvecoj tajnosti krili njegov grob i dan danas to cine.
prispitaj se malo, molim te.
u svakoj ljudskoj civilizaciji, ma koliko ona bila primitivna i nazadna, svaki covek je imao prava na dostojnu sahranu.
groblje je od vajkada mesto postovanja, i od uvek su kroz civilizaciju ljudi sahranjivali svoje najvece neprijatelje i prema njihovim grobovima se odnosili sa postovanjem.
dokaz da su ljudi koji su nas jahali 60 godina a i danas se osecaju njihove senke ispod svake norme civilizacijske tekovine i svake norme ljudskosti, jeste upravo taj odnos prema mrtvom Drazi.
ako ti smeta moj avatar, skreni pogled u stranu.

ne trebaju nam nikakvi dokumenti, dovoljni su nam filmovi bulajicevi, otpisani ili lepi ki upisani, pesme i price iz slavnoga NOPa, ah kako divno:roll::roll::roll::roll::roll::roll:

to je vec stvar politicke prirode zasto srbi nisu pozvani u moskvu, koja nema nikakve veze sa 2 svetskim ratom, i to je zasebna tema za politiku ali ne ovde.
ne moze se traziti pomoc od rusije za sve i svasta a zalagati se za ulazak u nato, na dve stolice se ne sedi.
lako je biti pobednik, kad ti okolnosni idu pod ruku.
ne znam sta ovo znaci, draza nikad nije bio, da nije po redu neka nova propaganda koje ce da dokaze kako draza nije ni postojao:dontunderstand:

Mnogo su BENIGNIJI I BLIZI ISTINI Bulajicevi filmovi nego ENGLESKI ARHIVI...Engleski arhivi su Srbima mnogo stete naneli, a sada se odjednom vi, saka drazinovaca, zavedenih i potplacenih, pozivate ne njih.... KO GOD SE POZOVE NA ENGLESKE ARHIVE NEPRIJATELJ JE SRBA, jer su Englezi uvek bili najveci neprijatelji Srba i UVEK SU IH NAJORDINARNIJE MANIPULISALI I VUKLI ZA NOS!

Kako samo mozes da napises glopost te velicine da NEMA NIKAKVE VEZE sa drugim svetskim ratom to sto Srbi nisu pozvani na Paradu u cas pobede u 2. sv. ratu?

Po tome se vidi da si toliko ostrascen da se potpuno odlepljujes od normale.

I nemoj da pokusavas da mutis vodu: i mnoge clanice NATO-a su ucestvovale na Paradi u Moskvi, ali one koje su bile na strani pobednika...

Ah, cime se sve ne sluzite, vi engleske podguzne muve...Samo da Rusima idete ne onu stvar.....

A rad sa kojim se trazi rehabilitacija Draze i cetnika JE NOVO SVESNO DELJENJE SRBA, sto naravno rade ENGLESKI I AMERICKI AGENTI.
NIKAD se Svi Srbi, pa cak ni plovina njih nece pomiriti sa cinjenicom da je Draza bio nekakav srpski junak i heroj. ZAPAMTI TO : NIKAD!
U stvari, ja Dražu i ne gledam kao na heroja ili junaka. Stvarno ne. Posmatram ga kao jednu istorijsku ličnost koja je igrala važnu ulogu u istoriji našeg naroda koja se po mom ubeđenju borila za pravu stvar. Na žalost ti bi rado gurnuo Dražu pod tepih jer smatraš da su njegova dela bila sve ono što ti prezireš.
Njegovo stalno NATURANJE samo vodi do ZAOSTRAVANJA MEDJU SRBIMA I NISTA VISE!
Misliš da se Srbi danas dele na Titove i Dražine? To vreme je davno prošlo sem ako nisi u 45-toj. Ono što mi danas možemo da uradimo jeste da analiziramo taj period iz naše perspektive koje dobijamo dokumentima i stvarno naučimo nešto pametno.
I to Englezi jako dobro znaju, zato "otkrivaju arhive", zabadajuci tako noz u srce jedinastva Srba...
Dokumenta se otkrivaju iz drugih razloga a ne zbog podele Srba ili šta ti ja znam koga.
KAO, ONI SU NEKA REFERENCIJA DANAS DRAZINIM SLEDBENICIMA, odjednom smo zaboravili da su nam uvek zabijali nos u ledja...
Englezi su zabadali nož u leđa Kraljevini a ne Titu kome su zdušno pomagali. Da nije bilo engleza Tito nikad ne bi došao na vlast.
Naravno da je meni jasno da ni jedan rat nije koristan, ali kada jedna strana ubija samo Srbe islamiste i Srbe komuniste, a NE BORI SE UOPSTE PROTIV OKUPATORA - onda je TO VELIKI GREH.
Znam da ti je jasno ali veoma je bitno analizirati ko je u to vreme bio : terorista a ko okupator.
NIKADA on svoj bunt nije usmerio protiv neprijatelja: ni Hrvata ni Nemaca. Svi koji to tvrde imaju "podatke iz engleskih arhiva" koji su od A do S - LAZI.

On se borio da spase Jugoslaviju, a pri tome se trudiio da ne nacepi Hrvate da ne bi izasli iz Jugoslavije kada se rat zavrsi. Nije imao koga da slusa, nije imao komandu, nije imao autoritet - nije imao NISTA!

Draža se borio protivu Nemaca i Ustaša i to je razlog zašto i postoji ova tema. Sve dok neko bude negirao tu borbu pljuvaće po svima onima koji su poginuli u ratu protiv istih.
On Srbima nije doneo ni slavu, ni ime ni ratnicke uspehe ni NISTA...On je jedan MARGINALAC, TOTALNI LUZER, LOS KOMANDANT...
Svakako, mi možemo da razgovaramo o tome da li je Draža bio dobar ili loš komadant. Ja ne vidim ništa nadljudsko u onome što je Draža radio ali vidim jednu istrajnost koja se očekivala od jednog oficira Kraljeve Armije. Ono na čemu mu skidam kapu jeste da je organizovao najveći gerilski rat na prostoru Evrope a to je veoma teško jer je taktički veoma teško izmeniti vojne formacije i menjati im namenu onda kada vam u zarobljeništvu džedži 200.000 vojnika i oficira. Sa čime je raspolagao on je uradio jedan veliki posao.
Dokaz ti je da Srbi nisu bili pozvani u Moskvu na Paradu Pobede. To je PLOD onih koji zele da rehabilituju Drazu...
Vidiš, naš udeo u porazu Nemaca je toliko zanemarljiv da ne vidim razlog zašto bi nas bilo ko pozivao bilo gde. Kod nas je besneo građanski rat a svi znamo ko ga je započeo.
Ti o Titu ne znas NISTA ni zivotu u Jugoslaviji za vreme Tita!
Zapravo, niko ne zna ko je bio Tito i sigurno ne znam o životu u Jugoslaviji ali definitivno znam šta je ostalo posle Tita.
Srbija NIKAD, ni za 100 godina u buducnosti nece ziveti kao sto je zivela pod Titom.
Ovde se sa tobom slažem 100 % jer nam treba upravo toliko da saniramo posledice njegove vladavine.
Jer, Tito je bio DOBITNIK, a Draza je bio GUBITNIK..
To je tužna istina. Za nekoga je sve moguće u Americi a za nekoga u Srbiji. Kad pogledam ko je sve vladao Srbijom posle Karađorđevića , a tu ubrajam i razne ministre, prosto me sramota što sam Srbin.
To im se danas i po grobovima vidi, mnogo godina posle smrti obojice.
Ufff!

preispitaj se malo i pokusaj da se skontas sa samim sobom a i sa svojim pisanijem.
hvalis se time kako se ne zna Drazin grob i to istices kao neku vrednost.
ijao nama, jao i kao ljudima a i kao narodu.
cinjenica da su se i mrtvog draze plasili, pa su u najvecoj tajnosti krili njegov grob i dan danas to cine.
prispitaj se malo, molim te.
u svakoj ljudskoj civilizaciji, ma koliko ona bila primitivna i nazadna, svaki covek je imao prava na dostojnu sahranu.
groblje je od vajkada mesto postovanja, i od uvek su kroz civilizaciju ljudi sahranjivali svoje najvece neprijatelje i prema njihovim grobovima se odnosili sa postovanjem.
dokaz da su ljudi koji su nas jahali 60 godina a i danas se osecaju njihove senke ispod svake norme civilizacijske tekovine i svake norme ljudskosti, jeste upravo taj odnos prema mrtvom Drazi.
ako ti smeta moj avatar, skreni pogled u stranu.

Ma znas ti zasto je dobro sto se ne zna gde je Drazin grob?

Zato sto bi da se zna, izazvalo gradjanski rat medju Srbima....

Mnogi Srbi bi krenuli da mu zabodu glogov kolac...Oni koje je u ratu unesrecio, a takvih nije malo.

Draza je jednom izgubio rat.

Da mu se nadje grob izgubio bi i drugi put.

Znas prijatelju moj, Srbi imaju jedan veliki problem koji viri izpod mantije SPC: Srbi NE MOGU DA RAZLIKUJU KORISNO OD STETNOG!

To ih crkva uci vekovima i namece tu filozofiju.

Srbi slave cara Lazara, slave Drazu Mihajlovica, slave Ratka Mladica...

SVE LIKOVE GUBITNIKE I LUZERE.....Da li je to normalno?

To ni jedan drugi narod na celom svetu ne radi...

Ni Lazar, ni Draza, ni Ratko NISTA DOBRO za Srbe nisu uradili, na protiv, UPROPASTILI SU SRPSKI NAROD, POGUBILI BITKE I ZA VECITO PODELILI NAROD, ali NEKO IH IPAK GURA...Zasto?

Razmisli.....

U stvari, ja Dražu i ne gledam kao na heroja ili junaka. Stvarno ne. Posmatram ga kao jednu istorijsku ličnost koja je igrala važnu ulogu u istoriji našeg naroda koja se po mom ubeđenju borila za pravu stvar. Na žalost ti bi rado gurnuo Dražu pod tepih jer smatraš da su njegova dela bila sve ono što ti prezireš.

Draza nije igrao APSOLUTNO NIKAKVU VAZNU ULOGU u 2. sv. ratu.
Celo vreme se krio po bosanskim gudurama i napadao partizane i muslimane...I spasao je 5 americkih pilota na koje je slucajno nabasao. To je bilo njegovo celokupno ucesce u ratu.
Nikada, ama bas ni jednom se nije sukobio sa Nemcima, a sa ustasama se tek na kraju rata jedan vod cetnika sukobio i - izgubio.
To je sve oko njegovog ucesca u ratu.

Sve ostalo su FALSIFIKOVANE ENGLESKE ARHIVE!

Misliš da se Srbi danas dele na Titove i Dražine? To vreme je davno prošlo sem ako nisi u 45-toj. Ono što mi danas možemo da uradimo jeste da analiziramo taj period iz naše perspektive koje dobijamo dokumentima i stvarno naučimo nešto pametno.

Nista PAMETNO se ne moze nauciti sada, posle jednog veka...Oni sto hoce da PREOKRECU ISTINU ne cine to zato sto im je zaista stalo da se ona sazna, vec TRAZE PODELE...

Cackaju po ZARASLOJ RANI da bi se dala ponovo na zlo...

To je ceo njihov posao.
Odatle NISTA DOBRO ne moze da izadje, samo zlo.

Cak i sve da je istina, takva nam nije korisna.

Dokumenta se otkrivaju iz drugih razloga a ne zbog podele Srba ili šta ti ja znam koga.

Englezi su zabadali nož u leđa Kraljevini a ne Titu kome su zdušno pomagali. Da nije bilo engleza Tito nikad ne bi došao na vlast.

Englezi su SVETSKI MAJSTORI u FALSIFIKOVANJU DOKUMENATA!

I nisu Englezi ustolicili Tita, vec Rusi.

Rusi su se BORILI SA PARTIZANIMA na Batini, u lici, u Hrvatskoj, u Trstu...Dok su se cetnici napijalo po bosanskim gudurama...

Ili mozda ni to nije istina?

Znam da ti je jasno ali veoma je bitno analizirati ko je u to vreme bio : terorista a ko okupator.

Pa to je bas ono pitanje koje nas dovodi do toga da smo mi ustvari bili na strani Nemaca i fasizma: vise ne mozemo da odredimo sta je fasizam a sta ne.

Draža se borio protivu Nemaca i Ustaša i to je razlog zašto i postoji ova tema. Sve dok neko bude negirao tu borbu pljuvaće po svima onima koji su poginuli u ratu protiv istih.

NIKAD, APSOLUTNO NIKAD SE DRAZA NIJE BORIO NI PROTIV USTASA, A KAMOLI PROTIV NEMACA.
U TOKU CITAVOG[/quote] RATA CETNICI NISU UBILI NI JEDNOG JEDINOG NEMCA!

Svakako, mi možemo da razgovaramo o tome da li je Draža bio dobar ili loš komadant. Ja ne vidim ništa nadljudsko u onome što je Draža radio ali vidim jednu istrajnost koja se očekivala od jednog oficira Kraljeve Armije. Ono na čemu mu skidam kapu jeste da je organizovao najveći gerilski rat na prostoru Evrope a to je veoma teško jer je taktički veoma teško izmeniti vojne formacije i menjati im namenu onda kada vam u zarobljeništvu džedži 200.000 vojnika i oficira. Sa čime je raspolagao on je uradio jedan veliki posao.

Draza uopste NIJE IMAO KOMANDU nad cetnicima.
Svako je nastupao sam za sebe.
KOJE VELIKAE BITKE JE DOBIO DRAZA? SA KIM?

Vidiš, naš udeo u porazu Nemaca je toliko zanemarljiv da ne vidim razlog zašto bi nas bilo ko pozivao bilo gde. Kod nas je besneo građanski rat a svi znamo ko ga je započeo.

Cetnici nemaju AMA BAS NIKAKVU ulogu u oslobodjenju Jugoslavije...Prema Nemackim i Ruskim podacima oni su bili POTPUNO ZANEMARLJIVA VOJNA SILA.
Ali je zato partizanski komandant, Srbin, Petar DRAPSIN oslobodio Hrvatsku, Liku, Bosni, Sloveniju i Trst uz minimalnu rusku pomoc....
On je PRAVI SRPSKI HEROJ I GENERAL, a ne bradati Draza.

Zapravo, niko ne zna ko je bio Tito i sigurno ne znam o životu u Jugoslaviji ali definitivno znam šta je ostalo posle Tita.

Posle tita je ostala jedna DIVNA, POSTOVANA I UGLEDNA DRZAVA U SVETU KOJA SE ZVALA JUGOSLAVIJA.
Svet je lice sminkao zbog nas...

Onda ste dosli vi, sa svojim "istinama" i sve ste porusili....Ali, nije vam dosta...I dalej bi rusili...Jos fali gradjanski rat izmedju Srba...I tada ce vas gazde ostvariti cilj koji nisu mogli da ostvare dok je Tito bio ziv.

Ovde se sa tobom slažem 100 % jer nam treba upravo toliko da saniramo posledice njegove vladavine.

Sanirati posledice njegove vladavine znaci porusiti i upropastiti sve dobro sto je napravljeno.

I dan danas Srbi jedu ONO STO JE TITO napravio.

I pljuju po njemu.

Poslednja izmena:
blajvi to sto boldujes svoje postove govori o tvojoj frustriranosti i ono sto iznosis samo cini jos vecom gluposcu nego sto zapravo jeste :D

rekoh, opusti se....pdf Politika pa do mile volje...ti si pravi primer koliko moderatori vode racuna o pdf Istorija:mrgreen:

ps baci pogled iznad kako je ukiseljeni sabljar razbijen na temi o prvom gerilcu Evrope :D

Mihailovic prema nemackim dokumentima, London 1969

93567663.jpg

bs1y.jpg

bs2a.jpg

bs3g.jpg

oznake nemackih dokumenata

bsot.jpg

Poslednja izmena:
Evo jedne simbolike za one kojima je glavni argument ko je pobedio u II sv.ratu....

:D

Звездаши одали почаст Дражи у Чикагу!

zvezda_cikago.jpg

(Press) - Црвено-бели на Дражином споменику! Експедиција Фудбалског клуба „Црвена звезда", која се налази на турнеји у Чикагу, обишла је споменик генерала Драгољуба Драже Михаиловића, као и других четничких великана Момчила Ђујића и Павла Ђуришића.

Председник Владан Лукић, предводећи своје фудбалере и функционере, користи сваки слободан тренутак у паузи између тренинга и утакмица да обиђе велику српску колонију која живи у Чикагу и околини. Срби који су током ратова у 20. веку масовно емигрирали преко Атлантика највише су се насељавали око Чикага и, према незваничним информацијама, тренутно их тамо има више од 400.000. Већина њих се труди да, на што је могуће бољи начин, угости посетиоце из Београда и да им боравак учини што угоднијим.

Првотимци су дан после полуфиналне утакмице у којој су победили пољску Легију (1:0) заједно са руководством клуба обишли велелепни споменик команданта четника из Другог светског рата, генерала Драже Михаиловића. Они су затим обишли и споменике друге двојице истакнутих четничких вођа Момчила Ђујића и Павла Ђуришића.

Црвено-бели су посетили и манастир Светог Саве у Либертивилу, где су имали част да упознају митрополита Христофера. Митрополит је изразио захвалност клубу што је дошао у посету, наглашавајући да је српском народу с друге стране Атлантика увек част када им у госте дођу Срби из матице.

- Драго ми је да сте овде и да можете да се упознате са једним доста непознатим делом историје српског народа. На овом месту се писала историја и лепо је што је баш Црвена звезда овде као представник матице Србије. На овом месту је сахрањен краљ Петар Други и он је једини европски краљ сахрањен на тлу Јужне и Северне Америке, односно Аустралије - рекао је митрополит Христофер.

После манастира Светог Саве, обишли су и Нову Грачаницу, како наши исељеници популарно зову манастир Пресвете Богородице, који је такође смештен у Либертивилу. Црвено-беле је на вратима сачекао владика Лонгин и испричао им кратку историју настајања манастира.

Иначе, Црвена звезда је освојила међународни турнир у Чикагу, победивши Пари Сен Жерменом на пенале у финалу.

http://www.ravna-gora.org/index.php?option=com_content&task=view&id=215&Itemid=1

Na ovom sajtu izmedju ostalog mozete pratiti najnovije vesti o pronalazenju Drazinog groba, itd...

tim crvene zvezde ima samo naziv . nema savrseno nikakve veze sa svojim korenovima. pitanje tko je pobedio je pateticno;

cetnici , koji barem na ovom forumu kod svojih apologeta nemaju nikakav definisani strateski cilj, nisu pobedili u drugom svetskom ratu, sto je jasno iz perioda 1945-1991.

ako je tvrdnja da je cetnicka politicka ideja pobedila, onda je vidljivo da je u ratu 1991 ona dozivela poraz u vojnickom i politickom smislu

ako se zeli prikazati da cetnici sada vladaju srbijom, onda jos manje. amerikanci vladaju srbijom, dok je ne iscede kao limun, i prepuste je turcima, ili bilo kome drugom

niti jedan potencijalni strateski saveznik ne voli nekoga koji prealzi celo vreme sa jedne strane na drugu. cetnicki pokret se ne bori za srbiju, nego se bori za sebe , u ime srbije, jer smatra da je srbija i srbi njegovo nasljedno leno.

Poslednja izmena:
Evo jedne simbolike za one kojima je glavni argument ko je pobedio u II sv.ratu....

:D

Звездаши одали почаст Дражи у Чикагу!

zvezda_cikago.jpg

(Press) - Црвено-бели на Дражином споменику! Експедиција Фудбалског клуба „Црвена звезда", која се налази на турнеји у Чикагу, обишла је споменик генерала Драгољуба Драже Михаиловића, као и других четничких великана Момчила Ђујића и Павла Ђуришића.

Председник Владан Лукић, предводећи своје фудбалере и функционере, користи сваки слободан тренутак у паузи између тренинга и утакмица да обиђе велику српску колонију која живи у Чикагу и околини. Срби који су током ратова у 20. веку масовно емигрирали преко Атлантика највише су се насељавали око Чикага и, према незваничним информацијама, тренутно их тамо има више од 400.000. Већина њих се труди да, на што је могуће бољи начин, угости посетиоце из Београда и да им боравак учини што угоднијим.

Првотимци су дан после полуфиналне утакмице у којој су победили пољску Легију (1:0) заједно са руководством клуба обишли велелепни споменик команданта четника из Другог светског рата, генерала Драже Михаиловића. Они су затим обишли и споменике друге двојице истакнутих четничких вођа Момчила Ђујића и Павла Ђуришића.

Црвено-бели су посетили и манастир Светог Саве у Либертивилу, где су имали част да упознају митрополита Христофера. Митрополит је изразио захвалност клубу што је дошао у посету, наглашавајући да је српском народу с друге стране Атлантика увек част када им у госте дођу Срби из матице.

- Драго ми је да сте овде и да можете да се упознате са једним доста непознатим делом историје српског народа. На овом месту се писала историја и лепо је што је баш Црвена звезда овде као представник матице Србије. На овом месту је сахрањен краљ Петар Други и он је једини европски краљ сахрањен на тлу Јужне и Северне Америке, односно Аустралије - рекао је митрополит Христофер.

После манастира Светог Саве, обишли су и Нову Грачаницу, како наши исељеници популарно зову манастир Пресвете Богородице, који је такође смештен у Либертивилу. Црвено-беле је на вратима сачекао владика Лонгин и испричао им кратку историју настајања манастира.

Иначе, Црвена звезда је освојила међународни турнир у Чикагу, победивши Пари Сен Жерменом на пенале у финалу.

http://www.ravna-gora.org/index.php?option=com_content&task=view&id=215&Itemid=1

Na ovom sajtu izmedju ostalog mozete pratiti najnovije vesti o pronalazenju Drazinog groba, itd...

Koga su ti sa slike pobedili u 2 svetskom ratu, Real Madrid?

:rotf:

tim crvene zvezde ima samo naziv . nema savrseno nikakve veze sa svojim korenovima. pitanje tko je pobedio je pateticno;

cetnici , koji barem na ovom forumu kod svojih apologeta nemaju nikakav definisani strateski cilj, nisu pobedili u drugom svetskom ratu, sto je jasno iz perioda 1945-1991.

ako je tvrdnja da je cetnicka politicka ideja pobedila, onda je vidljivo da je u ratu 1991 ona dozivela poraz u vojnickom i politickom smislu

ako se zeli prikazati da cetnici sada vladaju srbijom, onda jos manje. amerikanci vladaju srbijom, dok je ne iscede kao limun, i prepuste je turcima, ili bilo kome drugom

niti jedan potencijalni strateski saveznik ne voli nekoga koji prealzi celo vreme sa jedne strane na drugu. cetnicki pokret se ne bori za srbiju, nego se bori za sebe , u ime srbije, jer smatra da je srbija i srbi njegovo nasljedno leno.

ko ce na kraju izaci ko pobednik jasno se vidi po tvom koprcanju....pa ti ne silazis sa teme o Drazi...ja bih pomislio da sa mnom nesto nije u redu kada bih toliko vremena provodio na nekom hrvatskom forumu... ali ja ne mogu imati takve komplekse, kao ti...:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

poslednji trzaji ukiseljeni i ti si toga svestan...ova tema je dokaz toga :)

Sto se tice rata 90ih, ne vidim kakve veze ima sa cetnicima...svakako ima sa Titovim generalima...Rat devedesetih je upravo slika i prilika Titove vladavine...

Drašković: Nema četnika u Hagu

RAVNA GORA - Predsednik Srpskog pokreta
obnove (SPO) Vuk Drašković poručio je da srpski četnici nisu
činili zločine u ratovima devedesetih godina i da u Haškom tribunalu
nema nijednog četnika.

Na obeležavanju 65. godišnjice pobede nad
fašizmom na Ravnoj gori, Drašković je rekao da se "u moru laži" može
čuti da su četnici razbili nekadašnju Jugoslaviju.

- Nije mrtav
Draža Mihailović razbio Jugoslaviju, već su je razbili živi Titovi
generali- naglasio je Drašković pred nekoliko hiljada pristalica
Ravnogorskog pokreta.

Nije istina, dodao je, da su četnici u
proteklim ratovima činili zločine.

- Pravila ih je na isti način
ista ona ideologija koja je pravila zločine od oktobra 1944. do jula
1946. godine- rekao je Drašković.

On je pozvao državne organe da
ukinu, kako je rekao, sramnu ideološku presudu beogradskog
komunističkog suda kojom je, prema njegovim rečima, prvi antifašistički
gerilac u Evropi proglašen za fašistu.

General Draža Mihajlović,
rekao je Drašković, nije ubijen jer se borio protiv Nemaca i ustaša, već
što se borio i protiv komunista.

- Slomom Draže Mihailovića, svi
smo mi u onoj velikoj državi, ne samo u Srbiji, uvedeni u lažni
ko munistički raj čiji je neminovni ishod morao da bude stvarni pakao -
naglasio je Drašković.

Istok i Zapad, napomenuo je Drašković,
diktatura i sloboda, uhvatili su se ukoštac na generalovom suđenju: samo
zato što je bio za Zapad i za slobodu, Mihailović je morao da umre.

- Srbija
u Evropi i Srbija na Zapadu: ovaj ideal i ovaj cilj svojim životima su
platili general Draža Mihailović i njegova mučenička vojska - zaključio
je Drašković.

Skupu na Ravnoj Gori prisustvovali su i funkcioneri
SPO Srđan Srećković, Aleksandar Čotrić, Sanja Čeković i drugi.

Ko vlada Hrvatskom ukiseljeni?...al to za vas nije nista novo...Hrvatska je kroz celu istoriju imala stranog vladara, zar ne?

Kosovo je prilican dokaz toga da li je ili nije Srbija sluga Amerike...a ti bi poznajuci svoju povijest dobro trebao da znas znacenje reci ''sluga''...jer sluga je pomiren sa svojom sudbinom, on konjusari i ne razmislja o slobodi...eventualno ceka da mu je neko drugi omoguci...hehehehe...ma znas ti o cemu govorim?

Takodje Amerika vlada celim svetom pa ne vidim svrhu u tome sto pises...gluposti frustriranog hrvata, nista drugo...

Poslednja izmena:
nego, da nastavimo :D

i komunisti pomagali Nemcima u razotkrivanju Drazinih ilegalaca...

Zarko Todorovic

Bader se hvalio u desetodnevnom izvestaju komandi Jugoistoka da je Todorovicevim hapsenjem ''DM organizaciji u Beogradu ponovo dat jak udarac''

17525710.jpg

ab1h.jpg

ab2h.jpg

Ivan Avakumovic, Mihailovic prema nemackim dokumentima, London 1969

Oznake za nemacka dokumenta

49 T-501-248-001308.

50 T-501-252-001255.

Prle i Valter su bili Četnici!
Za snimanje partizanskih filmovima često su preuzimani događaji iz istorije četničkog pokreta. Tako, komunisti uopšte nisu imali radio-stanicu u Beogradu, dok su ih četnici imali mnogo. Nemački goniometar, iz TV serije „Otpisani", zapravo je otkrio četničku radio-stanicu, a uhvaćen je i streljan vezista Tihomir Jakšić. Prle i Tihi nisu mogli da spasavaju oborene američke pilote nadomak Beograda, jer jedva da su smeli da napuštaju svoje zemunice. Veliki broj oborenih pilota u okolini prestonice spasli su četnici. Za komunističkog Valtera - Vladimira Perića - Nemci uopšte nisu znali, ali je dosije četničkog Valtera - pukovnika Žarka Todorovića - jedan od najdebljih koje je sačinio Gestapo (danas se čuva u Arhivu grada Beograda). Pokušaj gestapovaca sa „lažnim Valterom" direktno je uzet iz ovog dosijea, a naravno pokušaj se odnosio na upad među četničke ilegalce.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/magazin/story/61726/KAD+KARAĐORĐE+POSTANE+TITO.html

Poslednja izmena:
Sve ostalo su FALSIFIKOVANE ENGLESKE ARHIVE!

Apsolutno se slažem sa tobom, čak i znamo ko ih je falcifikovao.

Oni sto hoce da PREOKRECU ISTINU ne cine to zato sto im je zaista stalo da se ona sazna, vec TRAZE PODELE...
Apsolutno ne. Ironija je u tome da su komunisti ti koji su doneli PODELU a ne četnici.
To je ceo njihov posao.
Odatle NISTA DOBRO ne moze da izadje, samo zlo.

Cak i sve da je istina, takva nam nije korisna.
Pitanje o stvarnoj istini nisu pokrenuli četnici već opet komunisti. Vidiš, komunisti su upravo radili ono što nisu smeli a to je zataškavanje opšte poznatih stvari o Draži Mihailoviću. Vidiš, kad uporno veličaš sebe i uporno onu drugu stranu blatiš tako što govoriš očite neistine onda je samo pitanje vremena kada će se neko zapitati: pa dokle će ovi nas da rade?
Englezi su SVETSKI MAJSTORI u FALSIFIKOVANJU DOKUMENATA!

I nisu Englezi ustolicili Tita, vec Rusi.
Kao što sam rekao : apsolutno se slažem sa tobom i još jedom kažem da znamo ko ih je falcifikovao.
Pa to je bas ono pitanje koje nas dovodi do toga da smo mi ustvari bili na strani Nemaca i fasizma: vise ne mozemo da odredimo sta je fasizam a sta ne.
Zapravo znamo tačno šta je fašizam ali nikako da sebi kažemo i šta je teorizam a on po definiciji kaže : terorizam označava korišćenje sile zarad političke dobiti. Upravo to su komunisti praktikovali za vreme i posle rata. To je tako očigledno.
Draza uopste NIJE IMAO KOMANDU nad cetnicima.
Svako je nastupao sam za sebe.
KOJE VELIKAE BITKE JE DOBIO DRAZA? SA KIM?

Aha, znači Kalabić je , primera radi, bio posebna komanda od Draže?
Cetnici nemaju AMA BAS NIKAKVU ulogu u oslobodjenju Jugoslavije...Prema Nemackim i Ruskim podacima oni su bili POTPUNO ZANEMARLJIVA VOJNA SILA.
Ali je zato partizanski komandant, Srbin, Petar DRAPSIN oslobodio Hrvatsku, Liku, Bosni, Sloveniju i Trst uz minimalnu rusku pomoc....
On je PRAVI SRPSKI HEROJ I GENERAL, a ne bradati Draza.

Tito nije bio heroj niti general, on je bio političar (tačka).
Posle tita je ostala jedna DIVNA, POSTOVANA I UGLEDNA DRZAVA U SVETU KOJA SE ZVALA JUGOSLAVIJA.
Koja je trajala od 1965-1980 tj. 15 godina ako je neko zaboravio da sabira i koja se raspala veoma brzo. Sve pre toga i posle toga je bila vožnja "na ler".
I dan danas Srbi jedu ONO STO JE TITO napravio.

Bogami pojeli smo mi čim je on seo na vlast.

naravno i uvek ce se zvati...ne najbolji srpski, nego najbolji na ovim prostorima :mrgreen:

Al ono sto je bitno, nikada nece asocirati na petokraku i njen period, vec naprotiv...kao sto je i tvoj drug kiseli zakljucio...zato sam i rekao simbolicno...al tebi ocigledno treba malo vise da shvatis, a nekad se to nikad i ne desi...kao i kod svega ostalog :D

23.jpg

Poslednja izmena:
@ blajbinger

NIKAD, APSOLUTNO NIKAD SE DRAZA NIJE BORIO NI PROTIV USTASA, A KAMOLI PROTIV NEMACA.
U TOKU CITAVOG[/quote] RATA CETNICI NISU UBILI NI JEDNOG JEDINOG NEMCA!

Dođi zemljače u moje selo,rado ću te odvesti na mesto gde je poginuo PRVI nemac u okupiranoj Srbiji...na Uskrs 1941-e godine....gle čuda,ubili su ga četnici!!

Moj gradić su oslobodili četnici 23 Septembra 1941-e god....Tom prilikom je poginuo komandant tog četničkog odreda...podigli smo mu skroman spomenik-zaslužio je bar toliko...(poginulo i nešto nemaca !)
Ja razumem da si ti učio istoriju u brozovoj sfrj i kroz bulajićeve filmove ali OVO SU ČINJENICE...ima vas takvih dosta i kod mene-nažalost...zapene kad pokušavaju da mi dokažu nešto što ne znaju a što ja evidentno bolje znam...Ne razumem ih uopšte,mene je uvek interesovala ISTINA...kakva god da je...
A istina je da ovde niko nije video partizane do 1944-e...bolje da nije ni tad...mnogima je to bilo zadnje što su videli...nezapamćenu pljačku i teror su sproveli tzv. oslobodioci koji su likvidirali više ljudi nego nemci za sve vreme rata...njihov zločin je bio što su NEŠTO imali...trebalo im je to oteti a njih osuditi...skoro su neki ljudi rehabilitovani ali ih ima još,i njih će rehabilitovati ako da Bog jer su ni krivi ni dužni rastavljeni od života i imovine.Tu partizansku vojsku možemo i treba da posmatramo kao najgoru OKUPACIJU Srbije u prošlom veku...!

Poslednja izmena:
@ blajbinger

U TOKU CITAVOG
RATA CETNICI NISU UBILI NI JEDNOG JEDINOG NEMCA!

Dođi zemljače u moje selo,rado ću te odvesti na mesto gde je poginuo PRVI nemac u okupiranoj Srbiji...na Uskrs 1941-e godine....gle čuda,ubili su ga četnici!!

Moj gradić su oslobodili četnici 23 Septembra 1941-e god....Tom prilikom je poginuo komandant tog četničkog odreda...podigli smo mu skroman spomenik-zaslužio je bar toliko...(poginulo i nešto nemaca !)
Ja razumem da si ti učio istoriju u brozovoj sfrj i kroz bulajićeve filmove ali OVO SU ČINJENICE...ima vas takvih dosta i kod mene-nažalost...zapene kad pokušavaju da mi dokažu nešto što ne znaju a što ja evidentno bolje znam...Ne razumem ih uopšte,mene je uvek interesovala ISTINA...kakva god da je...
A istina je da ovde niko nije video partizane do 1944-e...bolje da nije ni tad...mnogima je to bilo zadnje što su videli...nezapamćenu pljačku i teror su sproveli tzv. oslobodioci koji su likvidirali više ljudi nego nemci za sve vreme rata...njihov zločin je bio što su NEŠTO imali...trebalo im je to oteti a njih osuditi...skoro su neki ljudi rehabilitovani ali ih ima još,i njih će rehabilitovati ako da Bog jer su ni krivi ni dužni rastavljeni od života i imovine.Tu partizansku vojsku možemo i treba da posmatramo kao najgoru OKUPACIJU Srbije u prošlom veku...![/QUOTE]

Ista priča i kod mene. Kad su nas oslobodili prvo su očistili magaze, oteli imovinu a onda se hvalili kako su oni napravili državu. Mom pradedi su oduzeli 3 krave i 2 konja a posle 3 godine vratili 2 krave upola od onoga što su bile. Za konje i onu jednu kravu nije smeo da pita. Naravno, bilo je tu i iživljavanja tipa : daj 15 runa a ti imaš 10 ovaca i tako, pa onda skupljanje tovnih svinja te su se ljudi snalazili tako da istu zakolju pre nego što stignu haračlije, ... . Kako su radili dobro su prošli. Daleko im lepa kuća.

Кочо :) управо тражим твоју поруку где си записао да партизани нису били српска војска, већ да су имали итекако интернационални састав. Ово је врло озбиљна тема, равногорци мислим да би овде требали да се удружимо :lol: и разбијемо мит о наводном "српству" партизанске војске. Колико су се бољшевици уплашили истине, чак говори и то да сам банован на 3 дана због креирања теме о саставу партизанског покрета, то је нешто невиђено, људи се за псовке и претње не кажњавају, а ја за отварање обичне теме. Елем, ево о чему је реч била у тој мојој теми због овог текста сам кажњен од модератора који се "поноси што му је бака носила партизанску споменицу" :mrgreen::

"На лажи се не гради истина, нити се на злочинима може градити појединачна, или породична, или партијска, или национална срећа. Огромна већина бивших српских партизана дочекала је Брозову смрт духовно и мисаоно неприпремљена, а крах Варшавског пакта, пад Берлинског зида и бољшевизма у Москви доживели су као рушење својих живота. Сви су им се снови претварали у илузије, све победе у поразе. Једино им је још била преостала и живела је, нетакнута, њихова победа у грађанском рату. А кад је смрт покуцала и на капије Брозославије 1990. дошло је време да се сазна целокупна истина о грађанском рату. Да ли је Србија доиста спремна да већ једном открије и саопшти највећу комунистичку и најстрожију партизанску тајну?

Срби су овако били заступљени у (пара)војним формацијама током грађанског рата 1941-1946:

Југословенска Краљевска Војска у Отаџбини:

1943. 70 000 равногораца

Српска Жандармерија

1941. 5000 жандарма

Српска Државна Стража

1943: 37 000 стражара

Четници Војводе Пећанца

1941. 12 000 четника

Српски Добровољачки корпус

1945. 10500 добровољаца

Комунистички партизани

1944. само 23 500 Срба-партизана

Као што се види, комунистички партизани су 1944. године успели да сакупе бедних 30-35.000 бораца у нападу на Недићеву Србију. Ево и делимичне листе:

-23.500 Срба
- 3.000 Бугара,
- 1.000 Македонаца,
- 500 Албанаца,
- 1.500 Црногораца,
- 3.000 муслимана,
- 1.000 Хрвата,
- 1.500 Италијана.

Докле ћемо да трпимо лажи о "НОВЈ" као Српској војсци?"

ma samo da se dres viori...nego nisi u toku, to je dres od prosle sezone...

Ah, a od ove sezone nosi neki cetnicki znak umesto petokrake? :mrgreen:

nista lakse nego s tobom napraviti sprdnju od diskusije...tu si neprikosnoven :mrgreen:

To mi kaze cetnik koji se hvali crvenom zvezdom

:rotf:

Nego reci ti nama ko je osnovao taj klub? Ravnogorci? :mrgreen:

Zasto 20 godina nakon pada komunizma i dalje nosi komunisticko ime? I to ni manje ni vise nego Crvena Zvezda :super:

A vidi ovo

120px-FK_Partizan.svg.png

Jos jedan komunisticki klub iz Beograda koji je zadrzao komunisticko ime, ni vise ni manje nego - PARTIZAN , i to sa crvenom zvezdom petokrakom u grbu!!!

bre.gif

Back