Драгољуб Дража Михаиловић

@CrveniVampir

ovako to izgleda...da si iole objektivan posvetio bi vecu paznju onome sto iznosim, a ne bi u nedogled spamovao temu....

Ivan Avakumovic, Mihailovic prema nemackim dokumentima, London 1969.

dakle imas delo zasnovano na nemackim dokumentima, sa sve fusnotama, oznakama dokumenata, itd...

malr.jpg

mal1.jpg

mal3.jpg

oznake za nemacka dokumenta

mal0.jpg

kada si u situaciji da procitas nesto tako onda prilicno neozbiljno dodju linkovi koje ti postavljas...iskreno...

Dakle interesuje me sta bi ti imao da zameris ovoj knjizi?...i sta tebi govori sve ovo sto Avakumovic pise?

Trebao bi prvo procitati knjigu pre nego sto bilo sta kazem o njoj, taj tekst sam na preskoke citao i deluje mi na prvi pogled znatno realnije od onog sta pisemo i ti i ja. Nepristranije, da se tacnije izrazim. Ali kako rekoh treba sve da se procita pa onda ..

Pa evo upravo ti postavljas onaj link vikipedije koji tebi odgovara...i eto ti upravo odgovor na to sta je vikipedija....eto postavili smo dva linka...sad bi trebalo da ti bude jasno...

Ako i koristim vikipediju ono sto je meni bitno je na koje izvore se clanak poziva...s druge strane ne znam odakle ti ideja da bi clanak o Drazi na vikipediji bolje napisao neki ''englez'' nego sto bi se to ovde uradilo....trece, meni je dovoljno da u tom clanku vidim dokazani falsifikat pa da znam o cemu je tu rec i ne pridajem mu nikakav znacaj...

To je bilo prvo na sta sam naleteo nakon sto ukucam Draza Mihajlovic, ima i na nemackom ali sam izabrao taj link, i onako na brzinu procitao, nije na srpskom ili hrvatskom jeziku, meni su stranci kao autori takvih tekstova prihvatljiviji iz prostog razloga jer su najcesce neutralni, kod nasih to ne mozes da ocekujes.

Vidis i na dnu da su izmedju ostalog kao izvor koristili i knjigu od spasenim pilotima.

Trebao bi prvo procitati knjigu pre nego sto bilo sta kazem o njoj, taj tekst sam na preskoke citao i deluje mi na prvi pogled znatno realnije od onog sta pisemo i ti i ja. Nepristranije, da se tacnije izrazim. Ali kako rekoh treba sve da se procita pa onda ..

Postavio sam do sad veci deo Avakumoviceve knjige sa navedenim oznakama dokumenata i ostalim izvorima tako da imas prilike da procitas....

Sto se tice clanka na vikipediji ako gledamo sam clanak, jedan od glavnih koriscenih izvora je Hrvat Jozo Tomasevic...toliko o neutralnosti i strancima...E sad dalje treba razmotriti Tomasevicevu knjigu, tj na sta se on poziva u svojim tvrdnjama...kiseli kada ga je citirao, cinio je to uglavnom i ne navodeci ni njega ni izvore na koje se poziva...

Ono sto je meni smesno u ovom clanku, pored toga sto je za mene u startu diskreditovan jer se u njemu nalazi pomenuti dokazani falsifikat je sto se u uvodnom delu clanka Draza naziva nemackim saradnikom, a u dnu se kao izvor navode knjige Dejvid Martina, ''Izdani saveznik'' i ''Patriota ili izdajnik - slucaja generala Mihailovica - postupak i izvestaj komisije komiteta za pravedno sudjenje Drazi''

Dakle mislim da sama imena knjiga sve govore....a narocito o verodostojnosti ovog clanka, koji je te izvore naveo verovatno samo kako bi odao uticaj objektivnosti....dakle, sto se mene tice, krajnje komican clanak, sa krajnje losom namerom, a za svakog ko iole poznaje navedene izvore trebao bi da bude krajnje sumnjiv...

Што значи да се не може узети као поуздано ако не цитира извор.

Ja sam prvi put procitao da je Ljotic od Draze dobio venac na grob, malo mi je bilo cudno jer je Draza imao precih stvari od toga, ali ko to zna stvarno?

Ja sam se ovde nacitao milion stvari koje ste vi pisali o Titu i partizanima, dovoljno je samo reci "crveni ustasa", navedi mi koji izvor za Tita kaze da je ustasa i to jos crveni.

A ja samo postavljam linkove, od epiteta takve vrste se uzdrzavam, osim kad su u pitanju Pavelic, Ljotic i takvi.

Ljotic jer su njegovi vodili srpsku decu na streljanje, izmedju ostalog.

Kad je Draza u pitanju uopste nisam toliko kritican koliko vi to mislite, cak sam i za to da ga se rehabilituje i da mu se nadje grob, ne zato jer imam pozitivno misljenje o njemu, vec zato jer je pronalazenje groba ljudski cin, a rehabilitacija zato jer to veliki deo Srba zeli i smatram da se to ne sme ignorisati.

Ja sam prvi put procitao da je Ljotic od Draze dobio venac na grob, malo mi je bilo cudno jer je Draza imao precih stvari od toga, ali ko to zna stvarno?

Ja sam se ovde nacitao milion stvari koje ste vi pisali o Titu i partizanima, dovoljno je samo reci "crveni ustasa", navedi mi koji izvor za Tita kaze da je ustasa i to jos crveni.

A ja samo postavljam linkove, od epiteta takve vrste se uzdrzavam, osim kad su u pitanju Pavelic, Ljotic i takvi.

Kad je Draza u pitanju uopste nisam toliko kritican koliko vi to mislite, cak sam i za to da ga se rehabilituje i da mu se nadje grob, ne zato jer imam pozitivno misljenje o njemu, vec zato jer je pronalazenje groba ljudski cin, a rehabilitacija zato jer to veliki deo Srba zeli i smatram da se to ne sme ignorisati.

Да, Љотић је добио венац према књигама Боривоја Карапанџића, лажова који се усудио да најгоре клевета Калабића да би се затим усудио да напише да је исти 1944. на једно време преузео команду над елитни немачким Бранденбуршким пуком, наравно не цитирајући никакав извор у стилу ја све знам, и Бошка Костића који је написао да је Ужичку републику напао љотићевски официр Радојко Ђурић, а не мајор Игњатовић, такође не цитирајући изворе. Толико о валидности тих извора.

Иначе, и ти и кисели и остали сте такође доста клевета износили на рачун Драже, као и ми на рачун Броза.

obrisase mi post...ma jasno brate...nema sta da se doda...

.

Кочо иако овде има модератора који следе контроверзне идеологије, крстарица је рај у односу на погледе, ја не знам да ли су на погледима пијани модератори, али оно што раде не виђа се ни на једном форуму, бришу најобичније поруке, ево данас сам пренео анализу Џомићеве књиге од једног свештеника СПЦ и модератор је избрисао.

Brisani su i moji postovi, zadnji pre sat , sat i po ovde , pa osta ziv opet.

Tek toliko da znate da nikog ne mimoilazi.

Кажем и овде бришу, али то је за очекивати крстарица је форум комуно-грађанске оријентације, али на погледима тобож националном форуму бришу 95% порука.

To je bilo prvo na sta sam naleteo nakon sto ukucam Draza Mihajlovic, ima i na nemackom ali sam izabrao taj link, i onako na brzinu procitao, nije na srpskom ili hrvatskom jeziku, meni su stranci kao autori takvih tekstova prihvatljiviji iz prostog razloga jer su najcesce neutralni, kod nasih to ne mozes da ocekujes.

Vidis i na dnu da su izmedju ostalog kao izvor koristili i knjigu od spasenim pilotima.

sta ovo govori, realno....Tebi nije stalo do istine, ti cak i ne citas ono sto postavljas, ne ulazis u verodostojnost toga sto postavljas, ne proveravas autora, izvore na koje se poziva itd.itd...dakle ti samo kucas ime Draze Mihailovica u gugl i ovde postavljas o njemu sve negativno sto pronadjes...

da li je to realan zakljucak?

crveni ustasa je ime koje se samo nametnulo i ima milion stvari u vezi Tita kojima zasluzuje takav epitet....o tome moze da pricamo..

Dakle onda priznajes da je kukavicki cin bio na taj nacin likvidirati Drazu i ostaviti ga bez groba, uostalom kao i desetine hiljada Srba, po zavrsetku rata...

sta ovo govori, realno....Tebi nije stalo do istine, ti cak i ne citas ono sto postavljas, ne ulazis u verodostojnost toga sto postavljas, ne proveravas autora, izvore na koje se poziva itd.itd...dakle ti samo kucas ime Draze Mihailovica u gugl i ovde postavljas o njemu sve negativno sto pronadjes...

da li je to realan zakljucak?

To je tvoj zakljucak, da mi nije stalo do istine ne bi nikad ni jedne pozitivne reci napisao ni o Drazi ni o cetnicima, kao sto ti ne pises o Titu i partizanima.

crveni ustasa je ime koje se samo nametnulo i ima milion stvari u vezi Tita kojima zasluzuje takav epitet....o tome moze da pricamo..

Dakle onda priznajes da je kukavicki cin bio na taj nacin likvidirati Drazu i ostaviti ga bez groba, uostalom kao i desetine hiljada Srba, po zavrsetku rata...

Bilo je jasno sta ce se desiti sa onim ko izgubi rat, ko god to od njih dvojice bio, inace ne bi ni ratovali.

Desetine hiljada cetnika su presli na kraju u partizane, nisu zavrsili kao oni na Bleiburgu.

Кажем и овде бришу, али то је за очекивати крстарица је форум комуно-грађанске оријентације, али на погледима тобож националном форуму бришу 95% порука.
Hajde, daj neki argumenat, primer, bilo šta čime bi dokazao ovu kvalifikaciju o Forumu Krstarica.
A, potom, i o moderatorima koji "slede kontroverzne ideologije".

Hajde, daj neki argumenat, primer, bilo šta čime bi dokazao ovu kvalifikaciju o Forumu Krstarica.
A, potom, i o moderatorima koji "slede kontroverzne ideologije".

Ако дозволите објаснићу вам. Примера је безброј. Уђите друже Миљковићу у мој профил па погледајте колико тема су ми закључали. Као што сте приметили друже Љубо ја никада нисам био кажњен због вређања. Док је лево- оријентисанима дозвољено да пишу: "Пацијенту, ментална ретарадиција је код тебе у питању, ти си импонтентно и инфантилно фашистичко говедо, ја бих све љоте послао мирне душе у гасну комору, убијати фашисте није злочин, Мита богомољац је погинуо ко пацов у Ајдовшчини, олошу нацистички..."

Добио сам казну 3 дана, без образложења од модератора "esh ***" зато што сам отворио тему о националном саставу партизана. Да не набрајам колико порука и тема су ми обрисане. Свакако највећи проблем јесте следећи. Историја је јасно показала да су партизани побили много више људи од добровољаца.

Није дозвољено држати пуковника Димитрија Љотића, мајора Павла Ђуришића или ђенерала Милана Недића на аватару, али је дозвољено држати једног од највећих зликоваца 20.века Броза. Теме које отворе збораши се често закључају, уз образложење да "народ зна какви су зликовци били љотићевци", тиме збораши губе право да одговоре на клевете.

Poslednja izmena:
laze tvoj smesni izvor vikiHeki :mrgreen:

Ocigledno je da svi lazu, samo ne lazu engleski tajni izvori. :hahaha:

Oni isti izvori koji su UVEK U ISTORIJI zabadali noz Srbima u ledja. :cool:

To su JEDINI IZVORI koji o Drazi daju neko pozitivno misljenje.:bljak:

I sada ti kazes da tebe neko vredja kada mu Draza nije nikakav uzor. :think:

Draza je toliko Srba zavio u crno da je 60 godina BIO ZABORAVLJEN u Srbiji i sada to odjednom zeli da ga vratis u zivot, izvuces iz zaborava i to samo zato DA BI ISLI RUSIMA UZ ......(znas cega).

I to isto nekoga vredja ko vidi malo sire od neke nebulozne "istine o cetnickom pokretu" koja NIKOME NISTA NECE DOBRO DONETI, A SRPSKOJ SLOZI - NAJMANJE.

Uveren sam duboko da ENGLESKA OBAVESTAJNA SLUZBA DUVA rehabilitaciju Draze Mihajlovica, jer je jasno kao dan da je to jedna nova OGROMNA PODELA u srpskom narodu, mozda i novi sukob kome bi Englezi svakako tapsali.

Zato, ostavi mrtvima da sahranjuju svoje mrtve.

Draza nikada nije bio niti ce biti tacka referencije za bilo sta u srpskom narodu.

Ако дозволите објаснићу вам. Примера је безброј. Уђите друже Миљковићу у мој профил па погледајте колико тема су ми закључали. Као што сте приметили друже Љубо ја никада нисам био кажњен због вређања. Док је лево- оријентисанима дозвољено да пишу: "Пацијенту, ментална ретарадиција је код тебе у питању, ти си импонтентно и инфантилно фашистичко говедо, ја бих све љоте послао мирне душе у гасну комору, убијати фашисте није злочин, Мита богомољац је погинуо ко пацов у Ајдовшчини, олошу нацистички..."

Добио сам казну 3 дана, без образложења од модератора "esh ***" зато што сам отворио тему о националном саставу партизана. Да не набрајам колико порука и тема су ми обрисане. Свакако највећи проблем јесте следећи. Историја је јасно показала да су партизани побили много више људи од добровољаца.

Није дозвољено држати пуковника Димитрија Љотића, мајора Павла Ђуришића или ђенерала Милана Недића на аватару, али је дозвољено држати једног од највећих зликоваца 20.века Броза. Теме које отворе збораши се често закључају, уз образложење да "народ зна какви су зликовци били љотићевци", тиме збораши губе право да одговоре на клевете.

Filozofe, ti si ovuda toliko PUTA VELICAO FASIZAM i SIRIO ANTISEMITIZAM, da sam ja moderator ili bi presao na NORMALNE DISKUSIJE, u skladu sa vremenom i demokratskim principima, ili ne bi bio ovde.

Ne postoje NEOGRANICENE SLOBODE, podvedene pod plast SLOBODE IZRAZAVANJA.

Imaj to na umu.

Како знаш?

Znam jer sam 40 godina ziveo u Srbiji i NI JEDAN JEDINI PUT nisam cuo NI JEDNU JEDINU dobru rec o Drazi!

Cak ni onako na samo, u 4 oka...

Draza se u Srbiji pojavio 90-ih, kada je Srbija pocela da tone...Da bude, sa cetnicima, iskoriscen od Amerike i Engleske u RASTURANJU JUGOSLAVIJE.

Danas je jos uvek prisutan kada beznadje i defetizam haraju Srbijom.

Treba dodati jos malo podela, bolje zakuvati, jos vise uneti konfuziju i sto je najznacajnije, koristiti Drazu kao polugu za prebacivanje Srba NA STRANU PORAZENIH SNAGA u 2. sv. ratu...
Na stranu fasizma...

To je onaj PRAVI I ISTINSKI cilj u teznji za rehabilitacijom ovog coveka.

Poslednja izmena:
Filozofe, ti si ovuda toliko PUTA VELICAO FASIZAM i SIRIO ANTISEMITIZAM,
Imaj to na umu.

Блајбингеру ја сам један од ретких који никада није вређао никога на овом форуму.

И ти као и 90% људи са овога форума мешаш чињенице и ставове.

Увек сам писао о паганском карактеру фашизма.

А што се тиче Јевреја, ја напишем чињенице о Бронштајну и Шифу и то ми обришу.

Антисемитизам је када кажеш: "Уби Јеврејина! Мрзим Чивуте! Жидове у логоре!"

А рећи да су Јевреји владали Совјетијом и пост-револуционарном Француском је чињеница.

Treba dodati jos malo podela, bolje zakuvati, jos vise uneti konfuziju i sto je najznacajnije, koristiti Drazu kao polugu za prebacivanje Srba NA STRANU PORAZENIH SNAGA u 2. sv. ratu...
Na stranu fasizma...

.[/b]

Ако неко жели фашизам у Србији, рехабилитоваће Милана Стојадиновића и(ли)Страхињу Јањића, а не анти-фашисту Драгољуба Михаиловића.

Bilo je jasno sta ce se desiti sa onim ko izgubi rat, ko god to od njih dvojice bio, inace ne bi ni ratovali.

Desetine hiljada cetnika su presli na kraju u partizane, nisu zavrsili kao oni na Bleiburgu.

Videli smo kako je to izgledalo sa pobedom komunizma, u suprotnom samo mozes da nagadjas...kapiram da bi se Titu sudilo za veleizdaju ali bez ikakve potrebe za montiranim procesom...na kraju krajeva sigurno bi dobio svoje grobno mesto...uglavnom samo mozemo da nagadjamo, ovako znamo sta se desilo...

A koliko je ustasa preslo u partizane i koje su ih pozicije cekale? na Blajburgu su poginuli oni koji nisu prisli Titu, a i to mu je svakako dobrodoslo da se dodvori Srbima...takodje s obzirom na broj Srba u partizanima, kakva mislis da bi drugacija sudbina cekala te zlocince koji su pobili na stotine hiljada Srba...

zasto bi uopste u isti kos stavljali prelazak cetnika i ustasa u redove partizana....kojom logikom?

Prosto pitanje i dalje stoji...Zasto Tito za sve vreme svoje vladavine nije posetio Jasenovac i odao pocast zrtvama ustaskog terora?

Poslednja izmena:
Videli smo kako je to izgledalo sa pobedom komunizma, u suprotnom samo mozes da nagadjas...kapiram da bi se Titu sudilo za veleizdaju ali bez ikakve potrebe za montiranim procesom...na kraju krajeva sigurno bi dobio svoje grobno mesto...uglavnom samo mozemo da nagadjamo, ovako znamo sta se desilo...

A koliko je ustasa preslo u partizane i koje su ih pozicije cekale? na Blajburgu su poginuli oni koji nisu prisli Titu, a i to mu je svakako dobrodoslo da se dodvori Srbima...takodje s obzirom na broj Srba u partizanima, kakva mislis da bi drugacija sudbina cekala te zlocince koji su pobili na stotine hiljada Srba...

zasto bi uopste u isti kos stavljali prelazak cetnika i ustasa u redove partizana....kojom logikom?
Prosto pitanje i dalje stoji...Zasto Tito za sve vreme svoje vladavine nije posetio Jasenovac i odao pocast zrtvama ustaskog terora?

To i kazem, Tito nije izjednacavao ustase i cetnike jer bi u protivnom svi isto prosli, ne zaboravi da je njegova komisija dosla do cifre od 750 000 ubijenih u Jasenovcu pa i onaj cuveni govor u Glini gde je jasno rekao sve i o Jasenovcu i o Pavelicu, partizani su ustase ubijali kao pse gde god bi ih se docepali, dan danas se otkrivaju masovne grobnice po Hrvatskoj i Sloveniji.

Evo jedna mala anegdota, dogadjaj je ziva istina, brat od mog dede bio tamo, na snimanju filma Bitka na Neretvi ona scena gde Orson Wells drzi govor cetnicima, statisti su bili Srbi iz okolnih sela u dolini Neretve, oko Prozora,Konjica i Jablanice, kad im je filmska ekipa rekla da obuku cetnicke uniforme seljani upitase oce li im oni dati ili da obuku svoje.

U domu penzionera je bio jedan lik svi ga znali kao partizana, borca, boracka penzija, ordenja, imao je uvek sa sobom stari P38, itd ... kad se napije prica kako su u selo dosli partizanski komesar i neki cetnicki komandant, ovaj prvi kaze "ko je za Tita i partiju za mnom", ovaj drugi "ko je za kralja i otadzbinu za mnom", i stari pijan kaze "njih par odose za komesarom a mi svi za vojvodom"

Takvi i slicnih prica sam se kao dete naslusao dosta, i nema razloga da sumnjam u njih jer ljudi nisu imali razloga da lazu, ne moze mi niko reci da su partizani bili ustaski nastrojeni, bas naprotiv.

Znam jer sam 40 godina ziveo u Srbiji i NI JEDAN JEDINI PUT nisam cuo NI JEDNU JEDINU dobru rec o Drazi!

Cak ni onako na samo, u 4 oka...

Draza se u Srbiji pojavio 90-ih, kada je Srbija pocela da tone...Da bude, sa cetnicima, iskoriscen od Amerike i Engleske u RASTURANJU JUGOSLAVIJE.

Danas je jos uvek prisutan kada beznadje i defetizam haraju Srbijom.

Na stranu fasizma...

To je onaj PRAVI I ISTINSKI cilj u teznji za rehabilitacijom ovog coveka.

А за тих 40 година колико си Срба упитао шта мисле о Дражи? И које су то 40 година?

Back