Драгољуб Дража Михаиловић

Problem svih vas, obozavatelja lika i dela Draze Mihajlovica, je taj da VI NE MOZETE DA SHVATITE da Srbi ni kralja nisu mnogo gotivili, a nekog tamo generala ostavljenog u sumi bez komande i autoriteta - jos manje.

Draza nije bio znacajan Srbima ni u ratu, ni posle rata, ni 50 godina kasnije, A DANAS POGOTOVO NIJE...

Znacajan je samo onima koji srpsku antifasisticku proslost hoce da PREBACE NA DRUGU STRANU.

Tome sluzi Draza.

Друже Кочо,шта мислиш о овоме?
Stjepan_Filipovic.jpg

Стјепан Филиповић, ухваћен од стране равногораца и предат Немцима и љотићевцима и недићевцима.

Edit: ljuba miljkovic

Bez obzira na animozitet prema odredjenim ideologijama i ličnostima koje su ih prihvatile, nije dozvoljeno na Forumima Krstarice bilo kakvo vredjanje na ideološkoj osnovi.

Ovo pogotovo što ima mesta gde se ovaj borac poštuje.

Poslednja izmena od moderatora:
@vikiHeki

onda znas i kako umiru JUNACI

Iz Italije, general Damjanović je slao Zagorku Vasić na specijalne misije u Srbiju. Januara 1946. godine dobila je zadatak da dođe i pita Dražu da li želi da napusti zemlju. U slučaju potvrdnog odgovora, Damjanović je garantovao da to može izvesti u roku od 24 časa. Sa lažnim dokumentima, preko poverljivih ljudi, služeći se ugovorenim lozinkama, Zagorka je došla do Bajine Bašte, a zatim do Bele Crkve. Poslednju liniju veze činio je ilegalac pod šifrom „Vodeničar", kome je ona prenela poruku generala Damjanovića.

Kada se vratio od Draže, „Vodeničar" je saopštio Dražine reči: - Ja sam bolestan, na umoru, ali nemam nameru da idem iz zemlje. Zemlja se ne nosi na đonovima, nego u grudima. General Damjanović je školovan čovek i mora da razume da ja neću odavde.

Evo i kako se kukavicki obracunava sa politickim neprijateljem

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/magazin/story/64274/DRAŽI+SU+ODSEKLI+LEVU+RUKU.html

Obrisan eitovan post i komentar povodom njega.

Poslednja izmena od moderatora:
Stjepan_Filipovic.jpg

Стјепан Филиповић, ухваћен од стране равногораца и предат Немцима и љотићевцима и недићевцима.

Bez obzira na animozitet prema odredjenim ideologijama i ličnostima koje su ih prihvatile, nije dozvoljeno na Forumima Krstarice bilo kakvo vredjanje na ideološkoj osnovi.

Ljubo ne kazem da nije ok to sto si napisao...pozdravljam i sto ste stali na put hrvatskom sovinisti kiselom, ako se ne varam...ipak do toga je moralo da dodje tek posto je tebe licno uvredio...

...ali kakve su sve uvrede ovde upucene Drazi i njegovim cetnicima pa niko nije reagovao...Draza nazivan alkosom i kakvim sve imenima, cetnici - cetojkama, itd...Ako cemo tako ima mnogo vise mesta gde se Draza postuje...

Poslednja izmena:
Ili predat od strane komunista! Ta bagra je svašta radila da pridobije simpatije

i ovaj forum je slika i prilika toga koliko je JV imala neprijatelja, i na kakve se sve podmukle nacine borilo protiv nje...ljotani na ovom forumu su najbolji primer...ili ne znam ni ko se vise krije iza tih silnih naloga koji obitavaju na ovoj temi...ustase, crvene ustase, ljoticevci svi protiv Draze, svako na svoj nacin...

Tako su prvi odnosi između Ljotića i Dragoljuba Mihailovića uspostaljveni u ljeto 1941. Tada je dogovoreno da Ljotić osigurava Mihailovićevim četnicima hranu, odjeću i oružje. Uz manje prekide ta suradnja je nastavljena tijekom cijelog rata. Pred kraj rata pritisnuti napredovanjem partizanskih snaga ljotićevci (pa i sam Ljotić) povlače se u Sloveniju. Tu Ljotić uspostavlja suradnju sa zapovjednikom slovenskih kvislinških postrojba Lavom Rupnikom (Bijela garda). Uskoro se ovom savezu našao i Lički četnički korpus pod zapovjedništvom Dobrosava Jevđevića te nekoliko odreda slovenskih četnika (Plava garda).

Dobivši 22. travnja 1945. brzojav od četničkog vojvode Momčila Đujića da se patrijarh Gavrlilo i epsikop Nikolaj žele sastati s njime Ljotić kreće na put 23. travnja. Vozač automobila Ratko Živadinović imao je veoma loš vid (dioptrija - 11). Kada je sumrak već pao i malo toga se na putu vidjelo, zaustavila ih je jedna slovenska vojna ophodnja u Ajdovščini. Tu su bili upozoreni kako nije poželjno nastaviti dalje jer je ostatak terena pod kontrolom partizana. Ljotić je ustrajao na tome da se put nastavi. Ni desetak minuta nakon toga automobil je udario u most koji je do pola bio srušen te se otkotrljao u provaliju. Ljotić je poginuo je na licu mjesta. Sutradan ujutro tijelo Ljotićevo tijelo prebačeno je u Goricu gdje je obavljena sahrana. Prvi vijenac koji je položen na njegov grob bio je vijenac četničkog vođe Dragoljuba Mihailovića.

http://www.biografije.org/ljotic.htm

Ko to kaze ko to laze da su Ljotic i Draza bili neprijatelji?

Ljubo ne kazem da nije ok to sto si napisao...pozdravljam i sto ste stali na put hrvatskom sovinisti kiselom, ako se ne varam...ipak do toga je moralo da dodje tek posto je tebe licno uvredio...
Ne mogu da promenim to što si shvatio da je moja intervencija usledila tek kada je mene uvredio.
Ali, zarad istine, ja sam najpre intervenisao sankcijom, pa je usledila njegova uvreda i na pp i u javnom delu profila, a potom ponovo sankcije.

Kada je reč o Stjepanu Filipoviću, on je proglašen za narodnog heroja Jugoslavije. To zvanje mu do sada nije osporeno niti oduzeto. On, kao istorijska ličnost ne može, u skladu sa važećim zakonima da se poredi sa Đeneralom, za čiju rehabilitaciju, čin mi se, još uvek nije doneta sudska odluka.
A o njegovom mestu u srpskoj istoriji još dugo će se lomiti koplja.
Ovde, naravno, ne stajem ni na jednu stranu.
Možda si primetio da ne intervenišem ni kod Tita zbog odredjenih kvalifikacija, a ne bih intervenisao ni kod S. Filipovića da nije bilo poistovećivanja ustaša i hrvatskog naroda.

Ne mogu da promenim to što si shvatio da je moja intervencija usledila tek kada je mene uvredio.
Ali, zarad istine, ja sam najpre intervenisao sankcijom, pa je usledila njegova uvreda i na pp i u javnom delu profila, a potom ponovo sankcije.

Kada je reč o Stjepanu Filipoviću, on je proglašen za narodnog heroja Jugoslavije. To zvanje mu do sada nije osporeno niti oduzeto. On, kao istorijska ličnost ne može, u skladu sa važećim zakonima da se poredi sa Đeneralom, za čiju rehabilitaciju, čin mi se, još uvek nije doneta sudska odluka.
A o njegovom mestu u srpskoj istoriji još dugo će se lomiti koplja.
Ovde, naravno, ne stajem ni na jednu stranu.
Možda si primetio da ne intervenišem ni kod Tita zbog odredjenih kvalifikacija, a ne bih intervenisao ni kod S. Filipovića da nije bilo poistovećivanja ustaša i hrvatskog naroda.

2005. je ustanovljena Ravnogorska spomenica, i Drazini cetnici su izjednaceni sa partizanima...ono sto nas sad ocekuje zapravo jeste ukidanje presude Titovog suda, na montiranom procesu u Beogradu...

znacenje reci cetnik i tradiciju u srpskom narodu mislim da nema potrebe da objasnjavam (povodom naziva cetojke koje je kiseli smislio)

Uglavnom, drago mi je da ste mu stali na put, bilo je krajnje vreme...to je moje misljenje...s druge strane nisam preterano srecan jer smo veoma uspesno ukazivali na njegove lazi i falsifikate, sto je takodje bilo od velike koristi za celu stvar.

Poslednja izmena:
pa u tome i jeste stvar....na netu se svasta moze naci...ali cime si u stanju da to potkrepis...kao sto smo videli ovaj tekst ne navodi nikakve izvore, dokumenta, bilo kakve dokaze za ono sto pise...

Ti i dalje ne shvatas kako funkcionise vikipedija...

Ja kazem da ova stranica svakako ne laze

http://sr.wikipedia.org/sr-el/Драгољуб_Михаиловић

A ti pokusaj da izvuces neki zakljucak....clanak na vikipediji mogu i ja da napisem...bitno je na koje se izvore taj clanak poziva.

pa u tome i jeste stvar....na netu se svasta moze naci...dakle ono sto si postavio ne mozes da potkrepis nikakvim daljim izvorima?

Ti i dalje ne shvatas kako funkcionise vikipedija...

Ja kazem da ova stranica svakako ne laze

http://sr.wikipedia.org/sr-el/Драгољуб_Михаиловић

A ti pokusaj da izvuces neki zakljucak....clanak na vikipediji mogu i ja da napisem...bitno je na koje se izvore taj clanak poziva.

Naravno da shvatam, ali ti iz Wikipedije prihvatas samo ono sta tebi odgovara, osim toga nije da samo tako svak pise sta mu volja, da je tako ne bi opstala ni 5 sekundi na netu.

Sta je sa ovim, ovde imas tekstova koji mu govore u prilog i onih koji ga kompromituju.

http://en.wikipedia.org/wiki/Draža_Mihailović

Mozes sam da pretpostavis sta.

Stjepan_Filipovic.jpg

Ухваћен је од стране Пећанчевог војводе Тешмановића. Има у књизи Крвава листа комунистичких злочина. Исти је према истој књизи секао главе људима, он и Хинко Мајер су у Дивцима претестерисали среског начелника Веселина Петровића.

:hahaha:
Tako su prvi odnosi između Ljotića i Dragoljuba Mihailovića uspostaljveni u ljeto 1941. Tada je dogovoreno da Ljotić osigurava Mihailovićevim četnicima hranu, odjeću i oružje. Uz manje prekide ta suradnja je nastavljena tijekom cijelog rata. Pred kraj rata pritisnuti napredovanjem partizanskih snaga ljotićevci (pa i sam Ljotić) povlače se u Sloveniju. Tu Ljotić uspostavlja suradnju sa zapovjednikom slovenskih kvislinških postrojba Lavom Rupnikom (Bijela garda). Uskoro se ovom savezu našao i Lički četnički korpus pod zapovjedništvom Dobrosava Jevđevića te nekoliko odreda slovenskih četnika (Plava garda).

Dobivši 22. travnja 1945. brzojav od četničkog vojvode Momčila Đujića da se patrijarh Gavrlilo i epsikop Nikolaj žele sastati s njime Ljotić kreće na put 23. travnja. Vozač automobila Ratko Živadinović imao je veoma loš vid (dioptrija - 11). Kada je sumrak već pao i malo toga se na putu vidjelo, zaustavila ih je jedna slovenska vojna ophodnja u Ajdovščini. Tu su bili upozoreni kako nije poželjno nastaviti dalje jer je ostatak terena pod kontrolom partizana. Ljotić je ustrajao na tome da se put nastavi. Ni desetak minuta nakon toga automobil je udario u most koji je do pola bio srušen te se otkotrljao u provaliju. Ljotić je poginuo je na licu mjesta. Sutradan ujutro tijelo Ljotićevo tijelo prebačeno je u Goricu gdje je obavljena sahrana. Prvi vijenac koji je položen na njegov grob bio je vijenac četničkog vođe Dragoljuba Mihailovića.

http://www.biografije.org/ljotic.htm

Ko to kaze ko to laze da su Ljotic i Draza bili neprijatelji?

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
Сада си у недостатку комуњарских почео да се користиш љотанским изворима?
Има ли игде извор за ово?

@CrveniVampir

ovako to izgleda...da si iole objektivan posvetio bi vecu paznju onome sto iznosim, a ne bi u nedogled spamovao temu....

Ivan Avakumovic, Mihailovic prema nemackim dokumentima, London 1969.

dakle imas delo zasnovano na nemackim dokumentima, sa sve fusnotama, oznakama dokumenata, itd...

malr.jpg

mal1.jpg

mal3.jpg

oznake za nemacka dokumenta

mal0.jpg

kada si u situaciji da procitas nesto tako onda prilicno neozbiljno dodju linkovi koje ti postavljas...iskreno...

Dakle interesuje me sta bi ti imao da zameris ovoj knjizi?...i sta tebi govori sve ovo sto Avakumovic pise?

Ухваћен је од стране Пећанчевог војводе Тешмановића. Има у књизи Крвава листа комунистичких злочина. Исти је према истој књизи секао главе људима, он и Хинко Мајер су у Дивцима претестерисали среског начелника Веселина Петровића.

odlicno...eto i konkretnog odgovora....stvarno ne znam sta znaci ono forumasu dobrovoljac?

:hahaha:

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
Сада си у недостатку комуњарских почео да се користиш љотанским изворима?
Има ли игде извор за ово?

Mislim da jos nin jedan jedini komunisticki izvor nisam postavio ovde, ako i jesam bilo je slucajno, bas kao i taj link.

Ne verujem da je komunisticki ili ljoticevski jer se koristi hrvatski jezik.

;)

Naravno da shvatam, ali ti iz Wikipedije prihvatas samo ono sta tebi odgovara, osim toga nije da samo tako svak pise sta mu volja, da je tako ne bi opstala ni 5 sekundi na netu.

Sta je sa ovim, ovde imas tekstova koji mu govore u prilog i onih koji ga kompromituju.

http://en.wikipedia.org/wiki/Draža_Mihailović

Mozes sam da pretpostavis sta.

Pa evo upravo ti postavljas onaj link vikipedije koji tebi odgovara...i eto ti upravo odgovor na to sta je vikipedija....eto postavili smo dva linka...sad bi trebalo da ti bude jasno...

Ako i koristim vikipediju ono sto je meni bitno je na koje izvore se clanak poziva...s druge strane ne znam odakle ti ideja da bi clanak o Drazi na vikipediji bolje napisao neki ''englez'' nego sto bi se to ovde uradilo....trece, meni je dovoljno da u tom clanku vidim dokazani falsifikat pa da znam o cemu je tu rec i ne pridam mu nikakav znacaj...

Poslednja izmena:

Back