DOSVIDANIJA RUSIMA? Nova vlada je i Vučićeva PORUKA SVETU, da li je Srbija pred ZAOKRETOM u spoljnoj politici

Alter_Ego_

Stara legenda
Poruka
76.379
DOSVIDANIJA RUSIMA? Nova vlada je i Vučićeva PORUKA SVETU, da li je Srbija pred ZAOKRETOM u spoljnoj politici
putin vucic ministri foto goran srdanov (2)
FOTO: GORAN SRDANOV / RAS SRBIJA
Nova vlada, u kojoj je oslabljena pozicija socijalista i u kojoj sektorima energetike i spoljne politike ne rukovodi SPS, a Ministarstvo odbrane više ne vodi šef Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, mogla bi da bude signal zaokreta Srbije u spoljnoj politici.

Pomeranje ljudi koji su se percipirali kao igrači bliski ili okrenuti Moskvi sa ključnih pozicija tumači se i kao svojevrstan signal svetu da je Beograd korak bliže Zapadu, a korak dalje od Rusije.
Ipak, formiranje nove vlade, četiri meseca nakon izbora, na izvestan način samo je finale čitavog procesa. Naznake okretanja Srbije od ruskog uticaja mogle su se naći i u prethodnom periodu, kroz potpisivanje sporazuma u Vašingtonu, zamrzavanje vojnih vežbi, ali i nakon gafa portparolke ruskog ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove kada je scenu sa sastanka Vučića i Trampa uporedila sa scenom iz filma "Niske strasti".

PROČITAJTE JOŠ...
DA LI ĆE SRBIJA U 2020. RUSIJI REĆI "DOSVIDANJA"? U odnosima dve zemlje moguća "taktička pomeranja", a kao rešenje pominje se FINSKI MODEL
NOVA VLADA: Evo ko bi trebalo da budu POTPREDSEDNICI u kabinetu Ane Brnabić - četiri su iz SNS i jedan iz SPS
NOVA VLADA: SVE ŠTO TREBA DA ZNATE - 21 ministarstvo, 11 žena, četiri nova imena, mandat do 2022. i DVE DILEME

Malo je onih koji su smatrali da je ta usporedba došla slučajno, iako se Zaharova izvinila zbog svog gesta, a brojniji su oni koji smatraju da je neobična poruka u stvari reakcija na drugačiji kurs Beograda u međunarodnim odnosima.
Nedugo posle toga, otkazivanjem učešća u vojnim vežbama sa Belorusijom i Rusijom, Srbija je usmeravanje ka Zapadu preselila i na vojni teren. Vlada Srbije je, naime, u septembru donela odluku kojom su zamrznute sve vojne vežbe i aktivnosti u narednih šest meseci. U tom periodu nije bilo planiranih vežbi sa NATO, a prva koja je otkazana i u kojoj je zajedno trebalo da učestvuju srpska, ruska i beloruska vojska, planirana je u Belorusiji baš u septembru.

 Socijalisti: Dačićeva stranka, koja važi za merilo bliskosti vladi Moskve, dobila je samo dva umesto dosadašnjih pet ministarstava
FOTO: VESNA LALIĆ / RAS SRBIJA
Socijalisti: Dačićeva stranka, koja važi za merilo bliskosti vladi Moskve, dobila je samo dva umesto dosadašnjih pet ministarstava
Onda je pre dva dana obelodanjeno da su socijalistima, koji važe za stranku koja može da računa na podršku Moskve, pripala tri resora manje nego u prošlom sazivu, a važniji detalj je činjenica da im nije dodeljen sektor energetike, posle dugog perioda.
Zorana Mihajlović: Sektor energetike, gde je Rusija uvek imala veliki uticaj, pripao je ministarki koja uživa podršku Zapada
FOTO: OLIVER BUNIĆ / RAS SRBIJA
Zorana Mihajlović: Sektor energetike, gde je Rusija uvek imala veliki uticaj, pripao je ministarki koja uživa podršku Zapada
Štaviše, briga o energetskoj bezbednosti pripala je ministarski Zorani Mihajlović, za koju se ne tako retko može čuti da uživa podršku Zapada. Ne manje važan detalj je i da Ministarstvo odbrane više ne vodi Aleksandar Vulin.
Aleksandar Vulin: Ministarstvo odbrane više ne vodi čovek koji je nesumnjivo blizak Moskvi
FOTO: OLIVER BUNIĆ / RAS SRBIJA
Aleksandar Vulin: Ministarstvo odbrane više ne vodi čovek koji je nesumnjivo blizak Moskvi

Da li su sve ovo važni detalji koji ukazuju da je Srbija blizu promene spoljne politike? Slabi li uticaj Rusije u Srbiji? Baš u tom svetlu ih tumači izvršni direktor Cesida Bojan Klačar, koji kaže da preraspodela resora ima i spoljnopolitički domet.
- Izvesno je da ova vlada sužava uticaj koji može da ima zvanična Moskva. Sužavanjem uloge SPS-a u njenom procesu na neki način smanjila je potencijalni uticaj Rusije, koji se najčešće ogledao kroz bliske odnose koje imaju SPS i Dačić sa Moskvom, ali još više kroz činjenicu da je Ministarstvo za energetiku pripadalo SPS - napominje Klačar.
Sužavanjem uloge SPS-a u Vladi, na neki način smanjen je potencijalni uticaj Rusije, kaže Bojan Klačar
FOTO: DRAGAN KUJUNDŽIĆ / TANJUG
Sužavanjem uloge SPS-a u Vladi, na neki način smanjen je potencijalni uticaj Rusije, kaže Bojan Klačar
I Direktor centra za regionalizam Aleksandar Popov smatra da u rešavanju formule za novu vladu nije najbitnija bila izborna matematika, već poruka da se menja spoljnopolitički kurs Srbije.
Čini mi se da se još nečim šalje važan signal EU i Zapadu, skoro polovinu Vlade čine žene, smatra Aleksandar Popov
FOTO: DRAGAN KUJUNDŽIĆ / TANJUG
Čini mi se da se još nečim šalje važan signal EU i Zapadu, skoro polovinu Vlade čine žene, smatra Aleksandar Popov

- Ako pogledate ranije formiranje vlade, moglo se videti da je u njoj bilo neproporcionalno učešće SPS-a u Vladi u odnosu na broj poslanika koji su imali u parlamentu. Jasno se sećam da sam posle formiranja prošle vlade rekao da je u dobroj meri bio primetan proruski uticaj. Čini mi se sada da karte nisu raspoređene shodno težini SPS-a, već da se htelo pokazati da su odnosi sa Moskvom zahladneli, čemu je doprineo vašingtonski sporazum, ali i upozorenja iz EU. Čini mi se da se još nečim šalje važan signal EU i Zapadu, skoro polovinu Vlade čine žene, ali su u Nemanjinu 11 uvedeni i kadrovi koji nisu iz SNS, poput Gordane Čomić. Smatram da time Vučić odgovara na primedbu Evropske komisije o izbornim rezulatima. Ranije je važilo “što u izlogu, to u radnji”, sada to nije slučaj, "onaj ko nije u parlamentu, jeste u Vladi", čime se ukazuje da je vlast spremna na dijalog - napominje Popov.
Gordana Čomić: Postavljanje kadra iz opozicije na čelo Ministarstva za unutrašnji dijalog govori o reakciji Vučića na kritike EU o izbornim rezultatima
FOTO: VESNA LALIĆ / RAS SRBIJA
Gordana Čomić: Postavljanje kadra iz opozicije na čelo Ministarstva za unutrašnji dijalog govori o reakciji Vučića na kritike EU o izbornim rezultatimaRusija pronašla drugog partnera
Analitičar Dušan Janjić smatra da u raspodeli sektora ne treba tražiti skriveno značenje, mada ne sumnja da će i u Vašingtonu biti tumačena kao zaokret od Rusije.
- Prvo, oslabio je uticaj SPS u društvu i biračkom telu, što je jedna od važnih pozicija koje treba imati u vidu. Druga stvar je da je srazmerno svom uticaju, SPS kroz vreme i bio moćan u sektoru energetike. Ipak, meni je preuzimanje sektora energetike od strane SNS važan događaj, ali mislim da to ne treba da čudi jer predstoji privatizacija energetskog sektora, ali predstoje i velike investicije u obnovu rudarstva i energetskog sektora u našoj zemlji. Dačić jeste, kad je dao podršku vladi Vojislava Koštunice i kada je ušao u Vladu sa Borisom Tadićem, postao merilo koliko je izvršna vlast bliska Moskvi, zbog neskrivene podrške koju su mu Lavrov i ostali davali. Ali, mislim da uloga SPS više nije takva, da Rusi sada unutar koalicije SNS imaju partnera za saradnju, ali i u opoziciji - ocenjuje Janjić.

https://www.blic.rs/vesti/politika/...eva-poruka-svetu-da-li-je-srbija-pred/1lew5mc

Млађа Ђорђевић ово не сме да дозволи!!! Мора да обори власт, и доведе русофиле, патриоте на власт!!!
 
NEMCI SE PODSMEVAJU: Vučić postao predmet sprdnje i ruganja u Vašingtonu (FOTO/VIDEO)


Vučićevo brukanje u Beloj kući, sedenje na hoklici, reakcija prilikom saznanja da će srpska ambasada biti premeštena iz Tel Aviva u Jerusalim, a da prethodno očigledno nije pročitao šta potpisuje, obišlo je ceo svet.

vucic-vasington-tramp.jpg

Vučić na satanku kod Trampa u Beloj kući

Blamantnim i poniznim reakcijama srpskog predsednika pozabavili su se i ugledni nemački mediji, koji su ga najblaže rečeno, ismejali.



Najveći portal u Nemačkoj “T online”, koji je u vlasništvu kompanije “Dojče Telekom”, pod naslovom “Cirkus u Beloj kući: Iznenadio ga Tramp? Ruganje srpskom predsedniku”, opisao je momenat potpisivanja sporazuma, Vučićevu reakciju, kao i to što je postao predmet podsmeha na Tviteru.


– Ekonomski sporazum između Srbije i Kosova u petak je iznenada postao sporedna stvar, jer je Srbija očigledno potpisala više nego što je predsednik Vučić bio svestan toga – piše u tekstu.


t_online_1031x940.jpg
Nemački T online o Vučićevim dogodovštinama u Vašingtonu/Screenshot
Takođe, “T online” je preneo ruganje Vučiću koje smo videli na društvenim mrežama.



– Srpski predsednik Vučić shvatio je da se obavezao na nešto mnogo više nego što je planirao. Bar se stekao takav utisak kada je Donald Tramp pohvalio odluku o premeštanju srpske ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim. Na Tviteru se Vučiču rugaju da verovatno nije ni pročitao šta potpisuje – konstatuje se u tekstu.

Vucic_2_853x940.jpg
Reakcija Vučića kada je Tramp čitao stavke iz ugovora Foto: Screenshot
Frankfurter Alemajn Cajtung, Frankfurter Allgemeine Zeitung, takođe je prostor posvetio Vučićevoj misiji u Vašingtonu.


Ovaj medij, između ostalog, stavlja akcenat na pisanje srpskih prorežimskih medija kako Tramp i njegov izaslanik Grenel žele da izvrše pritisak na Vučića da prizna nezavisnost Kosova, ali naklonjeni mu mediji izveštavali su o njegovom “junaštvu” i da to ni pod kojim uslovima neće biti urađeno.

frankfurt_829x940.jpg


Frankfurter Allgemeine Zeitung o Vučiću i Trampu/Screenshot

Tako se i dogodilo. Vučić se u Vašingtonu nepokolebljivo usprotivio zahtevu koji mu niko nije ni postavio. Što se tiče statusnog pitanja, sve ostaje isto: nezavisnost koju je Kosovo proglasilo 2008. godine Srbija ne priznaje – konstatuje Frankfurter Alemajn Cajtung, uz napomenu da je Tramp čestitao Vučiću i Hotiju na dogovorenoj ekonomskoj normalizaciji.
 
NEMCI SE PODSMEVAJU: Vučić postao predmet sprdnje i ruganja u Vašingtonu (FOTO/VIDEO)


Vučićevo brukanje u Beloj kući, sedenje na hoklici, reakcija prilikom saznanja da će srpska ambasada biti premeštena iz Tel Aviva u Jerusalim, a da prethodno očigledno nije pročitao šta potpisuje, obišlo je ceo svet.

vucic-vasington-tramp.jpg

Vučić na satanku kod Trampa u Beloj kući

Blamantnim i poniznim reakcijama srpskog predsednika pozabavili su se i ugledni nemački mediji, koji su ga najblaže rečeno, ismejali.



Najveći portal u Nemačkoj “T online”, koji je u vlasništvu kompanije “Dojče Telekom”, pod naslovom “Cirkus u Beloj kući: Iznenadio ga Tramp? Ruganje srpskom predsedniku”, opisao je momenat potpisivanja sporazuma, Vučićevu reakciju, kao i to što je postao predmet podsmeha na Tviteru.


– Ekonomski sporazum između Srbije i Kosova u petak je iznenada postao sporedna stvar, jer je Srbija očigledno potpisala više nego što je predsednik Vučić bio svestan toga – piše u tekstu.


t_online_1031x940.jpg
Nemački T online o Vučićevim dogodovštinama u Vašingtonu/Screenshot
Takođe, “T online” je preneo ruganje Vučiću koje smo videli na društvenim mrežama.



– Srpski predsednik Vučić shvatio je da se obavezao na nešto mnogo više nego što je planirao. Bar se stekao takav utisak kada je Donald Tramp pohvalio odluku o premeštanju srpske ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim. Na Tviteru se Vučiču rugaju da verovatno nije ni pročitao šta potpisuje – konstatuje se u tekstu.

Vucic_2_853x940.jpg
Reakcija Vučića kada je Tramp čitao stavke iz ugovora Foto: Screenshot
Frankfurter Alemajn Cajtung, Frankfurter Allgemeine Zeitung, takođe je prostor posvetio Vučićevoj misiji u Vašingtonu.


Ovaj medij, između ostalog, stavlja akcenat na pisanje srpskih prorežimskih medija kako Tramp i njegov izaslanik Grenel žele da izvrše pritisak na Vučića da prizna nezavisnost Kosova, ali naklonjeni mu mediji izveštavali su o njegovom “junaštvu” i da to ni pod kojim uslovima neće biti urađeno.

frankfurt_829x940.jpg


Frankfurter Allgemeine Zeitung o Vučiću i Trampu/Screenshot

Tako se i dogodilo. Vučić se u Vašingtonu nepokolebljivo usprotivio zahtevu koji mu niko nije ni postavio. Što se tiče statusnog pitanja, sve ostaje isto: nezavisnost koju je Kosovo proglasilo 2008. godine Srbija ne priznaje – konstatuje Frankfurter Alemajn Cajtung, uz napomenu da je Tramp čestitao Vučiću i Hotiju na dogovorenoj ekonomskoj normalizaciji.
Molim te, ne postavljaj vise to, uvek se potresem.

To je bila neka ruzna prekretnica i sve posle toga je jedno veliko nista.

Nije problem sto mi saradjujemo i sa Amerikom, problem je sto cemo po svemu sedeci, saradjivati samo sa njima i onima za koje nam oni kazu da mozemo. Umedjuvremenu ce svi da nas napuste, i dojucerasnji najbolji prijatelji.
 
Molim te, ne postavljaj vise to, uvek se potresem.

To je bila neka ruzna prekretnica i sve posle toga je jedno veliko nista.

Nije problem sto mi saradjujemo i sa Amerikom, problem je sto cemo po svemu sedeci, saradjivati samo sa njima i onima za koje nam oni kazu da mozemo. Umedjuvremenu ce svi da nas napuste.


pa sve ovo sto se desava nakon toga je posledica tog vucicevog sedenja na hoklici i sveopsteg ponizenja
 
Teško , jer su ruski čoveci dobili kontrolne pozicije + ministarstva bez portfelja ..

Ako je ruski čovek "kontroliše" "koridore" koje je ranije "kontrolisao" američki onda je pre reč o dogovoru , a ne o sukobu interesa

U celoj priči jedna treća strana koristi infomacije za spin

Džaba precednik naučio par rečenica ..i dalje rovare
 
Teško , jer su ruski čoveci dobili kontrolne pozicije + ministarstva bez portfelja ..

Ako je ruski čovek "kontroliše" "koridore" koje je ranije "kontrolisao" američki onda je pre reč o dogovoru , a ne o sukobu interesa

U celoj priči jedna treća strana koristi infomacije za spin

Džaba precednik naučio par rečenica ..i dalje rovare
Jbt... U kojoj nedodjiji zivi ova Natasha?
 
Vučić pokušava da glumi Tita ali više je nego jasno da samo može da bude Trampova krpa predizborna to mu je plafon,mada mu se i ta ponizna pozicija može isplatiti nekako ako onaj osvoji drugi mandat a sva je prilika da hoće,ostaje ona neprijatnost sa ambasadom u Jerusalimu koja neće biti samo Vučićev lični problem nego problem cele države al ko te pita država to sam ja,računa AV
 
Teško , jer su ruski čoveci dobili kontrolne pozicije + ministarstva bez portfelja ..

Ako je ruski čovek "kontroliše" "koridore" koje je ranije "kontrolisao" američki onda je pre reč o dogovoru , a ne o sukobu interesa

U celoj priči jedna treća strana koristi infomacije za spin


Džaba precednik naučio par rečenica ..i dalje rovare

U cemu je nas interes a kamoli prioritet, da gradimo puteve za luku Drac kad vec imamo izlaz na Bar, i jos da se pozajljujemo zbog toga?
 
U cemu je nas interes a kamoli prioritet, da gradimo puteve za luku Drac kad vec imamo izlaz na Bar, i jos da se pozajljujemo zbog toga?

Ne govorimo mi o interesu ovde , već o kontroli

Ako je SPS navodno "rusko" krilo kod nas , a ako su kontrole koridora bile do sada u američkoj nadležnosti, nije li ti malo čudno da direktor koridora bude neko iz SPS (ako sam dobro čula informaciju, da je onaj Antić ex ministar energetike postao direktor)

Nije li čudno da sve zakone i odluke vlade koji se stavljaju na glasanje Skupštini kontroliše "ruski" čovek

Najlakše je izlupati par vesti i napisati ono što zahteva propaganda
 
Ne govorimo mi o interesu ovde , već o kontroli

Ako je SPS navodno "rusko" krilo kod nas , a ako su kontrole koridora bile do sada u američkoj nadležnosti, nije li ti malo čudno da direktor koridora bude neko iz SPS (ako sam dobro čula informaciju, da je onaj Antić ex ministar energetike postao direktor)

Nije li čudno da sve zakone i odluke vlade koji se stavljaju na glasanje Skupštini kontroliše "ruski" čovek

Najlakše je izlupati par vesti i napisati ono što zahteva propaganda
Pa dobro, ti pises o nekoj kontroli da bi zamaglila sustinu.

Slazme se inace da je clanak napisan vise propagandno, ali nije da u tome nema istine.

Jer, niti Dacic ima pravo da odbije na potpisivanje neki dokument koji usvoji Skupstina, niti je mesto direktora koridora od sustinske vaznosti, narocito kad postoje medjunarodni (nazovi) sporazumi, i sto jos vise zabrinjava, volja da se oni zaista i sprovedu.
 
Наше држање, како народа тако и руководства говори да ми не заслужујемо руску помоћ. Асад и Сиријци су доказали својом борбом да је заслужују и добили су је. Ми смо млохавци и крпе и тако нас треба и третирати. Шутнути ко пашче кад приђе асталу ђе људи једу.
 
Teško , jer su ruski čoveci dobili kontrolne pozicije + ministarstva bez portfelja ..

Ako je ruski čovek "kontroliše" "koridore" koje je ranije "kontrolisao" američki onda je pre reč o dogovoru , a ne o sukobu interesa

U celoj priči jedna treća strana koristi infomacije za spin

Džaba precednik naučio par rečenica ..i dalje rovare
"Koridori Srbije " nisu nikakva kontrola putnih pravaca kroz Srbiju kako ti u tvojoj fantazmagoriji zamišljaš , već obična parazitska firma za namirivanje kalicionih apetita i uvaljivanje partijskog škarta drugog i trećeg reda , paralelna sa Putevima Srbije .
Pošto je u Putevima Srbije onaj Drobnjak zalepljen za fotelju ,a i oni stvarno rade i neki stručan posao,grade i održavaju puteve , naplaćuju putarinu ... .Još su se žuti i G17 dosetili, a ovi sa oduševljenjem nastavili da prave paralenu firmu koja se šatro bavi istim poslom , a u stvarnosti služi za zapošljavanje partijskih štakora,straleta , kumova , švalerki ,sakupljača sigurnih glasova i političara na zalasku .
Koliko je bitna firma govori da je na čelu iste do sada bio disleksični Vazduplohov Babić čiji je jedini uspeh bio što je ubio ženu kolima na naplatnoj rampi Doljevac i letovanje na Brijunima , a nije ni američki , ni ruski čovek jer sumnjam da bi se baš takvim dilejama bave . Sada su kao utešnu nagradu to parazitsko i nepotrebno preduzeće dali istrošenom Antiću koji je posle punih 12 godina na raznim bitnim ministarskim funkcijama morao da leti ,kao i Dačić uostalom .
 
Poslednja izmena:
Pa dobro, ti pises o nekoj kontroli da bi zmaaglila sustinu.

Slazme se inace da je clanak napisan vise propagandno, ali nije da u tome nema istime.

Jer, niti Dacic ima pravo da odbije na potpisivanje neki dokument koji usvoji Skupstina, niti je mesto direktora koridora od sustinske vaznosti, narocito kad postoje medjunarodni (nazovi) sporazumi, i sto jos vise zabrinjava, volja da se oni zaista i sprovedu.

Ne bih se složila , sa tog mesta je došla Mihajlovićka ... inače sem naših energetskih resursa , ruda i poljoprivrede putni pravci su u istom rangu važnosti

Ovde se ukrštaju neki od najvažnijih puteva.

Ovde može da se odbije mnogo toga ako iza tebe stoji neko jak .. pa ćemo da vidimo šta prolazi
 
"Koridori Srbije " nisu nikakva kontrola putnih pravaca kroz Srbiju kako ti u tvojoj fantazmagoriji zamišljaš , već obična parazitska firma za namirivanje kalicionih apetita i uvaljivanje partijskog škarta drugog i trećeg reda , paralelna sa Putevima Srbije .
Pošto je u Putevima Srbije onaj Drobnjak zalepljen za fotelju ,a i oni stvarno rade i neki stručan posao,grade i održavaju puteve , naplaćuju putarinu ... .Još su se žuti i G17 dosetili, a ovi sa oduševljenjem nastavili da prave paralenu firmu koja se šatro bavi istim poslom , a u stvarnosti služi za zapošljavanje partijskih štakora,straleta , kumova , švalerki ,sakupljača sigurnih glasova i političara na zalasku .
Koliko je bitna firma govori da je na čelu iste do sada bio diskeleksični Vazduplohov Babić čiji je jedini uspeh bio što je ubio ženu kolima na naplatnoj rampi Doljevac i letovanje na Brijunima , a nije ni američki , ni ruski čovek jer sumnjam da bi se baš takvim dilejama bave . Sada su kao utešnu nagradu to parazitsko i nepotrebno preduzeće dali istrošenom Antiću koji je posle punih 12 godina na raznim bitnim ministarskim funkcijama morao da leti ,kao i Dačić uostalom .

Kao što rekoh već: nije baš tako sve jednostavno kako bi propaganda da predstavi .

Ne znam zašto uvek kada se ugrozi propaganda ti kreneš sa drugim modelom propagande

To ti je u paketu? Da ne bude zabune ne mislim ja da ti mnogo grešiš oko opisa preduzeća , ali zar oni nisu upravo takvi da bi svakakva propaganda mogla proći

Zar nije malo čudno da takvi raspadi od firmi ipak sasvim pristojno održavaju te "koridore" .. nešto meni tu ne štima

Nije tema o organizacionoj strukturi već čime se bave ta preduzeća u osnovi i ko ima uticaj na njih
 
Ne bih se složila , sa tog mesta je došla Mihajlovićka ... inače sem naših energetskih resursa , ruda i poljoprivrede putni pravci su u istom rangu važnosti

Ovde se ukrštaju neki od najvažnijih puteva.

Ovde može da se odbije mnogo toga ako iza tebe stoji neko jak .. pa ćemo da vidimo šta prolazi
A ako ne stoji?

Nije ti cudno sto Putin nije dosao a od letos se to najavljivalo?
 
Pa zasto onda to spominjes kao argument i neku uzdanicu?

Pa ceo članak je zasnovan na istim predpostavkama , čak i izvučenim iz konteksta

Dakle ako neko veruje da neko stoji iza nekih političara - američki ili nemački interes, zašto dovodi u pitanje da iza nekih stoji ruski interes?
 

Back
Top