DOSVIDANIJA RUSIMA? Nova vlada je i Vučićeva PORUKA SVETU, da li je Srbija pred ZAOKRETOM u spoljnoj politici

Recimo u Libanu postoje neke tri grupe koje vrše vlast tako što su se podelili pa jedni daju Predsednika, drugi premijera a treći predsednika skupštine . I opstaju nekoliko decenija

Kod nas se dogodi da kao "nečiji" čovek dobije poziciju predsednika skupštine i onda krenu likovi koji se u sve razumeju da tvrde kako je to neka smešna funkcija , bez ikakvog uticaja

Šta je onda poenta - da diskvalifikuju osobu koja obavlja tu funkciju, da diskvalifikuju funkciju, da diskvalifikuju onaga ko stoji iza ili da nam zamagle pogled

Ova tri me baš ni ne zanimaju, jer su to njihovi obračuni, ali ovo da zamalgle mi smeta , jer ne možemo donositi ispravne odluke , ma kakve da su .
Ma ne, predsednik Skupstine nije smesna funkcija, naprotiv, cast je to biti mozda i najveca, ali generalno, sa poslanicima koji samo dizu ruke vec vise decenija onako kako im naredi stranka i u dosta trenutno homogenizovanoj Skupstini, to bas i nije neki tezak zadatak.

Ali da, stice se utisak da novine zele da dodatno omalovaze Dacica.

vucic-vasington-tramp.jpg

Ova slika govori mnogo vise od bilo kakvih reci
Vučić je baš smotan i nije mnogo pametan očigledno...

Koštunicu su isto ovako pokušali da zayebavaju tokom prve posete Vašingtonu, ali on nije hteo nigde ni da sedne već je sve vreme stajao.

Takve stvari se na primer cene kod Koštunice koji je mnogo obrazovaniji od Vučića i upućen u protokole i nije dovoljno glup da se ponižava, mada što se ostalih stvari tiče prilično je zatucan sa tim Kosovom nažalost i ne samo to već svo to antizapadnjaštvo.

Ma ne, predsednik Skupstine nije smesna funkcija, naprotiv, cast je to biti mozda i najveca, ali generalno, sa poslanicima koji samo dizu ruke vec vise decenija onako kako im naredi stranka i u dosta trenutno homogenizovanoj Skupstini, to bas i nije neki tezak zadatak.

Ali da, stice se utisak da novine zele da dodatno omalovaze Dacica.

Znači da on kontroliše za šta će oni dizati ruku .. tako da je moj stav da je dobio baš veliku moć

Imaš neupitnu glasačku mašineriju, samo je bitno šta ćeš da im tražiš za šta da dižu ruku

Ni malo nije naivno, je l' da?

Nije , Čomićka je bila vidjena za vlast još pre izbora kada je izbačena iz DS i kada je skupština izglasala jen predlog kao "opozicione poslanice " o obaveznom učešću žena u institucijama.

Teško .. možda je bila rezervna varijanta , da se uvuče u vladu a ne okalja DS

Znači da on kontroliše za šta će oni dizati ruku .. tako da je moj stav da je dobio baš veliku moć

Imaš neupitnu glasačku mašineriju, samo je bitno šta ćeš da im tražiš za šta da dižu ruku

Sada se praviš notorni imbecil , dodji malo sebi . Dačić kome su muda u procepu zbog kriminala odavno ,čija partija je nikad slabiji prilepak SNS-a i koji ima 20 poslanika od 250 koji su isto odaniji Poglavniku nego njemu će da "kontroliše " ,"traži " i "odredjuje " za šta će da većina diže ruku . :rotf:
A poslanici, pre svega SNS oko 200 , neće glasati za šta im naredi njihova partija i Jedini Vodja ,nego će slušati debelog ratluka jer on ima baš
"veliku moć " .:rotf::eek:

Sada se praviš notorni imbecil , dodji malo sebi . Dačić kome su muda u procepu zbog kriminala odavno , koji ima 20 poslanika od 250 koji su isto odaniji Poglavniku nego njemu će da "kontroliše " ,"traži " i "odredjuje " za šta će da većina diže ruku . :rotf:
A poslanici pre svega SNS oko 200 neće glasati za šta im naredi njihova partija i Jedini Vodja ,nego će slušati debelog ratluka jer on ima baš
"veliku moć " .:rotf::eek:

Videćemo ..

Ako ništa bar si umanjiju broj karaktera u svojim propagandim pamfletima

Predsednik Skupštine odobrava i procenjuje i stavlja na glasanje
:sad2::dash:
Nemoj više sreće ti ,evo pisaćemo svi neke gluposti na temi kako bi se što pre prešlo na drugu stranu , da ova gorenapisana budalaština i sramota više ne bude toliko vidljiva, mislim nije baš da važiš za neku intelektualnu gromadu ali ipak ne treba se baš tako brukati .

Poslanici SNS: Šef je rekao da glasamo crno.
Dačić: Ne, glasajte belo.

Kako misliš da to izvede, kad je ostao bez ikakve moći i težine, plus su mu oduzeti važni sektori koje je do dana današnjeg kontrolisao?

:sad2::dash:
Nemoj više sreće ti ,evo pisaćemo svi neke gluposti na temi kako bi se što pre prešlo na drugu stranu , da ova gorenapisana budalaština i sramota više ne bude toliko vidljiva, mislim nije baš da važiš za neku intelektualnu gromadu ali ipak ne treba se baš tako brukati .

O čemu ti lupetaš ovde?

Samo zato što je neki tamo Dačić postao predsednik Supštine ti si u stanju da ovde glumatajući plasiraš neke budalaštine ... mene ne zanima ime čoveka već šta je funkcija predsednika Skupštine

Pusti tih fora.. daj neki argument .. jer su ti pisanija na nivou priručnika - ako želiš plasirati neki spin, a neko te provali onda kreni da ga omalovažavaš

Pa čemu bi služio ako to ne radi i u čemu bi bila njegova moć

Da bude voditelj programa u prenosu rada Skupštine ?
Pa nema neku moc, o tome je rec i uglavnom se svodi na ovo sto si rekla. Osim u izuzetnim i retkim slucajevima, pa se moze reci da je njegova moc vise implicitna, i u nekim vanrednim okolnostima.

Ali, mi sada pisemo o redovnim.

Poslanici SNS: Šef je rekao da glasamo crno.
Dačić: Ne, glasajte belo.

Kako misliš da to izvede, kad je ostao bez ikakve moći i težine, plus su mu oduzeti važni sektori koje je do dana današnjeg kontrolisao?

Ne baš tako ... ja to više ovako procenjujem

Kaže neki čika X da se stavi nešto na glasanje ...
dođe se kod čike -predsednika skupštine i kaže se - vidi čika X traži da se to stavi na glasanje , kaže imamo većinu pa nema zapreke

Onda čika predsednik kaže , moramo da pitamo čiku Y

Onda se čika X i čika Y izdogovaraju i ondak se pusti za šta će stado da diže ruku .

dođe se kod čike -predsednika skupštine i kaže se - vidi čika X traži da se to stavi na glasanje , kaže imamo većinu pa nema zapreke

Onda se čika X i čika Y izdogovaraju i ondak se pusti za šta će stado da diže ruku .
..ali to vec moze i bez "cike predsednika", direktno. Zasto bi on tu bio posrednk?

Pogrešno. Nema ovde čike X i čike Y, postoji samo jedan Vrhovni Čika, koji nikog ništa ne pita, a ponajmanje predsednika Skupštine.

Pogrešno. Nema ovde čike X i čike Y, postoji samo jedan Vrhovni Čika, koji nikog ništa ne pita, a ponajmanje predsednika Skupštine.

Ako su tebi tako kazali i ako si ti tako pročitao, mora da je tako , je li

Nije najveća budala onaj koji ne zna da čita, već onaj koji misli da je sve što pročita istina.” Ivo Andric

Back