Ma da, a kao nije jasno na sta si ciljao...

Sta sam ja, veverica.

Pala s drveta... juce bas.

Samo sto ja nisam ciljala na tebe, nego sam pisala uopsteno o Marsu o Raku i mojim dosadasnjim zapazanjima... A to sto si se ti osetio pogodjenim, to je nesto drugo.

Cinjenica je da planeta kad je u padu i izgonu ne ispoljava bas najbolje svoje kvalitete, i dala sam primer Hitlera sa Marsom u Biku u kvadratu sa Saturnom, koji mu je dao destrukciju umesto konstrukciju npr. I zbog toga je Mars u Jarcu najjaci, svestan je svoje snage, moze najvise da trpi, u stanju je da se obuzdava ako si video onaj citat o Marsu u Jarcu... Agresiju ili eksplozivniju narav ce lako ispoljiti konjunkcija sa Suncem, Uranom i Plutonom. Ali agresija i nerviranje nisu glavna odlika Marsa, kao sto si ti navodio.
O inteligenciji treba da raspravljamo negde drugo, i ima vise vrsta... Sposobnost snalazenja u datom momentu, brzina ucenja i pamcenja, ima raznih definicija...

Inteligencija nikad nije bila uslovljena znakom u kom je Merkur. Jer ne postoje pametni i glupi znaci.

Uopste, da bi osoba bila genije, mora biti i malo luda i ekscentricna, pa se i Uran trazi, ideje odnekud moraju da naviru. I naravno da se gleda i treca kuca..

A po kojoj bi kuci gledao karakter i izdrzljivost, zivota ti? Merkur govori o odredjenim mentalnim i verbalnim sposobnostima, a to ne znaci da ce svako sa jakim Merkurom biti pametan, niti svako sa slabim Merkurom biti glup. Ali razlika ce da postoji, znak ce svoje uciniti, slabiji Merkur bice usporeniji, gubice koncentraciju lako, bice zaboravniji, lakse se zbunjuje, bice vise apstraktniji nego prakticniji, ali to ne znaci da je jaci Merkur pametniji u tom smislu u kom sam pisala, ona velika inteligencija, po kojoj su neki ljudi postali poznati i posvetili zivot tome. To je bio primer za Njutna, njegov Merkur je slab ali u vezi sa 3. kucom, sto bi dalo super spajanje teoretskog i prakticnog, i taj Strelac se ne bi toliko gubio u preopsirnosti. I njegovo Sunce u 3. ima sekstile sa Uranom, Saturnom i Jupiterom ako se secam dobro... Mada, cesto je i 12. kuca umesana, posto predstavlja istrazivanja. I vidis, to sto imas Merkur u kardinalnom znaku govori da odbijas da prihvatis ono sto ti ne odgovara bez razmisljanja i odmah, jer su kardinalni znaci od akcije. I uopste Sunce u kardinalnom znaku je takvo.
A sta to? Jos nisam srela osobu koja je inteligentna a plitka.
*Immph, sta mislis, je l' bi mogla i 6. kuca malko da se poveze, analogno s Devicom?