Dostojanstva planeta

Ne moze bukvalno :S Planete koje su u odredjenom znaku rade po odredjenom principu dok one koje su u nekoj kuci se mnogo vise odnose na neki segment zivota i oblast, naravno da i one preuzimaju neke odlike principe, ali mislim da to ne bi trebalo bukvalno da se gleda ni u kom slucaju :S ... sto ?

Da, da, nisam mislila bukvalno, naravno da je 3. najvaznija, ali da uzmemo u obzir sve kuce promenljivih znakova, posto vaze za intelektualne. A 12. se pokazala kao bitna, Odoh da proverim kod nekih naucnika imaju li sestica i devetka veze...

takodje kada vec pricate o genijalnosti i inteligenciji, dobro je ako je sa vladarem trece kuce ili Merkurom povezan Uran ili energija Vodolije ...

Spomenuli smo vec Uran, kao simbol onoga sto niko nije pokusavao, ekscentriku i malo ludila, jer je to karakteristicno za genijalce. :D

II kuca.......Ova kuca bavi se i porodicom, i onom u kojoj smo rodjeni i onom koju stvaramo, posmatrajuci i ukucane. U sirem smislu, to je bliza rodbina i svi oni o kojima brinemo kao da su sastavni deo porodice.
Specificna znacenja ove kuce odnose se i na drugi brak neke osobe, kao i na osobe koje mogu da ugroze brak. Zbog toga, pojedine kombinacije koje se odnose na ovu kucu, daju osobi velike seksualne apetite.
:lol: izgleda ima svako svoju verziju :lol: znači po ovome 2 kuca se bavi porodicom a ne 4 kuca,bavi se bracom i sestrom a ne 3 , ...nece moci :lol:
a seksualni apetit si malo pogreshno shvatijo;)

III kuca....To je pre svega kuca energije i svega sto ona podrazumeva. Ukoliko je u pitanju mentalna energija i snaga, tada iz ove kuce posmatramo snagu volje, hrabrost, odlucnost, brzinu reakcija, motivaciju, entuzijazam i sl. Ukoliko je u pitanju telesna energija, tada se ova ku}a odnosi na fizicku snagu, izdrzljivost, vitalnost i zdravlje.
S obzirom na osnovni aspekt ove kuce, u sirem smislu iz nje posmatramo rad i radne sposobnosti, vestine u ovladavanju bilo kojim poslom, ili pak talenat za obavljanje specificnih aktivnosti ili poslova.
Prema tradiciji, ovo je kuca svakodnevnih aktivnosti, dinamizma, kretanja, transfera, premestaja, pokretljivosti, selidba, i u sirem smislu, javnih sredstava za komunikaciju, radija, mas medija, edicije, pisanja i izdavastva, informacija, biroa, putnickih agencija, kracih putovanja i sl.

V kuca......ovo je kuca inteligencije, intelektualnog potencijala, mentalnosti, interesovanja, logike, rezona, ucenja i znanja. Iz ove kuce vidimo znanje kojim osoba raspolaze bez obzira na formalno obrazovanje.

:hahaha::lol: :hahaha::lol: da mi je znati ko je to pisao :lol:

Poslednja izmena:
kuce :
2.-novac koji se stice radom, nacin i potencijali njegovog sticanja, pokretna imovina
3.-kratka putovanja, braca i sestre, prevozna sredstva - ne u 2 kuci ;)
4.-porodica iz koje poticemo, dom, zavicaj, nepokretnosti...IC je tacka od koje pocinje 4. kuca-tacka od koje ipoticemo i pocinjemo i oznacava ono sto nam je rodjenjem dato ....ne u 2 kuci;)
5.-deca, kreativnost, ljubavne veze (ne i brak!), igre na srecu
.
.
.
9.-visoko obrazovanje, filozofija, inostranstvo, stranci, strani jezici, duza putovanja-
...inteligencija.....

Poslednja izmena:
:lol: Necu vise ovako nasiroko, mnogi se zale.

smajlia6so5.gif

Ne zalim se ja, nego se salim, meni je puno srce kad imas sta da procitam ...

Inace mi je jako cudno ovo sto pise upinthesky, moje misljenje o ovim kucama definitivno nije tako, ne znam sa kog si izvora citao, ali mozda bi trebao jos negde pogledati ...

Treca kuca nikako ne predstavlja fizicku energiju osobe :S analogna je Blizancima, a svi znamo kakvi su oni, mali, niski, nikakvi xD ...

A volju ce pre predstavljati peta nego treca, bar po mom misljenju ...

Sto se tice druge kuce koja je analogna Biku takodje ne mogu njegov princip sa rodbinom i bracom povezati, bar ne bolje od Blizanaca ...

Inace mi je jako cudno ovo sto pise upinthesky, moje misljenje o ovim kucama definitivno nije tako, ne znam sa kog si izvora citao, ali mozda bi trebao jos negde pogledati ...

Treca kuca nikako ne predstavlja fizicku energiju osobe :S analogna je Blizancima, a svi znamo kakvi su oni, mali, niski, nikakvi xD ...

A volju ce pre predstavljati peta nego treca, bar po mom misljenju ...

Sto se tice druge kuce koja je analogna Biku takodje ne mogu njegov princip sa rodbinom i bracom povezati, bar ne bolje od Blizanaca ...

http://forum.krstarica.com/showthread.php?p=3273649
ovde je psiho pisao o tome sto je pisao up, ali po mome mislenju je tamo sve obrnuto naglavacke... 2 kuca rodbina,5 inteligencija... nece moci...

Nisu. :P Blizanci su visoki. Cesto mrsavi, svetle puti i ociju. Licno ih tesko razlikujem od Uranskog tipa Vodolije. Ali poenta je da su visoki. xD Ali dobro, ni ja se ne slazem da je 3. energija osobe.

Negde sam citala da je 3. kuca odnos sa komsilukom, i sestrama, a da je 9. odnos sa bracom. :confused: Jeste culi vi za to?

Poslednja izmena:
kada več citiraš:
kuce :
2.-novac koji se stice radom, nacin i potencijali njegovog sticanja, pokretna imovina
3.-kratka putovanja, braca i sestre, prevozna sredstva - ne u 2 kuci ;)
4.-porodica iz koje poticemo, dom, zavicaj, nepokretnosti...IC je tacka od koje pocinje 4. kuca-tacka od koje ipoticemo i pocinjemo i oznacava ono sto nam je rodjenjem dato ....ne u 2 kuci;)
5.-deca, kreativnost, ljubavne veze (ne i brak!), igre na srecu
.
.
.
9.-visoko obrazovanje, filozofija, inostranstvo, stranci, strani jezici, duza putovanja-
...inteligencija.....

http://hr.wikipedia.org/wiki/Astrolo%C5%A1ke_ku%C4%87e

2.. kuca - Materijalno stanje, bogatstvo/siromaštvo, financije, novac, zarada, profit/gubitak. Osobna dobra i pokretna imovina, stvari. Sposobnost za sticanje, vrijednosni sustav, osjećaj vlastite vrijednosti, hedonizam. Način na koji zarađujemo za život. Banka, trezor, blagajna, burza...

3-kuca-Način na koji komuniciramo, sposobnost da artikuliramo i prenesemo informaciju, komunikativnost ili nekomunikativnost. Način na koji razmišljamo, intelekt. Braća i sestre, rođaci, rodbina, susjedi, susjedstvo, okolina u kojoj živimo. Osnovna škola, đački život. Kratka ili svakodnevna putovanja, prijevozna sredstva, promet. Komunikacije općenito - pošta, pisma, telefon, poruke, dopisivanje, izvješća, novine, magazini, radio, TV, kompjuteri. Pisanje, razgovori, tračevi, laži, rasprave. Govornici, poštari, posjetioci, gosti.

5 kuca -Djeca, zdravlje i stanje djece, trudnoća, začeće. Plodnost, talentiranost
, kreativnost, samorealizacija. Ljubavne veze, udvaranje, romance, seks. Promiskuitet, seksualna inhibiranost, nemoralnost. Veselje, radost, zadovoljstvo. Sve ono što radimo iz ljubavi, užitka ili zabave i mjesta vezana uz to. Veselja, gozbe, prijemi, ples, glazba, koncerti, kazališne predstave. Luksuzne stvari, darovi, ukrasi, odjeća, cvijeće, hrana, piće. Umjetnost, industrija zabave, igra i sport, hobi, lutrija, kockanje u bilo kojem obliku. Galerije, kazališta, diskoteke, pabovi, kafići, restorani, zalogajnice, igraonice, rekreacijski centri, sportski tereni i dvorane, parkovi, kladionice, kockarnice. Srednja škola.

eto ;)
Nije lepo smejati se:)..... to je iz Wikipedije,aha....onda dobro:neutral:
Prvo sve sto je napisano sam NAVEO,to nisu moje reci,niti moja verzija:)...
Aha druga kuca u MOM NATALU koja je do PRVE predstavlja SAMO pokretnu imovinu,i i potencijal sticanja......super:neutral: i dobro sam ja shvatijo,to je bikova kuca;););)

Bracu sestre??:confused: ajme,svi ukucani....porodica:)

I 4 kuca,heeeeeeej sama rec kaze,DOM,KORENI,ZAVICAJ,sta tu nije jasno,to nisu mama,tata,sestra,ja....koji su,pise ovde, drugom kucom povezani,to je siri pojam kao KORENI:confused:??

P.S. ljudi ako sam malo nadr..n, oprostite,Mars kvadrat Mars:roll: trenutno egzaktni:lol::(

Poslednja izmena:
Ok, ovde svi ucimo nesto razlicito, haha ... Blizanci su sitni koliko ja znam, i Merkur uopste predstavlja sitne stvari ... evo Michael ti je sitan, a ima ASC u Blizancima ... primer sitan novac, novcice, dok Jupiter predstavlja bogatstvo i u upravo bi dao visinu, kao i Uran ...

Inace ovo za devetu kucu i bracu isto nisam cuo ? A sestre se gledaju u trecem ? Nekako mi je to sumnjivo to deljenje po polovima, Blizanci su meni nekako univerzalniji ...

Daaa, i o navodnoj egzeltaciji Merkura u Vodoliji ... ne znam, meni je cudno da Merkur bude egzaltiran u promenljivom znaku, mada sa druge strane jeste zemljani ... ali i Venera je egzaltirana u znaku svoje vise oktave u Ribama, pa mi je nekako onda logicno i za Merkur, plus sto Devicom i upravlja, a i egzaltiran je, nekako mi nema smisla :lol: ...
Merkur predstavlja decu, dok Vodolija predstavlja odraslog probudjenog i svesnog coveka, pa se vodim i tom logikom, kao i time sto treca kuca predstavlja nas nacin razmisljanja, a jedanesta kao treca od devete predstavlja nacin razmisljanja Boga ...

Nisu. :P Blizanci su visoki. Cesto mrsavi, svetle puti i ociju. Licno ih tesko razlikujem od Uranskog tipa Vodolije. Ali poenta je da su visoki. xD Ali dobro, ni ja se ne slazem da je 3. energija osobe.
blizanci visoki:think:n,svetle puti da al visina se mi cini negde prosek,koliko jih ja poznajem....

Negde sam citala da je 3. kuca odnos sa komsilukom, i sestrama, a da je 9. odnos sa bracom. :confused: Jeste culi vi za to?
:confused: eto ovo 1 put cujem

blizanci visoki:think:n,svetle puti da al visina se mi cini negde prosek,koliko jih ja poznajem....

Pa ne znam otkad to samo znak odredjuje izgled. :D

Ok, ovde svi ucimo nesto razlicito, haha ... Blizanci su sitni koliko ja znam, i Merkur uopste predstavlja sitne stvari ... evo Michael ti je sitan, a ima ASC u Blizancima ... primer sitan novac, novcice, dok Jupiter predstavlja bogatstvo i u upravo bi dao visinu, kao i Uran ...

Ja sam mislila da i Merkur i Jupiter idu u ekstrem. :confused: Devicina strana Merkura je niska. Majklu je Merkur kao dupli vladar u Lavu, Lavovi nesto nisu poznati po visini. A tebi je Venera kao vladar, u Blizancima, ne znam jesi visok? :confused: Meni je Strelac dao visinu.

Merkur predstavlja decu, dok Vodolija predstavlja odraslog probudjenog i svesnog coveka, pa se vodim i tom logikom, kao i time sto treca kuca predstavlja nas nacin razmisljanja, a jedanesta kao treca od devete predstavlja nacin razmisljanja Boga ...

Zanimljivo.

Edit: ovo za izgled sve pod uslovom da nema planeta u 1. i zalepljenih za uglove, jer ce oni promeniti izgled.

Poslednja izmena:
Da pomognem malo,mama ,blizanac,Sunce na asc,metar i zilet:D mkj...sorry....
kuce mi najteze idu,analogije zbunjuju neverovatno 12 kuca pogotovo,a bas sam dosta podataka pronasao,sutra cu postaviti:)
po cemu ja onda imam metar 87:think:

Poslednja izmena:
Po vladaru ASC-a u trigonu sa Uranom, predpostavljam ... kao i Marsom na ASC-u oipozicija Uran ...

Ja sam bas visok, ali imam Saturn u Vodoliji koji je u jakom aspektu sa vladarem ASC-a Venere, za koga sam citao da pogotovu kada je u Vodoliji takodje daje rast, a imamo i drugi slucaj sa obzirom da moj podznak nije siguran, a to je Mars u Ovnu ...

Ali poznajem puno duplih Blizanaca, sa Merkurom u Blizancima, sitni su, jako, uzanih ramena, mrsavi ... ne mogu naci knjigu Aleksandra IMsiragica, imam u njoj sve tipove detaljno opisane, znam da su Blizanci opisani kao niski, iskreno ja sam jedina osoba sa naglasenim BLizancima koju poznajem, a da je visoka :lol: ...

Evo sta kaze Dupor za Merkurov tip uopsteno: Infantilan tip, uzak trup, dugi udovi, lice duze, uvucena brada, tanke usne, pomicne usi, u kutu nemirne oci, konvencionalan hod, nerazumljiv brz govor (haha evo je moja Devica), poskakuje. :lol: Svaka ga sitnica odusevi, pa se brzo i lako oporavlja.
Blizanci jako vizljasti
(ne znam sta mu ovo znaci?), Djeva ispupcena zadnjica.

A Blizance svi opisuju sa dugim, tankim udovima i malom glavom. :o I tankom kosom, i nezne ruke sa dugim prstima. :o

A *Up-ova karta me je strasno namucila, secam se, ima tako jakih kontrasta, prvo AC u egzaktnom kontaktu sa Plutonom ako se secam... sto bi trebalo da da mrsavost i nizak rast, kao Skorpija je malena kao Pluton. :lol: A Jupiter u 1, a Mars na AC. :confused: :D

A opet, moguce, Kajli je Blizanci/Rak sa Mesecom u Blizancima i citavim stelijumom u Blizancima... Svih 5 licnih planeta u Blizancima. :lol: Pa je malecka i mrsava. Zbunila sam se sad. :neutral: Verovatno je kod nje prevladao podznak, sto se gradje tice. U licu mi je klasicna Blizancica. :D

.

Ja sam bas visok, ali imam Saturn u Vodoliji koji je u jakom aspektu sa vladarem ASC-a Venere, za koga sam citao da pogotovu kada je u Vodoliji takodje daje rast, a imamo
.

Nesto moram da kazem o vodoliji i rasti - kolegice mi pricaju iz licnog iskustva:mrgreen: da muskarci koji imaju mars u vodoliji imaju jako velik seksualni alat:mrgreen:....tako da ima nesto na tome da vodolija daje rast:mrgreen:

Ljudi pojasnite mi sledecu situaciju, i cemu "dobrom" da se nadam.......
Mars u Ovnu (II) pravi opoziciju (aplikacionu) sa Plutonom (VIII) ! Freak-nula am kad sam procitala opise Ma 180 Pl, mada se ne uklapa sa mojom prirodom...Mozda ponesto odgovara adolescenciji, ali vise ne. Hvala!

mnogo ste se uzbudili oko merkura i marsa:D

nego da vas priupitam, kako biste okarakterisali Ju u Ge?

i kako tunacite planetu koja je na 30 stepenu znaka? da li dobija karakteristike narednog znaka, ili ga tumacite po znaku u kojem je?

nego da vas priupitam, kako biste okarakterisali Ju u Ge?

i kako tunacite planetu koja je na 30 stepenu znaka? da li dobija karakteristike narednog znaka, ili ga tumacite po znaku u kojem je?

JU je u blizancima u padu,imas opsirno objasnjenje na temi o osnovama astrologije,a planeta ne moze da bude na 30.st.moze na nultom ili 29.
Uvek gledas planetu u kom se znaku nalazi,ako je,recimo,na 0.st.skorpije onda je ta planeta u skorpiji.

Back