Došljaci- Da ili Ne?

SANDRINAbg:
Jel' ti treba kuma, a i da pofalimo malo...? :razz:

Jes'...jes'...mLogo nam je Bilja vredna...a sto pise pesme i svasta jos nesto...nikad ti kraj nje ne bi bilo dosadno...cu ti pricam i bRez karte... :lol:

Treba li nekome kum? I to crnogorski...Ispostovacemo sve obicaje kako dolikuje :wink: Ja sam ti ka' britka sablja, samo zovni, odmah dolazim u svatove... :razz:

SANDRINAbg:
@Molitvice,
Rastuzio me tvoj post... :cry:

Ne obracaj paznju na par nick-ova koji postirase koje-kakve gluposti ovde.
To su isfrustrirani pojedinci koji su po mom misljenju, tek presvukli gace, maternji im je ijekavski, a pokusavaju da pisu na ekavskom i da izazovu razdor izmedju nas...

Dobrodosla ovde i opusteno...vec ces i sama da ukapiras ko je ko, ako se i sami ne razbezimo od najezde ...pa, 'ajde da budem blaga danas...ovih iz " komsiluka", a ti, buduci iz BL, vec bolje znas na koga mislim... :?

Pozdrav BanjaLuci... :wink: :lol:

pozdrav Sandrina,
Ma zaista nisam zeljela bilo koga da rastuzim samo mi je malo onako zapalo za oko nacin na koji se "tretiraju" izbjeglice iz Bosne i Krajine...ne znam ali po nekima ispada da mi ovdje zivimo u bungalovima, da se hranimo rukama, da smo nekako jos uvijek na nivou plemenske zajednice...jedino mogu da vas pozovem da dodjete ovdje pa da se uvjerite u suprotno!:)
Ne znam...ti ljudi vjerovatno nikada nisu bili prinudjeni da napuste svoja ognjista sa dvije kese u ruci zato i ne razumiju.
Pozdrav i za Bilju naravno:)

Molitvica:
pozdrav Sandrina,
Ma zaista nisam zeljela bilo koga da rastuzim samo mi je malo onako zapalo za oko nacin na koji se "tretiraju" izbjeglice iz Bosne i Krajine...ne znam ali po nekima ispada da mi ovdje zivimo u bungalovima, da se hranimo rukama, da smo nekako jos uvijek na nivou plemenske zajednice...jedino mogu da vas pozovem da dodjete ovdje pa da se uvjerite u suprotno!:)
Ne znam...ti ljudi vjerovatno nikada nisu bili prinudjeni da napuste svoja ognjista sa dvije kese u ruci zato i ne razumiju.
Imam ja rodjake koji su morali da beze.Ali bez kesa,sa raketnim bacacima i snajperima.Kad su bezali da bar ne stradaju bez veze,ali srecom nisu.

Nemoj se pravdat' nikome, jadna ne bila, znaju to dobro svi, samo se zele izdignut' iz svoje ucmalosti i neuspjesnog zivota, pa koga ce potkacit' n'o nekoga sa strane. Ja to veoma dobro osjecam, jer sam jedan od direktora u firmi, pa samo gledaju da me maknu, ali mi nista ne mogu...

Molitvica:
pozdrav Sandrina,

Ne razbijaj si previse glavu time bre, ne mislimo bas svi o bosanskim Srbima tako crno, ja licno ne pravim ama bas nikakvu razliku izmedju Beogradjanina ili ovog iz Bosne, i znam da vecina isto tako misli, ali znas i sama ko je uvek najglasniji, zar ne?

hektorius:
Ne razbijaj si previse glavu time bre, ne mislimo bas svi o bosanskim Srbima tako crno, ja licno ne pravim ama bas nikakvu razliku izmedju Beogradjanina ili ovog iz Bosne, i znam da vecina isto tako misli, ali znas i sama ko je uvek najglasniji, zar ne?

Тачно тако. Босанци и Крајишници, не чините исту грешку као ови што на основу неколико људи из вашег краја формирају мишљење о вама као целини, па да ви на основу њих мислите да смо сви овде такви.

Ja moram da pohvalim Sarajlije. Mislim da su 94-ce dosli u moj mali gradic i dobili dobra (radna) mesta. Naravno, bilo je pobune 'starosedelaca'. Cak su i neki moji bliski prijatelji negodovali na sve to. Fabrike koje su bili zaposeli 'bosancerosi' su proradile, mi smo pootvarali privatne firmice i za 2 godine doziveli ekonomski bum.

Eto lepo...ovo mi bas drago cuti... :wink:

Posle mucenja, proterivanja i svih gadosti koje su ti jadni ljudi doziveli od balija, a nakon sto su ih isti proterali iz njihovih kuca, stanova i vekovnih ognjista, i umesto da kukaju nad svojom sudbinom, oni su uzeli stvar u svoje ruke i upravljaju svojim zivotom...pohvalno... :smile:

Terazijski Crnogorac:
Nemoj se pravdat' nikome, jadna ne bila, znaju to dobro svi, samo se zele izdignut' iz svoje ucmalosti i neuspjesnog zivota, pa koga ce potkacit' n'o nekoga sa strane. Ja to veoma dobro osjecam, jer sam jedan od direktora u firmi, pa samo gledaju da me maknu, ali mi nista ne mogu...

Nasla sam te u masi. Sad se aktiviraj opet na forumu, odavde nece niko da te makne dok se ja pitam :-)

eto bas lepo svi smo se slozili da su Bosanci ,Hercegvci i Crnogorci kao i Kraisnici divni ljudi i da im je zavicaj isto divan u fazonu "nidje nema te lepote" i "oj Kupresu moj ..." i da bi mi domaci Srbi trebali da ucinimo sve da pomognemo tim divnim ljudima da se sto pre vrate u svoj zavicaj o kome pevaju na prelima ,poselima ,mobama i ostalim egzoticnim skupovima ,mogli bi i neke fondove da osnujemo da im platimo karte za voz i pomoc pri preseljenju i povrataku na vekovna ognjista . :-D

prela, posela, mobe su za tebe egzoticni skupovi? a ko tene onda sta uopste pita, ako je za tebe, koji zivis u srbiji to egzotika? mozda da ipak razmotris seobu u drzavu svojih predaka, posto vidim da je ova zemlja za njihove ksti suvise egzoticna, je li...

JABUCHILO:
prela, posela, mobe su za tebe egzoticni skupovi? a ko tene onda sta uopste pita, ako je za tebe, koji zivis u srbiji to egzotika? mozda da ipak razmotris seobu u drzavu svojih predaka, posto vidim da je ova zemlja za njihove ksti suvise egzoticna, je li...
pa nisu egzoticna kao deo nase tradicije i istorije al nekako mi je cudno i neuobicajno cak mi je i zabavno kada vidim skup nekih bezubih pijandura kako u horu uz neko urliikanje gusala horski zapavaju o zavicaju na nekoj plancini bogu iza ledja a i uglavnom pevaju o nekim gradovima i krajevima koji nisu u Srbiji pa reko da im omogucimo da se vrate tamo da ne presvisnu od nostalgije .

svetolik trpkovic:
pa nisu egzoticna kao deo nase tradicije i istorije al nekako mi je cudno i neuobicajno cak mi je i zabavno kada vidim skup nekih bezubih pijandura kako u horu uz neko urliikanje gusala horski zapavaju o zavicaju na nekoj plancini bogu iza ledja a i uglavnom pevaju o nekim gradovima i krajevima koji nisu u Srbiji pa reko da im omogucimo da se vrate tamo da ne presvisnu od nostalgije .

Твој однос само показује да си човек без корена. Сваки нормалан човек воли свој завичај, а поготово му је тешко ако га напусти у старе дане. А што се тиче гусала, оне су, уз фрулу, српски национални инструмент. Ваљда због тога имаш толику одбојност.

AltinaD:
Твој однос само показује да си човек без корена. Сваки нормалан човек воли свој завичај, а поготово му је тешко ако га напусти у старе дане. А што се тиче гусала, оне су, уз фрулу, српски национални инструмент. Ваљда због тога имаш толику одбојност.
Naprotiv, gajde su srpski nacionalni instrument;)

AltinaD:
...Сваки нормалан човек воли свој завичај,
Слажем се са овим, али... Да ли је нормално да човек који из ''завичаја'' дође у цивилизован град (Београд, Нови Сад...) почне да намеће своја посела, гајде, гусле и остале зај..анције из ''завичаја''? Уместо да се навикава на ''нови завичај'', он покушава да овде направи ''стари завичај''. Да ли је ова појава нормална?

ja sam jutros ovu razjarenu rulju koja zida zgradu blizu mene, naucio pameti i to tako da je bila tisina 3 sata. grobna tisina. kakvo cekicanje lupanje bacanje i dovikivanje. TISINA.
bude me svako jutro enormnom bukom koju prave bez pardona, e pa radnim danom i ajde, e ali vala nedeljom me nes buditi u cik zore!
sad su me upamtili

AltinaD:
pa bas zato sto im je tesko da napuste zavicaj treba im omoguciti da se vrate u njega ,a gusle i iako zvuce odvratno uopste ne smetaju samo su mi smesna ta njihova rakijaska okupljanja u zadimljenim kafancugama na periferiji.

SIGNATURE 350:
ja sam jutros ovu razjarenu rulju koja zida zgradu blizu mene, naucio pameti i to tako da je bila tisina 3 sata. grobna tisina. kakvo cekicanje lupanje bacanje i dovikivanje. TISINA.
bude me svako jutro enormnom bukom koju prave bez pardona, e pa radnim danom i ajde, e ali vala nedeljom me nes buditi u cik zore!
sad su me upamtili
Подбара или Грбавица?

svetolik trpkovic:
pa ne mora da bude ni jedno od ta dva gradi se i na drugim mestima sad su poceli i kod as na Limanu da grade zgrade na parkinzima ne bi li Mirovic i SRS mafija ukrali jos koji evro dok se ne pozdrave sa vlascu .
Па јесте, али је ипак на ове две локације најдраматичније. А што се тиче СРС-а - тако смо гласали. :?

SIGNATURE 350:
sad su me upamtili

Ma, bravo, ali kakve to veze ima sa "dođošima" ? :roll:

Back