Gospodo, vojska se ukida, jer ionako nemamo više našu zemlju. Srbija praktično ne postoji, ona je okupirana od dolaska DOS-a na vlast. Milošević je vodio neispravnu unutrašnju i spoljnu politiku, ali je bar brinuo da koliko-toliko održava oružane snage. U njegovo vreme na TV-u smo mogli da slušamo o "protivsrbskoj zaveri" i tome smo se manje više smejali. Međutim, ni ta socijalistička vlast ništa nije poduzimala da se ta zavera javno razotkrije, pošto su socijalisti takođe internacionalisti i skloni da u ime neke ideje prodaju rođenog oca. Danas vidimo da je zavera postojala, zavera na liniji Berlin-Rim-Zagreb-Tirana. Kao što možemo da vidimo, kao što je i rečeno, nastavlja se komadanje srbskih teritorija - sada je na redu Sandžak i Vojvodina. Za potonju treba će nekoliko godina psiholoških priprema, koje su sile platile kako bi se Srbija svela na granice iz 1878. godine. Na taj način Nemačka i Rim imaće opet potpunu kontrolu nad teritorijom Balkana, ovaj puta bez Turaka. Srbi su jedini narod koji je odavno shvatio kako funkcioniše realpolitika: narod smo koji pre svega ceni vlastitu slobodu, jer znamo kako je boriti se vekovima da povratimo ognjišta od agresora. Mi već petanest godina plaćamo za prethodne ratove, jer smo bili "na pogrešnoj strani", za razliku od Šćipetera, "Bošnjaka" i Hrvata, koji su kao kmetovi Turaka, Nemaca i Mađara branili tuđe interese, kao i danas, za što su bili nagrađivani od svojih gospodara.
Potrebno je hitno okupljanje srbskih patriotskih snaga, bez obzira na stranačku pripadnost. Svi koji su spremni da brane otadžbinu ili da na bilo koji drugi način pomognu njeno oslobođenje. Najveća opasnost dolazi od domaćih izdajnika koji su preko DOS-a zavladali zemljom. Među njima najveći je broj onih koji ne shvataju ili ne žele da shvate situaciju u kojoj se nalazi naša zemlja. Obično su iz dobrostojećih porodica ili su devijantni - narkomani, homoseksualci, itd. Ima i onih koji iz vlastitog kukavičluka ili malograđanske zaluđenosti nekom zapadnjačkom ludorijom (muzikom, tehnikom, stilom života, itd.) mrze svoju zemlju zato što nije na "visokom stepenu razvoja", kao što je to npr. Nemačka, Švedska, Holandija, USA... Njima nije moguće objasniti da je Srbija razorena milion puta i da mi nemamo niti religijski niti bilo kakav drugi lobi koji bi nam iskreno pomogao kao malom narodu da se izvučemo iz teške situacije. Rusi gledaju svoja posla, i sami su u rasulu (tek je nešto Putin počeo da popravlja). Dakle, mi smo sami. Stoga nam je u ovom času najpotrebnije da se okupimo bez obzira na prošlost i podele "četnik-partizan", kako bi odbranili naše otačastvo. To je naša dužnost, ako želimo da nam deca ne hodaju ulicama s povezima oko ruke i pognutih glava stideći se što su Srbi.
Zapamtite - "Liberalna demokratija" je farsa! Svedoci smo tome svakoga dana. Ne postoji "međunarodno pravo"! Svetom vlada Anarhija, Antihrist ili zovite ovaj Novi Svetski Poredak kako god želite. Načela slobode za koja su se tobože zalagali njegovi kreatori pregažena su odavno, jer su bila postavljena na pogrešnim temeljima. Mi Srbi, žrtve smo ovog poretka, jer smo se usudili da branimo vlastitu slobodu i nezavisnot, jer smo se usudili da ne slušamo Moćnike. Stoga smo mi na strani pravde, a pravda je spora ali dostižna. Borimo se za slobodu!
Sloboda ili Smrt!