Šta nadležni imaju od registracije brojeva mobilnih telefona u Srbiji?

Eeee ima ima😉
1726487109072.png

Da li bi neko bio ljubazan da objasni sta sistem ima od registracije svih mobilnih brojeva?
Politicka odluka u Zakonu o elektricnim komunikacijama,zato tema ide ovde.
Šta ako neko zeli da promeni broj iz bilo kog razloga,kako to onda ide?
Uznemirava me cinjenica da nemam cak ni vrstu slobode promene broja telefona.
eSIM dolazi sa zapadnim uredjajima
ništa naši ne izmišljaju
Šta misliš - zašto je baterija integrisana?

Imaš, samo će i novi broj biti registrovan.
Inače ni meni se to sve nimalo ne sviđa.
Mene zabole.
Samo me nervira što mts na sva zvona objavljuje na svom sajtu kako to kreće od februara 2025-te a ovamo jedini nisu objavili da može da se raskine ugovor zbog dizanja cene i tako na seljačku prevaru zadržali kompletno sve korisnike ugovorce.

Podsećanja radi Yettel je takodje postupio nekorektno tako što je na računu objavio informaciju sitnim slovima ispod reklama o uslugama.

Jedino je A1 (aka VIP) kulturno poslao svojim korisnica SMS obaveśtenje. I sad umesto 3200 mesečno ja za 1000 RSD lepo telefoniram a telefon bio za dinarčić tako da nema otplate istog...

Da li bi neko bio ljubazan da objasni sta sistem ima od registracije svih mobilnih brojeva?
Politicka odluka u Zakonu o elektricnim komunikacijama,zato tema ide ovde.
Šta ako neko zeli da promeni broj iz bilo kog razloga,kako to onda ide?
Uznemirava me cinjenica da nemam cak ni vrstu slobode promene broja telefona.
Dragi ljudi i prije ovoga čim uzmeš broj na pretplatu registrovan si. Ja kupio pri pejd broj u MTS poslovnici. I naravno registrovan. Ne vidim u ovome ništa strašno.

Dragi ljudi i prije ovoga čim uzmeš broj na pretplatu registrovan si. Ja kupio pri pejd broj u MTS poslovnici. I naravno registrovan. Ne vidim u ovome ništa strašno.
Na pretplatu je kod svih provajdera ista priča.
"problem" su prepaid brojevi

- kad su mobiteli pojeftinili do krezubog nivoa:
tokom 00-ih si mogao da čuješ "jao, izgubih telefon, al nije mi do telefona koliko do SIM kartice tamo mi brojovi"

- kad je Google uveo čuvanje brojeva na smartphonovima
tokom 10-ih si mogao da čuješ "jao, izgubih telefon, iebo SIM karticu, mobitel baš bijo ckup Samsung čim izašo"

Hjuston imamo problem

Sve da nam telefon crkne ili nestane nabavkom novog telefona više nisu bitni ni od kog provajdera je kartica ni koji ti je novi broj jer povezivanjem na Google nalog dobijaš imenik nazad.

To zaista znači običnom svetu ali ne i mutivodama (po celom svetu ne samo kod nas) koji bi "nov istorijat"
eSIM je korak dalje - nešto poput digitalne lične karte pa koji god nov uredjaj uzeli samo vrate kompletno sve.
Poljubi ili ostavi, baterija "za prisluškivanje" je odavno integrisana u mobilni pa nosi lemilicu sa sobom...

Super Kompjuteri odavno umeju da sa visokom preciznošću utvrde nečiji identitet, ako vam fejsbuk "nije otvorio oči sa starim poznanicima" onda ništa...

Back