Zelenooka,to za tarife je opste poznata stvar. Skoro sam cak i na tv-u gledala kako se orjentaciono zna koliko kosta porodjaj,koliko operacija zuci...itd.
Tarifu ti kaze posrednik,lovu dajes uglavnom glavnoj sestri. U mom slucaju je bilo bas ovako: Doktor mi je konstatovao veoma gadan karcinom i rekao kako bi tu operaciju najbolje odradio taj i taj,ali da je on skup,i trazi toliko i toliko. Onda ja kazem OK i on se telfonom cuje sa doticnim Dr,koji me vec ujutru prima u bolnicu. Na prijemu glavnoj sestri dajem u koverti polovinu sume i kazem da je to za Dr,a ostatak moj suprug odnosi onom prvom Dr-posredniku,nakon operacije. Naravno operacija se obavlja vec narednog dana. Mi pacijenti tacno znamo izmedju sebe ko je i koliko platio,jer oni koji se operisu "preko socijalnog" cekaju najmanje po desetak dana u bolnici na operaciju.
U drugom slucaju,moj kum me je odveo kod lekara,koji me primio u bolnicu. On nije nista trazio,vec je kum iz svog iskustva znao koliko treba da mu se da,koji viski da mu se kupi za kontrolu,koje vino za sledecu...Tada je Dr direktno od mog supruga uzeo pare.
U ovu pricu ne ulazi ono kad dobrovoljno ponesem nekom od medicinskog osoblja parfem,pice,cokoladu...I sama sam cerka lekara,pa mi veruj da je ova prica istinita,i da tu nema ni trunke preuvelicavanja. Takodje sam kroz ovo moje lecenje sretala i divne,pozrtvovane lekare,koji su mi pomogli mnogo,a uvredili se kada bi im donela cokoladu. Na zalost moje iskustvo je bilo takvo