Ma nije problem ide i nasa elita sa njima, sta mi tesko da prosirim listu, ja sam jedna altruisticna zena, ocu da ti ucinim
Sad salu na stranu, i da povecamo kazne, mislim da se to ne bi proredilo na ovim prostorima konkretno.... Imamo mi veliki problem sa mentalitetom, cim izadjes iz vecih gradova imas scenario: "bruka i sramota je razvesti se, cuti sta ce reci okolina, cuti nek te bije, budi poslusna pa nece vise!" ovo su bukvalne reci jedne bake upucene svojoj unuki, pre neki dan u jednom gradu na obali drine (nisam karikiriala, citirala sam)
I sta sad vredi da tog muza zatvorimo kad ce nju rodjena baba i deda da izbace iz kuce u koju je pobegla jer ih bruka
Mi imamo u samom korenu problem - mentalitetu.... Kazna je resavanje samo vrha brega, sta cemo sa onim ispod vode
Mislim da nam je neophodno, da pored tih kazni zatvora, uradimo nesto po pitanju modernizacije i vaspitanja ljudi, da se neke norme koje su vazile vekovima sada promene, a to je posao koji mora da zahvati nekoliko generacija da bi se video rezultat... Sad kad bi poceli tek deca nase dece bi ustvari mogla nesto da promene