Dokle vise?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I sta onda, neka budala treba da me ucini ubicom?

Mislim da je ipak bolje da zene izadju na ulicu i zahtevaju povecanje kazne zatvora za prebijanje.

Kada petoricu oteraju na desetogodisnju robiju, svaki sledeci ce malkice da porazmisli pre nego sto digne ruku.

Nas narod zna da mu nista nece biti ako krsi zakon. Zato ga i krsi.
Istom tom analogijom trebalo bi posle uvodjenja smrtne kazne da je ubistvo iskorenjeno, ustvari je najzastupljenije bas u tim drzavama gde je najstrozija kazna
Za neke stvari ne vredi jacina kazne, neki obrasci ponasanja mogu da se iskorene na taj nacin, ali neki ne mogu, i to nam istorija dobro pokazuje
Ovo iz teme spada u obrazac poremecaja ponasanja i poremecaja licnosti koji apsolutno ne mogu da se menjaju jacinom zakonski prepisanom kaznom

Istom tom analogijom trebalo bi posle uvodjenja smrtne kazne da je ubistvo iskorenjeno, ustvari je najzastupljenije bas u tim drzavama gde je najstrozija kazna
Za neke stvari ne vredi jacina kazne, neki obrasci ponasanja mogu da se iskorene na taj nacin, ali neki ne mogu, i to nam istorija dobro pokazuje
Ovo iz teme spada u obrazac poremecaja ponasanja i poremecaja licnosti koji apsolutno ne mogu da se menjaju jacinom zakonski prepisanom kaznom
ne mogu se mijenjati sasvim sigurno ni tako sto ih ne kaznjavamo
zapravo kaznjavamo zrtve prakticno
ja sam za to da im otezamo zivot maksimalno
pa da vidimo vrijedi li ista

ne mogu se mijenjati sasvim sigurno ni tako sto ih ne kaznjavamo
zapravo kaznjavamo zrtve prakticno
ja sam za to da im otezamo zivot maksimalno
pa da vidimo vrijedi li ista
Ma mislim da se razumemo, ja da sam neki staljin recimo, ja bih odvojila jedno pusto ostrvo.
Tamo smestim silovatelje, ubice, pedofile i ove sto mlate sve oko sebe. Svi zajedno na tom ostrvu, a jedan potok kao izvor pijace vode, zajednicki!
Pa kamere pokacene na palme, pa prenosi pink "zadruga exkluziv vip krem de la krem drustva"
Od para zaradjenih na gledanost, a bice milijarde, idu zrtvama nasilja, bolnicama azilima i sl...
Em zabavis narod, ko u starom dobrom srednjem veku kad su vesali na trgovima ko zabavu za narod, em preporodim ekonomiju cele planete

Al ne pitam se ja hbg a i ona ljudska prava me hebu, kazu nije mi ideja humana... ko ih smisli nabijem ga :lol:

Platiće.
Zašto ne veruješ?
Svi za sve plaćamo.
Pa nisam sigurna da je ubijena majka i dete siroce u domu za nezbrinutu decu jednako pet godina zatvora za ubistvo, posle tri godine pusten na uslovnu
Nekako mi se cini da bas nije neka cena koju placa ubica... Moglo bi to malo i bolje m?

A ako mislis na kosmicku tra lala pravdu, kaznice ga svevisnji, mislim da je krajnje neukusno da se kad su ovakve stvari u pitanju ubacuje ta malogradjanstina
Probaj da zrtvi silovanja objasnis kosmicku pravdu, ja bih te prva sastavila ko metar drva kad bi mi tako nesto rekla uzivo...

Ma mislim da se razumemo, ja da sam neki staljin recimo, ja bih odvojila jedno pusto ostrvo.
Tamo smestim silovatelje, ubice, pedofile i ove sto mlate sve oko sebe. Svi zajedno na tom ostrvu, a jedan potok kao izvor pijace vode, zajednicki!
Pa kamere pokacene na palme, pa prenosi pink "zadruga exkluziv vip krem de la krem drustva"
Od para zaradjenih na gledanost, a bice milijarde, idu zrtvama nasilja, bolnicama azilima i sl...
Em zabavis narod, ko u starom dobrom srednjem veku kad su vesali na trgovima ko zabavu za narod, em preporodim ekonomiju cele planete

Al ne pitam se ja hbg a i ona ljudska prava me hebu, kazu nije mi ideja humana... ko ih smisli nabijem ga :lol:
mislim, kapiram tvoju humanu motivaciju, al ja bih radije...elitu nasu na to ostrvo
prvo mitrovica, marica i sve im drugare iz medijskog i politickog prostora ove napacene zemlje
pa nek se bore za vodu i hranu pred kamerama
koje zapravo ne rade
jer je to ostrvo i bog zaboravio, a narod se vise i ne sjeca da li su oni zivi : ))))

mislim, kapiram tvoju humanu motivaciju, al ja bih radije...elitu nasu na to ostrvo
prvo mitrovica, marica i sve im drugare iz medijskog i politickog prostora ove napacene zemlje
pa nek se bore za vodu i hranu pred kamerama
koje zapravo ne rade
jer je to ostrvo i bog zaboravio, a narod se vise i ne sjeca da li su oni zivi : ))))
Ma nije problem ide i nasa elita sa njima, sta mi tesko da prosirim listu, ja sam jedna altruisticna zena, ocu da ti ucinim :cistinaocare:

Sad salu na stranu, i da povecamo kazne, mislim da se to ne bi proredilo na ovim prostorima konkretno.... Imamo mi veliki problem sa mentalitetom, cim izadjes iz vecih gradova imas scenario: "bruka i sramota je razvesti se, cuti sta ce reci okolina, cuti nek te bije, budi poslusna pa nece vise!" ovo su bukvalne reci jedne bake upucene svojoj unuki, pre neki dan u jednom gradu na obali drine (nisam karikiriala, citirala sam)
I sta sad vredi da tog muza zatvorimo kad ce nju rodjena baba i deda da izbace iz kuce u koju je pobegla jer ih bruka
Mi imamo u samom korenu problem - mentalitetu.... Kazna je resavanje samo vrha brega, sta cemo sa onim ispod vode

Mislim da nam je neophodno, da pored tih kazni zatvora, uradimo nesto po pitanju modernizacije i vaspitanja ljudi, da se neke norme koje su vazile vekovima sada promene, a to je posao koji mora da zahvati nekoliko generacija da bi se video rezultat... Sad kad bi poceli tek deca nase dece bi ustvari mogla nesto da promene

Pa nisam sigurna da je ubijena majka i dete siroce u domu za nezbrinutu decu jednako pet godina zatvora za ubistvo, posle tri godine pusten na uslovnu
Nekako mi se cini da bas nije neka cena koju placa ubica... Moglo bi to malo i bolje m?

A ako mislis na kosmicku tra lala pravdu, kaznice ga svevisnji, mislim da je krajnje neukusno da se kad su ovakve stvari u pitanju ubacuje ta malogradjanstina
Probaj da zrtvi silovanja objasnis kosmicku pravdu, ja bih te prva sastavila ko metar drva kad bi mi tako nesto rekla uzivo...

Gledala sam film "Apokalipto" po ko zna koji put danas, ali ovaj put sa bakom...
Baka je pakala sa mnom na istim mestima, navijala za dobru stranu na istim mestima....Kroz ceo film i prvi put, i poslednji-mislim da je mir najbitniji.
Održati mir... to je cilj.
Ako krenemo da se ubijamo, da mislimo zlo, da ga kreiramo...
Nismo odmakli od tog stadijuma razmišljanja od davnina.
Danas... umesto da ratujemo, hajde da se svi udružimo!
Sanjam-Srbija i Albanija... umesto da se mrzimo, hajde da se zavolimo!
Letovala sam u Albaniji 2023'. Boljih ljudi sam samo mogla da izmislim!

Gledala sam film "Apokalipto" po ko zna koji put danas, ali ovaj put sa bakom...
Baka je pakala sa mnom na istim mestima, navijala za dobru stranu na istim mestima....Kroz ceo film i prvi put, i poslednji-mislim da je mir najbitniji.
Održati mir... to je cilj.
Ako krenemo da se ubijamo, da mislimo zlo, da ga kreiramo...
Nismo odmakli od tog stadijuma razmišljanja od davnina.
Danas... umesto da ratujemo, hajde da se svi udružimo!
Sanjam-Srbija i Albanija... umesto da se mrzimo, hajde da se zavolimo!
Letovala sam u Albaniji 2023'. Boljih ljudi sam samo mogla da izmislim!
Slazem se ja za pacifizam
Ali nije u prirodi ni jedne zivotinjske vrste, vala ni biljne, prosto je tako, tako funkcionise zivi svet, od borbe za O2 do borbe za teritoriju i sl
Na zalost rat je prirodna pojava, ima je i u zivotinjskom svetu
Na zalost silovanje je prirodna pojava, ima je i u zivotinjskom svetu
Ono sto mozemo je da probamo nekim merama da se borimo sa tim pojavama, a te mere su jednako nasilne koliko i sami cinovi o kojima pricamo u ovoj temi... Jer jednostavno stvari tako funkcionisu, na zalost je tako

Zrtva maltretiranja ne misli da na nasiknika treba bacati cvece, vec kamen, i to je tako, to je prirodno, gubljnje je vremena bacati floskule "ajde da se volimo" ...
U ljubavi i razumevanju mogu da zive relativno psihicki zdrave osobe. Posto prirodne selekcije nema, pa se svako razmnozava, tako se i broj bolesnika i njihovih mutacija povecava... U takvom svetu nema pacifizma

Mislim ipak je ovo svet u kome ispred sudnice tedu bandiju protestvuju zene urlajuci da je nemoguce da je kriv jer tako lep i zgodan! Zivimo i svetu u kome se taj isti ted bandi ozenio dok je bio u zatvoru i napravio dete!
O kakvom miru i blagostanju pricas?
Nemoj, neukusno je za ovu temu

Dok zakon docekas mnogo će još žena biti ubijene !

I naravno da imaš pravo da se branis ako te stavke nema u zakona onda je vreme da se uvede !

Mi ne govorimo o istoj stvari.

Imamo Krivicni zakonik donet '05, ako ne gresim, koji podrazumeva kazne za muskarce koji tuku zene.

Zakon se ne primenjuje.

Kao i u mnogim drugim sferama. Da ne kazem, kao i u svim drugim sferama ali je manje bitno da li profesor uzme mito ili nabaci kolegi ucenika iz susednog razreda od situacije u kojoj neka zena biva prebijena.

Zakon se ne sprovodj jer glavnu korupciju u drzavi sprovode sudije.

Zato kazem, ulica i zahtev da se dokazani batinasi zena i dece oteraju na robiju i da odleze koliko zakon kaze a nista nece resiti punjenje pistolja od strane mirnih gradjana osim sto ce se nivo agresije u drustvu povecati.

A isti je vec preko mere zdravog razuma visok.

Slazem se ja za pacifizam
Ali nije u prirodi ni jedne zivotinjske vrste, vala ni biljne, prosto je tako, tako funkcionise zivi svet, od borbe za O2 do borbe za teritoriju i sl
Na zalost rat je prirodna pojava, ima je i u zivotinjskom svetu
Na zalost silovanje je prirodna pojava, ima je i u zivotinjskom svetu
Ono sto mozemo je da probamo nekim merama da se borimo sa tim pojavama, a te mere su jednako nasilne koliko i sami cinovi o kojima pricamo u ovoj temi... Jer jednostavno stvari tako funkcionisu, na zalost je tako

Zrtva maltretiranja ne misli da na nasiknika treba bacati cvece, vec kamen, i to je tako, to je prirodno, gubljnje je vremena bacati floskule "ajde da se volimo" ...
U ljubavi i razumevanju mogu da zive relativno psihicki zdrave osobe. Posto prirodne selekcije nema, pa se svako razmnozava, tako se i broj bolesnika i njihovih mutacija povecava... U takvom svetu nema pacifizma

Mislim ipak je ovo svet u kome ispred sudnice tedu bandiju protestvuju zene urlajuci da je nemoguce da je kriv jer tako lep i zgodan! Zivimo i svetu u kome se taj isti ted bandi ozenio dok je bio u zatvoru i napravio dete!
O kakvom miru i blagostanju pricas?
Nemoj, neukusno je za ovu temu

Svakako na nasilnike treba bacati kamen....
ali normalno ne bacamo kamenje ni na koga. Mi se pitamo da li smo nekad bili isprovocirani, da li smo mogli da počinimo isti zločin, ali nismo. Sve što je palo na pamet prestupniku, mi znamo, palo je i nama na pamet. Brat nije imao snage, nije mogao da ne postupi loše.

https://www.paragraf.rs/propisi/clanovi/nasilje-u-porodici-clan-194.html

Nije uopste napisano lose.
Lepo svi koji su ubili na 15 godina robije.

Ko je samarao kao ovaj deda na slici, na tri godine robije.

I tako redom...pa neka podignu ruku, da vidis kako ce da porazmisle malo.

Da li ce nestati 100% maltretiranje zena? Nece jer su i zene ljudi pa kako ima kriminala u drustvu bice i te vrste kriminala ali ce se isti znacajno, znacajno smanjiti.

Ma nije problem ide i nasa elita sa njima, sta mi tesko da prosirim listu, ja sam jedna altruisticna zena, ocu da ti ucinim :cistinaocare:

Sad salu na stranu, i da povecamo kazne, mislim da se to ne bi proredilo na ovim prostorima konkretno.... Imamo mi veliki problem sa mentalitetom, cim izadjes iz vecih gradova imas scenario: "bruka i sramota je razvesti se, cuti sta ce reci okolina, cuti nek te bije, budi poslusna pa nece vise!" ovo su bukvalne reci jedne bake upucene svojoj unuki, pre neki dan u jednom gradu na obali drine (nisam karikiriala, citirala sam)
I sta sad vredi da tog muza zatvorimo kad ce nju rodjena baba i deda da izbace iz kuce u koju je pobegla jer ih bruka
Mi imamo u samom korenu problem - mentalitetu.... Kazna je resavanje samo vrha brega, sta cemo sa onim ispod vode

Mislim da nam je neophodno, da pored tih kazni zatvora, uradimo nesto po pitanju modernizacije i vaspitanja ljudi, da se neke norme koje su vazile vekovima sada promene, a to je posao koji mora da zahvati nekoliko generacija da bi se video rezultat... Sad kad bi poceli tek deca nase dece bi ustvari mogla nesto da promene
nema sama kazna efekat
zapravo, cak napravi mucenike od njih
moras izloziti pocinioca drustvenoj osudi
i uciniti da mu to utice na ostatak zivota direktno
to je jedini nacin da se skapira ko je ko
ko je zrtva i ko je pocinilac
sta je tocno uradio
i sta su realne posljedice po pocinioca
+ se mora sankcionisati i govor mrznje prema zrtvama
za to treba da se snose posljedice

nema sama kazna efekat
zapravo, cak napravi mucenike od njih
moras izloziti pocinioca drustvenoj osudi
i uciniti da mu to utice na ostatak zivota direktno
to je jedini nacin da se skapira ko je ko
ko je zrtva i ko je pocinilac
sta je tocno uradio
i sta su realne posljedice po pocinioca
+ se mora sankcionisati i govor mrznje prema zrtvama
za to treba da se snose posljedice

Zapravo, svaka kazna ima dva cilja.
Specijalnu i generalnu prevenciju.
Prva jer si zgresio a druga da drugi vide sta ih ceka.
To je jedan od osnovnih postulata krivicnog prava.

Nasa generalna prevencija kaze "ma sta uradio, nista ne brini, zataskacemo ako si nas".

Badava zakoni, badava pistolji, badava sve ako ne shvati ko sudi i u ime cega se sudi.

ti likovi odu i odrobijaju malo
ako ista
vrate se na slobodu i nastave
bukvalno im to dodje ko dobar dan
da imaju problem npr naci posao i stan nakon toga
da im to stvarno afektuje zivot i dovodi ih u situaciju da se bore da prezive itekako bi razmislili
i ta prica nema kontrolu nad impulsima...nema dok ne mora imati
dok im se gleda kroz prste

Zapravo, svaka kazna ima dva cilja.
Specijalnu i generalnu prevenciju.
Prva jer si zgresio a druga da drugi vide sta ih ceka.
To je jedan od osnovnih postulata krivicnog prava.

Nasa generalna prevencija kaze "ma sta uradio, nista ne brini, zataskacemo ako si nas".

Badava zakoni, badava pistolji, badava sve ako ne shvati ko sudi i u ime cega se sudi.
tako je
bukvalno kao da im kazemo
idi i pravi sranje nemas brigu

tako je
bukvalno kao da im kazemo
idi i pravi sranje nemas brigu

Kako im ne kazemo, organizovano saljemo pretorijance ljudima pred kuce da ih plasimo a onda ih rastrzemo kroz medije.

Kako ces ti sutra nekog takvog da sudis?
Oni su vlast. Elita.

Da bi postao sudija moras da budes preporucen od strane njih.
Da bi bio policajac zna se za koga moras da glasas.
Da bi isao coveku ispred kuce da bacas baklje moras da imas nalog.

I onda drugi treba da uhapsi treceg i da odvede pred prvog koji mora da ga osudi.

Kako? Oni su svi iz iste corbe.

I sada ja treba da punim pistolj. Ma da.
Mene bi osudili glatko a taj bi bio svetac poglavar, porodicnih vrednosti a onda bi nas valjali i valjali kroz tabloide da bog sveti ne bi znao sta je tu vise istina.

Kroz tri meseca nikom nista.
Za pobijenu decu smo to uradili, kamoli za neke tamo "ludake koji su se poubijali medjusobno".
To je masina.

Kako im ne kazemo, organizovano saljemo pretorijance ljudima pred kuce da ih plasimo a onda ih rastrzemo kroz medije.

Kako ces ti sutra nekog takvog da sudis?
Oni su vlast. Elita.

Da bi postao sudija moras da budes preporucen od strane njih.
Da bi bio policajac zna se za koga moras da glasas.
Da bi isao coveku ispred kuce da bacas baklje moras da imas nalog.

I onda drugi treba da uhapsi treceg i da odvede pred prvog koji mora da ga osudi.

Kako? Oni su svi iz iste corbe.

I sada ja treba da punim pistolj. Ma da.
Mene bi osudili glatko a taj bi bio svetac poglavar, porodicnih vrednosti a onda bi nas valjali i valjali kroz tabloide da bog sveti ne bi znao sta je tu vise istina.

Kroz tri meseca nikom nista.
Za pobijenu decu smo to uradili, kamoli za neke tamo "ludake koji su se poubijali medjusobno".
To je masina.
istina
nas korupcija bukvalno pojede

ti likovi odu i odrobijaju malo
ako ista
vrate se na slobodu i nastave
bukvalno im to dodje ko dobar dan
da imaju problem npr naci posao i stan nakon toga
da im to stvarno afektuje zivot i dovodi ih u situaciju da se bore da prezive itekako bi razmislili
i ta prica nema kontrolu nad impulsima...nema dok ne mora imati
dok im se gleda kroz prste
Razno razne konvencije o ljudskim pravima ti to ne dopuštaju. Pa ni Ustav. Ako neko ima pare da kupi nekretninu to mu niko ne može zabraniti. Ako plaćaš redovno kiriju i ne praviš probleme boli briga vlasnika ko si i šta bio. Isto kao što ga baš briga što si dobar čovjek ako mu duguješ. Za posao je možda i izvodljivo. Mada... A za registar i parnetnerku. Pa našla bi se budala. Garantujem.

Back